Rafturi pentru încălțăminte în hol

Cunoașterea casei începe întotdeauna cu un hol și, prin urmare, fiecare hostess încearcă să aibă ordine în ea ori de câte ori este posibil. O varietate de obiecte interioare ajută la a pune toate lucrurile în locurile lor: dulapuri, dulapuri, dulapuri și rafturi. Dar, din păcate, nu este întotdeauna posibil să aranjezi toate piesele de mobilier pe care le placi și trebuie să te mulțumești cu un dulap, în care nu există posibilitatea de a aranja toate lucrurile.

De regulă, pantofii trebuie lăsați în apropierea ușii, care afectează în mod involuntar starea sa și, bineînțeles, nu afectează în cel mai bun mod aspectul holului. K, din fericire există o cale de ieșire - cumpărarea unui raft pentru pantofi.

avantaje

Pachetul de pantofi arată ca un dulap mic, dar, spre deosebire de acesta, nu are uși, iar unele modele nu au pereți laterali. Este echipat cu rafturi care se află la o anumită înălțime unul de celălalt.Numărul de rafturi în diferite modele variază de la 3 la 5, iar în unele produse și mai mult, depinde de dimensiunile bibliotecii și de caracteristicile sale de design.

Biblioteca ca o piesă de mobilier are multe avantaje:

 • Pentru holurile mici, raftul pentru încălțăminte este o adevărată descoperire. Nu este întotdeauna posibilă plasarea unor obiecte cu dimensiuni mari în încăperi cu spațiu limitat și nu este nevoie de o mulțime de spațiu pentru o bibliotecă compactă, cîteva centimetri sunt suficiente.
 • Datorită prezenței rafturilor, pantofii vor fi mereu în picioare pe ele. În plus, în unele modele, rafturile sunt situate la înălțimi diferite și, prin urmare, nu numai pantofi, cizme și sandale, dar și cizme înalte pot fi puse în bibliotecă.
 • Orice pantofi stocați pe rafturi sunt întotdeauna în acces liber, nu este nevoie să căutați perechea potrivită pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce este deosebit de important atunci când vă grăbiți undeva. Modul deschis de stocare afectează în mod favorabil pantofii. Este imposibil să se usuce pantofii umedi în dulapuri închise și să-i așezi în fața ușii pentru a usca mijloacele de a lua spațiu, astfel încât având un raft în acest caz va veni la îndemână.
 • Multe modele de rafturi, pe lângă păstrarea pantofilor, sunt echipate cu suporturi speciale pentru articole mici: periile, lingurile și alte accesorii pentru încălțăminte vor fi întotdeauna la îndemână.

model

Toate rafturile sunt împărțite în formă, material de fabricație și număr de rafturi în diferite grupuri:

 • Modele tradiționale Această piesă de mobilier are o formă dreptunghiulară, care este similară cu ceva cu un sertar de sertare. Dar există modele care au o configurație complet diferită. Ele pot fi rotunde, pătrate și chiar nestandarde alungite în partea de sus a formei. Există modele care se potrivesc aproape oricărei hale - acestea sunt opțiuni unghiulare.
 • Rafturi de colț datorită formei sale va sta la orice unghi, beneficiul alegerii acestor modele astăzi este foarte mare și puteți alege o dimensiune care se potrivește exact în spațiul dorit. Datorită acestei forme, este posibil să nu se folosească doar spațiul unghiular, ci și să se transforme.

Atât rafturile rectangulare unghiulare cât și cele tradiționale sunt astăzi elemente multifuncționale și, pe lângă depozitarea încălțămintei, pot fi folosite și în alte scopuri.

 • Recent, o mulțime de modele cu un scaun. Fără îndoială, lucrurile sunt convenabile, permițându-vă să economisiți nu numai spațiu, ci și bani pentru a cumpăra un tătar.
 • O altă opțiune interesantă pentru bibliotecă este model pe roți. Prezența roților, spre deosebire de produsele staționare vă permite să mutați această piesă de mobilier în orice spațiu liber. Această proprietate este deosebit de importantă în timpul curățării.
 • Opțiuni combinate rafturile din ultimii ani tot mai mult câștigând recunoașterea cumpărătorilor. Aici și opțiuni cu o masă în partea superioară și modele cu dispozitive speciale pentru lucruri mici și multe alte produse cu dimensiuni diferite și realizate din materiale diferite:
 • Cele mai accesibile sunt modele de plastic. Modelul din plastic se potrivește perfect în interior într-un stil minimalist. Un model simplu și convenabil al acestui material nu se teme de umiditate și, prin urmare, puteți pune în siguranță pantofi umedi pe el.
 • Tipurile de modele din plastic sunt modele pe care se bazează conducte metalice. Cadrul acestor modele este realizat din țevi, între care se întinde o țesătură densă specială, formând rafturi.Partile sunt, de asemenea, acoperite cu aceasta cârpă. În aparență, biblioteca seamănă cu un organizator.
 • În plus față de plastic, rafturile produc, de asemenea din metal. Nu trebuie să vă fie teamă că, odată cu strângerea stivei acestui material, rugina va fi tratată cu mijloace speciale. Modelul metalic poate avea o varietate de forme. Produsele forjate sunt foarte frumoase, în care forma elegantă și funcționalitatea atentă sunt perfect combinate.
 • Modelele cu forme mai simple se vor potrivi perfect în orice interior modern. Unele opțiuni oțel inoxidabil sunt telescopice. Designul lor oferă posibilitatea de a instala module suplimentare. O caracteristică foarte utilă: oricând, puteți elimina sau adăuga rafturi. La vânzare există o configurație îngustă și lată.
 • Cele mai tradiționale modele sunt rafturile realizate din lemn. Construcția din lemn este fiabilă, durabilă și rezistentă. Ele arata grozav in orice interior, fie eco-stil, stil scandinav, Provence sau clasic.Dacă se dorește, culoarea modelului poate fi schimbată, deoarece pentru pictarea unei suprafețe de lemn nu sunt necesare abilități speciale, iar schimbarea umbrei poate ajuta la revigorarea în mod vizibil a interiorului holului.

Cum să vă faceți propriile mâini?

Orice lucru făcut manual, pretinde a fi modelul exclusiv și original.

Ceea ce nu este o excepție, mai ales pentru a face acest lucru simplu:

 • Ca bază, puteți lua orice material doriți. Cea mai ușoară cale de a lucra cu lemn, iar din uneltele de care aveți nevoie aveți nevoie de un ciocan și unghii de dimensiuni adecvate. Nu este necesar să cumperi plăci noi, cele vechi vor face, principalul lucru este să le procesezi corect.
 • Pentru fabricarea bibliotecii, puteți utiliza paleți de construcție sau obiecte învechite (dulap, sertar).
 • Baza unei astfel de biblioteci este o cutie care poate fi făcută din orice lățime și înălțime. Alegerea dimensiunilor modelului depinde de dimensiunile inițiale ale materialului și de disponibilitatea spațiului liber pe hol. Numărul de rafturi se poate face oricând, atâta timp cât este convenabil pentru dvs. Proiectarea poate fi staționară atât pe podea, cât și pe perete, și poate mobilă cu două sau patru roți.

Cum sa alegi?

Orice piesă de mobilier, inclusiv o bibliotecă, trebuie selectată ținând cont de o varietate de caracteristici:

 • Mai întâi de toate, trebuie să decideți cu privire la dimensiunile produsului. Pentru a face acest lucru, măsurați locația instalației propuse, și anume lățimea și calculați înălțimea opțiunii propuse. Dacă locația de instalare se află direct sub cuierul de haine, atunci este mai bine să rămâneți pe modele mici, deoarece există șansa ca construcția ridicată să vină în contact cu lucrurile pe cuierul stratului.
 • Cu un spațiu foarte limitat, este mai bine să utilizați modele multifuncționale unghiulare sau înguste. Atunci când alegeți un model, este necesar să luați în considerare numărul de rafturi. Cu cât mai mulți oameni locuiesc într-un apartament sau casă, cu atât veți avea mai multe rafturi.
 • La alegerea modelului merită luată în considerare și materialul de producție. Biblioteca se referă la articole de mobilier care sunt utilizate intensiv zilnic și, prin urmare, merită oprirea pe structuri din lemn sau metal. Ele sunt mai fiabile și durabile în comparație cu modelele din plastic.
 • Și nu mai puțin important atunci când alegeți o bibliotecă este compatibilitatea cu toate elementele de interior.

Cum altfel puteți păstra pantofii acasă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor