Caracteristici ale selecției și utilizării lenjeriei de mătase

 Caracteristici ale selecției și utilizării lenjeriei de mătase

Înălțimea de mătase este alegerea oamenilor de succes care preferă să se relaxeze pe un pat moale, moale și confortabil. Statutul elitei pe care acest material a primit-o pentru aspectul său unic, simbolizând un semn de bogăție și lux. Spectaculos strălucire lucioasă arată solidă și costisitoare și se potrivește perfect în designul oricărui interior.

Caracteristicile materialelor

Materialul pentru lenjeria de pat este fabricat din fire de viermi de mătase. Lungimea fibrelor este de 900-1400 mm, iar secțiunea transversală triunghiulară a filamentelor reflectă lumina, datorită căreia se formează pe panza frumoasă joacă însorită și strălucire lucioasă. Materialul din care se fabrică lenjeria de mătase poate fi împărțit în următoarele soiuri, ținând cont de tehnologia de țesut.

 • Atlas. Se caracterizează printr-o suprafață plată, aproape oglindă, strălucitoare. Tesatura din satin are o densitate mare.
 • Poplin. Este produsă printr-o țesătură simplă de fibre. Este un produs cu două fețe.
 • Jacquard. Diferă modelul repetat sistematic.
 • Ducesa. Aceasta este o pânză de un singur strat colorat cu satin.
 • Sintetice. Mătasea artificială este un set de lenjerie ieftin și accesibil, dar acest material este creat prin utilizarea agenților chimici, ceea ce reduce semnificativ calitatea materialului în comparație cu componentele naturale.

Pro și contra

Vorbind despre beneficiile așternutului de mătase, Următoarele merite merită cea mai mare atenție.

 • Datorită naturii sale naturale, această țesătură este considerată ecologică și hipoalergenică, deci este foarte potrivită pentru cei care suferă de astm. Praful de acarieni și alte insecte nu atrag acest material.
 • Materialul de mătase are o conductivitate termică ridicată.În timpul iernii, un capac de duș de mătase va încălzi corpul, iar în căldura verii va oferi o prospețime confortabilă.
 • Firele formate din mai multe fibre dense formează o pânză foarte durabilă, ceea ce va explica durabilitatea și durata de viață a lenjeriei.
 • Unii psihologi și medici recomandă să dormiți pe mătase, deoarece această țesătură oferă un somn sănătos, încetinește îmbătrânirea pielii, blochează durerea în îmbolnăvirile.
 • În sine, problema este foarte moale și plăcută la atingere, este confortabil să se atingă, părul și pielea nu se agață de nimic pe timp de noapte, deoarece suprafața este moale și netedă.

În ceea ce privește minusurile produsului, principalul este costul ridicat al unui set, deoarece lenjeria de corp face parte din clasa de elită. Conform unor consumatori, un alt dezavantaj este neplăcerea în timpul somnului, de exemplu, o pernă se îndepărtează. Cu toate acestea, aceasta este încă o opinie subiectivă, deoarece majoritatea cumpărătorilor sunt înclinați să creadă că este foarte confortabil și confortabil să doarmă pe paturi de mătase.

Cum sa alegi?

Fiind în departamentul de textile în căutarea unui pat de mătase, La selectarea produselor, acordați atenție următoarelor criterii.

 • Densitatea țesăturii în mommi. Cu cât este mai mare această cifră, cu atât va dura mai mult materialul. Tesatura mai transparentă nu se poate lăuda cu acest avantaj. Norma pentru mătase este valoarea de 19 luni. Momme (mama) are o greutate de 1 m² de materie.
 • Pentru o pânză naturală se caracterizează printr-un luciu clar, pur, în aroma sa nu poate fi mirosul componentelor coloranților chimici.
 • O caracteristică distinctivă a acestei lenjerie este designul identic pe ambele părți.
 • Puteți stabili calitatea prin atingere. O țesătură naturală, atunci când vine în contact cu pielea, își împrumută căldura, materialul artificial nu se încălzește mult timp.
 • O metodă eficientă de determinare a calității este arderea unei bucăți de pânză. În cazul în care elementul ars a fost natural, atunci cenușa acestuia va păstra mirosul de os. Dar, desigur, această metodă nu este prea obișnuită, în magazin nimeni nu va pune foc la nimic.
 • Dacă cumpărătorul se concentrează pe lenjerie de mătase adevărată, atunci ar trebui să vină la magazin cu o sumă mare de bani. Dacă aveți un produs ieftin, atunci acesta este un material artificial care nu are calitățile de mătase naturală.
 • Preferați producătorii din China. În această țară abilitățile de viermi de mătase au fost descoperite pentru prima dată și au început să facă mătase.Din cele mai vechi timpuri, mătasea chineză este un lider în calitate față de produsele din alte țări. Producătorii turci sunt, de asemenea, concurenți puternici, iar sortimentul lor include o mare varietate de seturi de mătase. Produsele bune sunt produse de firmele japoneze. În Țara Soarelui Răsare, mai mult de 500 de tipuri de mătase sunt cunoscute, în timp ce în Europa există doar patru.
 • Nu uitați de respectarea dimensiunilor și, de asemenea, să aveți grijă ca parametrii produselor interne și importului să difere. Pentru seturile ruse dimensiunile sunt de unu și jumătate, dublu, euro. Produsele străine sunt determinate de mărimea unui singur dormitor (1 pat sau un pat) (1,5 pat sau un pat extra lung), dublu (2 paturi sau complet), cu trei dormitoare (king-size).

mătase artificială

Dacă lenjeria naturală de mătase nu este accesibilă pentru cumpărător, atunci poate fi eliminat un set artificial pentru un pat de familie. Avantajele unui astfel de produs vor fi un preț accesibil, un aspect frumos, nu inferior mătăsii naturale, rezistență la lumină și apă. La atingere, această lenjerie este la fel de blândă și plăcută. În plus, este bine pictat,astfel încât magazinele să aibă o gamă foarte variată de modele diferite: lenjeria de corp în roșu temperamental, produse negre prezentabile, seturi în nuanțe pastelate, pe care pot fi ilustrate desene originale.

Recent, rasul încrețit este foarte popular. Este o problemă cu numeroase pliuri și crete, care sunt create de expunerea prelungită la presă. Se dovedește un produs foarte frumos, nu numai convenabil și practic în ceea ce privește aplicarea (nu necesită călcare), dar, de asemenea, care poartă o funcție decorativă. Singurul lucru inferior sintetic al țesăturii naturale este forța și elasticitatea. Setul artificial este de scurtă durată, iar vopselele sale devin palide după mai multe spălări.

îngrijire

Pentru a face ca așternutul de mătase să dureze chiar mai mult Merită acordată o atenție deosebită îngrijirii acestei oferte și a unui produs care tremura.

 • Este de preferat să spălați lenjeria de mătase cu mâna. Nu este permisă utilizarea în timpul spălării a substanțelor de înălbire sau a substanțelor chimice care includ clor, ceea ce are un efect negativ asupra țesăturilor naturale.Dacă hostessul a decis să înmuie produsul, atunci ar trebui să se facă timp de maxim 5 minute.
 • Este mai bine să alegeți pentru spălarea produselor speciale pentru îngrijirea mătăsii. Puteți spăla lucrurile la o temperatură care nu depășește 30 de grade. În timpul clătirii, se recomandă adăugarea a 20 g de oțet în apă.
 • Dacă este ales spălarea mașinii, trebuie să activați modul "mătase" sau "delicat". Înainte de a pune rufele în tobă, trebuie să le întoarceți și să le puneți într-o pungă specială. Este necesar ca lucrurile să fie împărțite în funcție de culoare. Mai ales aceste reguli se referă la produsul jacquard. Dacă aveți nevoie să spălați într-o mașină de scris de la Jacquard, atunci trebuie să fixați toate fermoarele și butoanele.
 • În timpul procesului de filare, nu este necesar să deșurubați țesătura, cu atât mai preferabilă este să strângeți țesătura din bumbac.
 • Se obișnuiește să se usuce rufele pe o linie de îmbrăcăminte într-o zonă bine ventilată, unde lumina directă a soarelui nu cade. Lucrurile Jacquard sunt recomandate să se usuce afară. Este mai bine să abandonați uscarea în tambur, deoarece lucrul poate fi deteriorat datorită temperaturii ridicate.
 • În timpul călcatului, modul de "mătase" trebuie să fie pornit, nu este necesar să stropiți cu apă pentru a evita colorația.În cazul unui produs de jacquard, acesta trebuie să fie întors în interior înainte de a fi călcat și temperatura trebuie întoarsă până la maximum 120 de grade.
 • Într-o situație de uscare a lenjeriei sale este recomandat să stea în baie și să porniți dușul. Apoi, toate pliurile formate vor ieși fără a folosi fierul.

Cumpărați așternuturile de mătase, consumatorii fac o alegere în favoarea unui somn sănătos și sănătos, deoarece depind nu numai starea de spirit pentru întreaga zi, ci și capacitatea de a lucra, starea emoțională și aspectul.

Cum să aveți grijă de așternut de mătase, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor