Entresol pe coridor: opțiuni în interior

 Entresol pe coridor: opțiuni în interior

În fiecare apartament există o mulțime de lucruri care sunt folosite rar sau sezonier. Trebuie să le alegem spațiul de stocare. În mobilierul existent nu există întotdeauna rafturi sau sertare gratuite, iar pentru a pune dulapuri sau dulapuri suplimentare de multe ori pur și simplu nu permite spațiul și interiorul apartamentului.

tipuri

Desigur, toată lumea își amintește din copilărie mezaninul de pe coridorul unde au fost expediate patinele, cărțile vechi, cutiile goale de la gemurile bunici și multe alte elemente. Imaginația copiilor era pur și simplu uimită de cât de mult se potrivește acolo.

Astfel de modele convenabile de economisire a spațiului de stocare nu sunt un lucru din trecut. Datorită varietății de materiale și a opțiunilor de finisare de astăzi, mezaninul poate deveni, de asemenea, un decor interior.

Mezzaninele pot fi de diferite tipuri:

 • Construcții deschise și închise. Mezaninul închis are uși. Ele pot fi leagăn sau alunecare. Datorită finisajului potrivit, astfel de modele se potrivesc bine în interior. În consecință, o structură de tip deschis este un raft articulat fără uși, uneori împărțit în secțiuni. În acest caz, conținutul mezaninului va fi disponibil pentru examinare. Alternativ, puteți acoperi o astfel de mezanin cu o cortină decorativă.
 • Proiecte unilaterale și bilaterale. Mezanina cu două fețe poate fi atârnată în culoarul lung, va avea uși pe ambele părți. De obicei, astfel de structuri au o suprafață mare și pot găzdui un număr mare de obiecte. Accesul la conținutul rafturilor poate fi realizat atât din față, cât și din spate. Tipul cu o singură față are ușile numai din partea din față, partea din spate este surdă. De obicei, peretele din spate al acestui design este peretele apartamentului.
 • Poziție unghiulară. Intermediarul unghiular poate avea o dimensiune mai mare, precum și închide sistemul de comunicații sau ventilație din colț, care nu sunt necesare în interior. Adesea folosite în bucătărie sau baie.În hol pot fi instalate pe tijele superioare ale dulapurilor colțului.
 • Modă sau mobilă mezanin. Din numele este clar că astfel de structuri de cocă sunt montate direct pe mobilier. De obicei, aceste mezanine sunt situate pe nivelurile superioare ale dulapurilor. În funcție de modelul unui anumit dulap, designul poate fi unghiular sau dreptunghiular. Dimensiunea spațiului interior al acestui design va depinde, de asemenea, de înălțimea dulapului și de spațiul liber dintre nivelul superior și tavanul camerei.
 • Sicrie orizontală sau articulată. Se fixează între două pereți distanțate, sub tavan. Opțiunea cea mai comună pentru instalarea pe hol. Cu toate acestea, este necesară o înălțime suficientă a tavanului.

Cum să plasați?

Cel mai adesea pentru plasarea modelelor cu balamale alegeți o sală. Locul unde se află ușa de la intrare sub tavan nu este ocupat, iar așezarea raftului suspendat decorat va face util și va decora spațiul.

O altă locație potrivită pentru mezanin este un coridor lung. Structurile suspendate pot fi amplasate în jurul perimetrului coridorului sub tavan. Aceasta va crește suprafața utilizabilă a mezaninului.Merită să ne amintim că instalarea unui design de cortină, reducem înălțimea tavanului. Partea de jos a mezaninului trebuie decorată astfel încât să nu strică designul camerei de zi. Pentru această opțiune, cele mai potrivite ar fi structurile bilaterale cu ușile de ambele părți. În caz contrar, va fi foarte dificil să ajungeți la multe elemente.

Vă puteți gândi la versiunea proprie a locației mezaninului, pe baza caracteristicilor camerei și a designului interior. De exemplu, mezaninurile de galerii situate sub tavan arata grozav în camerele unei zone mari. Proiectul descrie întregul perimetru al camerei. Această opțiune este potrivită pentru stocarea unei biblioteci de acasă.

luare

Intresolul de tipul de care aveți nevoie poate fi făcut manual, acest proces fiind suficient de simplu pentru execuția independentă.

În acest caz, trebuie urmat următorul algoritm de acțiuni:

 • Inițial, trebuie să determinați locația designului și a materialului pentru fabricarea acestuia. Structurile suspendate pot fi realizate din PVC, lemn, PAL, gips carton. Dacă intenționați să stocați pe mezanin un număr mare de lucruri, este mai bine să faceți o alegere în favoarea materialelor ușoare și mai durabile pentru a exclude colapsul datorită greutății mari.Ar trebui să luați în considerare și grosimea pereților din cameră.
 • Sunt efectuate măsurători suplimentare pentru proiectarea viitoare. Locația marcată a rafturilor. Măsurătorile sunt efectuate din tavan către partea de jos a structurii. Margine adâncă. Parametrii de proiectare care rezultă sunt înregistrați în desen. Atunci când mobilierul tip mezanin măsoară spațiul dintre dulap și plafon, adâncimea și înălțimea acestuia.
 • După achiziționarea și pregătirea materialelor necesare, se face marcarea și pregătirea locului de instalare a designului articulat sau modular. În cazul versiunii montate, va fi necesar să se aibă în vedere și siguranța fixării fundului mezaninului.
 • Șinele de fixare sunt atașate la pereți. De obicei, sunt metalice, pentru o rezistență mai mare. Puteți face sau cumpăra plăci de depozitare din lemn. Ghidajele se așează pe lipici de construcție, după ce trebuie fixate suplimentar cu șuruburi mari. Nu uitați să faceți pre-găuri în plăcile pentru șuruburi. După aterizarea ghidajei pe lipici pentru a face acest lucru va fi foarte inconfortabil.
 • În continuare trebuie să construiți structura în sine și să o fixați în locul unui baldachin.Pe ghidajele fixate pe ambele părți, se pune fundul mezaninului. Deoarece partea inferioară a planșeului se află pe plăci, nu este necesară fixarea acestuia. Îl puteți rezolva cu un clei de construcție.
 • Rama este atașată la partea din față a structurii. Poate fi lovit din lamele subtiri din lemn sau pot fi lipite plăci metalice. Pentru cadru, puteți utiliza profilul din PVC. Rama este de asemenea instalată pe profilul de ghidare, fixată cu clei și șuruburi.
 • Dacă spațiul interior al mezaninului implică împărțirea lui în secțiuni sau rafturi, atunci este util să se pună în aplicare înainte de a suspenda ușile. Pentru rafturile de pe pereți, suporturile metalice sunt înșurubate pe o parte la aceeași înălțime. Pentru ele, șuruburile fixează rafturi din PAL sau lemn.
 • Pe ușile mezanin finite și fixe sunt atârnate, dacă există. Balamalele sunt atașate la cadrul frontal al structurii. Pentru uși, este mai bine să alegeți materiale ușoare și să nu le faceți prea mari. Acest lucru va împiedica căderea valvelor. Ușile glisante nu necesită instalarea balamalelor. Pentru ele, este necesar să instalați un profil de ghidare în partea superioară și inferioară a cadrului frontal.
 • În etapa finală se realizează finisajul exterior al întregii structuri.

Cum se face?

Mezanina finisată nu va arăta armonioasă dacă nu se potrivește în interiorul camerei. Indiferent cât de confortabilă și durabilă este structura articulată în sine, designul apartamentului nu trebuie să sufere de prezența sa. O varietate de materiale și elemente decorative fac posibilă implementarea aproape a oricărei idei privind proiectarea mezaninului.

Elementele structurale care au nevoie de finisare sunt destul de mici. Mezanina nu are suprafețe exterioare mari, cum ar fi un dulap sau un vestiar voluminos. De fapt, trebuie să decorați numai ușile exterioare (dacă există) și partea de jos a mezaninului. În structurile deschise de structuri va trebui să se acorde atenție proiectării rafturilor și suprafețelor vizibile interne.

Dacă este aleasă opțiunea de localizare pe nivelul superior al dulapului, finisajul trebuie ales în funcție de culorile mobilierului pe care este instalat mezaninul. Aceasta nu este neapărat o potrivire completă a stilului și culorii, este posibil să se utilizeze tranziții de culoare organică.

Dacă designul coridorului se face în stilul țării, atunci mobilierul, inclusiv mezaninul articulat, poate fi finisat cu lemn de wenge.Producătorii moderni au stăpânit imitația materialelor naturale în produsele artificiale. Dacă panourile din lemn de wenge natural nu sunt accesibile, puteți completa finisajul cu panouri din PVC sau film decorativ stilizat pentru acest material.

Pentru coridor, partea de jos a structurii articulate cu panouri oglindite este foarte relevantă. Aceasta va întoarce vizual spațiul de înălțime a tavanului pierdut în timpul instalării mezaninului. Amintiți-vă că suprafața exterioară a fundului structurii trebuie să fie luminată. Va fi mai bine decât să tăiați partea inferioară într-o scară închisă și să pierdeți spațiul vizual al coridorului.

Aranjați spațiul în sine raftul articulat poate fi în moduri diferite. O opțiune este să o împărți în secțiuni mici pentru obiecte mici. În cazul în care mezzanina ar trebui să păstreze lucruri de dimensiuni mari, este mai bine să nu împărțiți spațiul sau să faceți două secțiuni mari.

O vedere de ansamblu a dulapului cu spații pentru hol, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor