Sali de proiectare în "Hrușciov"

 Sali de proiectare în Hrușciov

Cel mai adesea în holurile de dimensiuni mici în stil "Hrușciov" ale camerei sunt mici și vreau să decorez acest loc, să îl fac confortabil și funcțional. Datorită tehnicilor de design potrivite, un aspect incomod sau îngust al unui coridor poate deveni un cadru practic și elegant.

De exemplu, decorarea nu trebuie să atribuie o suprafață utilă care este rezervată aici pentru echipamentele de iluminat, mobilier, îmbrăcăminte și încălțăminte, dar absența completă a elementelor decorative nu poate beneficia de niciun interior, deci trebuie să proiectați cu atenție micul hol, astfel încât să combine cu pricepere practică și design.

Caracteristici speciale

Pentru început, este necesar să se ia în considerare caracteristicile și diferențele de holuri din apartamentele tipului "Hrușciov". Aspectul lor este astfel încât aceste camere diferă într-o zonă mică, non-standard sau îngustă. De obicei, atunci când intrați în astfel de coridoare devine aglomerat, este deosebit de dificil să întâlniți mai mulți invitați simultan: devine incomod pentru toată lumea să-și scoată încălțămintea și să scoată hainele exterioare. În plus, datorită amplasării holului în raport cu alte încăperi, murdăria din acesta este adesea răspândită în toate apartamentele.

Din fericire, puteți schimba acest aspect sau puteți schimba designul pentru a evita caracteristicile sale distinctive negative.

Cu o astfel de caracteristică a coridoarelor din "Hrușciov", ca o zonă mică, luptă cu ajutorul reamenajării. Aceasta este singura opțiune dacă doriți să întâlniți oaspeții cu confort și să aveți un dulap pentru haine de iarnă, dar aveți doar câțiva metri pătrați la dispoziția dumneavoastră.

În acest caz, un proiect de schimbare a limitelor și re-echiparea camerelor sau a spațiului liber. De exemplu, pentru a mări coridorul camerei, unita baie și baie, iar spațiul liber este luat sub dulap.Din păcate, aceasta este o metodă destul de costisitoare, necesită ajutorul specialiștilor și consumatoare de timp considerabil.

Următoarea caracteristică este o formă îngustă a holului. O astfel de caracteristică distinctivă este corectată prin zonarea mobilei: o dulap adânc este plasat într-un coridor îngust, dar lung, ceea ce reprezintă o utilizare eficientă a spațiului. Cu toate acestea, nu ar trebui să plasați mobilierul cu rafturi deschise aici, nu este practic și nu frumos.

De obicei, mai multe usi din alte camere se dau intr-o astfel de camera, si cel mai bine este sa se potriveasca in culori unul cu altul si sa se armonizeze cu umbra peretilor. Pe de altă parte, unele portiere sunt preferabile pentru a fi îndepărtate cu totul și pentru a construi o deschizătură arcuită.

Structura neregulată a coridorului, deși nu este cea mai distinctivă trăsătură, dar are loc în apartamente precum "Hrușciov". Designul său este adesea realizat în stilul minimalismului (practicabilitate maximă și câteva detalii) sau combinat cu alte stiluri pentru a atinge diversitatea în interior. Acest design al holului este completat de corpuri de iluminat bune, amplasate în principal pe tavan, și oglinzi mari pentru a crea un efect vizual al creșterii spațiului.

Pentru a reduce spațiul ocupat de mobilier, ele preferă umerase cu rafturi sau mezanine.

Unde să depozitezi lucrurile?

Principalul lucru pentru orice coridor al camerei este acela de a lăsa oamenii înăuntru și de afară, să ia și să păstreze îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și să le înconjoare cu confort și frumusețe. Mulți se referă la sarcina de a menține lucrurile în mod prohibitiv de frivol.

În căutarea unei creșteri a suprafeței utilizabile a coridorului, se scapă de mobilierul necesar sau se acordă prea multă atenție decorului spațiului din jur. Prin urmare, atunci când primesc o mulțime de vizitatori, gazdele se pierd, nu știu și nu pot pune haine noi.

Prin urmare, chiar dacă ați luat în considerare toate caracteristicile negative ale holurilor din "Hrușciov", discutate mai sus, acordați o atenție deosebită pentru amenajarea acestui loc.

Cel mai bun mod de a aranja mobilierul este într-o singură linie de-a lungul unuia dintre pereți. Nu va fie teama ca nu veti putea pune totul in acelasi timp: acum exista o multime de magazine de mobila unde, in functie de marimea si dorintele dumneavoastra, veti fi selectati cu mobilier de dulap de anumite dimensiuni. Astfel, modelele moderne de dulapuri pentru holuri au o lățime de 40 cm și chiar mai puțin, iar pe ușa lor glisante adesea o oglindă mare, atât de necesară pentru acest loc.

O mare varietate de modele include elemente de iluminat pentru a evidenția zona de depozitare a lucrurilor și a pantofilor.

Dacă este imposibil să localizați un dulap spațios pe coridor, acesta este înlocuit cu un hanger pentru podea sau perete și dulap pentru depozitarea pantofilor. Chiar și în acest caz, este recomandabil să se plaseze un locaș sau un raft pe perete pentru a se îndoi pălăriile acolo.

Nu presupuneți că unul dintre aceste elemente va înlocui complet întreaga funcționalitate a dulapului. Chiar și împreună nu pun atât de multe lucruri.

Nu uita de oglinda. În ciuda simplității aparente a acestui subiect, ea are o sarcină importantă. Doar dacă te uiți la ea, în reflecția ta, îți vei da seama că totul este în ordine sau ceva ce ai uitat.

Pe lângă depozitarea îmbrăcăminții exterioare, pantofii și pălăriile, cheile, cosmeticele și umbrelele sunt de obicei păstrate aici. Pentru acestea din urmă există rafturi speciale, datorită cărora veți putea elibera cârligele destinate îmbrăcăminții. Pentru cosmetice și alte lucruri mici alocați spațiu pe noptierele sau în sertare. Cel mai convenabil, dacă acestea sunt înălțimea la talie, iar oglinda va fi mai mare.Uneori, pentru chei se alocă o placă specială cu cârlige.

În comparație cu spațiul de stocare normal, nu veți pierde niciodată cheile dvs. în acest fel.

Dimensiunile camerei

După cum sa menționat mai sus, principala caracteristică a holului în tipul apartamentului "Hrușciov" - este mărimea mică și forma de aspect. Mici, înguste, non-standard, mici și chiar unghiulare - toate aceste adjective caracterizează remarcabil dimensiunea unei astfel de camere. Dar chiar și o astfel de mini-cameră poate fi confortabilă și funcțională cu ajutorul sfaturilor de mai sus. Pentru a nu repeta, vom rezuma în continuare recomandările pentru îmbunătățirea fiecărui tip de sală de hol.

Mobilierul din holul îngust ar trebui să fie înalt și să aibă o lățime destul de mare, datorită căruia întreaga suprafață va fi utilizată cel mai favorabil, în ciuda scurgerii coridorului. Sala mică de intrare nu este echipată cu un dulap, ci cu un cuier, rafturi pentru pălării și încălțăminte, o oglindă, precum și niște noptiere mici pentru obiecte mici.

Pentru un hol angular, cel mai bine este să utilizați o dulap adânc, cu colțuri rotunjite și uși glisante, iar dacă suprafața podelei este de numai 3 metri pătrați, încercați să faceți o reamenajare.

Cum să dai echipamentul?

Aranjarea halei de intrare a unui apartament cu o cameră sau cu două camere este crearea condițiilor pentru îndeplinirea funcțiilor sale. Funcția sa principală, și anume depozitarea îmbrăcămintei exterioare, încălțămintei și pălăriilor, a fost deja luată în considerare. Rămâne să examinăm sarcina sa estetică, deoarece expresia "prin îmbrăcăminte este îndeplinită ..." este, de asemenea, legată de premise. Totuși, ospitalitatea proprietarilor este cel mai bine exprimată în aspectul holului din cameră.

Stilul acestei încăperi este conectat direct nu numai cu designul, ci și cu caracterul practic și acesta joacă un rol semnificativ în coridor.

Alegerea indicațiilor stilului pentru această zonă de apartament ar trebui, ori de câte ori este posibil, să fie repetată sau bine combinată cu stilurile din alte camere. De obicei, pentru comunicare se utilizează o gamă de culori similare a tavanului, a pereților și a podelei sau a acelorași materiale de fabricare a mobilierului.

 • După cum sa menționat deja, cea mai reușită opțiune este de a furniza holul în stil minimalismul, caracterizată prin caracterul practic necesar pentru acest loc. Puteți să o proiectați într-o direcție diferită, într-o combinație de mai multe sau într-o variantă modificată a unui stil. Restricțiile pot fi doar prețul și propriile preferințe.
 • clasic caracterizată prin linii ascuțite, forme geometrice regulate și culori neutre, astfel încât acest stil este perfect pentru un coridor îngust "Hrușciov". Candelabrele de aur mari sunt, bineînțeles, mai bine să fie înlocuite cu spoturi pentru aur, atunci imaginea se poate potrivi destul de bine cu timpul.
 • direcție Provence Pardoseli din lemn, mobilier în vârstă și pereți bej sunt cele mai bune pentru a transmite.

Nu trebuie să vă fie frică de nuanțe luminoase pe holuri: da, ele sunt mai degrabă marcate, dar cresc vizual o zonă mică.

 • Stil japonez, cum ar fi minimalismul, diferă prin formele sale laconice, caracteristicile sale - mobilierul fără picioare înalte, realizat din materiale naturale sau imitându-le. În holurile cu forme non-standard, datorită unui astfel de interior, puteți aranja accentele necesare cu ajutorul culorii tradiționale roșii.
 • Un alt stil, perfect pentru spații mici - de înaltă tehnologie. Combină confortul și funcționalitatea prin utilizarea de rafturi deschise, oglinzi și materiale precum metalul și plasticul.
 • Pentru opțiunea de colț, ar fi o alternativă bună modern cu liniile sale moi, forme originale și culori naturale.

decorare

Finisarea halei camerei include acoperirea straturilor de acoperire, și anume tencuiala tavanului și pereților, tapetarea acestora, pregătirea și instalarea pardoselilor. Un astfel de design al camerei cu mâinile tale va fi mai ieftin, dar poate că nu va avea un decor original.

Este necesar să se acorde prioritate lucrului specialiștilor: ei vor putea să decoreze frumos pereții, să instaleze panouri sau să tundă suprafața dorită sub o piatră artificială decorativă. Capacitatea de a curăța.

La etapa de finisare este important să rețineți că sala de intrare este cea mai murdară cameră din apartament, prin urmare materialele folosite ar trebui să fie cel mai puțin marcate și să aibă maximum

Finalizarea tavanului holului din cameră nu este diferită de orice altă cameră. Multe opțiuni de design vă permit să alegeți cel mai de succes mod de a finaliza prețul și metoda de instalare. Poate fi vopsit, in acest caz, este necesara o nivelare preliminara a suprafetei cu tencuiala si un strat de tencuiala. Opțiunea de a monta plăci din PVC, care sunt ușor,ușurința de instalare și varietatea de culori sau instalarea unor plafoane întinse populare și practice, precum și plafoanele din ghips.

În decorarea podelei, amintiți-vă că aici se află în contact permanent cu murdăria și încălțămintea, ceea ce înseamnă că materialele sunt mai bine să aleagă durabile și ușor de curățat. Cea mai puternică finisare este făcută cu plăci ceramice, este ușor de curățat, dar aceasta nu este cea mai bună opțiune pentru coridor, deoarece pantofii umedi pe ea se glisau foarte mult.

Cele două cele mai populare materiale de pardoseli sunt linoleum și laminat. Primul are toate calitățile necesare: se curăță cu ușurință de murdărie și praf, este relativ ieftin, dar din cauza moliciunii sale se poate uza și zgâria.

În contrast, laminatul este mai rezistent, dar se teme de umiditatea excesivă.

Există patru modalități principale de finisare a pereților - aceasta este aplicarea tencuielilor, pictării, decorării cărămizilor și tapetării.

 • Pereții zidați pot avea culori diferite, dar treptat acest material se va murdări și va arăta murdar.
 • Culoarea este cel mai rezistent finisaj din punct de vedere al poluării, în plus, va fi destul de ușor de restaurat culoarea.
 • O altă opțiune populară este lipirea pereților cu diferite tipuri de tapet.
 • Cărămida decorativă care câștigă popularitate are o bună izolare fonică și termică, o prietenie cu mediul înconjurător și o viață îndelungată.

Decorarea pereților, a podelei și a tavanului este importantă atât în ​​sine, cât și în ansamblu. Prin urmare, nu trebuie să vă concentrați asupra unui lucru și să uitați de celălalt, adică ar trebui să proiectați un element astfel încât să fie combinat cu alte elemente.

Numai armonizarea generală a tuturor suprafețelor va crea un hol interior frumos și unic.

Cum se mări vizual?

Extinderea vizuală este folosită pentru holurile mici în cazurile în care nu este posibilă extinderea spațiului în alte moduri.

Mai jos sunt câteva idei pentru mărirea vizuală.

 • Pentru a termina pereții folosind vopsea, alegeți mai ales culori deschise: alb, bej, cremă și alte nuanțe de lumină, pe lângă aceasta, este mai bine să alegeți o culoare uniformă;
 • Atunci când decora pereți, de asemenea, să adere la utilizarea de nuante luminoase, și alegeți un desen mic.Linii verticale și orizontale drepte sau ondulate pe tapet vor reduce vizibil spațiul, astfel încât utilizarea lor este nedorită. Utilizarea imaginii de fundal foto este justificată numai în cazul unei combinații cu o soluție specială de iluminat și studiu atent;
 • Când decorați pereții cu culori diferite, încercați să faceți peretele transversal al coridorului mai ușor decât cele longitudinale;
 • Pentru proiectarea plafonului, precum și pentru pereți, sunt preferate nuanțele albe și o suprafață lucioasă;
 • Utilizați oglinzile ca elemente separate ale decorului, dar pe ușile dulapurilor nu vor fi superfluă. Combinați-le cu suprafețele lucioase ale tavanului și ale altor suprafețe;
 • Spoturi ușurează hol, iar un număr suficient de ele pentru a ilumina întreaga zonă o va spori vizual.

Opțiuni în interior

După examinarea tuturor caracteristicilor și dimensiunilor holurilor din apartamentele de tip "Hrușciov", alegând unde să depoziteze lucrurile și modalitățile de finisare a pereților, a podelei și a tavanului, este necesar să studiem exemple reale de proiectare. Acest lucru vă va ajuta să aflați despre opțiunile existente, să le comparați, să vă gândiți la modul în care acestea vor arăta în cazul dvs. și, în final, să decideți cu privire la direcția finală și stilul holului din cameră.

Datorită fotografiilor de coridoare moderne, puteți vedea cum va fi combinat acest design cu mobila aleasă. Apoi, vom lua în considerare mai multe exemple în diferite stiluri, culori și dimensiuni pentru această cameră.

 • Anterior nu a fost menționată o dată avantajele culorii albe pentru camerele mici. Simbolizează puritatea și prospețimea, îi întâmpină cu căldură pe oaspeți și creează un interior simplu și ușor, în plus, se amestecă fără probleme cu alte culori și nuanțe. Cu toate acestea, dacă vă este teamă că albul nu va fi practic pentru un hol destul de murdar, atunci podelele pot fi realizate într-o culoare diferită, de exemplu, ca în fotografie de mai jos. Pe aceasta puteți vedea combinația excelentă de ziduri ușoare cu podele, realizate sub copac, iar incluziunile roșii permit diluarea atmosferei plictisitoare și dăruirea de zest. Aici, pe o suprafață de numai 3 metri pătrați. m, convenabil cazat toate componentele necesare pentru depozitare: un volum de piept de sertare, cârlige cu un raft și o oglindă mare.
 • Stilul japonez cu detaliile și geometria sa simplă vă permite să scăpați de tot excesul și este atât de necesar pentru coridoarele mici "Hrușciov".În acest design interior se găsește un dulap de lumină fără perete din spate și picioare mici, imagini de fundal din hârtie cu o imagine de covor și podele din lemn. Bamboo rame foto și ramuri înfloritoare în curbe într-o vază înaltă sunt elemente tipice pentru stilul tradițional japonez. Puteți vedea o astfel de decizie de proiectare în fotografia de mai jos.
 • Arhitectura non-standard poate fi netezită, de exemplu, prin plasarea rafturilor triunghiulare și a unui dulap mic într-un colț ascuțit al camerei. Fotografia arată că, în plus, există un otoman cu o oglindă, cârlige, o cușcă îngustă și o ușă glisantă în altă cameră. Datorită acestui aranjament de mobilier, întreaga suprafață utilă a încăperii este utilizată cât mai complet posibil, iar designul neobișnuit al zidurilor de piatră ușoară este combinat cu un tavan stretch alb și un iluminat spot, care a fost recomandat mai devreme.
 • Așa cum se poate vedea din alte exemple, executarea monotonă a spațiilor în zilele noastre nu este aproape folosită de designeri. Este considerat plictisitor și monoton, așa că chiar și un hol maro ar trebui diluat cu alte culori și culori, de exemplu, o nuanță ușoară.Culoarea copacilor pentru oameni personifică natura și mediul, din acest motiv este atât de des folosită în interiorul apartamentelor și caselor. Deci, camera nu este întunecată, la fel ca în fotografia următoare, să nu uitați de iluminatul de înaltă calitate: cu aceasta situația va deveni imediat ospitalieră și caldă.

Cum să dotați un hol mic, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor