Cum să învingeți și să pliați foaia pe o bandă elastică?

Nu cu mult timp în urmă, foile obișnuite au fost înlocuite cu produse pe o bandă elastică, sunt convenabile pentru utilizare, astfel încât marea majoritate a tinerilor mame le-a dat cu îndrăzneală preferința lor. Cu toate acestea, forma unei astfel de foi nu vă permite să pliați frumos patul într-o grămadă îngustă, ceea ce face dificilă restaurarea ordinii pe rafturile rufelor copilului. Da, și un astfel de produs nu este ușor.

Beneficiile unei foi de cauciuc

Timp de mulți ani, părinții tineri au folosit bucăți standard de bucăți de țesătură dreptunghiulară pentru tablă - calico, satin, flanel, calico sau mătase. Și totul ar fi bine, numai aceste foi au câteva dezavantaje semnificative:

 • curge foarte repede;
 • în mod constant "se îndepărtează" de pe o saltea moale;
 • muchiile și colțurile sunt adesea răsucite, formând falduri inestetice.

De aceea, când a existat o noutate pentru vânzare - stretch foi cu o bandă elastică, au devenit imediat populare. Există o explicație simplă - atunci când se utilizează o astfel de substanță model nu aluneca, așa cum au fost, nu se mișcă în mod activ într-un loc de dormit vis. O astfel de foaie este trasă peste saltea și, astfel, elimina complet toate problemele cu unghiuri de înfășurare, foi sezhaniem de pe saltea și echimoze excesive.

În același timp, o astfel de lenjerie confortabilă are dezavantajele sale - călcare dificilă și depozitare ergonomice de seturi de lenjerie de pat.

Cum să dai fold

lenjerii de pat bine construit, de obicei, nu ia în dulap lenjerie de o mulțime de spațiu, nu va fi zdrobit în timpul depozitării prelungite și păstrează aspect perfect pe rafturi. Unele gospodine preferă să-și păstreze rufele în grămezi, iar altele o pun într-o pernă. Produsul pe o bandă elastică este frumos și compact pentru a fi destul de dificil. Acest lucru se datorează faptului că au adunat într-o margine banda de cauciuc strans a materialului atunci când încearcă să le înceapă să umfle și să cadă din dreptunghiului frumos pliat.

Cel mai adesea, aceste modele fie se îndoaie în jumătate, fie se rostogolesc într-o rolă. Cu toate acestea, mulți nu se concentrează atenția deloc și pur și simplu vizitează o astfel de foaie într-o cutie spațioasă pentru seturi de paturi curate. Dar dacă ordinea de pe raft pentru tine este principială, atunci vă sugerăm să utilizați opțiunea de pliere a pânzei cu o bandă elastică. Dacă totul se face corect, rezultatul va fi echivalent și dreptunghi. Va trebui doar să fie îndreptată cu grijă și așezată într-un mic pachet ergonomic, de exemplu, într-o pernă obișnuită, iar în această formă poate deveni liber o parte din setul de lenjerie de pat îngrijit.

Schema este simplă.

 1. Ar trebui să luați produsul și să îl rotiți într-o direcție orizontală, astfel încât marginile scurte să se afle pe părțile laterale ale dvs.
 2. Apoi, în colțurile produsului trebuie să vă lipiți palmele, ca și în buzunare. Țineți cont de faptul că foaia trebuie întoarsă în partea din spate a dvs.
 3. Rezultatul este următoarea imagine: țineți foaia cu mâinile, întinzându-o în direcție longitudinală (partea mai lungă este așezată exact între palme) și mâinile sunt în colțuri pe partea din spate (în interior).
 4. Acum, trebuie să vă puneți mâinile împreună și să vă conectați un colț la altul.
 5. Ca urmare a acestor manipulări, ambele colțuri superioare vor fi pliate împreună.
 6. După aceasta, trebuie să întoarceți foaia și să reluați mâinile, dar de data aceasta în colțurile libere de jos.
 7. Repetați acțiunea și trageți un colț peste altul.
 8. În consecință, foaia de pat va fi îndoită în jumătate față de axa mai îngustă, iar colțurile vor fi pliate împreună și așezate pe mâini.
 9. În concluzie, trebuie să reduceți palma și să introduceți un colț în altul.

În cele din urmă, veți obține un dreptunghi plat pe care să-l puteți pune pe o suprafață solidă plată, îndreptați-o și trimiteți-o la dulap.

Casele casnice cu experiență păstrează așternuturile în saci speciale din bumbac sau pur și simplu într-o pernă - este foarte convenabilă și vă permite să depozitați întregul set de lenjerie într-un singur loc. Rețineți că în aceste scopuri nu se recomandă utilizarea recipientelor din plastic și a pungilor din polietilenă, deoarece acestea nu permit circulația aerului proaspăt, ceea ce creează un mediu adecvat pentru reproducerea microorganismelor patogene și a ciupercilor.

În plus, în fiecare an ar trebui să vă inspectați așternutul foarte atent pentru a separa cârpele.

Cum să mâncați pas cu pas

Fără foi mai puțin dificile și netezite. Unele femei casnice "scad" această etapă, dar acest lucru este greșit - călcarea ajuta la distrugerea oricărei microflore nesănătoase a materialului, ceea ce extinde în mod semnificativ durata de viață a produsului. Da, și somnul pe lenjeria de fier este mult mai plăcut decît pe cel cruțat.

Pentru ca foaia să poată fi curățată rapid, încercați să adăugați un detergent de rufe într-o mică cantitate de balsam de material - aceasta va înmuia materialul. În nici un caz, nu lăsați foaia spălată în tamburul mașinii de spălat după apăsarea - dacă nu o îndreptați imediat, atunci va fi aproape imposibil să netezi o astfel de foaie.

Înainte de a atârna așternutul pe frânghie, îndreptați cu atenție foaia de pat și agitați-o. Scoateți folia de pe banda elastică imediat după ce țesătura se usucă. Și scoateți-o, inspectați cu atenție și coaseți toate găurile, dacă apar vreunul - altfel ele pot crește sub un fier fierbinți.

Rețineți că pentru diferite tipuri de țesături sunt setate diferite regimuri de temperatură de netezire. Deci, mătase este călcat la 80 de grade, viscoză - la 120, fier este setat la 170 de grade pentru calico, temperatura este de 180 de grade pentru bumbac, iar inul are nevoie de o căldură maximă de 200 de grade.

După ce lenjeria și fierul sunt gata, este necesar să mergeți la călcarea în sine.

De obicei, guma este cusută pe foaie de-a lungul întregului perimetru sau numai în colțuri - în al doilea caz nu există probleme speciale cu călcarea, dar în primul caz procesul va fi mult mai supărător. Gospodinele experimentate au reușit să identifice 4 metode de bază pentru îngrijirea foilor cu elasticitate.

Metoda 1

În acest caz, foaia trebuie să fie rulată exact în jumătate longitudinală, apoi manipulări repetate, dar peste. După aceea, este necesar să procesăm laturile sale exterioare, apoi să o inversăm și să o îndoim din nou, astfel încât partea interioară "anterioară" să fie pe partea de sus - și să o călcați din nou.

Aceasta este o metodă necomplicată care oferă tratament termic de înaltă calitate, cu toate acestea, nu veți obține o netezire perfectă în acest fel.

Metoda 2

Foaia ar trebui pusă pe saltea și o căldura în această formă.O astfel de călcare nu numai că va neutraliza complet bacteriile și va obține o sterilitate, ci și o suprafață perfect plană care va fi confortabilă pentru a dormi. În plus, acest tratament este destul de rapid, deoarece multe pliuri mici se îndreaptă atunci când sunt întinse. Cu toate acestea, acest lucru este posibil numai dacă lungimea cablului de fier va permite netezirea exact în același mod.

Metoda 3

Aceasta este cea mai înaltă calitate opțiune, dar în același timp, cea mai mare parte a forței de muncă. Pentru a obține cea mai bună netezire, trebuie să desfaceți produsul și să mergeți cu un fier în partea centrală a acestuia, după care marginile foilor trebuie să fie trase la colțul plăcii de călcat și apoi călcate încet, deplasând ușor materialul în jurul circumferinței.

Metoda 4

Această opțiune implică călcarea fără fier în principiu. Pentru a netezi rufele cu elastic, trebuie doar să pliți ușor foaia în grămadă și să o poziționezi sub o presă grea, de exemplu, sub o față de masă, prosoape de baie și alte obiecte spălate și pliate.

Este important ca rufele să fie complet uscate.

Unele fier o foaie pe o bandă elastică cu o mână obișnuită otparivatel - nu ar trebui să o faci,deoarece aburirea verticală nu este foarte convenabilă și dacă netezi țesătura pe saltea, aceasta va absorbi umezeala și va începe să putrezească din interior. Acest lucru va duce la formarea de ciuperci și mucegai periculoase care afectează negativ starea de sănătate a copiilor și a adulților.

Folia tricotată întinsă pe o bandă elastică este foarte convenabilă în utilizare, dar îngrijirea pentru aceasta și organizarea depozitării sale sunt asociate cu unele dificultăți. Cu toate acestea, cu o abordare competentă și atentă, puteți obține întotdeauna frumusețea și ordinea perfectă pe raft.

Veți afla mai multe despre cum să îndemnați și să pliați foaia pe o bandă elastică în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor