Ce tesatura pentru lenjeria de pat este mai buna?

 Ce tesatura pentru lenjeria de pat este mai buna?

Somnul durează în medie un sfert până la o treime din durata totală a vieții unei persoane. Dar, indiferent cât durează, dacă patul nu satisface cerințele stabilite, nu se poate realiza o trezire fericită și bucuroasă. Acest lucru depinde în mare măsură de mobilier, de locația spațiilor de dormit, de designul camerei, cu toate acestea, contribuția textilului nu poate fi subestimată.

Cerințe generale pentru textile

Vorbind despre caracteristicile necesare ale materialului pentru așternut, trebuie să acordați atenție confortului.Principalele puncte practice și nuanțele sunt reflectate în standardul de stat. Ori de câte ori este posibil, ar trebui preferate produsele cu densitate ridicată. Singurele excepții sunt tipurile unice de materiale libere. În cea mai mare parte, ele sunt scumpe sau chiar foarte scumpe.

Tehnologiile moderne de colorare vă permit să creați scene colorate tridimensionale. Nu neglija culoarea: ar trebui să fie. Din moment ce textilele de pat sunt în multe cazuri alese ca un cadou, aspectul ambalajului este extrem de important pentru oameni. Anulează recunoașterea numai a unei astfel de materii, care:

 • trece prin aer;
 • nu absorb sebumul secretat;
 • colectează umiditate;
 • lasă o senzație plăcută;
 • elimină iritarea chiar pielea delicată.

Compararea materialelor naturale

Este foarte important să înțelegem că simpla afirmare a "naturalității" kiturilor folosite este indispensabilă. Tipurile de materiale chiar naturale sunt foarte diferite și diferă nu numai în aspectul exterior. Multe proprietăți pot fi resimțite numai după "test" pentru câteva ore sau chiar câteva zile. Cunoașterea exactă a acestora va contribui la evitarea depășirii costurilor, satisfăcând în același timp nevoile lor.

mătase

Silk provoacă în sinedacă se face prin toate regulile entuziasm. O astfel de materie iese în evidență pentru puterea ei, transformă instantaneu aspectul camerei. Învelișul de mătase își păstrează perfect forma. Anii de experiență ne permit să spunem că mătasea are un efect pozitiv asupra sănătății. Medicii confirmă, de asemenea, această judecată, după cum rezultă din rezultatele unui număr de studii.

Fibrele de țesut introduse de chinezii antice sunt recomandate persoanelor care suferă de reumatism, afectând funcționarea pielii. Ele nu provoacă reacții alergice. Prin urmare, este binevenită investiția în achiziționarea de astfel de lenjerie.

crep

Crepe este un tip de mătase, distins prin țesere specială.. Această metodă de procesare vă permite să vă asigurați rezistența și elasticitatea mecanică. Aspectul crepului are o strălucire distinctivă.

secerător

Conversația separată merită o astfel de țesătură ca un secerător. Are un aspect nestandard cu o structură caracteristică "moale". Placarea elegantă ajută la crearea unei atmosfere romantice. Deoarece antetul este un subspecii de crep de mătase, țesătura și-a păstrat toate caracteristicile.Schimbarea în țesut ne-a permis să creăm o strălucire originală.

bumbac

Dar această alegere este incompletă, deoarece există și alte opțiuni. Unul dintre ele este bumbac.

Acesta este un material tradițional care a confirmat conformitatea cu condițiile din dormitor pentru câteva decenii. În favoarea probelor de bumbac, mărturisesc:

 • cetate destul de decentă;
 • gamă largă de tonuri;
 • ușurința de îngrijire.

Experții experimentați spun (și profesioniștii sunt total de acord cu ei) că bumbacul are un alt avantaj - este nevoie de umiditate. Acest lucru, desigur, despre limitele rezonabile de umiditate. Ca urmare, atunci când este rece afară, lenjeria de corp din bumbac creează o căldură plăcută. Și când e fierbinte, poți simți o răcoare extraordinară de la ea.

Trebuie subliniat faptul că o astfel de țesătură este relativ ieftină.

Dar trebuie să evitați să cumpărați cele mai accesibile opțiuni pentru aceasta. Aproape întotdeauna, acestea sunt produse de industrii puțin cunoscute sau îndoielnice, produse într-un mod artizanal. Trebuie să privim cu atenție:

 • dacă cusăturile sunt făcute cu ușurință;
 • dacă au fost utilizate segmente cusute;
 • ca ambalaj încadrat.

sateen

Satin - o varietate de bumbac. Costul ridicat al unei astfel de materiale este justificat de puterea sa mecanică, eleganța exterioară, posibilitatea de a funcționa timp de mai mulți ani la rând.

batist

O varietate de bumbac este cambrică. Diferența este în subtilitățile stratului. În frumusețe, un astfel de produs se află în fața lenjeriei obișnuite de bumbac. Dar slăbiciunea obiectivă este legată doar de aceste virtuți - un batiste nu este potrivit pentru uzul zilnic. Cu excepția cazului în care vorbim de un hotel de înaltă clasă sau de oameni foarte bogați care își pot permite să actualizeze frecvent lenjeria de pat.

stambă nealbit

Calico este, de asemenea, creat pe baza de bumbac, care îi permite:

 • aproape nu provocați alergii;
 • să impună cerințe minime de îngrijire;
 • creați o atmosferă confortabilă la un cost minim.

Pentru a obține fibre foarte subțiri din fibre foarte subțiri, însă aparatul ar trebui să-l răsuciți cât mai strâns posibil. Prin urmare, se obține profitabilitatea și durata lungă de viață a țesăturii. Când este necesar să aduci sentimentul de lux și sărbătoare în cameră, se recomandă utilizarea țesăturilor de jacquard. Se poate aplica oricarui material natural, deoarece tehnica a fost elaborata de aproape 250 de ani.

Trebuie avut în vedere faptul că tandrețea și plăcerea țesăturilor de jacquard sunt umbrite de cerințele crescute de îngrijire.

percale

Atunci când unele fibre lungi sunt preluate din bumbac, se obține un procentaj.. Această țesătură poate fi foarte durabilă, unii experți chiar cred că din aceasta este produsă cea mai puternică lenjerie de pat de pe planetă. Este greu de spus dacă este adevărat sau nu, însă experiența de operare arată că caracteristicile percale ale consumatorilor au fost păstrate timp de cel puțin 10 ani. Astfel de materie practic nu se contractă în timpul spălării (orice fibre naturale se vor micsora invariabil, datorită originii acestora).

poplin

Poplin sau "European calico", cunoscută de gospodării ruse încă din secolul al XVIII-lea. Dezvoltatorii au reușit deja să economisească toate avantajele cheie ale altor țesături din bumbac. Dar diferențele de țesut ne-au permis să facem țesătura mai moale, să crească strălucirea, să ne lustruim. În același timp, poplin costă destul de mult, ceea ce sporește și numărul adepților săi.

Nu intră în cercul țesăturilor naturale cele mai ellite, dar este în cerere constantă în categoria bugetară.

creton

Vorbind despre economii, este dificil să ignorăm chintz-ul. Luminozitatea și caracteristicile igienice ridicate nu sunt caracteristici atractive, având în vedere rezistența minimă la uzură, tendința de a schimba rapid culorile și de a se micsora când se poate spăla în mașină.

flanel

În ceea ce privește flanelul, avantajul său este utilizarea pe termen lung. Dar destul de repede suprafața este acoperită cu peleți și dă multe inconveniente.

bambus

Fibra de bambus este o modalitate exotică de a crea lenjerie de pat.. Acesta este unul dintre cele mai bune materiale igienice. Ca și alte produse din bambus, textilele de dormit inhibă în mod eficient dezvoltarea microbilor. Nu acumulează mirosuri. Cunoscătorii notează ușurința de îngrijire și nu alunecă.

in

Este de remarcat o astfel de opțiune lenjerie de corp, care este capabilă să se murdărească puțin, ușor de spălat și uscarea rapidă, dar predispus la încrețire. Călcarea inului dă multe inconveniente.

Sfaturi pentru alegerea produselor de calitate

Cea mai apropiată cunoștință cu lumea lenjeriei de pat arată că nu este ușor să alegeți o variantă potrivită de material.Cea mai importantă recomandare pentru asigurarea calității produselor textile, care a fost discutată deja, va fi evitarea achiziționării de produse foarte ieftine. Aproape cu siguranță, în acesta au fost folosite fie materii prime de calitate slabă, fie tehnologia de procesare a fost încălcată sau ambele au avut loc împreună. Este imperativ să aflăm ce este compoziția materialului, raportul dintre diferitele fibre din el. Adesea scriu un singur lucru pe etichetă, iar în lista de componente se dezvăluie complet fapte diferite.

Dacă este posibil, ar trebui să cumpărați materiale naturale, în cazul în care nu există nici un indiciu de fibre sintetice. Și dacă amestecul său este încă acolo, lăsați-l să fie mai puțin pronunțat. Este important să se acorde atenție și rezistenței și rezistenței la uzură. Profesioniștii remarcă faptul că culoarea și modul de prelucrare a materialelor sunt foarte semnificative.

Principala caracteristică a densității lenjeriei de pat este numărul de filamente prezente pe 1 metru pătrat. vezi în rolă. Densitatea minimă specifică batistei și bumbacului. Toate țesăturile sintetice intră în grupul de mijloc, iar inul de la cele naturale. În ceea ce privește materia cea mai densă, este de mătase și satin. Popularitatea țesuturilor naturale determină un preț mai mare în comparație cu materialele sintetice. De asemenea, costul ridicat este caracteristic pentru lenjeria de pat, vopsită cu culori pestrițe.

La fel de important este calitatea, coloranții de siguranță. Este logic că cu cât setul este mai mare, cu atât mai multe elemente pe care le conține, cu atât este mai mare costul setului. Nu puteți cumpăra produse care alunecă sau colectează taxe de electricitate statică. Trebuie să încercăm să atingem problema - nu ar trebui să lase senzații neplăcute. Pentru uz casnic sunt importante proprietati cum ar fi:

 • ușurința spălării;
 • viteza de uscare;
 • ușor de călcat.

Aproape întotdeauna îmbunătățirea acestor parametri se realizează prin adăugarea unui număr mic de fibre artificiale. Doar câteva materiale naturale pot să vă mulțumească proprietarilor cu aceste proprietăți, fără impurități. Și chiar prețul ridicat nu este o garanție a calității. Deci, trebuie să revizuiți cu atenție recenziile consumatorilor anteriori. Testul de lumină este util - așternutul de înaltă calitate nu permite ca lumina să curgă. În același timp, structura materialului nu pare friabilă.

Este strict imposibil să se ia lenjeria de corp care emite un miros puternic sau lasă urme atunci când este atins. Acest lucru indică fie o calitate slabă a coloranților, fie o cantitate excesivă a acestora, sau o încălcare a tehnologiei de procesare.

Vara, confortul, frumusețea și ușurința ajung în prim plan.În absența unor cerințe speciale, este necesar să se aleagă materialul de bambus și in, care se distinge prin versatilitate excepțională.

Producătorii responsabili nu își ascund coordonatele. Pe pachet trebuie să scrie adresa legală și reală, setul de articole din pachet, țesătura folosită și compoziția chimică a acesteia. Prezentați invariabil și sfaturi despre cum să spălați cel mai bine hainele. Dar, în orice caz, furnizorii fără scrupule încearcă să ascundă astfel de informații pentru a se proteja.

Prezentare generală a opțiunilor sintetice

 • Una dintre principalele tipuri de țesături sintetice pentru așternut este considerată poliester. Această țesătură este fabricată din ulei. Avantajul său este rezistența și durabilitatea, tendința minimă de deformare. Peletele lipsesc complet. Din moment ce materialul nu absoarbe apa, este rău într-o zi fierbinte.
 • O altă versiune a materiei sintetice ieftine - Lavsan, produsă și din produse petroliere rafinate. Această țesătură este caracterizată de o aderență minimă la uzură, puțin zdrobită. Contracția în timpul spălării este absentă. De aer curge prin lavsan slab, absorbția de umiditate nu este suficient.Un alt dezavantaj este tendința de a electrifica.
 • Merită atenție biomatin. Aceasta este una dintre cele mai noi opțiuni, diferite în același timp cu ușurință, putere, este moale și confortabil. Pentru a obține o țesătură similară, sunt utilizate fibre de bumbac impregnate cu un lichid special. Biomatin ajută la reglarea temperaturii în aproape orice mediu. Rezistența la uzură este foarte mare, culoarea și modelul persistă mult timp.

Dezavantajul biomataminei poate fi considerat doar o tendință excesivă de a se prăbuși. Da, uzabilitatea nu suferă. Cu toate acestea, dacă aspectul este important, această circumstanță strică totul. Singurul aspect care trebuie luat în considerare atunci când alegeți o astfel de problemă este ornamentul și culoarea. Toți ceilalți parametri au atins deja un nivel aproape perfect.

Evaluarea celor mai buni producători

Lenjeria de pat este fabricată de sute de companii din diferite țări. Dar nu toate firmele sunt la fel de conștiincioase în sarcina lor, destul de puține încearcă să pună produse de calitate scăzută pe piață. Prin urmare, este necesar să studieze recenzii independente, să se familiarizeze cu ratingurile producătorilor.

"Blake"

Printre furnizorii din Belarus, Blakit este unul dintre primele locuri. Ei au stăpânit producția de lenjerie de pat relativ ieftină, dar foarte bună. Succesul se realizează în mare parte prin utilizarea experienței în producția de îmbrăcăminte de lucru, fire și alte materiale textile. Tehnologii fabricii Baranavichy au reușit să elimine astfel de probleme cum ar fi lacrimile permanente și topirea timpurie fără sfârșit a țesăturilor.

Frette

Dacă aveți nevoie de o calitate europeană impecabilă, ar trebui să acordați atenție produselor marca italiană Frette. Calitatea muncii companiei este confirmată de faptul că este oficial "permis" să furnizeze lenjerie pentru regi și hoteluri de înaltă clasă. Adevărat, textilul este într-adevăr "aur" în ceea ce privește sarcina asupra bugetului.

"Monolith"

Dacă vorbim de firme rusești, atunci nu putem ignora principalul jucător - Monolith Corporation. În linia acestui producător există atât colecții disponibile, cât și colecții de elită. Așa cum a remarcat consumatorii, rezistența acestei țesături este destul de ridicată. Dar imaginea uneori se degradează prea repede. Dintre ceilalți furnizori ruși putem menționa producătorul kiturilor Vasilisa.

tas

Dintre producătorii turci, Tas a fost întotdeauna prezentă într-o varietate de ratinguri.

Cum de a alege o țesătură pentru așternut, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor