Consola în hol: idei în interior

 Consola în hol: idei în interior

Determinarea aranjamentului holului, toată lumea speră să facă acest spațiu dificil confortabil, funcțional și frumos. Acest lucru se realizează prin selectarea competentă a mobilierului necesar. Consolele au câștigat mult timp popularitate în interiorul modern, iar în hol, un astfel de element va contribui la crearea unei atmosfere confortabile și va deveni un punct interesant și creativ.

Avantaje și dezavantaje

Moda se schimbă, vin materiale noi, mai avansate, unele standarde de frumusețe în interior sunt înlocuite de altele, însă formele de bază ale mobilierului "umblă" de la secole la secol. Consola este un element de design interior, cunoscut de foarte mult timp.Produsul a câștigat popularitatea datorită unui număr de avantaje externe și funcționale. Înainte de a căuta laturi pozitive și negative, trebuie să înțelegeți ce este consola. Uitați-vă la paginile istoriei pentru a răspunde la această întrebare.

Cuvântul în sine «Console» este de origine franceză. Inițial, aplicația sa a fost legată de elementul arhitectural, care a fost un suport pentru partea proiectată a clădirii, de exemplu un balcon, o cornișă sau o statuie. Din latină "con-solidare" se traduce ca "Sprijin", "întări". Treptat, cuvântul a migrat de la arhitectură la industria mobilei, unde a început să însemne o masă îngustă pe 2-4 picioare, care se află de-a lungul peretelui și se sprijină pe ea dintr-o parte.

În secolele XVII-XVIII. în timpul domniei consolei Louis XIV deveniți cel mai căutat produs de la fabricanții de lemn din Franța. Acest lucru se datorează marelui dragoste al regelui față de deliciile arhitectural și de mobilier, aderarea la clasicism ca stil în artă, influența barocii italiene. "Stilul mai mare", născut în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, conform contemporanilor, a creat impresia de "lux și splendoare nelimitate".

Având în vedere trecutul istoric, devine clar că mobilierul, cum ar fi consola, ar putea apărea doar într-o casă bogată, fiind un element al unui interior cu adevărat luxos și elegant. Într-o astfel de casă a fost pregătit un loc pentru o masă îngustă la dig între două ferestre sau uși sau sub o fereastră sau o oglindă.

Deseori avea un cutie de scrisori, un ceas consola, care se făcea în același stil și din același material ca suportul în sine sau consola de dulap.

Într-un interior modern, această piesă de mobilier sa schimbat într-o oarecare măsură. Varietatea de stiluri, materiale, dinamismul vieții în sine și-au făcut treaba, dând acestui element al proprietăților interioare funcționale și decorative să se potrivească cu timpul.

Datorită compactității sale consola poate fi instalată în hol de aproape orice dimensiune. O oglindă separată este completată de o masă îngustă și vă permite să plasați un pieptene, un ruj, un parfum pe masa de masă. O vază frumoasă, statuetă, fotografii în cadru vor găsi un loc pe hol, dacă stau pe consola.

Sub modelul de perete, care nu are picioarele, este ușor să plasați un robinet sau o canapea pe roți, care pot fi ușor trase și îndoite.În cazul în care designul oferă o cutie mică, atunci nu există nici o întrebare în cazul în care pentru a stoca cheile, cosmetice necesare, portofel sau documente pe mașină.

Lipsa unei console în hol poate fi una: camera prea mică este gata să găzduiască doar cele mai necesare, ceea ce consola nu este. Influența istoriei este evidentă: numai oamenii bogați, bine pregătiți, ar putea permite amenajarea holului cu un detaliu în esență decorativ. Pentru că luxul nu merită să fie urmărit. În cazul în care holul dvs. nu se poate lăuda cu spații deschise, un astfel de element va arăta proastă și va fi confundat doar cu o cameră deja mică.

numire

Dacă în Evul Mediu oamenii au făcut schimb de mesaje prin scrisori, astăzi un apel telefonic vă va transmite gândurile aici și acum. Plasarea telefonului în hol este o idee excelentă din toate punctele de vedere. O conversație telefonică nu va interfera cu cineva care ocupă un film în sufragerie, nu va deranja somnul copilului în grădiniță și nu va îngădui să soluționeze problema într-o atmosferă calmă, departe de o sărbătoare zgomotoasă în sala de mese sau în bucătărie.

Locul ideal de pe holul de sub telefon - masa de consolă. Se pare că se fac unul pentru celălalt.Asigurați-vă că ați luat notă de această opțiune. Și pentru o conversație confortabilă, otoman sau canapea sub consola vă va permite să vă bucurați de proces în cele mai confortabile condiții.

Dacă cheile sunt în mod constant pierdute și nu sunt niciodată la îndemână, dacă aveți nevoie să deschideți urgent ușa, porniți un castron special care se va potrivi perfect pe consola. O altă opțiune de stocare este o cutie mică de sub masă, unde puteți pune toate lucrurile pe care toată lumea le pierd atât de des.

Mesele de consolă plasate sub oglindă pot juca rolul unei mese de toaletă. Aduceți-vă părul în ordine, face sau corect machiaj, pune pe decoratiuni pentru vacanță, folosind aceste obiecte interioare pe hol.

Desigur, cele mai remarcabile caracteristici ale consolei - decorative. În primul rând, designul mesei și a picioarelor în sine poate adăuga lux și eleganță camerei, umple spațiul gol cu ​​detalii interioare frumoase și plasează alte elemente decorative pe suprafața tablei.

tipuri

Cel mai comun model din designul modern este o consolă lungă și îngustă. Astfel de mobilier nu ocupă mult spațiu, în timp ce decorează perfect un perete gol, unde nu este adecvat să se așeze, de exemplu, un dulap sau dulap.Dacă puneți un scaun mic sub masă într-o singură decizie stilistică, atunci masa va primi o înscriere scrisă.

În mod convenabil, vorbind la telefon, faceți niște note pentru a nu uita informații importante.

Consola agățată în interior arată foarte ușoară, aerisită, aproape fără greutate. În acest model, fie picioarele sunt complet absente, fie sunt sprijinite decorativ pe peretele însuși. Cu o astfel de structură articulată, este mult mai ușor să efectuați curățarea umedă a pardoselii, deoarece aceasta rămâne liberă, iar între timp funcționalitatea nu se schimbă. Există modele foarte compacte care se pot potrivi în holuri mici.

Consola de perete este o versiune clasică a unui produs de mobilă. Cele două picioare din față ale mesei se sprijină pe podea, iar restul lipsesc. Rolul lor este jucat de perete, pe care se montează muchia orbită a mesei. Într-un astfel de produs pot fi trei sau patru picioare, totul depinde de design și cerințele stilistice, dar principalul lucru este că designul se bazează exclusiv pe perete.

Masa consolei laterale cu sertar - o alegere excelentă pentru hol. Este compact, funcțional (puteți pune un telefon pe el, chei,notepad pentru înregistrări) și îl puteți atașa la canapea sau canapea.

Adesea, holul nu are o formă foarte confortabilă. Uneori în acest spațiu există un astfel de unghi în care să pună dulapul nu va funcționa, un piedestal nu este potrivit acolo și pentru un cuibar deschis prea departe de ușa de la intrare. Consola de unghi vă va ajuta să rezolvați sarcina dificilă. Datorită adâncimea mică a unui astfel de tabel nu va supraîncărca spațiul, va ajuta la echilibrul corect de mobilier.

În societatea modernă, tinerii încearcă cât mai repede posibil să-și achiziționeze propriile locuințe, să devină independenți. Pentru acești tineri există o structură specială în case. Apartamentele sunt foarte mici și compacte, adesea fără pereți interiori, doar un spațiu larg deschis.

Designerii sugerează zonarea camerei în diverse moduri inteligente, folosind mobilier multifuncțional de transformare. Consolă de pliere - doar din această serie. O masă îngustă, în picioare pe perete, cu o mișcare a încheieturii, se transformă într-o masă scrisă sau de masă pentru 2-4 persoane.

stiluri

Este greu de spus în ce stil consola ar fi complet lipsită de loc.Modelele moderne sunt fabricate din diverse materiale, realizate în decizii neașteptate, Personalizat pentru orice solicitare:

  • Este greu să apelați elementul consolă clasicism sau stil baroc - în perioada în care a fost creată și când popularitatea acestui element de mobilier a crescut. Cu toate acestea, iubitorii clasicilor luxoși și barocului pompos sunt, prin definiție, obligați să aibă o masă de consolă în interiorul apartamentului sau casei lor.
  • clasicism Se distinge prin fundamentalitatea și rafinamentul său. Consola, concepută în acest stil, se distinge prin linii drepte, design concis. Suprafața de masă este adesea realizată cu elemente de marchetărie (incluzând un tip de lemn peste altul), detalii de bronz, sculptură. Picioarele sunt o copie mai mică a coloanelor obișnuite cu flaute. Capitala și pilaștrii sunt făcute sub forma unui cub cu semne heraldice sculptate pe el.
  • Stilul baroc este lux, pomp și măreție deplină. Liniile topurilor de masă au o formă curbată complexă, decorul fiind o grămadă de diferite bucle aurite în care puteți vedea siluetele îngerilor și culorile luxoase.Picioarele sunt întotdeauna curbate și, de asemenea, decorate cu sculpturi elaborate.
  • Consola în stil modern sunt forme mai concise, curbe, se pare că se dizolvă în interior datorită netedității și subtilității liniilor.
  • Iubitorii de stil strict de înaltă tehnologie Consolele cu bile metalice, de sticlă sau de marmură strălucitoare, care sunt îndoite cu litera "P", se vor potrivi strâns în picioarele mesei. Forma geometrică regulată, materialele moderne și un minim de decor sunt caracteristicile distinctive ale stilului.
  • Suporterii romantici ai stilului chebbi chic în interior, vor aprecia lumina, masa de consolă în vârstă specială, pe care puteți plasa o vază cu flori și câteva cadre cu fotografii.
  • Console în stil industrial pod - lucrarea metalică sudată este sub forma unei mese înguste pe care se află masa de metal, sticlă sau un copac.
  • Masa de consolă va fi o decorație interesantă în casă. în stil oriental. Elementele principale ale decorului acestui produs vor fi o sculptură tradițională cu motive orientale, pictate cu vopsele colorate și elemente aurite.

formă

Unicitatea consolă este că forma în care este produs produsul poate fi absolut orice. Cea mai comună este rectangulară. Acest lucru se datorează faptului că în designul modern prevalează formele stricte. Astfel de mobilier se potrivește perfect în orice interior, umple spațiul corect, are funcționalitate ridicată. Odată cu apariția minimalismului în viața noastră, hi-tech loft stil și funcționalismul, geometria dreptunghiulară a mobilierului este ferm înrădăcinată în înțelegerea noastră a interiorului la modă.

Consola semicirculară este o soluție de design mai moale. Cel mai adesea este un model atașat pe 3 sau 4 picioare, deși în versiunea modernă rolul picioarelor poate fi realizat printr-un element pur decorativ din piatră, ghips, chiar din ramuri de copaci și bușteni de relief din specii exotice de lemn. Forma rotundă este mai consistentă cu degetele obișnuite. Aceasta nu este o consola, dar funcționalitatea este similară.

materiale

Una dintre cele mai comune și materiale de elită din industria mobilei - o gamă de lemn. Consolele sunt realizate din lemn natural de mahon, stejar, fag, pin, frasin si multe alte specii. Astfel de mobilier nu este ieftin, nu este disponibil pentru toată lumea, necesită decorarea corespunzătoare a încăperii pentru care este destinat.Dar produsele din lemn masiv sunt durabile, datorită unui tratament special care este rezistent la umiditate, nu depinde de schimbările de temperatură, arată fiabil, respectabil, elegant și maiestuos.

Pentru cei care doresc să economisească bani, dar pentru a obține un produs din lemn, producătorii oferă să achiziționeze mobilier din furnir. Acest material natural este, de asemenea, sigur pentru sănătate, este o foaie subțire de lemn, lipită împreună cu un adeziv special. Suprafața acestor plăci este decorată în orice mod posibil - se toarnă într-un polimer special, se lipesc deasupra laminatului sau laminatului, folia din PVC și se acoperă cu o foaie de furnir decorată. Prețul produsului depinde de alegerea materialului de acoperire și de producător.

Console de sticlă - fără greutate și transparente, se potrivesc în orice interior și în orice stil. În funcție de modelul de sticlă, se poate face numai masa de masă, iar dacă folosiți un material gros și rezistent la impact, picioarele pot fi de asemenea sticlă. Acoperirea poate fi mată, cu efect de bronz, grafit, transparent, cu un model aplicat în tehnica de sablare. O alternativă poate fi o consolă oglindă.

Bogăția și consola de lux diferă de piatra naturală.Marmură, turcoaz, granit - materialele sunt maiestuoase și mai scumpe. Uneori, o masă de perete din fier forjat se potrivește bine. Buclele de ramuri subțiri sunt foarte delicate și floride.

culoare

Consola albă solidă se potrivește perfect într-o cameră mică, deoarece culoarea albă nu dă dezordine, extinde vizual spațiul. În general, în designul modern este o culoare la modă, ei pot face literalmente totul deodată. Nimeni nu vă va da vina, dacă vopsiți pereții albi, veți obține toate mobilierul alb și toată draperia textilă va alege, respectiv, și albul.

Iubitorii accentelor luminoase vor găsi o soluție elegantă pentru a combina mai multe culori într-un singur produs. De exemplu, alb și wenge, alb și galben, saturate violet și mlaștină verde, maro și albastru. O astfel de consolă va arăta luminoasă, dinamică, are literalmente propriul său caracter.

Culorile naturale ale lemnului sunt potrivite pentru interioarele clasice - de la galben auriu la maro închis. De asemenea, stejarul albicat a câștigat popularitate în industria mobilei.

dimensiuni

Principalul avantaj al consolelor este compactitatea.O mică masă laterală nu ar trebui să supraîncărcă camera și să atragă atenția asupra ei însăși, ci doar să completeze designul proiectat.

Înălțimea consolei variază de la 70 la 110 cm deasupra podelei. Totul depinde de decizia funcțională sau stilistică.

Dacă intenționați să stați la o masă, trebuie să urmați regulile obișnuite pentru a alege o masă scrisă sau de masă.

Marci

Producători renumiți de mobilier din lemn este faimoasa Italia. În această țară a apărut stilul baroc, care este inerent în utilizarea meselor de consolă în interior. Produsele antice sunt încă în uz, au popularitate și prețuri ridicate. fabrică Boca Do Lobo, Koket, Mugali, Guaderte, Smania, JNL oferă diferite console de stil și de performanță.

Designeri fabrica spanioli trecu oferă modele concise în stilul minimalismului.

Idei de design interesante încorporate în mobilierul fabricii portugheze Muranti. Modelele sunt create cu un "răsucire". Corpul și masa de sus a modelelor reprezintă un mozaic de elemente geometrice diferite. Ele arata proaspete si elegante.

Olanda Eichholtz își creează mobilierul în stilul "luxului".Elemente aurite, strălucitoare, pietre, oglinzi, în combinație cu culori monocrome surde - aceasta ar trebui să fie consola în acest stil.

Idei de interior de design interior

Consola, realizată în ecostyle, se potrivește perfect în interiorul unui tip mixt. Mulțumită cadourilor, această performanță extinde funcționalitatea și creează un întreg ansamblu de mobilier în hol.

Un model foarte subțire și elegant, realizat exclusiv într-o cheie decorativă, animă spațiul gol.

Consola de transformare la modă rezolvă multe probleme - este un element de decor, iar în starea dezvelită devine o masă completă.

Consola-pierum este o găsire bună pentru o femeie jumătate din locuitorii unui apartament sau unei case.

Cum de a alege o consolă pentru hol, puteți urmări în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor