Care ar putea fi designul coridorului?

Pentru a fi confortabil în cameră de la primele minute, este important să țineți cont de proiectarea sa. Sala de intrare este exact locul unde oaspeții primesc când intră în casă din stradă. Dacă este confortabil și funcțional, acesta creează o impresie favorabilă despre apartament în ansamblu și despre proprietarii săi.

Un proiect de proiectare este un set de documente (schițe, desene, calcule, diagrame, imagini) în funcție de care se efectuează lucrările de reparații și finisaje. Se discută opțiunile de umplere a interiorului cu mobilier și aparate, elemente decorative.

Un proiect competent ar trebui să se facă ținând cont de caracteristicile funcționale ale camerei. Planul de arhitectură este realizat ținând cont de dorințele proprietarului clădirii, pe baza imaginației și a ideilor sale. Un designer profesionist vă ajută să vă realizați ideile astfel încât acestea să arate competente și funcționale.

În plus, lucrătorii care efectuează direct lucrările de reparații, este mai ușor să urmeze planul exact al proiectului, decât să se bazeze doar pe cuvintele abstracte ale clientului.

idei

Există coridoare în orice cameră, sunt proiectate să combine camere. În funcție de caracteristicile specifice ale designului lor pot varia foarte mult în funcție de caracteristicile și funcțiile lor externe efectuate.

Ușile din restul apartamentului sau casei merg, de obicei, pe coridor, făcând-o frumoasă, confortabilă și opțională nu este o sarcină atât de ușoară. O cameră mică are propriile specificități care trebuie luate în considerare la elaborarea unui proiect de proiectare.

Deținătorii unui coridor pătrat pot pune cu succes în el un dulap sau chiar o canapea pentru a descărca camerele principale. Este cel mai convenabil să așezați mobila în colțuri sau de-a lungul peretelui, astfel încât să nu interfereze cu mișcarea liberă din cameră în cameră.

Locuințele de dimensiuni mici necesită idei proaspete, prin urmare, ghidate de o abordare ergonomică a designului interior, puteți recurge la combinarea coridorului și a camerei de zi.

Combinând camera, încercați să folosiți un aspect similar în nuanțe de ton,creând o trecere ușoară de la coridor la cameră. Un tencuială texturate, un model similar de tapet sau o mică diferență de semitone vă vor ajuta. Utilizarea culorilor contrastante și a diverselor materiale pentru podea va ajuta la distingerea clară între intrarea și zona de living.

Despărțirea vizuală a camerelor combinate va permite alegerea competentă a iluminatului: reflectoarele din hol vor crea contrastul necesar cu iluminatul central al livingului.

Proiectarea unui coridor într-o unitate medicală este complet diferită. Triste, dacă nu întunecat, răcoritor, fără bucurie și ofensat - acestea sunt cel mai adesea coridoare spitalicești.

Din fericire, tendințele moderne de construcție vizează maximizarea distragerii vizitatorilor de la gândurile deprimante, designerii tind să obțină confort și prietenie, în special pentru spitalele pentru copii.

Spitalul de copii Melbourne Royal Childrens poate fi considerat standardul artei de design care vizează îngrijirea unui mic vizitator. Aici se află atmosfera cu adevărat sănătoasă: culori strălucitoare, pereții sunt decorați cu desene colorate, instalații arhitecturale, o zonă de living, un acvariu uriaș etc.Copiii vor veni la un astfel de spital cu plăcere, iar orice tratament nu va părea plictisitor și atât de dureros. Este ceva de învățat de la colegii străini și să ia notă de arhitecții noștri locali, designeri ai instituțiilor medicale.

dimensiune

Decorarea coridorului, indiferent de dimensiune, trebuie să îndeplinească anumite cerințe:

 • extinderea spațiului;
 • organizarea convenabilă a spațiului liber;
 • abordare creativă.

Într-o încăpere mare, este mai ușor să întruchipezi orice idei de design, dar nu trebuie să fie agățat în mod inutil coridorul cu mobilier, altfel aspectul nepoliticos poate ruina întreaga impresie a apartamentului sau a casei ca întreg.

Este dificil să se organizeze corect un coridor mic într-un apartament cu o cameră.

Câteva sfaturi pentru a profita la maximum de o zonă mică:

 • dacă instalați lămpile de-a lungul marginea de jos a dulapului, atunci înălțimea tavanului va crește vizibil;
 • depozitează mobilier luminos și complicat pentru încăperile principale, altfel în coridorul mic se va "mânca" centimetri prețioși;
 • dulapurile deschise nu ar trebui folosite, deoarece hainele care ies din ele arata necorespunzatoare si vor ocupa vizual mult spatiu;
 • o opțiune excelentă ar fi o garderobă sau un garderob colț cu uși în oglindă - o creștere a spațiului și o utilizare adecvată a întregii zone disponibile.

Soluție colorantă

Schema de culori a coridorului respectă aceleași reguli ca celelalte încăperi. O abordare rațională a opțiunii de culoare vă va permite să reglați spațiul și adâncimea camerei, ceea ce este deosebit de important pentru zonele mici.

De asemenea, nu uitați că culoarea are un impact direct asupra dispoziției și determină impresia de a fi în apartament.

În decorarea oricărei încăperi este de dorit să se combine nu mai mult de trei culori. Variația excesivă pare ridicolă și supraîncarcă interiorul. Este important să oferiți o combinație cu mobilierul existent înainte de a picta coridorul: respectați același stil.

Culoarea albă a coridorului, pe care mulți l-au lăsat deoparte, datorită presupusului său impracticabilitate, ar putea rezolva perfect problema camerelor înghesuite. Piața modernă a produselor pentru construcții vă permite să alegeți materialele nedemontabile în materie de îngrijire, rezistente la uzură, durabile, inclusiv alb.

Nuanțele Pastel maschează defectele (pereții sau mobilierul arată mai uniform) și ascund orice deteriorare.În plus, culoarea albă este cu adevărat universală: orice combinație de nuanțe va arăta avantajoasă față de fundal. Interiorul tău va arăta mereu proaspăt și relevant, pentru că albul nu iese din modă.

Dacă vă gândiți la ceea ce două culori pot fi folosite pentru a crea un hol elegant interior, gândiți-vă la combinația de alb-negru. În acest caz, se recomandă alegerea unei culori principale, a doua va servi doar ca completare. În caz contrar, spațiul va fi enervant.

Într-un ansamblu alb-negru, este logic să alegeți culoarea albă ca principală culoare, ale cărei merite sunt menționate mai sus. Negrul poate face parcele situate mai aproape de ușa din față. Întunecările întunecate sau un model complicat pe mobilierul de culoare deschisă sau o margine neagră pentru un tavan alb clasic arată elegant.

Intr-un interior clasic, nuantele de culoare maro si bej pentru un coridor vor arata bine. În plus față de universalitate și practică, în combinație cu mobilier de o nuanță mai închisă, un astfel de interior va accentua aristocrația proprietarului și dorința sa de confort.

Fanii combinațiilor de culori expresive pot încerca să creeze o capodoperă a artei de design pe coridor folosind turcoazul color.Catchy, dar nu vulgar, armonizează bine cu alte nuanțe: alb, bej, albastru, maro. Mobilierul de culoare neagră sau maro închis vă va permite să umbriți frumusețea neobișnuită a principalei culori turcoaz.

Stilul ecologic sugerează nuanțe naturale. Pentru înregistrarea halei în acest stil este o culoare fistică perfectă. Cu ajutorul tonului ales, va fi posibilă crearea unei atmosfere de nobilime și de lux. Nerăbdătoare în nuanțe combinate de fistic poate da o dispoziție de primăvară în orice cameră.

Restrâns și nobile arată hol în tonuri de liliac. Cu o combinație pricepută cu elemente de interior în negru, maro sau albastru închis, puteți crea o combinație excelentă de design. Umbra de liliac este considerată dificilă și, pentru a nu conferi camerei o dulce excesivă, este necesar să se gândească corect la toate detaliile designului interior.

Într-o cameră mică, nuanțele luminoase arată armonios: lăptoase, lumină maro, albastră, fildeș, argintiu, cenușă-fum, bej, gri. Ele sunt combinate cu succes cu culori reci: violet, albastru, verde.

Dacă sunteți un proprietar fericit al unui hol spațios, atunci când alegeți o culoare, vă puteți permite mult mai multă libertate și utilizați o paletă caldă - portocaliu, roșu, galben, cremă, caisă, cafea, roz-galben.

Atunci când se combină culori calde și luminoase, trebuie luate măsuri de precauție: accentele roșii sau gri sunt potrivite pentru un fundal alb în hol, aducând un aspect de luminozitate interiorului.

9 fotografie

stiluri

Cele mai populare stiluri pentru decorarea coridorului sunt:

 • clasic;
 • Provence;
 • High-tech;
 • Pop Art.

Pentru stilul clasic caracterizat prin utilizarea de nuante inchise de mobilier. Interiorul sălii va completa cu succes vestiarul, oglinda, scaunele sau picturile pe pereți. Stilul clasic reflectă funcționalitatea și frumusețea, exprimate în designul strict. Zidurile sunt acoperite cu tapet sau tencuieli, podeaua este acoperită cu laminat sau parchet.

Culori tradiționale luminoase, tipice stilului romantic romantic Provence ideal pentru o mică zonă a coridorului. Paletă luminată, imprimare florală drăguță, textura pânzei - ar trebui să le acordați atenție atunci când alegeți acest stil.Materialele naturale (lemn sau piatră) utilizate pentru decorare nu contravin Provence. Imitarea lor este permisă.

În cazul în care în cele din urmă va fi posibil să se creeze un interior greu, aerisit - obiectivul este realizat.

Cunoscătorii stilului minimalist de înaltă tehnologie trebuie reținut faptul că în acest exemplu de realizare decorul este aproape niciodată folosit. Spațiul liber maxim este obținut prin utilizarea unei mici cantități de mobilier compact, dar funcțional și a altor elemente de interior.

Limitarea culorii (tonul gri, alb, negru) este diluat cu lumina reflectată de pe suprafețele lucioase ale metalului sau ale sticlei, abundă în acest stil.

Pentru un mic apartament studio sau o cameră combinată, stilul pop art este potrivit - luminos și dinamic, capabil să surprindă și să stabilească starea de spirit. Decorul conține forme abstracte neobișnuite, complexe, dar nu este suprasaturat cu ele, subliniază doar originalitatea stilului.

Nu există nici o limită a fanteziei: este permis să se schimbe diferite stiluri în cadrul artei pop, folosind diferite materiale și texturi: plastic, hârtie, sticlă colorată.

Într-un astfel de mediu, natura creativă și activă se va simți confortabilă, încercând să profite la maximum de viață.

desen

Aranjamentul halei este de obicei testamentul reparării spațiilor. La urma urmei, coridorul este partea cea mai acceptabilă a unui apartament sau a unei case, prin care sunt aduse și executate diverse instrumente, materiale de construcție și finisare, lucrătorii merg pe jos. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că proiectarea holului poate fi neglijată.

Interiorul sălii poate repeta stilurile camerelor adiacente sau poate avea un caracter neutru. Este permisă combinarea mai multor zone specifice de decorare.

Decorul creativ al camerei dintre camere poate fi incredibil de util pentru toți chiriașii.

Pe lângă faptul că accentuează frumusețea și neobișnuința, un designer competent vă va ajuta să creați o cameră funcțională care să devină centrul confortului în casă.

Decor interesant și accesorii

Decorul joacă un rol important în percepția unificată a spațiului. O zonă spectaculoasă la intrarea în apartament va ajuta la crearea de piatră. Este important să folosiți o oglindă mare ca decor, permițându-vă să vă priviți în plină creștere înainte de a ieși.Poate fi inserat în cadrul original în stil victorian sau poate folosi o oglindă pentru a termina dulapul.

Suportul de podea neobișnuit poate fi un punct culminant al interiorului, oaspeții surprinși cu forma și funcționalitatea. Decorarea tradițională a pereților camerelor înguste cu picturi sau fotografii poate fi transformată într-o expoziție a propriilor capodopere artistice sau poate crea o expoziție pe tema "Arborele Familiei".

Puteți realiza potențialul creativ într-un hol fără ferestre utilizând un flux de lumină. Lumina luminoasă va evidenția elementele decorative, va alinia vizual neregulile, va corecta forma neregulată a camerei și va extinde zona.

Cum se face un design suplimentar?

Atunci când alegeți designul optim pentru coridor, este important să rețineți că lățimea pentru trecerea de 90 cm este cea mai convenabilă și funcțională.

O masă mică de consolă îngustă situată de-a lungul unuia dintre pereți poate deveni un element drăguț al decorului. Pe ea poți pune un vas cu flori, figurine sau alte elemente decorative care subliniază gustul proprietarului locuinței.

Dacă există o fereastră în coridor, acesta este un plus imens, deoarece nișa din apropierea acestuia poate fi transformată într-un "cuib" confortabil pentru citire sau doar relaxare.

Deși, cu o iluminare suficientă, de exemplu, atunci când se utilizează lămpi cu pandantiv sau un reflector încorporat în elementele de mobilier, un astfel de loc poate fi încorporat într-un spațiu normal, fără ferestre.

Completați logic ideea cu un loc pentru a citi instalarea în rafturile de pe coridoare sau în rafturile pentru cărți și reviste. Rafturile pot fi suspendate, încorporate, plutitoare. Și, bineînțeles, sunt potrivite nu numai pentru literatură, ci și pentru orice elemente de decor: cutii de bijuterii, vaze, cadre - la gustul tău.

Pereții coridorului pot fi transformați într-un fel de tablă albă, folosind o acoperire specială care vă permite să scrieți cu cretă și intrări de ștergere. Adăugarea de confort și farmec la utilizarea de covor: culori strălucitoare sunt potrivite pentru stilul de țară, mai multe nuante discrete pot fi introduse într-un stil clasic sau de epocă.

Cum sa dati echipamentul?

Cel mai necesar mobilier pentru hol este un cuier. Acesta poate fi un design elegant sau o parte a unui stand de mobilier combinat. În orice caz, cuierul trebuie să se conformeze stilului general al camerei, să fie confortabil de utilizat și să nu preia prea mult spațiu.

Mulți proprietari neglijează utilizarea rafturilor de încălțăminte pentru încălțăminte, făcând astfel o greșeală grosolană: pantofii chaotic plasați pe podea nu vor adăuga unitate în cameră.

Organizatoarele de perete închise, rafturile cu o ușă articulată în compartimentul inferior al dulapului, băncile cu rafturi, rafturile verticale și alte opțiuni sunt potrivite pentru păstrarea pantofilor de zi cu zi.

Cu toții apreciem confortul, mai ales înainte de a părăsi casa și de a ne întoarce acasă. O opțiune perfectă pentru aranjarea coridorului este instalarea unui scaun: un leagăn, o bancă, un scaun. Acest lucru este valabil mai ales pentru familiile cu copii.

Pentru a stoca lucrurile trebuie să alegi un perete convenabil. Puteți economisi spațiu prin plasarea setului cu cască de-a lungul unui perete, prin utilizarea ușilor compartimentului cu oglinzi și adăugarea de rafturi laterale în partea laterală a structurii.

Dacă dimensiunile permit, o opțiune bună ar fi un dulap colț încorporat.

Ce vopsea de ales?

După ce sa decis proiectarea sălii și alegerea unei culori armonioase pentru pereți, trebuie să vă gândiți la ce anume să pictați pereții.

Sunt disponibile următoarele tipuri de acoperiri:

 • Aluminiu emailat;
 • Vopsea emulsie pe bază de apă;
 • Vopsea acrilică.

Toate tipurile de vopsele și lacuri au o paletă largă de nuanțe, pot avea un ton mat sau lucios.

Cu toate acestea, lucrul cu emailul alchidic necesită aerisire, deoarece mirosul său acrid persistă până la 3-5 zile. Există opțiuni atunci când poliuretanul este prezent în vopsea, nu au un astfel de dezavantaj, dar prețurile lor nu sunt deloc scăzute.

Emulsia cu apă are mai multe avantaje: se usucă rapid, nu miroase, nu este toxică. Pictura este destul de simplă. Diferitele nuanțe de saturație pot fi obținute prin adăugarea unui anumit colorant la vopseaua albă. Pentru a obține un efect lucios, peretele vopsit poate fi vopsit. Cu toate acestea, nu diferă în ceea ce privește rezistența la umezeală, este ușor să-l zgâriați și nu va fi capabil să ascundă mici fisuri pe pereți.

Compozițiile acrilice ale vopselelor cu dispersie în apă nu se tem de umiditate, nu se estompează. Ele sunt ideale pentru pereți și plafoane.

Prețul lor este oarecum mai ridicat decât cel al vopselelor pe bază de apă, dar poate ascunde imperfecțiunile suprafețelor și este rezistent la deteriorări mecanice.

Sfaturi

Mai sus am vorbit în detaliu despre cum să aranjăm în mod corespunzător o parte importantă a casei - coridorul.Să analizăm acum cum să adăugăm un accent interiorului, decorându-l cu propriile mâini.

O modalitate simplă de decorare a suprafețelor este utilizarea autocolantelor de vinil. Dacă le alegeți după preferințele dvs., este ușor să aduceți un aspect de prospețime interiorului plictisitor sau prea discret.

Artiștii (nu neapărat prin educație, poate doar prin vocația lor spirituală) vor face plăcere să picteze manual secțiunile zidurilor. Urmând imaginația dvs., puteți descrie un complot care se potrivește designului general: peisaj, portret, ornament de flori sau forme geometrice.

Nu prea încrezători în propriile abilități, șabloanele pregătite vor ajuta să facă față sarcinii: trebuie să fie atașate și tăiate, apoi pictate.

O altă opțiune: graffiti. Un accent tânăr tânăr va uimi oaspeții și va încânta proprietarii casei.

Poate că implementarea unui model tehnic complex și complicat ar trebui să fie încredințată profesioniștilor.

Exemple reale și opțiuni frumoase

 • Interiorul în culori strălucitoare într-un apartament cu trei camere: clasicul nu este depășit.
 • O nișă confortabilă pe coridor fără ferestre: o soluție originală și convenabilă.
 • Design elegant alb-negru: nimic extra.
 • Pentru personalități strălucitoare: pop art-ul în hol stabilește starea de spirit.
 • Cărți și picturi: cartier bun pentru coridor.
13 fotografie

Veți afla mai multe despre designul coridorului în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor