Alegerea unor holuri mici pentru un coridor mic

 Alegerea unor holuri mici pentru un coridor mic

În timp ce teatrul începe cu un cuier, casa noastră începe cu un hol. Se pare că zonele miniatură ale "feței" casei noastre nu vor face probleme în crearea designului său: gândiți-vă la el, amenajați dulapuri și piedestaluri. Dar dimensiunea mică a camerei nu anulează sarcinile de confort, confort și orientare funcțională, care pot fi rezolvate printr-un hol pentru un coridor mic.

tipuri

Există mai multe opțiuni pentru consolele compacte.

 • Coridoarele mici din hol, cu un dulap, arata grozav cu fațadele oglinzite.Designul economisește spațiu, deoarece poate fi folosit fără perete din spate. Singurul avertisment este că, într-o cameră îngustă, dulapul ar trebui să aibă o adâncime mică.

 • Mobilierul din clasa economică într-un coridor mic este preferat de cei pentru care calitatea este importantă la un preț rezonabil. La înregistrare ei respectă conceptul de minimalism și se limitează la subiectele principale.

 • Pentru un coridor îngust, este mai înțelept să alegeți structuri convenabile construite, locația cabinetului într-o nișă goală va economisi spațiu valoros.

 • Modele cu o interfață mezanin despre utilitatea proprietarului, ele vă permit să plasați o mulțime de lucruri fără a aglomera spațiul.

 • Gips-carton vă permite să construiți un hol întreg ansamblu cu o arc ca un punct laconic.

 • Modelele modulare reprezintă un set de elemente diferite realizate în același stil și în aceeași schemă de culori. Un avantaj semnificativ al acestor mobilier este capacitatea de a completa modulele în funcție de nevoile individuale și de aspectul camerei.

materiale

Industria de mobilier modern utilizează o varietate de materiale pentru fabricarea "holurilor".Acestea pot fi produse din lemn masiv natural, console din MDF și PAL, dulapuri din gips-carton, mese de cafea din piatră sau structuri forjate cu umerase pentru haine, telefon cu tapițerie moale din canapea.

 • Din lemn masiv. Mobilierul din lemn natural din interior este un lux în zilele noastre, pe care numai oamenii bogați își pot permite, deoarece prețul acestor produse este destul de ridicat. Consolele de la matrice subliniază gustul și bogăția excelentă a proprietarului casei și conferă confortul întregii familii. Lemnul este cel mai ecologic material, este apreciat de iubitorii de tot ceea ce este natural.

Diferite tipuri de lemn sunt folosite ca materii prime pentru produse: de la mahonul scump până la nucul practic. Paleta de culori nu este mai puțin diversă: spectrul variază de la eșantionul negru de abanos la stejarul albicidat. Coridoarele de lemn personifică calitatea, fiabilitatea și confortul, ceea ce le justifică costul ridicat.

Ele se vor potrivi cu succes în orice stil de interior, indiferent dacă acesta este clasic, modern sau Provence. Durata lungă de viață înseamnă că prețul produselor naturale va fi mai mare decât o singură dată.

 • MDF - unul dintre cele mai disponibile materiale pentru fabricarea "holurilor". Recent, astfel de produse sunt cele mai solicitate în rândul consumatorului mediu datorită costului rezonabil și unei game largi de produse. "Coridoarele" din MDF arătau prezentabile și în aspect nu sunt inferioare consolelor din matrice. MDF nu emite substanțe periculoase pentru sănătate, care vorbește despre ecologia produselor.
 • particleboard - Este considerată o opțiune economică în fabricarea de mobilier pentru casă. Materialul este produs prin presarea așchiilor de proces uscat și a rășinii. Este cel mai puțin potrivit pentru mobilierul de casă, deoarece distribuie formaldehide periculoase pentru oameni. PAL nu diferă în ceea ce privește calitatea: produsele sunt considerate mai puțin durabile decât "colegii" lor din MDF, fiind aproape imposibil de reparat. Materialul susține slab hardware-ul de montare, odată ce un bolț care a căzut poate fi înșurubat într-un număr infinit de ori, în cele din urmă va fi mai ușor să sunați produsul defectuos.

dimensiuni

Principala caracteristică a holurilor mici este compactitatea și dimensiunile mici, care depind direct de aspectul coridorului. O opțiune clasică în majoritatea apartamentelor este un dulap mic sau un caz încorporat cu rafturi.

Dacă vorbim de mini-seturi, "holurile" gata făcute pot părea diferite:

 • Locul cabinetului este capabil să înlocuiască un cuier sub formă de suport sau suport metalic - cu mai multe cârlige pentru îmbrăcăminte exterioară, umbrele și pălării.

 • O cutie de pantofi mică sau un raft compact pentru încălțăminte este economic din punctul de vedere al spațiului, este convenabil să se plaseze un mezanin în planul superior al holului.

 • Un mic dresser și un dresser cu oglindă, care face parte din modul, sunt convenabil de utilizat.

 • Oglinzile ar trebui să fie alese fără un cadru voluminos, un telefon îngust vă va permite să vă așezați, să vă scoateți cizmele.

Modelele compacte ale holurilor vă permit să plasați numai lucrurile și accesoriile cele mai necesare pentru utilizarea de zi cu zi. Toate celelalte haine care nu sunt necesare în sezonul curent trebuie păstrate în aragaz sau în dulapul unei încăperi mai spațioase.

Modulele de dimensiuni mici sunt foarte armonioase în orice interior și convenabil de utilizat.

Cabanele non-standard, cu aspect neobișnuit, sunt mai degrabă în case private. Într-un astfel de interior, spațiul de depozitare și diferitele console de mobilier pot fi localizate oriunde.

De exemplu, un dulap construit este plasat sub scări, dacă este prezent în casă.

culoare

Umbra holului este importantă pentru armonizarea spațiului.

 • alb O consolă pentru o mică față apropiată este o opțiune excelentă. Mărește vizual spațiul, oferă o lumină suplimentară. Mobilierul alb din alb în interior este considerat un semn al aristocrației. Culoarea creează un sentiment de puritate, solemnitate, ușurință, prin urmare în încăperi mici este folosit din ce în ce mai des. Mai impresionant va arăta ca o sală de intrare dintr-o matrice, mai degrabă decât dintr-un material presat, de exemplu, o consola din pin în ceară albă. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că un mediu luminos necesită o atenție sporită și o îngrijire specială.

Este mai rezonabil să efectuați finisarea unui coridor în care există un "anteroom" alb, în ​​tonuri mai întunecate.

 • Mobilierul închis culori wenge Acum, la vârful popularității, este din ce în ce mai folosită de designeri pentru interiorul lor. Cu toate acestea, în hol ar trebui să fie compensate de lumină puternică pentru a nu întuneca camera. Consola întunecată necesită un mediu mai luminos din camera însăși, atunci va arăta avantajos și costisitor. Cu alegerea potrivită a designului, mobilierul de culoare închisă va adăuga zest, prospețime și noutate.

 • Lemn de stejar. Hue este cel mai relevant pentru holurile moderne.Frumos desen relief de lemn natural ca majoritatea oamenilor. Holurile de această culoare creează o atmosferă confortabilă în cameră, oferindu-i un aspect primitor.

stil

Orientarea stilistică a mobilierului este factorul determinant pentru formarea unei individualități strălucitoare și a originalității unui hol compact.

 • clasic - Acest stil de interior este notabil pentru aristocrația și eleganța sa particulară, nu va ieși din modă. Acest design este potrivit pentru camerele de formă corectă, fără tăieturi și colțurile rotunjite. Mobilierul are caracteristici geometrice inerente și linii netede, nuanțe naturale calme și modele clasice reținute. Materialele se disting prin naturalitate sau imitație sub o matrice de lemn. Adesea există produse forjate și sculptate, stuc.

 • produse în stil modern asigură funcționalitate și compactitate competente: prezența dulapurilor superficiale, a canistrelor, a rafturilor de perete, a sistemelor modulare de colț, a consolelor personalizate. În exterior, holul ar trebui să pară elegant și compact, iar în interior să fie spațios și grijuliu la cele mai mici detalii.Fatadele de dulapuri sunt adesea comandate din oglinzi sau cu elemente de oglindă, pot exista tapet pe geam.

Decorațiuni interesante și decorațiuni

Soluții de design interesante sunt necesare chiar și pentru o mică consolă de mobilier.

 • Cu o oglindă. Acesta este unul dintre atributele esențiale ale holului. Oglinda este necesară pentru ca oamenii care au venit și au plecat să se poată pune în ordine. Panza oglindă poate spori vizual spațiul, face accentele necesare în cameră și își poate corecta forma neregulată. Poate fi amplasat individual pe perete sau integrat în structura mobilierului.
 • Sala cu un cuplaj de cărucior - una dintre cele mai de succes combinații de frumusețe și confort în interior. Finisările de tehnică provin de la mijlocul secolului al XIX-lea și, ca și în trecut, este mai frecventă în casele oamenilor bogați. Baza cu tapițerie moale este acoperită cu un material care este mată cu butoane speciale. Pe suprafață se formează un model caracteristic sub formă de romburi sau pătrate.

Calitatea tapițeriei și textura neobișnuită a butoanelor, care pot avea un strat decorativ sau pot fi o adevărată bijuterie, conferă produsului o chicitate și o nobilitate deosebită. Durabilitatea designului depinde de calitatea tapițeriei, indiferent dacă este din piele sau din țesătură.

Idee de proiectare

La aranjamentul unei săli acordați atenție nu numai funcționalității și confortului, ci și originalității unui decor al camerei.

Pentru a transforma spațiul în arta de design, puteți urma tehnicile și sfaturile profesioniștilor:

 • Utilizarea de console de mobilier cu coturi și forme non-standard, holuri pentru a comanda pe un proiect individual.

 • Modelele cu sablare oglindă, vitralii, tapeturi foto, creează un design foarte neobișnuit.

 • În holurile în stilul Chebbi-chic, va fi interesant să te uiți la mobilierul decorat folosind tehnica decoupage.

 • Puffurile, canapelele, telefoanele cu ornamente în formă de cravată de cărucior vor da un farmec aristocratic camerei.

 • Patina artificială și naturală de pe suprafața mobilei personifică efectul antichității.

7 fotografie

Care dintre ele să alegeți?

Alegerea ansamblului de mobilier pentru o sală mică este o chestiune de responsabilitate, proiectul viitor ar trebui să îndeplinească toate cerințele funcționale și estetice și este de preferat dacă este o opțiune bugetară.

Aderenții de conservatorism în totul vor aprecia o mică "parohie" clasică.Designul laconic, geometria corectă și nuanțele moderate sunt potrivite pentru cele mai multe apartamente moderne. Modelele Ready din MDF sunt ieftine și sunt disponibile pentru o gamă largă de consumatori.

Mobilierul bugetat compact este ales de către proprietarii economici, pentru care prețul este primul și numai atunci - calitatea. Cele mai potrivite opțiuni: panouri de perete cu umerase și raft otoman, compact pentru încălțăminte, un mic piept de sertare cu oglindă.

Ce mobilier?

Scaune așchise - mobilier universal, datorită compactității, funcționalității și varietății de specii. Cu un otoman, puteți rezolva sarcini de proiectare non-standard, originale. O varietate de texturi, materiale, modele geometrice, culori și caracteristici funcționale fac un accesoriu moale o bucată indispensabilă de hol interior de dimensiuni mici.

Dacă frigiderul nu a găsit un adăpost în bucătărie, îl puteți deghiza ca un dulap în hol sau coridor. Cu frigiderul nu există probleme cu mișcarea liberă de-a lungul coridorului, dacă puneți acest echipament într-un dulap special, care este făcut la comandă.

Este important ca frigiderul să fie în armonie cu stilul general al sălii în formă și culoare.

Avantaje și dezavantaje

Modelele fabricate de holurile mici au propriile lor fețe pozitive:

 • Costuri accesibile. Consola finita va costa mult mai ieftin decat mobila personalizata.

 • Asigurarea calității. Orice produs fabricat la scară industrială este garantat.

 • Selecție largă. Gama de magazine de mobilier astăzi uimește cu o varietate de produse. Puteți alege un design pentru fiecare gust și portofel.

 • Achiziționarea și livrarea se efectuează de la o zi la mai multe.

Dezavantajele includ:

 • Standard de produs. Mobilier din fabrică de același tip și plictisitor, există o mare probabilitate de a vedea holul identic la domiciliu cu prietenii.

 • Chiar și un "hol" compact nu se potrivește întotdeauna perfect în dimensiunile camerei.

Mobilierul funcțional la comandă are avantajele sale:

 • Unicitatea. Designul de mobilier va fi creat individual pentru apartamentul dvs., ca și cum nu veți vedea nicăieri. Proiectul poate fi dezvoltat de un designer sau personal.

 • Dimensiunea exactă a halei se va potrivi perfect în spațiul coridorului.

Dezavantajele acestui tip de mobilier includ costul ridicat și timpul lung de producție.

Lucruri utile

Orice hol nu se ocupă fără accesorii utile:

 • umerașe;

 • operatori cheie;

 • rafturi pentru umbrele;

 • organizatori pentru hol, în care poți pune ochelari, ziare, scrisori și alte trivia.

Suporturile sunt relevante în special dacă nu există nici un dulap în hol.

 • Modelele de perete sunt simple și ușor de utilizat. Chiar și cu mărimi mici pot avea suficientă îmbrăcăminte exterioară

 • Suporturile de podea sunt relevante datorită mobilității acestora, ele pot avea cel mai variat design. Produsele forjate sunt echipate cu aparate pentru păstrarea pălăriilor, umbrelelor, pungilor.

 • Opțiunile non-standard pot fi făcute cu mâna din materiale uzate, pot fi atât coarne de cerb, cât și ramuri puternice de arbori de formă interesantă.

Producători renumiți și recenzii

Broșurile prezintă cumpărătorului un produs cu fața, descriind pe scurt meritele și ocolind deficiențele produsului, dar este întotdeauna interesant să cunoști opinia clienților care au folosit produsul unui anumit brand de ani de zile.

Printre proprietarii de mobilier Ikea, majoritatea sunt familii tinere cu copii care dețin locuințe de dimensiuni mici sau trăiesc închiriate.

Acestea notează următoarele avantaje ale acestui mobilier:

 • dezvoltare specific adaptată locuințelor de dimensiuni mici;

 • ieftinitatea comparativă pe piața de mobilier este atractivă pentru familiile cu venituri mici;

 • este designerul de mobilier, iar modularitatea atunci când se mișcă este o mare binecuvântare și ușurare;

 • Cumpărătorii notează confortul, costul redus, caracterul practic, compatibilitatea și democrația.

Exemple frumoase și modele elegante de mobilier.

Până în prezent, există o gamă largă de console mici de consolă, atât personalizate, cât și integrate cu propriile mâini.

Un exemplu de coridor original și elegant poate fi numit coridor în stilul țării, decorat în culori vii. Mobilierul caracteristic pentru această direcție de interior cu scuffs este finisat în aceeași culoare albă ca și pereții. Sistemele de depozitare sunt prezentate într-o versiune semi-deschisă. Coșuri confortabile de răchită pentru a stoca diferitele lucruri necesare dau camerei o atmosferă specială.

Băncile originale sculptate, realizate din lemn de culoare închisă, vor părea amuzante atât în ​​apartamente, cât și în case particulare; este convenabil să puneți pungi, saci de cumpărături sau alte lucruri utile pe ele.

Sfaturi

Pentru a echipa un hol în miniatură,Puteți folosi sfaturile organizației sale.

Toate acestea au ca scop creșterea spațiului vizual:

 • Stilul de bază este minimalismul.

 • Dulapurile închise sunt compacte și spațioase.

 • Asigurați-vă că aveți oglinzi.

 • Usi interioare pentru alegerea oglinzilor deschise translucide sau aranjate.

 • Echipați perimetrul plafonului cu dispozitive de iluminat.

 • În toate detaliile camerei - nuanțe luminoase.

 • "Interspersurile" de accente luminoase sunt puține și, în mod ideal, suprafețele curate ar trebui să servească drept fundal pentru ele.

 • Este important să alegeți materialele potrivite pentru o ușă frontală miniaturală.

 • Fundalurile de fundal vă vor ajuta să găsiți un consens între stilul practic și soluțiile de design curente.

Tablourile luminoase spectaculoase în orice stil interior pentru sala necesită o atenție specială materialului: de preferință vinil și acoperitoare nețesute cu textura creată în relief, prevăzută cu un strat de protecție rezistent la umiditate.

Actual poate fi aici tapet pentru pictura.

Un hol mic va rezista unei combinații de nu mai mult de trei tonuri complexe, iar fiecare nuanță ar trebui să aibă loc în interiorul cel puțin de două ori.

În acest videoclip veți găsi o prezentare detaliată a peretelui de mobilier din colț pe hol.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor