Reguli pentru păstrarea lenjeriei de pat

O persoană este capabilă să experimenteze o gamă largă de sentimente: atât plăcute, cât și nu atât de multe. Una dintre cele mai plăcute și mai reconfortante senzații, fără îndoială, este senzația unui pat proaspăt, curat și cald, în care ne potrivim după o muncă grea. Un rol important, desigur, este jucat de calitatea patului pe care dormim. Cu toate acestea, mulți oameni uită de așternut, ceea ce poate face restul mult mai plăcut, relaxant și confortabil.

Astăzi piața oferă o mare varietate de seturi de lenjerie de pat: de la țesături naturale monocromatice la suprafețe sintetice cu modele distractive. Dar nu uitați că este important nu doar să alegeți capacul potrivit pentru pat, ci să îl păstrați corect și compact în apartamentul dumneavoastră.

Durata de viață a serviciului

Mai întâi trebuie să dai seama cât timp poți păstra lenjeria de pat. Depinde în primul rând de materialul din care este fabricat. Al doilea factor important pentru durabilitatea rufelor sunt caracteristicile spălării (cât de des, prin ce mijloace și așa mai departe).

Astfel, foile de flanelă și capacele de duvet vă vor servi nu mai mult de cinci ani. Produsele calico vor rezista mai mult de doi ani (până la șapte ani). Materialele naturale, cum ar fi bumbacul și inul, pot dura până la nouă ani. Materialele artificiale (de exemplu, satin) sunt pline de viața lor de serviciu - pot fi depozitate într-un dulap sau dressing timp de 10 ani. Cel mai durabil este mătasea naturală, durata de viață a produselor realizate din ea este de 15 ani.

Cerințe de bază

În ciuda faptului că în prezent există un număr mare de moduri Depozitarea corectă și durabilă a lenjeriei de pat se bazează pe câteva principii:

 • Trebuie păstrate numai hainele spălate și uscate (cele murdare nu trebuie introduse în dulap, ci în mașina de spălat);
 • acoperirile trebuie să fie bine întreținute și îngrijite (tivite, călcate);
 • este indicat să introduceți orice parfum în depozitul de lenjerie de pat, care va da un miros nou.

Unde să depozitezi?

De fapt, locul pentru a stoca lenjeria de pat poate fi determinat de alegerea și preferința dvs. De exemplu, acesta poate fi pliat într-un dulap obișnuit unde sunt depozitate haine, după ce au fost retrase mai multe rafturi, în mod special pentru spălătorie.

Pentru o mai mare compactitate și precizie, puteți folosi cutii speciale sau coșuri, care pot fi achiziționate de la orice magazin care vinde bunuri de uz casnic. Puteți utiliza, de asemenea, în acest scop un piept de sertare sau mese mari.

Dacă în casa dvs. există o lipsă acută de spațiu de depozitare, atunci puteți păstra lenjeria de pat în unități speciale de depozitare a canapelei sau patului.

Este important să rețineți că în locurile unde sunt depozitate rufele, nu trebuie să existe umiditate ridicată și fluctuații bruște de temperatură.și, de asemenea, lumina directă a soarelui nu ar trebui să ajungă acolo. În caz contrar, capacul patului va deveni mucegai, va avea un miros neplăcut, va schimba culoarea (deveni galben) și se va deteriora.

Este necesară ventilarea regulată a zonelor de depozitare pentru a evita molii.

Metoda ConMari

Con Marie (sau Marie Kondo) este un profesionist în domeniul curățeniei la domiciliu. Pentru a asigura o conservare de înaltă calitate a așternuturilor, ea oferă să utilizeze sfaturi simple.

 • Lenjeria de pat trebuie depozitată pe rafturi separate, și nu împreună cu alte lucruri (de exemplu haine). Acest lucru se datorează diferenței dintre materialele din care se fac lucrurile, respectiv, ele au nevoie de îngrijire diferită.
 • Acoperirile trebuie pliate în formă de dreptunghi sau triunghi.
 • Lucrurile pot fi pliate atât pe orizontală cât și pe verticală, ceea ce economisește spațiu în dulap, pe sertare sau pe rafturi.
 • Este convenabil să se împartă lenjerie în funcție de scara de culoare sau de materiale.

Sfaturi utile

Pentru a vă păstra patul cât mai mult posibil, ar trebui:

 • kituri de schimbare cel puțin o dată în 7 zile;
 • spălați lucrurile în conformitate cu toate instrucțiunile de pe eticheta producătorului;
 • produse uscate în aer liber (cel puțin într-o zonă ventilată);
 • pentru a stoca rufele în stare întoarsă spre interior;
 • să păstreze separat capacele de pernă, capacele de duș și plăcile;
 • în cazul depozitării seturilor de lenjerie într-un singur loc, foile și capacele de duvet ar trebui să fie înfășurate cu o pernă (de asemenea, puteți lega un set de lenjerie cu o panglică sau șir pentru a fi în siguranță);
 • pentru a împărți seturi de lenjerie în funcție de sezon: separat - mai ușoare și de vară, separat - iarna;
 • utilizați arome special concepute, săpunuri sau ierburi pentru a da lenjeriei un miros plăcut și proaspăt.

Astfel, sunteți familiarizați cu toate secretele de depozitare corespunzătoare a lenjeriei de pat. Dacă urmați aceste sfaturi simple, produsele dvs. vor rămâne o perioadă destul de îndelungată și vor rămâne în stare bună.

Amintiți-vă că calitatea vacanței depinde într-o mare măsură de calitatea așternutului.

Instrucțiuni pentru plierea lenjeriei de pat - în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor