Cum pot aranja holul?

 Cum pot aranja holul?

Sala - cartea fiecărei case sau apartament. Această parte a apartamentului face o primă impresie oaspeților, de asemenea, vorbește despre gustul și personalitatea proprietarilor de apartamente. Pentru a face holul cu adevărat impresionant și a rămâne confortabil, trebuie să-i proiectați inteligent designul. Este important ca camera să combine elementele de bază și decor.

Saloanele moderne și centrele de design oferă o varietate de opțiuni de design frontal, dar pentru a nu se pierde în diversitatea lor, trebuie să vă familiarizați în prealabil cu caracteristicile de dotare a coridorului.

idei

Există un număr imens de atribute cu care holul poate fi construit în diferite stiluri.Unele dintre ele sunt universale, altele sunt inerente numai în anumite zone ale interiorului. Pentru a face coridorul să pară prezentabil, trebuie să țineți cont de anumite nuanțe atunci când este aranjat.

Forma și dimensiunea camerei

Sala mare de intrare implică mobilier și mobilier mai bogat. Puteți adăuga funcții suplimentare în cameră, puteți echipa o parte a camerei sub vestiar sau puteți face o mică zonă de relaxare. Adesea în astfel de coridoare se găsesc canapele și canapele, lungimea cărora nu depășește 150 cm, scaune cu căptușeală și chiar mese de cafea. În interior sunt de asemenea instalate dulapuri de până la 1600 mm lungime și 800-900 mm sau căști întregi, formate din 6-8 secțiuni modulare.

Uneori, luați în considerare aspectul pentru camera de zi, combinat cu partea frontală cu arce și alte atribute zonale. Un astfel de interior nu este în general adunat cu mobilier general, dar preferă mai multe detalii elegante.

Într-o mică față dreptunghiulară se fixează un dulap mic, care ocupă doar spațiul de lângă un perete. Rafturile pentru pantofi sau accesorii pot fi amplasate pe zonele rămase. În zona de hol de la 3 la 4-5 pătrat.Uneori, dulapul nu este instalat deloc, iar cârligele și umerasele pentru haine și un suport pentru pantofi devin o alternativă la acesta.

Într-o zonă de 6-7 pătrat. metri este amplasat uneori un dulap colț miniatural, care este folosit pentru a stoca obiecte care sunt utilizate în mod regulat. Lățimea produsului nu depășește 60 cm. În plus, acesta poate fi un dulap superficial cu oglindă, care poate fi echipat cu iluminare suplimentară.

Pentru un hol pătrat de 9-10 metri pătrați. m alege plasarea de mobilier de-a lungul celor două pereți, între care există o ușă. Se pot pune dulapuri de aproximativ 120 cm lungime sau seturi întregi, care ocupă întregul zid. Adesea, aceste camere sunt dotate cu dulapuri cu oglinzi sau chiar cu structuri încorporate.

Într-o cameră în formă de pătrat este posibil să se aranjeze imagini pe pereți în mod organic, fără teama că ele vor ascunde o parte din spațiu.

Pentru înregistrarea unui front îngust lung, a cărui suprafață uneori ajunge la 11-12 metri pătrați. m. utilizați următoarele tehnici:

 • Dulapul este construit în peretele de capăt al coridorului, fără a ascunde deloc lățimea acestuia. De obicei, acesta este un dulap mic dublu cu o adâncime medie de 70 cm.
 • Pentru a extinde vizual un astfel de coridor folosind un aranjament special de iluminat. Luminile încorporate au pe marginea tavanului o iluminare primară sau secundară.
 • Deci, spațiul de pe coridor nu pare gol, uneori sunt amenajate de-a lungul pereților. Adâncimea lor este de numai 30-40 cm, iar lungimea este de 100-110 cm. Sunt folosite pentru a stoca obiecte mici, îmbrăcăminte, obiecte de uz casnic și accesorii.

Inaltimea plafonului

Sala de intrare poate avea atât tavan înalt cât și joasă. Din acest factor depinde de posibilitatea de a achiziționa un dulap încorporat și caracteristicile alegerii iluminatului. Chandelierul suspendat poate fi instalat numai în față cu tavane înalte, astfel încât într-un apartament obișnuit cu parametri standard ar fi preferabil să se plaseze structurile de plafon.

Prezența unei scări

Holuri cu scara la etajul al doilea pot fi doar în case particulare sau apartamente cu pat supraetajat. Scara de proiectare ascunde o parte din spațiu, trebuie să fie, de asemenea, în armonie cu culorile pereților și a podelei și, în același timp, să "dilueze" schema de culori în interior. Aproape întotdeauna scara joacă un accent în cameră și cu detaliile sale puteți crea o vedere spectaculoasă a holului.

Un rol important îl joacă conceptul de interior.Unele stiluri implică prezența doar a dulapurilor de elită și a fațadelor frumoase deschise cu o barbell. Mobilierul include uneori rafturi rabatabile pentru accesorii și articole sau canapele necesare cu tapițerie din piele moale.

materiale

Una dintre componentele principale în alegerea unui hol este materialul din care va fi creat mobilierul. Cele mai populare tipuri de materii prime sunt următoarele:

 • Lemn masiv - material scump care arată foarte solid și prezentabil. Acesta este adesea folosit pentru fabricarea de căști, mobilier exclusiv și chiar accesorii. Tipurile populare ale masivului sunt stejar, pin, artar, fag. Avantajul matricei este forța și aspectul său frumos, dar arborele poate deveni în cele din urmă sensibil la efectele dăunătorilor de insecte și necesită cheltuieli suplimentare pentru produsele de îngrijire.
 • MDF și panouri din PAL - o alternativă foarte populară și mai bugetară pentru mobilier din matricea naturală. Aspectul acestor panouri este uneori în nici un caz inferior lemnului, pe lângă faptul că fibrele de lemn sunt incluse în compoziția plăcilor, ceea ce explică rezistența și durabilitatea lor.Unele detalii subțiri ale rafturilor și pereților sunt realizate din gips carton. Astfel de materiale nu necesită o investiție mare de timp și efort pentru a fi menținute și pot servi în condiții normale de foarte mult timp.
 • De foarte multe ori mobilierul este furnizat cu detalii. din metal. Astfel de elemente adesea imită aurul sau bronzul, care este o tehnică foarte potrivită în anumite direcții stilistice.

În holurile mari, mobilierul realizat din materiale diferite poate efectua o dublă funcție. Astfel de modele sunt numite transformatoare. Cel mai adesea, transformatorul este un set cu cască, care include o zonă de lucru suplimentară. Se formează prin coborârea orizontală a plăcii, care devine suprafața de lucru a unei mese mici.

culoare

Sala de intrare poate fi decorată în diferite culori. Pentru pereți, de preferință este aleasă o gamă monocromatică, dar adesea este diluată cu texturi suplimentare sub formă de cărămidă artificială sau zidărie. Umbra tavanului este întotdeauna mai ușoară decât culoarea pereților, dar de cele mai multe ori îl ecouri cu ajutorul unor forme geometrice speciale. În majoritatea cazurilor, plafonul este alb.

Podeaua poate imita lemn, zidărie sau țiglă. Este făcută în tonuri bej, maro sau gri. Uneori, accente atât de luminoase pe podea, ca un covor colorat sau covor sunt permise.

Pentru a adăuga accente bogate pe coridor, utilizați imagini sau iluminare suplimentară. Luminile turcoazului de pe marginea tavanului arată foarte neobișnuit, în special din punct de vedere organic, arată în față, unde există și alte detalii de accent de aceeași gamă de culori sau culori similare - verde, albastru, menta.

constatări

Culoarea mobilierului depinde de materialul din care este fabricat. Produsele din lemn sunt rareori culori strălucitoare. Cele mai comune nuanțe sunt cappuccino, stejar de lapte, nuc, cireșe, wenge, arțar. Aspectul rafinat are mahon. Un ansamblu color similar este inerent in produsele din PAL si MDF.

Căștile din plastic au o gamă mai largă de nuanțe. Printre acestea, există chiar culori acide și panouri cu modele neobișnuite. Puteți aranja mobilierul pentru hol în tonuri roșii, galbene, portocalii sau chiar folosind tehnologia de tipărire a fotografiilor pentru a crea un design exclusiv de mobilă.

Producători renumiți și recenzii

Pentru ca mobilierul pe coridor să fie nu numai frumos, ci și de înaltă calitate, ar trebui să ne întoarcem la brandurile care au câștigat deja încredere în rândul cumpărătorilor. Aceste companii includ următoarele:

 • Compania "Lerom" este specializată în fabricarea căștilor modulare. Printre gamă se găsesc truse de toate dimensiunile, atât pentru mici cât și pentru un coridor mare.
 • Pentru a alege o sală cu un design simetric, ar trebui să contactați firma Hettichcare creează dulapuri cu un aranjament diferit de rafturi și compartimente.
 • "Mebelef" - un brand popular rus care produce dulapuri de diferite forme geometrice pentru hol. În plus față de forma originală, puteți alege mobila dintr-o gamă largă de culori, inclusiv nuanțe de acid.

Cum se furnizează?

Un pas important este amplasarea mobilierului pe hol. Uneori, pentru că decideți să furnizați o cameră, depinde întreaga ei aparență. În hol, predominanța arcilor în loc de ușile poate crea mai mult spațiu pentru mobilier. De-a lungul zidului se pune de obicei un dulap sau setul cu cască. Pe părțile laterale ale arcurilor puteți vedea accesorii și plante de apartament.Dacă mai multe treceri arcuite trec printr-un coridor îngust, rafturile cu balamale de grosime mică sunt adesea amplasate între ele, pe care sunt așezate și accesorii.

Într-un hol pătrat, dulapul poate ocupa un colț întreg. De obicei în astfel de săli nu se pun rafturi suplimentare și noptiere. Dacă în aranjamentul de garderoba hol nu joacă un rol de conducere, atunci canapeaua este situat ca o piesă suplimentară de mobilier împotriva peretelui.

Micile mese sau turele pot fi așezate de-a lungul scărilor sau pot intra în canelura care se formează între scări și perete. Dacă spațiul permite, un scaun sau chiar un scaun mic poate sta într-unul din colțurile din față.

9 fotografie

Oglinda este așezată de obicei pe unul dintre pereți, dacă nu este încorporată în ușa dulapului sau nu face parte din setul cu cască.

desen

La amenajarea coridoarelor este foarte important să vă amintiți câteva tehnici de design care vor face camera chiar mai frumoasă și mai personalizabilă.

Foarte important este proiectarea zidurilor. Versiunea clasică este de a lipi pe suprafața pereților cu tapet care pot fi imprimate sau chiar împărțite în două zone de culoare.Pentru a oferi atmosfera de lux, utilizați un design cu un cuplaj decorativ de cărucior, care arată în mod deosebit armonios în combinație cu aceeași textură a mobilierului tapițat.

Pentru zonarea unui hol mare folosiți adesea arcade și partiții sculptate. Dat fiind că de obicei nu există ferestre pe coridoare, zonarea se face folosind iluminarea pe tavan și pereți. Uneori, dulapul este aranjat în așa fel încât frontul să fie împărțit în două zone.

Pentru a aranja spațiul în holul alungit, care se întâmplă de obicei în apartamente cu trei camere, utilizați o imprimare specială pe pereți. Cel mai adesea, suprafața lor este vopsită în culori deschise și furnizată cu un model pentru a crea un efect vizual al expansiunii. Aceste amprente includ o bandă orizontală, abstracție mică, detalii verticale, pictate pe fundul pereților și forme geometrice.

Uneori pentru decorarea dulapurilor și pereților din holurile înguste se folosesc panouri lucioase strălucitoare care reflectă lumina și ajută la expansiunea vizuală a spațiului.

Lucruri utile

Adesea, coridoarele înguste sunt decorate cu un covor. Cu ajutorul unui ornament pe care îl puteți extinde vizual spațiul și subliniați originalitatea stilului ales.Calea nu poate avea întotdeauna o formă dreptunghiulară, unele sunt realizate sub forma unui zig-zag, uneori, piesa este echipat cu model neobișnuit, care creează un efect optic.

În cabană ca accesoriu pot fi plasate sculpturi. În unele holuri există un panou electric, care poate fi ascuns prin deghizarea vizuală a cutiei. Este împodobită cu o suprafață similară cu culoarea și textura mobilierului. Puteți să închideți o imagine pe ecran, care va coincide complet cu dimensiunea și forma.

Cum se face?

Când faceți un coridor, nu uitați de accesorii. Ele joacă un rol foarte important și pun accentul pe stilul particular al camerei.

Printre cele mai populare elemente decorative se numără picturile. Cel puțin o pânză ar trebui să fie situată în hol, dar plasarea de tablouri de diferite dimensiuni, care sunt făcute în același concept, arată cel mai de succes. Dacă există o secțiune liberă mare a peretelui în hol, se recomandă decorarea panoului, care poate fi o compoziție extraordinară și neobișnuită, care joacă un accent.

Dacă nu puteți închide poze,atunci puteți să decorați cu ușurință și cu gust salonul de intrare cu ajutorul plantelor și figurinelor în stilul potrivit. Toate aceste tehnici vor ajuta la completarea aspectului coridorului.

stil

Foarte important în designul halei este alegerea stilului interior. Din moment ce coridorul este o cameră de relaxare, ar trebui să aibă propria sa personalitate, dar nu ar trebui să contrasteze mult cu conceptele de design din celelalte camere.

Unele stiluri au o serie de caracteristici care le diferențiază de celelalte:

 • holurile baroc face cu o abundenta de culori deschise. Pe mobilier este adesea prezent sculptură și patina de aur. De obicei, interiorul este dotat cu un covor scump pentru a face decorul să arate cu adevărat bogat. Imaginile și stucul se găsesc nu numai pe pereți, ci și pe plafonul de lumină rafinat.
 • Pentru stilul high-tech Design laconic cu o abundenta de mobilier din plastic si forme geometrice. Linile clare sunt prezente nu numai în mobilier, dar și în accesorii, compozițiile abstracte sunt făcute folosind modele neobișnuite. Printre culorile sunt populare nuanțe gri, negru, roșu, alb și alte monocromatice.
 • Detalii luminos stil loft este o imitație a texturii de cărămidă pe pereți, precum și lămpi de agățare specifice, fără lămpi de tavan. Culorile texturilor sunt de obicei subtile și moi, dominate de nuanțe bej, gri și maro.
 • Pentru hol Stilul Provence se folosesc mobilier alb, în ​​timp ce pereții sunt adesea realizați în nuanțe pastelate. Pe mobilier puteți observa desene mici sub formă de flori și alte modele. Pe podea, puteți vedea adesea o abstracție florală sau un singur desen în centrul camerei.
 • Stilul ecologic foarte neobișnuit. Un element obligatoriu al unui astfel de proiect este culoarea verde, care este uneori utilizată în covor, imitând un gazon ierbos. Este important să plasați în coridor cel puțin câteva plante în ghivece, dar din cauza lipsei de lumină naturală acest lucru poate fi problematic. În acest caz, concentrați-vă pe picturile care prezintă peisaje verzi.

Real exemple interesante

Designerii oferă o serie de opțiuni neobișnuite care pot fi utilizate în proiectarea atât a halei de tip standard, cât și a camerelor non-tipice.

Într-un apartament standard cu o cameră, un colț în hol este adesea gratuit.O soluție de design excelentă în acest caz ar fi instalarea unui elegant otoman, potrivit pentru conceptul de interior.

Spațiul de coridor al apartamentelor cu două camere poate fi umplut cu rafturi pe trei niveluri înglobate în perete. Rafturile sunt adesea făcute din sticlă mată sau clară. Acestea adaugă ceară în fața voastră.

În holurile caselor de țară există ferestre care pot fi decorate cu textile neobișnuite. Cel mai bine este să alegeți perdele, nu tăiați, creând o atmosferă caldă și confortabilă. În țară, mai ales dacă există puține camere în casă, puteți pune un frigider în hol. Adesea, holul se conectează direct la bucătărie, astfel încât atunci când se utilizează acest dispozitiv nu va inconveniente.

În unele case de panouri erau apartamente cu un coridor îngust planificat în funcție de tipul sovietic. Într-o "brezhnevka" similară, peretele opus ușilor către alte încăperi poate fi decorat cu o oglindă mare sau o frescă de designer, care va ajuta vizual la creșterea spațiului.

Holurile din apartamentul studio sunt adesea separate de zonele rămase ale camerei doar vizual sau prin arcuri. De multe ori într-o astfel de față este o mașină de spălat, care este construită într-un set modular de mobilier și arată foarte curat.

Hallway - cartea casei tale.De aceea, ar trebui să fie emise toate caracteristicile stilistice, tendințele modei și ușurința maximă de operare a camerei. Având în vedere toate recomandările designerilor, puteți face un coridor obișnuit o parte foarte interesantă și neobișnuită a casei dvs. și vă va încânta în fiecare zi cu aspectul ei.

În acest videoclip veți găsi chiar mai multe idei pentru decorarea holului.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor