Design opțiuni tavane stretch în grădiniță

 Design opțiuni tavane stretch în grădiniță

Stretch tavanul de astăzi sunt considerate a fi una dintre cele mai convenabile și practice moduri de a termina plafonul în orice cameră. Copiii nu vor fi o excepție, totuși, trebuie să înțelegeți particularitățile designului și designului.

Caracteristici de design

Principiul plafoanelor stretch a fost cunoscut încă din antichitate, totuși, de mult timp această soluție a rămas excesiv de costisitoare - de obicei, materiale decorative au fost folosite pentru decorare. Plafoanele din fibre se găsesc astăzi, însă aceste materiale au scăzut deja în mod semnificativ. În plus, el a avut o alternativă - film din PVC, care se distinge prin toate calitățile necesare, cu excepția luxului materiei naturale.

Versiunea din PVC necesită preinstalare în jurul perimetrului baghetei de aluminiu. Materialul are o temperatură suficientă de 60-70 grade pentru a se înmoaie și a deveni vâscos - într-o astfel de stare este fixată, lăsând o anumită marjă și fără a acorda atenție zonelor mici de cădere. Particularitatea PVC-ului este că, atunci când este răcit la temperatura camerei, țesătura este comprimată din nou, datorită căreia toate defectele în formă sunt eliminate - se obține o suprafață perfect plană.

Straturile moderne pentru plafoane, de altfel, sunt, de asemenea, în mare parte sintetice - ele sunt adesea realizate prin adăugarea de nailon, poliester și alți polimeri. Încălzirea pentru instalarea unei astfel de suprafețe nu este necesară și nu ajută, așa că întinderea se face prin metoda "manuală".

Această opțiune, deși este oarecum mai scumpă, este încă populară datorită capacității de a "respira" pentru plafon. În plus, materialul este o platformă demnă de auto-exprimare a clientului.

Avantaje și dezavantaje

Fiecare material din care se pot realiza astfel de plafoane are propriile sale avantaje și dezavantaje, dar, în general, un astfel de design poate fi caracterizat atât din partea pozitivă, cât și din cea negativă. Luați în considerare avantajele și dezavantajele comune ale unei astfel de decizii de proiectare și să începem cu avantajele.

 • Tavanele inegale, a căror imperfecțiune este exacerbată de cablurile electrice vizibile și alte comunicații, pot fi ascunse în multe feluri, dar cel mai simplu și mai eficient este doar țesătura sau PVC.
 • Majoritatea producătorilor oferă o garanție de calitate timp de aproximativ un deceniu, dar îngrijirea și îngrijirea la timp dă dreptul să se aștepte să crească această perioadă de mai multe ori.
 • Îngrijirea de sine este destul de simplă - ștergeți același film cu o cârpă simplă fără nici un mijloc o dată pe an. În unele cazuri, dacă există contaminanți vizibili care nu sunt atât de surprinzători în condițiile pepinierii, puteți folosi curățatul de sticlă, dar aici trebuie să fiți atenți să nu stricați materialul.
 • Dacă vorbim despre PVC, atunci puteți fi siguri că finisajul vechi va fi rămas deasupra stratului inferior, înainte de a ajunge la podea. În plus, o astfel de protecție va economisi chiar și de la o mică inundare, care nu se poate spune despre versiunea țesăturii.
 • Tavanul stretch poate fi suplimentar echipat cu izolație termică și termică, dar în sine reduce oarecum pierderile de căldură și penetrarea zgomotului exterior.Materialele utilizate pentru a-l crea, nu acumulează electricitate statică, astfel încât nu numai că nu atrage praful, ci și complet sigur.
 • Contrar opiniei populare, acest design reduce ușor înălțimea camerei - reducerea minimă poate fi de doi sau trei centimetri.

Desigur, acest lucru nu se aplică în cazul unor plafoane complexe cu mai multe niveluri, dar acestea se aplică în mod obișnuit în încăperile înalte.

 • Instalarea nu este atât de complicată și de lungă cum se spune - o echipă de profesioniști face de obicei sarcina într-o singură zi, deoarece reparația nu va aduce un mare disconfort copilului care a fost trimis la bunica sa în timp util.
 • Puține alte plafoane oferă oportunitatea de a corespunde atât de mult preferințelor și dorințelor micului maestru al camerei, așa cum face tensiunea. În jos cu absența post-sovietică de cerneală - structura de tensionare poate fi de orice culoare, și chiar orice imagine poate fi ușor aplicată la ea, cu ajutorul imprimării foto.
 • În ciuda originii sintetice, plafoanele întinse respectă pe deplin toate standardele de siguranță și nu vor provoca vătămări copilului.
 • Materialul pentru construcție este de obicei ales destul de dens și puternic, deoarece în unele cazuri poate chiar supraviețui încercărilor individuale ale copiilor de a le deteriora.

Desigur, există anumite dezavantaje chiar și în soluții aproape perfecte, iar această afirmație este la fel de adevărată și pentru plafoanele suspendate din grădiniță.

 • Indiferent cât de durabil este materialul, acesta poate fi deteriorat de orice obiect ascuțit, fie că este vorba de foarfece sau de săgeți din săgeți. Dacă copilul nu înțelege valoarea reparației și nu este pregătit să se ocupe de ea, ar putea fi util să așteptați un pic cu o astfel de finisare.
 • Tavanul cel mai înalt de înaltă calitate necesită, de obicei, nu numai anumite abilități, ci și unelte speciale, deoarece acest lucru nu este un fel de reparație care se poate face independent. În consecință, finisarea va costa ceva mai mult, deoarece costul costurilor materiale nu este limitat - trebuie să plătiți pentru munca maeștrilor.
 • De cele mai multe ori, dispozitivele de iluminat sunt construite direct în tavanul suspendat, care este foarte frumos și foarte practic, totuși, aceasta necesită cunoștințe. Faptul este ca becul electric in procesul de lucru este probabil incalzit si, la urma urmei, PVC-ul este de asemenea suficient de slab pentru a se intinde.Deși va lua apoi o formă normală, deformarea permanentă nu-l va face bine.
 • Tavanele întinse sunt evaluate pentru oportunitatea de a dezvălui cu blândețe individualitatea copilului care trăiește în cameră, totuși, ordinea poate fi făcută de foarte mult timp. Într-un efort de a crea un interior unic, nu vă așteptați ca acest lucru să aibă succes în câteva zile.
 • Stretch tavanele sunt complet diferite categorii de preț, dar este corect să spunem că multe alte modalități de a termina plafonul va fi mai ieftin.

Această afirmație este relevantă în special dacă clientul dorește nu doar un plafon, ci o adevărată operă de artă - în mai multe nivele și cu o imprimare fotografică luminată.

tipuri

Primul criteriu de clasificare pentru plafoanele suspendate este un grup de materiale, cum ar fi țesăturile sau PVC-ul, totuși acest lucru a fost deja menționat mai sus. Desigur, variabilitatea nu se termină aici, deoarece luăm în considerare câteva caracteristici suplimentare care afectează puternic aspectul și performanța structurii.

De exemplu, plafoanele din PVC sunt atât mată, cât și lucioase. Primele sunt bune prin faptul că nu creează nici o strălucire și nu orbesc vizitatorii camerei chiar și în lumină puternică.Imaginile sunt potrivite în acest caz, dar din cauza lipsei de reflecție nu este de dorit să folosiți nuanțe întunecate sau modele prea luminoase cu detalii minunate - un astfel de design va crea un sentiment de greutate. Luciul, dimpotrivă, strălucește foarte strălucitor - fără a fi o oglindă, reflectă încă interiorul încăperii, chiar dacă este neclară. Este folosit pentru a ridica vizual plafoanele unei încăperi prea scăzute, totuși, datorită unei cantități excesive de strălucire, o astfel de soluție nu trebuie să ocupe spațiul întreg al camerei - luciul este mai des folosit sub formă de inserții mici pe fundalul unui material mat.

Pentru cei care nu sunt gata să facă o alegere în favoarea unui singur lucru, există o opțiune intermediară - tavane întinse din satin, care, spre deosebire de nume, sunt realizate din folie și nu din țesătură. De fapt, aici totul este moderat - desene mari sau detalii întunecate nu atrag atenția asupra conștiinței atât de mult, iar efectul general al "ridicării" tavanului este prezent, dar nu depășește limita admisibilă. Filmul metalic va deveni chiar mai puțin strălucitor, dar încă o opțiune strălucitoare - aici luciul va imita metalul, de la bronzul și oțelul relativ simplu până la argintul și aurul mai nobil.O astfel de decizie este potrivită fie pentru o cameră a unui copil mic care visează la propriul său palat luxos, fie pentru un dormitor al unui adolescent care dorește un design high-tech sau mansardă.

Există, de asemenea, un film translucid, care are sarcina de a oferi un joc unic de lumină. atunci când creați un plafon cu un fel de model tridimensional, cum ar fi un cer înstelat. În timpul zilei, avantajele unei astfel de soluții nu sunt evidente, totuși, iluminatul amplasat corespunzător poate oferi magie reală în întuneric.

Dacă vorbim despre soluții de țesături, acestea sunt, de obicei, mai mult de același tip, însă sunt evaluate pentru naturalețea modelelor transmise, mai ales că un astfel de material dispersează lumina în mod egal și foarte încet.

desen

Tehnologiile moderne permit unei persoane creative să se deplaseze - acum realizarea acestei capodopere pe plafonul unei grădinițe nu este prea dificilă și costisitoare. Plafoane cu un model folosit pentru a fi considerat un lux real, disponibil numai celor mai bogati oameni, cu toate acestea, tehnica de azi vă permite să transferați materialului absolut orice imagine pe care o găsiți pe Internet în bună rezoluție.Pentru cel mai mic, poate fi un desen abstract, al unui idila tipic copilăresc, sub formă de soare și cer albastru, dar copiii mai mari ar prefera opțiuni cu rame de imprimare foto din filmele preferate sau din locurile lor reale.

În general, tipărirea fotografiilor vă permite să descoperiți hobby-urile și hobby-urile copilului din orice parte, deci nu credeți că repararea în grădiniță nu poate fi un cadou șic pentru copil. Foarte popular în ultimii ani, soluția este și cerul înstelat, pe care clienții îl aleg indiferent dacă copilul iubește astronomia. Faptul este că cerul de noapte a atras întotdeauna atenția unei persoane și l-au fascinat, iar maeștrii moderni pot face "versiunea de acasă" să nu arate mai rău decât cel real.

Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul tiparului tipărit deja descris, iar unele dintre ele se pot retrage din situație prin intermediul unor proiectoare speciale de lumină de noapte, însă numai un plafon cu extensie multiplă oferă toate condițiile necesare pentru credibilitatea imaginii.

Avantajul plafoanelor întinse pentru a crea iluzia unui cer înstelat este că sursele de lumină pot fi în interiorul structurii - cum să strălucească prin ea,astfel încât este posibil să se dea lumină prin orificii special realizate în locurile potrivite.Proximativ, plafoanele suspendate sunt foarte apreciate pentru utilizarea lor pentru a obține o suprafață perfect plată, cu toate acestea, ar fi nedrept să se presupună că materialele folosite (în acest caz, mai mult ca filmul din PVC) nu poate fi folosit pentru rezultatul complet opus - crearea de relief.

Când este încălzit, materialul devine elastic și poate prelua orice formă.și apoi, răcirea în jos, "se confruntă" tot ceea ce este sub ea - produse din gips carton îndoite sunt de obicei utilizate ca o astfel de bază. Având în vedere că filmul, în majoritatea cazurilor, arată mult mai prezent, designerii moderni nu mai sunt dispuși să se limiteze la materiale goale atunci când creează valuri sau forme de tavan pur și simplu rotunjite. O astfel de soluție nu numai că vă permite să creați un design unic, dar, de asemenea, ajută să obțineți trite într-o situație în care caracteristicile de design ale camerei nu sunt foarte favorabile la linii drepte.

Cum sa alegi?

Cu o multitudine de opțiuni disponibile, problema este întotdeauna de a determina cele mai bune dintre ele.Această problemă este relevantă, inclusiv alegerea de proiectare a plafonului stretch în grădiniță. Întotdeauna trebuie să renunți la interesele personale ale copilului, pentru că acesta este dormitorul lui, îl puteți consulta, dar dacă nu există idei bune, Puteți acorda atenție sfaturilor generale.

 • Copii preșcolari ei iubesc totul luminos, iar pentru ei un astfel de design este chiar util - stimulează activitatea și dorința de a explora lumea. Cu toate acestea, este prea devreme pentru a stabili o anumită direcție - lăsați copilul să se bucure de copilărie în compania personajelor preferate de desene animate.
 • Copii de vârstă școlară primară ar trebui să fie împins în mod neobișnuit să studieze - astfel încât, în loc de dezgust, ei simt un interes. De exemplu, băieții de la această vârstă adesea încântă parcelele sau geografia, animalele și natura în general vor fi interesante pentru fete, deși cele două sexe pot "schimba" interesele. Acum imaginea ar trebui să fie mai credibilă, să transmită mai clar realitatea.
 • Pentru un adolescent nevoia de a învăța este de obicei deja evidentă, deoarece plafonul ar trebui să ofere mai multă odihnă pentru ochi și minte. Aceasta înseamnă că tema imaginii poate fi complet abstractă - ar fi potrivit chiar și un muzician preferat sau emblema unui club sportiv adorat.

Exemple de succes

Prima fotografie face evident că tavanul stretch din grădiniță nu trebuie neapărat să fie decorat cu un fel de model pentru a fi înălțimea estetismului - de exemplu, acest lucru poate fi numit destul de restrâns. În exemplul respectiv, vedem o construcție pe două nivele, în care inserțiile lucioase episodice pe fundalul matului comun sunt folosite pentru a "ridica" cu ușurință tavanul în cameră. Cerul înstelat, realismul căruia se realizează datorită interacțiunii fructuoase dintre imprimarea foto și iluminatul selectat în mod corespunzător, promite un adevărat succes.

Copilăria este o perioadă de vis și ce poate să inspire o dispoziție mai plăcută decât un cer mereu neclintit peste cap? Și puteți folosi tehnologiile moderne la maxim și vă rugăm să vă bucurați copilul cu o imagine deplină - acest lucru este potrivit în special dacă toate pereții sunt căptușite cu mobilier și un rezultat similar nu poate fi furnizat sub formă de tapet.

Prezența unui basm alături va crește cu siguranță starea de spirit a copilului și va face poziția sa asupra lumii pozitive.

Ce caracteristici trebuie să fie luate în considerare atunci când creați interiorul grădiniței și modul cel mai bun de amenajare a tavanului, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor