Foi cu elastic: ce dimensiuni sunt și cum să alegeți cea potrivită?

Anii recenți pe piața produselor de uz casnic câștigă foi de popularitate pentru paturile cu benzi elastice. Acestea au o serie de avantaje față de foile obișnuite, dar trebuie să vă pregătiți cu atenție pentru cumpărare. Articolul nostru este dedicat gama de dimensiuni ale acestor produse și caracteristicile alese de ele.

Caracteristici și beneficii

Diferența evidentă și principală între o astfel de foaie și cea obișnuită este prezența unei benzi elastice, care este cusută în țesătura din jurul perimetrului. Ștergerea în foaie este necesară pentru a nu detecta lenjeria de mâner dimineața și nu suferă disconfort de la contactul cu salteaua. În plus, atunci când colile se deplasează în mod constant în jos, salteaua se murdărește mai repede, iar spălarea nu este ușoară și costisitoare.

Această foaie nu va trebui să fie umplută cu grijă sub saltea sau între perete și saltea de fiecare dată când schimbați lenjeria de pat.Nu este nevoie să veniți cu diferite suporturi pentru a ține foile în loc.

Acestea din urmă sunt adesea folosite de părinți pentru pătuțuri, deoarece copiii se pot întoarce în somn mai ales în mod activ, dar orice dispozitiv suplimentar prezintă riscul de rănire dacă acestea protestează sau dăunează salteaua, patul și lenjeria de corp. O foaie cu bandă de cauciuc rezolvă toate aceste probleme.

Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibilă utilizarea unor astfel de așternuturi. Pentru astfel de foi de pat, este absolut necesar ca salteaua să fie ușor separată de pat, deoarece principiul produsului este ca marginile sale să se agațe de saltea de jos și banda de cauciuc nu le permite să se desprindă și să urce sus. Prin urmare, dacă salteaua dvs. face parte din pat, va trebui să utilizați alte opțiuni. În plus, din cauza numărului redus de opțiuni pentru astfel de foi, de multe ori problema de a alege dimensiunea. La urma urmei, foaia trebuie să se potrivească cu saltea, iar diferența dintre 70 și 80 cu 180 sau 190 cm poate fi semnificativă.

Dimensiune gamă

Problema dimensiunii este rezolvată treptat prin apariția a tot mai multe modele noi. Există deja paturi individuale (90x200, 160x80, 80x200 cm), paturi duble (120x190, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm), euro (220x240, 200x220 cm), pătrate de 200x200 cm etc. dimensiunile sunt 70x160, 80x160 și 120x60 cm.

Pentru a alege dimensiunea corectă a foii, măsurați nu numai perimetrul saltelei, ci și înălțimea acesteia. La urma urmei, suprafața foii o capturează și o lungime insuficientă poate interfera cu tensiunea normală și poate duce la o deteriorare rapidă a gumei.

De regulă, producătorii de lenjerie de pat oferă un tabel de dimensiuni cu care puteți consulta înainte de a cumpăra.

Nuanțele de alegere

Acum puteți lua o coală pentru fiecare gust. Piața modernă de așternut oferă o gamă largă de culori, modele cu amprente și chiar abilitatea de a tipări modele la comandă. În plus, există seturi complete sau parțiale de lenjerie de pat, care includ o foaie, perne și o plapumă sau doar o foaie și perne.

Plăcile sunt diferite și materialele folosite la fabricarea lor. Nu este o opțiune ieftină, dar foarte funcțională - placa de saltea din pluș rezistent la umiditate sau altă țesătură similară. Un astfel de model ca impermeabil DRY Plush 80x190 Ormatek perfect va fi potrivit pentru paturi de o persoană atât de adulți, cât și copii.

În camera copiilor, aceste produse sunt deosebit de relevante., deoarece acestea vor deveni o protecție suplimentară împotriva "surprizei copiilor" și vor preveni deteriorarea saltelei și nevoia de uscare pe termen lung.Plușul în acest caz este, de asemenea, bun, deoarece este hipoalergenic și tolerează perfect spălarea mașinii.

Pentru iubitorii de confort deosebit, există terase sau foi moi tricotate.precum și opțiuni din sateen, velur și catifea. Modelele cele mai ieftine și practice, care costă aproximativ 1000 de ruble, sunt realizate din calico și bumbac grosier. Dar foliile de poliester 100% este mai bine să nu alegi sau să o faci cu prudență, verificând calitatea. Ele pot provoca iritarea pielii și pot fi utilizate cu durată scurtă de viață.

Amintiți-vă că ieftine nu este întotdeauna util și de înaltă calitate.

Pentru a afla cum să împăturiți o foaie pe o bandă elastică, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor