Subtilitățile designului unui coridor lung

Experții recomandă crearea unui design cu pereți despărțitori. În acest scop, este adecvată o matriță care atârnă orizontal pe perete. Cu ajutorul unor dispozitive simple puteți elimina efectul tunel al unui coridor lung. În acest format, partea superioară a pereților trebuie să fie luminată, iar fundul mai întunecat. Turnarea este aleasă fie în culoarea ornamentei ușilor, fie în culoarea alb-neutru.

Idei de proiect

Coridorul stabilește starea de spirit pentru întreaga casă, aceasta este chipul casei de domiciliu și este la apariția acestei camere că oaspeții formează prima impresie despre proprietari. Designul coridorului poate fi realizat în același stil cu celelalte încăperi, dar, mai des, proprietarii de contoare imobile doresc să proiecteze camerele în diferite stiluri.

Creați un design spectaculos al unui coridor lung într-un apartament cu trei camere - o sarcină dificilă, dar solvabilă.Tot ce este necesar este să faci eforturi maxime și să investești mai multă dragoste și fantezie în acest spațiu. Este posibil ca acest lucru să necesite reamenajarea.

Designul unei săli lungi poate copia stilurile celorlalte camere din casă, poate fi neutru sau poate combina mai multe direcții în același timp. Astăzi, cel mai adesea în crearea unui coridor frumos sunt folosite stiluri precum minimalismul, clasicul, Provence, țara, oriental.

Datorită unui interior bine organizat al unui coridor lung, puteți:

 • vizual face camera mai mare;
 • așezați bucăți de mobilier care nu se potriveau anterior;
 • pentru a completa camerele interesante cu idei stilistice interesante.

materiale

Alegerea unei acoperiri decorative pentru pereți, podea și tavan, ar trebui să se acorde prioritate materialelor rezistente la uzură și rezistente la impact. Praful și murdăria zboară în sală de pe scară sau direct de pe stradă (proprietate privată), astfel încât toate suprafețele sale vor deveni murdare în mod constant și, prin urmare, au nevoie de întreținere regulată.

Alegerea unei acoperiri decorative pentru pereți, podea și tavan, ar trebui să se acorde prioritate materialelor rezistente la uzură și rezistente la impact.Praful și murdăria zboară în sală de pe scară sau direct de pe stradă (proprietate privată), astfel încât toate suprafețele sale vor deveni murdare în mod constant și, prin urmare, au nevoie de întreținere regulată.

Țiglele de gips nu sunt foarte potrivite pentru a alinia pereții într-un coridor lung - ele selectează un spațiu deja exagerat. Dar tencuiala venețiană - soluția perfectă. Aceasta va ajuta la eliminarea mai multor probleme simultan - la nivelul suprafețelor neuniforme și pentru a le face estetice atractive.

O soluție bună va fi tapetul lichid. De asemenea, ele vor elimina toate neregulile și vor decora camera. Stropii de vinil, tapet de vinil, pereți de sticlă sau vopsele pentru vopsire pot fi de asemenea utilizați într-un coridor lung.

Nu este nevoie să cumpărați tapet cu dungi verticale - acestea "trag" vizual plafonul, făcând coridorul chiar mai mult. Dimpotrivă, o bară orizontală extinde vizual spațiul.

În ceea ce privește tavanul, cea mai bună opțiune vor fi sistemele moderne de tensionare, sau puteți picta pur și simplu suprafața albă. Analog multi-nivel al gips-carton - tabu!

Pentru finisarea podelei într-un coridor lung, plăcile de ceramică sau linoleum vor fi potrivite, în cazuri rare parchet laminat.

dimensiuni

Dimensiunile coridorului pentru clădirile înalte sunt determinate de codurile clădirilor. În construcția de proprietăți private, aceste reguli nu sunt obligatorii, dar ar trebui cel puțin să fie revizuite pentru a nu face greșeli în proiectarea casei.

Lățimea camerei care poate fi atinsă de alte încăperi trebuie să fie de cel puțin 1,4 m (lățimea ieșirii minime de urgență), iar lungimea optimă este de 1,5 m. Lățimea maximă în caz de urgență trebuie să fie de 2,1 m. Pe un astfel de pătrat, mobilierul necesar va fi găzduit în mod liber: un dulap, un suport pentru încălțăminte și accesorii pentru încălțăminte.

Este mai bine să nu restrângeți trecerea unui coridor foarte larg, deoarece nu va fi foarte confortabil ca mai mulți oameni să se afle în același timp.

culoare

Schema de culori aleasă pentru un coridor lung nu trebuie să agraveze situația unor dimensiuni disproporționate și să provoace disarmament vizual chiar mai mare.

Plafonul este mai bine pentru a face alb. În designul pardoselii, designerii recomandă să nu se folosească nuanțe întunecate, ele creează o atmosferă deprimantă, în plus, ele sunt prea marcate.

Preferința în proiectarea pereților este mai bună pentru a da lumină.Sunt acceptate tonuri de cremă, nisip, bej și galben. Receile sunt de asemenea potrivite, dar nu toate. Costum turcoaz, menta, ciocolata, albastru.

În funcție de metoda de iluminare, puteți alege violet și albastru deschis, dar trebuie să lucrați cu ele foarte atent, altfel situația cu dimensiunea poate fi agravată.

Stil și design

În designul oricărui coridor, în special cel lung, decorul este întotdeauna potrivit. Deoarece componentele sale pot fi diferite imagini (în conformitate cu stilul), fotografii, vase, rafturi, figurine și alte detalii la fel de interesante.

Designul coridorului include stiluri precum hi-tech, contemporan, clasicism, loft, Provence, țară, artă deco și altele.

Pentru a alege designul sălii, ar trebui:

 • Decideți ce sumă poate fi alocată pentru reparații.
 • Pentru a decide cu privire la materialele de finisare.
 • Cereți gospodăriei ce vor să vadă în rezultatul final.
 • Alegeți stilul interiorului, care va dicta regulile în timpul creării designului.

decorare

Designul interior al coridorului cel puțin ceva trebuie să se suprapună cu stilul camerelor adiacente.Unitatea se poate manifesta în schema de culori, materialele folosite pentru decorarea spațiului, textura, accesoriile. Uneori este suficient doar câteva elemente pentru a crea confort în casă.

Designul clasic alege o combinație de lemn natural și tapet texturat. Ca un decor, sunt permise picturi cu vederi ale naturii. Rafturile și rafturile vor decora viața cunoscătorilor vieții boemene. Cu un număr mare de picturi, camera se va asemăna cu o galerie de artă.

În coridoarele mici, stilul de înaltă tehnologie va arăta perfect. Cu aceasta, puteți salva de metri pătrați cât mai mult posibil, deoarece mormanul de mobilier și decorarea pieselor în acest caz nu este furnizat. Deseori, designerii de interior folosesc articole high-tech numai în alb și negru.

O alternativă la direcția tehnologiei hi-tech este minimalizarea. Aceasta este o combinație de frumusețe, ușurință, practică. Cum să bateți acest stil, ei cunosc designerii, care sfătuiesc să decoreze camera prin agățarea de fotografii și postere pe toți pereții goi.

Cum să decorezi coridorul cu picturi și să obțineți un efect de prezență în stil retro, de asemenea, designerii știu. Ele oferă să folosească aceste elemente decorative în cantități mari.Este mai bine dacă imaginile vor fi formulare miniatură.

O metodă populară de finisare a oricăror suprafețe sunt autocolantele de vinil. Ele fac coridorul unic, unic și foarte atractiv.

desen

Designul coridorului aparține categoriei de muncă grea. O atenție deosebită merită o așa-numita "stalinki" cu un coridor lung. Proiectul în astfel de apartamente necesită o atenție suplimentară, experiență și cunoștințe în decorarea spațiilor. Îmbunătățirea adecvată poate transforma o cameră îngustă, incomodă din toate punctele de vedere într-o sală spațioasă și frumoasă.

Principalul dezavantaj al unui coridor lung - parametrii săi modesti pot fi transformați într-un avantaj. Și pentru ca coridorul să devină proprietatea principală a gospodăriilor, cu un interior neobișnuit și atractiv, nu este absolut necesar să investești mulți bani. Suficient pentru a revigora și diversifica camera, iar pentru această sarcină există o varietate de opțiuni.

 • Decizie îndrăzneață: pereți în culori roz și roz și picturi variate pe fondul lor. Această combinație, completată de un covor ornamental neobișnuit, va evidenția gustul și stilul, personalitatea proprietarului casei / apartamentului.
 • Oglindă mare mărimea de la podea la tavan, atârnată la capătul coridorului, va spori vizual spațiul, făcând camera mai deschisă.
 • Podea neobișnuită. Dacă luăm în considerare faptul că podeaua din hol este un loc care este expus în mod constant la diferite tipuri de poluare, cea mai bună opțiune pentru decorul său ar fi tigla sau podeaua autonivelantă. Aceste materiale sunt excelente lavabile, sunt puternice și durabile, rezistente la stres mecanic. Iar datorită producției moderne, consumatorilor le este oferită o oportunitate excelentă de a alege gresie cu un model adecvat sau o podea autonivelantă de culoare originală. Parte din coridor, care trece prin apartament, puteți pune laminat sau parchet.
 • Piatra decorativă - buget, dar material de înaltă calitate, cu care puteți obține un interior reprezentativ și, în același timp, costisitor. Nu este necesar să acoperiți complet pereții cu piatră decorativă, cu excepția cazului în care doriți să aveți mobilier care seamănă cu Evul Mediu. Este suficient să se pună accidente ușoare, ușor neglijente, care vor evidenția și accentua nuanțele interiorului: zona din jurul oglinzilor, ușile, cavitățile, nișe, lămpi, picturi.Ca o opțiune - ornamentare parțială de piatră a pereților coridorului.
 • Galeria pereților. Există întotdeauna un obiect care poate decora un loc gol pe perete, de exemplu, o fotografie sau o selecție de fotografii de familie.
 • Rafturi și nișe cu lumini. Aceste obiecte pot fi umplute cu diverse suveniruri, sculpturi mici sau obiecte de artizanat originale.
 • Tavan neobișnuit. Este mai bine să nu folosiți gips-carton pe un coridor lung, mai ales dacă plafoanele sunt joase, dar puteți aranja această zonă cu un sistem de tensiune. Gips-carton este potrivit numai în cazul în care plafonul este suficient de mare, așa că au "Stalin". În ele, designul cu mai multe niveluri cu iluminare va ajuta la decorarea interiorului. În coridorul cu tavane joase, suprafața este fie vopsită, fie instalată pe un tavan întins. După ce ați petrecut câteva centimetri pe instalație, plafonul lucios va fi capabil, deși optic, dar să adauge înălțimea lipsă în cameră.

Orice proiect de mai sus al designului coridorului are propriile caracteristici speciale, iar între timp, detalii comune cu alte stiluri. Acest moment face posibilă efectuarea de reparații în camerele adiacente printr-o varietate de metode și metode, menținând în același timp armonie interioară ca un întreg.

Cum se furnizează mobilierul?

Principala regulă care trebuie amintită atunci când se plasează obiecte de mobilier în sală, spune - nu există nici o aglomerație de spațiu. În acest loc, în special în cazul în care dimensiunea nu este prea proprietari prea multumit, ar trebui să fie doar cele mai importante obiecte: un dulap sau un cuier pentru haine, saci și umbrele. Stofă pentru încălțăminte și scaune înalte pentru re-încălzire confortabilă, noptieră pentru depozitarea diferitelor accesorii.

Mobilierul și alte obiecte nu ar trebui să fie prea lungi și masive. Masa pliantă și o oglindă deasupra ei sunt relevante într-un spațiu lung. În apropiere puteți pune un mic otoman. Un suport pentru pantofi este instalat aproape de ușa din față.

Dacă într-o cameră lungă nu este posibil să puneți un dulap complet, tavan și rafturi, aveți posibilitatea să utilizați mobilier pliabil. Rafturile și rafturile sunt atașate la perete și sunt pliate dacă este necesar, scaune sunt amplasate lângă pereți, care pot fi îndepărtate în orice moment.

Cum să dotezi camera în sine?

În camerele lungi, adesea înguste, este indicat să se instaleze mese compacte și articole de toaletă. Astfel de elemente fac camera confortabilă și convenabilă de utilizat. Deasupra lor, puteți atârna o oglindă care face vizual mai mult spațiu.

Tabletele pot fi decorate cu vase de flori, cu ghivece cu plante ghivece, lămpi de iluminat sau rame foto.

Un alt atribut indispensabil al interiorului - rafturi. Mobilier versatil și multifuncțional utilizat cu succes în decor. Pe rafturi se găsesc cărți și alte obiecte uzuale de uz curent.

Rafturile sunt montate de-a lungul pereților. De asemenea, pot pune cărți și alte articole de literatură, produse cosmetice, obiecte decorative. Originalul va arăta oglinzi, picturi și fotografii, iluminate din diferite părți de strălucirea de pe peretele de perete. O cameră fără ferestre, această recepție va fi foarte binevenită.

Un dulap care închide unul dintre pereți în coridor, fură astfel spațiu, dar fără de care nu se poate face, ar trebui să aibă uși de compartiment sau un sistem "acordeon". Astfel, va fi convenabil să fiți într-o cameră cu un astfel de set de căști.

Idei reale și soluții în interior

Atunci când amenajați interiorul într-o sală lungă, ar trebui să utilizați sfatul unor designeri profesioniști care pot oferi cele mai bune idei pentru decorarea camerei.În plus, comandantul poate oferi asistență în repararea și planificarea încăperii.

Experții recomandă crearea unui design cu pereți despărțitori. În acest scop, este adecvată o matriță care atârnă orizontal pe perete. Cu ajutorul unor dispozitive simple puteți elimina efectul tunel al unui coridor lung. În acest format, partea superioară a pereților trebuie să fie luminată, iar fundul mai întunecat. Turnarea este aleasă fie în culoarea ornamentei ușilor, fie în culoarea alb-neutru.

În interiorul unui coridor lung merită respectat regula, care se bazează pe faptul că panourile și toate ușile (intrarea și interiorul) trebuie să aibă aceeași culoare. Puteți cumpăra mobilier în aceeași schemă de culori. Astfel, se creează impresia unui singur spațiu, iar lățimea unui coridor lung crește vizibil.

Mai multe idei de design pentru un coridor îngust pot fi găsite în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor