Selectăm și amenajăm mobilierul într-un hol mic

Designul modern este reprezentat de o varietate de idei, datorită cărora locuințele au un aspect confortabil și spectaculos. Pentru camere diferite, în funcție de destinația lor, se selectează un stil special de decorare și decor. Fiecare cameră din casă este unică în felul său, deoarece îndeplinește o anumită funcție în viața unei persoane. Holul merită o atenție deosebită, deoarece această cameră este prima care lovește ochiul când intră în casă. Impresia generală despre proprietarii casei, gusturile și preferințele depinde de designul acesteia.

Funcții de selecție

Astăzi, nu toată lumea se poate lăuda de a avea o sală mare de intrare. Majoritatea apartamentelor sunt planificate astfel încât cea mai mică parte din spațiul de locuit să rămână pentru această cameră. Prin urmare, pentru a ridica și aranja mobilierul într-un hol mic este uneori considerată o mare problemă.Pentru ca această cameră să fie frumoasă și echipată în mod creativ, este necesar să se utilizeze rațional spațiul său.

Soluția corectă pentru un hol foarte mic din apartament sau casă va fi alegerea mobilierului modular.

Pentru mulți proprietari, designul holului de dimensiuni mici va părea dificil, dar dacă totul este corect calculat și proiectat, această cameră se va transforma într-o "carte de vizită" originală a casei. Mai întâi de toate, trebuie să salvați această cameră de la elementele de volum și să uitați de dulapurile generale.

Desigur, mobilierul mare poate găzdui totul în sine, dar va "mânca" zona deja lipsă de locuințe. Prin urmare, pentru holurile mici, va trebui să alegeți acele modele în care puteți amplasa lucrurile folosite în acest moment.

De regulă, în dulapurile holurilor se depozitează hainele în funcție de sezon, iar orice altceva este ascuns în depozite sau mezaninuri.

Un indicator important în planificarea camerei este considerat numărul de gospodării, adică merită luat în considerare numărul tuturor chiriașilor și, pornind de la aceasta, se calculează volumul de haine și pantofi pentru fiecare. De asemenea, trebuie să ne amintim de oaspeți. Dacă proprietarii casei sunt foarte ospitalieri, adesea sunt vizitați de prieteni, vecini, rude, aveți nevoie să aveți grijă de confortul vizitatorilor și să le oferiți mai multe rafturi, cârlige pentru haine.

Instalarea de mobilier în hol, ar trebui să-ți ridici corect culoarea și materialul. Pentru spațiile mici, se recomandă să obțineți nuanțe luminoase cu o suprafață lucioasă sau oglindă. Designurile întunecate din cameră nu vor arăta doar sumbre, ci și "fură" vizual spațiul deja mic.

Prin urmare, trebuie să alegeți maximum de oglindă și culori deschise. În ceea ce privește materialele de mobilier, decizia corectă va fi lemnul, MDF sau PAL laminat.

Pentru a simplifica procesul de planificare a camerei, puteți desena o schiță a acesteia. Astfel, cifra va vedea tot ce este posibil pentru a transpune în realitate. Schițele sunt realizate atât independent cât și la comandă.

Atunci când proiectați holuri mici, designerii nu vă recomandă să utilizați următoarele:

 • Module și fațade masive. Ele nu numai că nu se încadrează în vederea generală a camerei, dar blochează adesea trecerea pe coridoare.
 • Rafturi decorative pe pereți. Suprafețele deschise nu vor servi drept element de decorare, ci vor deveni colecții de gunoi. Prin urmare, este mai bine să instalați rafturi mici de mică adâncime sub chei și accesorii cosmetice.
 • Mobilier adânc. În încăperi mici, dulapurile cu o adâncime de 600 mm nu pot fi instalate.
 • Scaune uriașe. Pentru mulți, ele servesc ca un loc excelent pentru re-dressing confortabil, dar în holuri miniatură merită uitat acest tip de mobilier.

specie

Dacă o sală de hol mic seamănă cu un pătrat cu un culoar îngust, va fi nevoie de multe trucuri și eforturi pentru a face ca camera să fie decentă. În plus, principala sarcină în acest decor va fi economiile maxime în spațiu. Prin urmare, pentru un hol mic se potrivesc minimalism. Pentru acest tip de design are propriile particularități. Acest lucru se aplică și în cazul mobilierului.

Pentru o cameră în miniatură, o opțiune excelentă ar fi:

 • Dulap glisant. Ușile structurii nu ocupă spațiu suplimentar, deoarece se deschid în direcție paralelă spre perete. În multe modele de astfel de mobilier nu există perete, ceea ce le face mult mai compacte. În plus, astfel de module adesea forțează spațiul unghiular. Dulapurile vă permit să stocați o mulțime de lucruri și accesorii, să arăți plăcut din punct de vedere estetic.
 • Cuierul. Dacă dimensiunile holului sunt limitate și dulapul nu se potrivește în ele, o soluție alternativă ar fi utilizarea unui cuier.Astăzi există o mare selecție a acestor modele. Spre deosebire de mobilierul de dulap, ele ocupă un minim de spațiu și sunt destinate depozitării pălăriilor, umbrelelor, îmbrăcămintei și a altor articole de îmbrăcăminte.

Există umerase și balamale de podea. În același timp, primele au un aspect multi-nivel cu 2-3 rânduri, ceea ce ajută la plasarea multor haine, mai ales în sezonul rece. În ceea ce privește modelele de podea, ele sunt caracterizate de multe aspecte pozitive și au multifuncționalitate.

Este recomandabil să achiziționați umerase cu rafturi superioare și inferioare pentru a depozita mănuși, eșarfe, pălării și pantofi.

 • Rafturi. În holuri se instalează structuri articulate care sunt atașate la perete. Modelele de pardoseală pentru spațiile mici nu vor funcționa, deoarece vor ocupa spațiu. Sub aceste rafturi puteți agăța cârlige pentru îmbrăcăminte exterioară.
 • Rafturi. Este necesar să se acorde prioritate variantelor fără un perete din spate. Este economic ocupa spatiu, potrivit pentru stocarea pantofilor si obiecte mici. Măriți rândul cutiilor de pantofi pentru rafturi. Pentru a face acest lucru, trebuie să lipiți peste resturile tapetului sau hârtiei colorate sub tonul holului.
 • Oglinda. Un element excelent de decor pentru camere mici, în plus față de scopul său direct, de asemenea, ajută la extinderea vizuală a camerei. Este posibil să închideți modelul de perete și să alegeți modelele care sunt construite în mobilier.
 • Rafturi pentru pantofi. În hol este important să se organizeze nu numai depozitarea de haine, ci și pantofii. Cel mai bun din toate aceste scopuri se potrivesc rafturi multi-nivel, ocupând întreaga înălțime a peretelui. Nu e rău, de asemenea, uita-te în combinația dintre un dulap și un pantof.

În plus față de toate elementele de mobilier de mai sus de pe hol, puteți încerca, de asemenea, să așezați și vestiare. Aceste module vă permit nu numai să stocați multe lucruri, ci și să completați camera cu note de exhaustivitate. Dacă în cameră zona este destul de mică, atunci este recomandat să instalați rafturi speciale pentru pungi, chei și mănuși.

Mobilierul pentru hol poate fi achiziționat ca produs finit sau făcut la comandă. În același timp, producția independentă are mai multe avantaje față de modelele standard, deoarece proprietarul casei se încearcă ca designer, alege o compoziție unică, un stil, o decorează la gust.

desen

Nu este ușor să selectați și să aranjați mobilierul pe hol, deoarece această cameră se termină cu o ușă de intrare.Prin urmare, designerii pentru această cameră creează tehnici speciale de design care vă permit să extindeți spațiul.

Este de remarcat faptul că mobilierul, iluminatul și decorarea joacă un rol imens în decorarea holului. În același timp, toți indicatorii de mai sus ar trebui să corespundă aceluiași stil și să se încadreze armonios în interior.

Pentru a crea un interior unic și spectaculos, trebuie să urmați câteva reguli:

 • Utilizează simplitatea în spațiu;
 • Utilizarea rațională a zonei sub tavan. Multe lucruri pot fi stocate acolo;
 • Realizați reamenajarea spațiului nerezidențial;
 • Conectați zona de living cu un hol.

Alegerea fiecăreia dintre aceste opțiuni depinde de proiectarea locuințelor. Mulți consideră că este dificil să se pună de acord asupra restructurării sălilor, dar acest lucru are avantajele sale. De exemplu, în cazul în care casa are o baie separată, este posibilă combinarea ei și, datorită metri pătrați primiți, creșteți sala de intrare. După aceasta, mobilierul este situat convenabil și dulapurile vor servi ca un dulap complet.

Dacă opțiunea cu o baie nu este potrivită, atunci puteți umple un loc sub tavan. Instalarea dulapurilor agățate extinde spațiul de stocare.Ideea de design neobișnuită este, de asemenea, considerată a combina spațiul de locuit cu un hol. În acest caz, tranziția este netedă și toate mobilierul este selectat în același stil. Modulele Hull ar trebui să umple camerele în trepte, fără a împărți spațiul în zone.

Variante de plasare în interior

În încăperile mici, mobilierul trebuie instalat rațional, deoarece nu există posibilitatea de a amplasa seturi de volum și dulapuri. Prin urmare, o opțiune excelentă sunt modelele unghiulare care pot fi plasate în colțurile camerei sau la ușa din față. În plus, se recomandă înlocuirea mobilierului voluminos cu obiecte modulare de forme obișnuite.

Principala problemă a holurilor nu este doar mini-spațiul lor, ci și tipul de cameră în sine. Există coridoare pătrate, înguste, precum și un coridor de colț, ultimul din care este dificil de furnizat cu mobilier. Principalul avantaj al camerei colțului este prezența unui colț liber, în care este bine să plasați dulapul. Astfel, toate problemele planificării vor fi rezolvate, deoarece va fi posibil să se aranjeze toate cele mai necesare lucruri într-un singur loc.

În ceea ce privește camera pătrată, permite imaginarea și plasarea diferitelor modele de mobilier.

Lucrurile sunt mult mai proaste cu coridoare înguste, nu există volum de pereți și colțuri, ci doar un spațiu îngust. Pentru a face o astfel de cameră un hol elegant, aveți nevoie de mobilier suspendat sau modular.

Ce fel nu ar avea un hol, trebuie întotdeauna decorat cu oglinzi. În încăperi înguste și mici, acest element al decorului va ajuta la creșterea iluminării și la extinderea vizuală a spațiului. Un rol important în proiectarea holului este de asemenea atribuit iluminatului, va completa imaginea unei încăperi de orice formă, subliniind nuanțele dorite și stilul de design.

Despre cum să alegi mobilierul potrivit într-un hol mic - următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor