Poplin sau satin - care este diferența și ce este mai bine pentru lenjeria de pat?

Lenjeria de pat ar trebui să fie nu numai frumoasă, ci și plăcută la atingere, hipoalergenică și de calitate. Pe pat, acoperit cu o astfel de in, poti dormi bine, iar un somn bun este cheia pentru o buna dispozitie pentru intreaga zi. Deci, problema de a alege un pat este mai bine să se trateze cu toată responsabilitatea.

Similitudini tisulare

Cea mai bună opțiune sunt țesăturile naturale din bumbac, lenjerie, mătase. Acestea sunt respirabile, absoarbe perfect apa, nu sunt susceptibile la electrificare și sunt hipoalergenice. Țesăturile din diferite fibre naturale au avantajele și dezavantajele lor.

Stofele de lână sunt grosiere și necesită o călcare atentă. Materialele textile de mătase sunt prea scumpe, în plus, corpul se alunecă și se răcește. Liderul indiscutabil printre textilele naturale sunt țesăturile din bumbac.Ele pot fi 100% naturale și amestecate (cu adăugarea de fibre sintetice). Cel mai adesea pentru fabricarea seturilor de lenjerie de pat folosiți calico, satin și poplin grosier.

seminte de in
mătase

Sateen este o țesătură de bumbac 100% (foarte rar cu incluziuni sintetice) cu țesătură dublă. Unul dintre fire este unul răsucite subțire, ceea ce conferă țesăturii din satin strălucirea și netezimea distinctivă. Gradul de răsucire a firului determină rezistența luciului textil. Partea stralucitoare are o ușoară rugozitate, nu permite ca lenjeria să alunece de pe pat. Satin se distinge, de asemenea, printr-o densitate ridicată a țesăturilor - până la 130 fire pe metru pătrat. cm.

Kiturile din această țesătură absorb umiditatea perfectă, sunt reci în căldură și destul de cald în timpul iernii, respiră, nu electrifică și nu provoacă respingerea alergică. Ei nu se "așeză", durabile și durabile. Pentru coaserea lenjeriei de pat utilizați mai multe tipuri de sateen - albite, vopsite și imprimate.

Cel mai scump tip de țesătură din satin este satin-jacquard - cu un model convex pe suprafață. Trebuie să fie călcat din interior și într-o stare ușor umedă.

Acum despre poplin. Fosta țesătură de poplin a fost făcută din mătase, acum este fabricată din bumbac, ocazional cu aditivi sintetici. Particularitatea poplinului este intercalarea simplă (calico gros) a firelor de urzeală și de bătătură de diferite grosimi, ceea ce oferă un model mic de tivă pe suprafața țesăturii. Distingeți poplin albite, vopsite, multicolore și imprimate.

Hygroscopic, anti-static, respirabil, durabil și hipoalergenic - aceasta este o listă incompletă a avantajelor acestui material minunat. Practic, nu ezita, își păstrează perfect forma, nu se micsorează și nu se întinde când se spală. Prețul poplinului este scăzut, costul calico-grosier, dar pentru senzațiile tactile poplin este mult mai plăcut și mai ușor.

Acum satin și poplin cu imagini care creează iluzia volumului au apărut pe piață. Dacă preferați soluții originale în interior și nu vă împiedicați de noile impresii, încercați seturi de lenjerie din aceste materiale.

Principalele diferențe

Poplin are o densitate mai mică decât sateenul, dar din acest motiv este mai ușoară și mai rezistentă. De asemenea, poplinul, spre deosebire de țesăturile din satin, este supus molotării, în special în timpul tratamentului termic (spălare la temperaturi ridicate, călcare).Modelul pe satin poate fi creat în procesul de intercalare a firelor (satin-jacquard, satin imprimat), dar pe poplin - numai prin vopsirea sau imprimarea imaginii.

Compararea avantajelor și dezavantajelor

sateen

poplin

structură

100% bumbac, incluziunile sintetice sunt foarte rare

100% bumbac, incluziunile sintetice sunt foarte rare

spălare

Rezista la spalarea la temperaturi ridicate, proiectata pentru spalari de 300-400

La 30 de grade, poate dispărea, proiectat pentru 120-200 spălări

valet

Este ușor de fier și nu se deformează atunci când este călcat.

Necesită o călcare atentă

Senzații de contact tactil

Tesatura excelentă, moale, netedă

Soft, ușor, plăcut la atingere

Costul pentru

mare

la prețuri accesibile

Ce este mai bine?

Ce să alegeți pentru lenjerie de pat - satin sau poplin? Fiecare țesătură are multe avantaje, astfel încât consumatorii recomandă să fie ghidați de impresiile lor: atingeți textilele selectate, uitați-vă la culorile seturilor propuse, numărați-vă finanțele. Satin este mai scump decât poplin, dar și mult mai durabil.

sateen
poplin

opinii

Conform recenziilor consumatorilor, majoritatea preferă în continuare lenjeria de tip poplin, deoarece raportul preț-calitate al textilelor este optim.Atunci când alegeți un set gata, clienții sunt sfătuiți să nu fie timizi, să dezvăluie materialul pentru a verifica caracterul natural al compoziției. În cazul în care se aude un sunet slab de crackling, firele sintetice sunt, de asemenea, țesute în țesătură. Un mic procent din ele este permis, chiar util - țesătura devine durabilă, mai puțin încrețită etc. Dacă firele artificiale sunt mai mult de 50%, este mai bine să nu folosiți o astfel de țesătură pentru a face patul. Nu va trece aerul, nu va absorbi umezeala și electricitatea statică.

Despre diferența dintre poplin și satin, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor