Coridor de design în "Hrușciov": idei interesante

Moștenit de la epoca sovietică, am primit "Hrușciov". De regulă, în astfel de apartamente mici, există colțuri sincer mici și întunecate, numite coridoare și holuri. Dar prima impresie a apartamentului depinde de acest spațiu modest.

Efectuarea interiorului coridorului practic și original este dificilă, dar posibilă. Principalul lucru este să știi câteva trucuri și secrete.

Caracteristici speciale

Designul coridorului din "Hrușciov" ar trebui să fie practic, elegant și în același timp plăcut pentru ochi. Interiorul unei astfel de încăperi în apartament ar trebui să fie la fel de luminos, strălucitor și confortabil.

Dimensiunile coridorului sunt mici: 3 metri pătrați. m, sau chiar mai puțin - zona pe care nu sunteți deosebit de clar și, în plus, aspectul multor apartamente, lăsând mult de dorit.Adesea, coridorul este o cameră de trecere, mică și întunecată.

Mulți proprietari de apartamente mici încearcă să crească zona coridorului datorită demolării zidurilor și reamenajării apartamentului. Dar aceasta este o metodă radicală.

Este posibil să dotați un hol frumos datorită înregistrării:

 • Metoda principală "clasică" de proiectare a coridoarelor este utilizarea culorilor ușoare, pastelate în interior. De asemenea, puteți vedea adesea o bandă verticală în designul pereților, care ridică vizual tavanul. În plus, utilizarea de celule, diamante, diagonală, model de herringbone, de asemenea, extinde vizual spațiul. Această tehnică poate fi observată adesea pe podea.
 • Unul dintre aspectele principale ale interiorului pe care ar trebui să le acordați atenție este iluminat. În acest caz, nu există prea multă lumină: lumina în jurul perimetrului (sau într-un aranjament haotic) pe tavan, iluminarea mobilierului, oglinzilor și accesoriilor, iluminarea suplimentară a abajururilor și a lămpilor. Cu cât mai multă lumină, cu atât mai bine.
 • Utilizarea oglinzilor și a suprafețelor oglinzilor. Toată lumea știe capacitatea oglinzii, împreună cu lumina direcțională, de a extinde spațiul.Aceeași capacitate, cu toate acestea, un pic mai puțin, și are o suprafață lucioasă.
 • Separarea sofisticată a camerelor adiacente. Coridor - un loc unde există multe uși. Deseori se deschid în această cameră. Nu numai că nu este sigur, o ușă deschisă poate bloca complet întregul pasaj. Prin urmare, merită să mutați ușile astfel încât să se deschidă în cealaltă direcție.

Și le puteți înlocui cu ușile sau cu cărțile sau le puteți îndepărta cu totul și lăsați în locul lor o ușă și un arc concis și elegant.

 • Unitatea stilului. Când interiorul este aiaapist și nu există un concept unic, există un sentiment de aglomerare și dezordine. Și gunoiul și gunoiul suplimentar mănâncă un spațiu deja mic.
 • Mobilierul din coridor ar trebui să fie multifuncțional și să se potrivească cât mai mult posibil în interior. Dacă există posibilitatea de a construi mobilier în nișe, dulapuri, atunci nu ar trebui să ratați deloc. Ansamblurile de mobilier ar trebui plasate pe verticală.

În cazul în care dulapul este sub tavan, în cazul în care rafturile sunt mai multe, nu unul mare. Merită să acordați atenție adâncimii mobilierului. Dulapurile, canistrele, vestiarele trebuie să fie spațioase, dar înguste.

 • O altă recepție favorită care se găsește în holuri și coridoare este atragerea de elemente exterioare spre interior. Poate fi imagini de fundal cu peisaje, picturi murale, autocolante panoramice, imagini de copaci, flori, garduri, transport. Acest lucru și tot felul de imitații de materiale de finisare: utilizarea de piatră decorativă, tapet cu cărămizi sau pereți cu el, podele "sub piatră". Poate fi și elemente de interior, cum ar fi banci sau chiar lumini.
 • Utilizarea diferitelor accente de culoare, lumină și decor. Atunci când privirea unei persoane se agăță de ceva și se oprește, devine absolut neimportantă faptul că camera este mică.

Folosind aceste recomandări, puteți crea un interior elegant în hol. În plus, fiecare element de design poate fi foarte distractiv și practic.

Opțiuni de proiectare

plafon

Plafonul din hol poate fi doar vopsit sau vopsit cu vopsea pe bază de apă. Dar, pur și simplu, plafonul alb pare oarecum plictisitor, pe lângă faptul că este imposibil să se construiască o iluminare suplimentară într-un astfel de plafon. Soluția pentru această problemă va fi construcția plăcilor din gips carton sau tavanul suspendat.

 • Structuri din ghips pe plafon vă permite să clar zona spațiu. Fiecare astfel de zonă poate avea propriul iluminat. În cazul în care o persoană preens - o lumină "zi" lumina, astfel încât să puteți aprecia imaginea înainte de a ieși. În cazul în care zona de intrare este lumina difuză. Designul de gips-carton poate servi ca un fel de cadru pentru un model luminos sau model pe tavan.
 • Stofă de tensiune - un mod destul de popular de a încadra tavanul. Poate fi mată monocromă și, de asemenea, lucioasă. Avantajul celui din urmă este că lumina încorporată se reflectă în ea, adaugă spațiul lipsă. Deși o decizie foarte nebancară ar fi să folosești pânza cu imprimare foto. Desenul luminos va fi accentul care atrage atenția.

pereți

Interiorul coridorului este dominat de culori ușoare și pastelate. Alb - prea ușor murdar pentru o cameră plimbantă, dar bej, gri, roz, piersic, nisip este ideal. Dar când doriți să scăpați de designul clasic, culorile luminoase și bogate, de exemplu, galben, portocaliu, sunt destul de acceptabile. Mai mult, astfel de culori pot fi folosite atat in totalitate cat si "in detaliu" - selectati o zona sau folositi-le in accesorii.

Imaginile de fundal de pe coridor pot fi originale, cu un model luminos sau cu un peisaj, o imagine abstractă. Și puteți combina mai multe tipuri de acoperire (precum tapetul unul cu altul și materiale de finisare diferite).

O tehnică de proiectare neterminată, dar deja câștigată în popularitate, este de a folosi coridorul ca o galerie. Pe pereți de-a lungul întregii sale lățimi se găsesc picturi, fotografii, imagini, inclusiv diferite autocolante de decor (felinare și animale, abstracții, "ferestre" pe peisaje).

Apropo, o tehnică excelentă este să folosești silueta unui copac, care devine un cuier.

Desigur, hainele de blană și jachetele grele pe un astfel de copac nu pot fi atârnate, dar aici sunt pălăriile și eșarfele complet. În plus, autocolantele decorative pot înlocui parțial sau complet oglinda. Există o mulțime de opțiuni pentru imagini în oglindă.

Paul

Pardoseala din pasaj ar trebui să fie, mai presus de toate, rezistentă la uzură, dar nimeni nu uită de estetică. Dacă doriți, orice material, chiar linoleum, țiglă sau laminat, poate fi încorporat organic în interior și să devină un accent de designer.

De regulă, pe podea există un model sub piatră sau țiglă, imitație de parchet din lemn.Dar nimeni nu interzice combinarea mai multor acoperitoare de podea. Mai ales că un model atent cu linii netede pe podea poate extinde semnificativ spațiul. În acest fel, puteți lumina tranziția între diferite materiale, de exemplu, între plăci și laminat. În plus, va permite împărțirea zonei coridorului în zone.

Acest spațiu deschis pentru creativitate oferă tehnologia podelelor autonivelante. Nu numai că suprafața rămâne perfect netedă, încât poate exista un model complet diferit - de la modele la tot felul de imagini realiste (surf pe mare, creaturi acvatice, iarbă etc.).

Mobilier si accesorii

Nu puteți pune primul mobilier în dimensiunile coridoarelor mici. Ansamblurile de mobilier ar trebui să fie cât mai practice, mai concise și mai multifuncționale. Kiturile standard pot fi o soluție pentru aranjarea unui spațiu mic.

Opțiunile care se pot potrivi cel mai bine, îndeplinesc de obicei câteva cerințe:

 • adâncimea structurilor este minimă;
 • kit-ul este compus din mai multe lucruri, nu este nimic inutil;
 • există sugestii de delicatețe de designer sub formă de linii curgătoare, desene neobișnuite.

Găsirea unor astfel de seturi de mobilier este dificilă, dar posibilă. Adesea, mobilierul modular devine o mântuire în aranjamentul coridorului. Dar poate doar mobilierul realizat din măsurători individuale și schițe va deveni chiar kitul care este necesar în cameră. Imprimarea fotografiilor pe mobilier poate face un set unic. Imaginile peisajului adaugă perspective, în timp ce altele dau o mulțime de imaginație.

Coridorul este locul în care doriți să aveți cât mai mult spațiu și mai multă lumină. Prin urmare, mulți resping dulapuri de mobilă închise în favoarea omologilor deschisi. De exemplu, umerasele pentru haine nu se ascund în dulap, ci devin piese independente de mobilier. Foarte luminoase, neobișnuite și accente reale.

Băncile de încălțăminte combinate cu bidoane, rafturile mici cu iluminare suplimentară, nișe de iluminat de design ocupă locul potrivit în coridor, deoarece îndeplinesc criteriul multifuncționalității.

Și nu ultimul loc în proiectarea prin camere este iluminat. Extra lumină este importantă aici ca și în altă parte.Sursele de iluminat pot fi plasate în mobilier, pe rafturi, plasate pe tavan.

Și, puteți evidenția în plus oglinda. Arată incredibil de elegant. Lumina corect selectată poate face minuni. Lumina de jos de-a lungul perimetrului coridorului poate adăuga o aerisire în întreaga cameră.

Iluminarea suplimentară nu trebuie să fie albă. În benzi LED, lămpi, poate exista o varietate largă de variații de culoare.

Principalul lucru în proiectarea coridorului - nu este frică de auto-exprimare. Apoi, camera va fi plină de individualitate și accente strălucitoare, din care este imposibil să vă îndepărtați ochii. Nu vă fie teamă de idei îndrăznețe, extraordinare.

Un hol mic, nu un motiv de frustrare, video-ul nostru este dovada acestui lucru.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor