Magazin de pantofi pe hol

 Magazin de pantofi pe hol

Sala este o carte de vizită a oricărei case, fie că este vorba de o cabană de țară sau de apartament. Impresia generală a proprietarilor casei va depinde de cât de corect va fi organizat spațiul. Și pentru a ajuta la aranjarea zonei în care oaspetele sau proprietarul casei cade, trecând pragul, ajută o astfel de bucată de mobilier ca un magazin de bălți.

Galoshnitsa, sau se mai numește și obuvnița, reprezintă dulapul deschis sau închis pentru depozitarea încălțămintei pentru stradă și pentru casă. Prin modul în care arată galoshnica, se poate judeca caracterul proprietarului, gustul și prosperitatea acestuia.

Caracteristici și beneficii

Inițial, încălțămintea a fost creată pentru a stoca numai pantofi ca galoși. Potrivit unei versiuni, au fost inventate de indieni ca să meargă pe ele pe vreme umedă. Le-au făcut din cauciuc.

Conform unei alte versiuni, în Anglia au apărut galoși. Au fost inventate pentru a pune pantofi scumpe pe vreme umedă și slăbită. Când aceste produse au devenit pe scară largă, a existat o nevoie de o piesă de mobilier pentru depozitarea lor - o galoshnitse sau galoshnitse. Din moment ce aproape nimeni nu poartă galoși astăzi, pantoful este acum folosit pentru a stoca orice fel de pantofi.

A pune sau nu a pune un pantof alunecare pe hol depinde de proprietarul însuși.

O serie de fapte vorbesc în favoarea acestei mobilier:

 • Acest accesoriu de mobilier pentru stocare vă permite să creați un aspect mai estetic în cameră. Numeroase perechi de pantofi care stau în rânduri nu vor prinde ochii și, dacă există copii în familie, pantofii pot fi, de asemenea, în dezordine.
 • Un raft special pentru pantofi vă permite să economisiți spațiu în hol, deoarece se pare că se îmbină cu peretele în detrimentul unei adâncimi mici. Și, dacă zona de intrare are încă dimensiuni mici, galoshnica va fi pur și simplu o "baghetă magică" pentru o astfel de cameră.
 • Astfel de mobilier pentru depozitarea pantofilor în aer liber și acasă este foarte convenabil de utilizat. În funcție de configurație, încălțămintea din acesta poate fi stocată atât pe orizontală cât și pe verticală și poate să stea pe suporturi speciale.
 • Fiind într-un galoshnitse, încălțămintea este protejată de influența prafului, umidității. În plus, aici nu este disponibil pentru animalele de companie care pot rupe sau zgâria-l.

Caracteristica principală a galoshnitsya este că este un element interior, echipat cu mai multe rafturi (sertare, suporturi), stând una deasupra celeilalte, datorită cărora o cantitate mare de pantofi poate fi plasată într-o astfel de dulap.

tipuri

Astăzi, producătorii de mobilier oferă o gamă largă de încălțăminte - de la modele simple cu costuri reduse până la foarte sofisticate și costisitoare. Toată varietatea de dulapuri pentru pantofi poate fi împărțită în mai multe grupuri.

Forma acestor produse diferă într-o varietate de modele:

 • Cabinet dulap. Acest cabinet este de asemenea numit cabinet-bona. Aceasta este o piesă destul de masivă de mobilier în care poți potrivi pantofii pentru toate anotimpurile tuturor membrilor familiei. Acest sistem de depozitare a încălțămintei este mai potrivit pentru holuri spațioase și camere de garderobă.Înălțimea rafturilor din dulapuri poate fi reglată după cum doriți. Este posibil ca fiecare membru al familiei să aloce o secțiune separată a unui astfel de cabinet. Ușile de aici pot fi articulate sau alunecoase, solide sau cu sticlă. Dezavantajele unei cutii de bucătărie sunt că, uneori, este dificil să se obțină pantofii necesari din rafturile superioare, precum și lipsa ventilației.
 • Kaloshnitsa-bibliotecă este un rafturi de înălțime medie cu rafturi deschise. Datorită dimensiunilor sale modeste, acest dulap este perfect pentru un hol mic. Va fi ușor să plasați toate pantofii de sezon în ea.
 • Bowl Commode sau încălțămintea subțire este echipată cu sertare înclinabile care se deschid, care sunt o tavă cu laturi, unde pantofii sunt stocați pe verticală. Sertarele pot fi echipate cu bare transversale pentru depozitarea încălțămintei cu tocurile și sunt dispuse în unul sau două rânduri, în funcție de lățimea dulapului. Aceste vestiare au o adâncime superficială, în timp ce sertarele se pot deschide la 45 sau 90 de grade, Obuvnitsa Slim este o soluție ideală pentru zonele de intrare mici (ele pot fi amplasate chiar în spatele ușii). Dezavantajul acestor galoși este imposibilitatea de a depozita cantități mari de încălțăminte și lipsa ventilației.
 • Cazul lui Caloshenny - Aceasta este o structură verticală îngustă în care pantofii de sezon pot fi depozitați pe rafturi.
 • Pandantiv cutie de sticlă. Acesta este un design convenabil îngust, care se leagă direct de perete. Din acest motiv, în spațiul său rămâne spațiu liber, care poate fi, de asemenea, utilizat rațional (de exemplu, oaspeții care au venit în casă pot pune aici pantofii).
 • Kaloshnitsa-raft - desen deschis, între posturile din care sunt plasate unul sau mai multe rafturi, care pot fi solide sau în formă de zăbrele. Astfel de mobilier este potrivit pentru depozitarea pantofilor de zi cu zi, dar în același timp nu rezolvă pe deplin sarcinile estetice și funcționale cu care se confruntă. În primul rând, toate pantofii nu sunt ascunși de ochi și, în al doilea rând, adună praf pe raft și pot deveni o "pradă" pentru animalele de companie.
 • Pulbere de unghi - Depozit de pantofi, care poate fi plasat în colțul holului. Desigur, în acest design este puțin probabil să fie posibilă plasarea unui număr mare de perechi, dar pentru pantofii casual aceasta ar fi o soluție potrivită.
 • Canapea caloshenica Este un fel de bancă cu scaun, sub care sunt rafturi deschise sau închise pentru depozitarea pantofilor sau cutiilor speciale de încălțăminte.O altă variantă a acestui design este o cutie de nisip în cazul în care scaunul se ridică și sub el este un sertar pentru depozitarea pantofilor de sezon. O pungă de canapea cu scaun este foarte convenabilă pentru că puteți sta pe ea purtând pantofi (acest lucru este valabil mai ales pentru familiile cu copii și vârstnici). Lipsa unor astfel de mobilier pentru depozitare este înălțimea mică, datorită căreia este posibil să nu se plaseze prea multe seturi de pantofi.
 • Încărcător de pantofi vă permite să depozitați pantofii în formă deschisă în același rând. Ele sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, pot fi realizate în orice design, astfel încât să se potrivească armonios în orice interior.

În funcție de gradul de deschidere, galoshnitele pot fi împărțite în produse închise și deschise.

 • Construcții deschise. Acestea includ galoșe sub formă de rafturi, rafturi, roller-coastere. Avantajul fără îndoială al unor astfel de sisteme de depozitare este că pantofii lor sunt bine ventilați, uscați în condiții naturale și nu acumulează mirosuri. Pantofii de pe rafturi nu poluează podeaua, rafturile însăși sunt ușor de curățat. Dezavantajul dulapurilor deschise de pantofi este că pantofii sunt vizibili, creând uneori un sentiment de confuzie.
 • Construcții închise. Acestea includ dulapuri, dulapuri, case de creion, adică toate acele galoshnite, încălțăminte în care sunt închise uși cu ochi deschiși, sertare și alte dispozitive. Principalul dezavantaj al sistemelor închise este lipsa de ventilație, ceea ce duce la faptul că pantofii nu se pot usca complet și, prin urmare, miroase rău.

plus

Producătorii moderni de mobilier dulap oferă clienților lor nu numai galoshnitsya în forma sa pură, dar, de asemenea, modele combinate, de exemplu, cu un cuier. Deci, în partea inferioară poate fi o dulap pentru păstrarea pantofilor și a accesoriilor pentru pantofi, iar în partea de sus - un cârlig de haine deschis sau un compartiment închis cu cârlige și cârlige pentru îmbrăcăminte. Cutia de balerini poate fi prevăzută cu o oglindă, care va fi de asemenea situată la partea superioară a structurii.

dimensiuni

Dimensiunile galoșelor pot fi foarte diferite - de la dulapurile de dulapuri mari și în vrac până la standuri de dimensiuni minime pentru pantofi. Totul depinde de dimensiunea camerei unde este selectată cutia de pantofi și de numărul de perechi de pantofi pe care trebuie să se potrivească. Dacă aveți nevoie să păstrați toate încălțămintea familiei pentru toate anotimpurile, dulapul va fi destul de impresionant.Dacă aveți nevoie de mobilier pentru a stoca pantofi de zi cu zi, puteți ajunge cu o mică galoshnitsa, alegându-i adâncimea și înălțimea, în funcție de dimensiunea camerei.

În cazul în care dimensiunile halei permit, puteți alege o opțiune cu o adâncime mai mare - de exemplu, 120 cm. Pentru holurile de dimensiuni medii obișnuite, pantofii de bucătărie sunt adecvați cu o adâncime de 40-50 cm și pentru zonele foarte mici de intrare Puteți găsi modele cu o adâncime minimă de 13-18 cm.

Un galoș poate fi: un nivel scăzut - 1-2 rafturi, mediu, cu 2-4 rafturi și înalt, care include mai mult de 4 rafturi.

Lățimea pantofului depinde de disponibilitatea spațiului liber în zona de intrare. În unele cazuri, o cantitate mare de pantofi poate fi plasată în dulapuri destul de înguste și mici, prin mărirea lățimii acestora.

materiale

Durata de viață a unui galit și confortul utilizării acestuia depind mai mult de materialul din care este fabricat. Acum puteți găsi galoșele din următoarele materiale:

 • Lemn masiv. Produsele din acest material se disting prin bună calitate și frumusețe. Cele mai bune dintre ele, ele vor arăta în interiorul clasic și etic și holuri spațioase. Pentru astfel de mobilier necesită o îngrijire mai amănunțită.Pentru a păstra aspectul bun al cutiilor din lemn, trebuie să o tratați regulat cu compuși speciali. În plus, numai pantofii curate pot fi puse într-o astfel de cutie de pantofi;
 • Metal. Galoshnite metalice forjate puternice și durabile. Acestea sunt potrivite pentru interioare în stilul minimalismului sau al high-tech-ului. Cutitele de pantofi forjate arata elegante si interesante. Uneori trebuie să le pictezi pentru a proteja elementele de fier de coroziune. Alegerea unor astfel de produse ar trebui să acorde atenție grosimii metalului. Dacă rafturile sunt prea subțiri, ele se pot îndoi sub greutatea pantofului;
 • Plastic. Cele mai ieftine lucruri. Încălțămintea din plastic este ușor de curățat, dar nu este foarte durabilă - piesele din plastic se pot rupe sau se pot zgâria. Această piesă de mobilier nu este potrivită pentru orice interior;
 • placă aglomerată - cel mai comun material pentru fabricarea mobilei. Genți de mână din PAL sunt simple în plecare, sunt realizate în diferite culori și modele. Dezavantajul pantofilor de la Chișinău este fragilitatea lor - sub influența umidității, ele pot fi deformate.
 • Rattan. Țesături galoshnite potrivite pentru interior în stilul țării.Avantajul unei astfel de dulapuri pentru pantofi este prezența ventilației în acesta, care este asigurată de structura materialului utilizat pentru fabricarea sa. Pantofii în astfel de pantof fals vor fi întotdeauna uscați.
 • Sticla. Modelele de sticlă sunt originale, dar foarte greu de curățat, deoarece pe suprafețele de sticlă sunt vizibile în mod clar urme de murdărie, praf și mână.

Opțiuni de culoare

Soluțiile colorate pentru galoshnite sunt foarte diverse. În funcție de orientarea stilistică și de soluția de culoare, puteți alege întotdeauna modelul dorit.

Produsele din PAL acceptă cea mai largă gamă de soluții de culoare - de la diferite nuanțe de lemn până la culori strălucitoare (roșu, albastru, verde și altele). Dulapurile din plastic au, de asemenea, o gamă largă de culori (de la alb la negru). Un pantof din fier forjat este cel mai adesea metalic de culoare (argint, aur, platina), alb sau negru.

Marci

Obuvnitsa a fost produsă ca producători mari de mobilier, cum ar fi "Mobila Negre Pământ", "Dyatkovo", "Vesta", "Fabrica de Mobilă Glazov", "Shatura-mobilier", "Tria", "Lazurit", "Soyuzmebel" companiile mici, precum și atelierele de mobilier realizate la comandă.

O mulțime de opțiuni pentru dulapurile de depozitare a pantofilor prezentate în linia companiei Ikea din Suedia.

Cum sa alegi mobila si unde sa plasezi?

De obicei, o bucătărie este achiziționată atunci când decorarea interioară a unei încăperi a fost deja finalizată. Și, prin urmare, această piesă de mobilier ar trebui să se potrivească organic în stilul, culoarea și caracteristicile funcționale ale camerei.

Dacă alegeți una sau altă versiune a dulapului, trebuie să luați în considerare următorii factori:

 • Dimensiunile zonei de intrare;
 • Spațiul alocat pentru calos (lățime, înălțime, adâncime);
 • Dimensiunea familiei, prezența copiilor;
 • Invită adesea oaspeții;
 • Abilitățile membrilor familiei;
 • Prezența animalelor de companie;
 • Dimensiunea încălțămintei.

Cel mai greu lucru este să găsești un galoshnic pentru o cameră mică. La urma urmei, va trebui să găzduiască numărul maxim de perechi de pantofi, dar în același timp locul său ar trebui să fie minim. Pentru un astfel de hol se potrivesc cu dulapuri înguste, dar înalte (cu fixare pe perete) sau standuri pentru pantofi. O opțiune bună ar fi un raft pe roți, care, dacă este necesar, poate fi mutat cu ușurință.

Atunci când alegeți un sistem de păstrare a pantofilor, trebuie de asemenea să acordați atenție prezenței rafturilor pentru diferite tipuri de încălțăminte: pentru cizme înalte, pentru încălțăminte cu călcâi.

Plasarea tradițională a pungii este de-a lungul peretelui mai aproape de ușa din față, pentru a scoate pantofii și a le pune imediat în dulap, fără a aglomera holul, mai ales dacă este mic. Dar este de asemenea posibil să se poziționeze pentru a separa holul de restul spațiului.

În case private cu două sau mai multe etaje, uneori galoshnitsu dota în spațiul de sub scară.

Soluții interioare neobișnuite

Mașina de tuns iarba este de asemenea un scaun și un sertar de sertare. Designul este prevăzut cu sertare din răchită pentru obiecte mici și se potrivește perfect în interiorul modern.

Soluția originală pentru stocare compactă. Într-o piesă de design clasic, galoshnitul, scaunul, umerașul și rafturile au fost conectate.

Rafturi deschise pentru pantofi în cele mai bune tradiții de minimalism. Ea acționează, de asemenea, ca un pouf pentru confortabil punerea pe pantofi.

Este greu de înțeles că acesta este un sistem de stocare a pantofilor. Odată ajuns în această cameră, se pare că ești deja în budoarul femeilor și nu pe hol.

Un pantof îngust îngust, construit în perete, nu aglomera un hol deja îngust, dar în același timp conține tot ce aveți nevoie.

Sistemul spațios de depozitare, care servește și ca scaun, este aproape invizibil în zona de intrare, datorită culorii albe care susține schema de culori a camerei.

Datorită utilizării modulelor compacte de pantofi din plastic negru de la Ikea, pantofii tuturor membrilor familiei au fost plasați într-un hol mic. Sub caseta de bucătărie, scaunul a fost instalat cu succes pentru ca copiii să pună pantofii în mod confortabil, iar rafturi suplimentare între module și deasupra lor.

În următorul videoclip așteptați o mulțime de idei de Obuvnits pe hol.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor