Pereții mobilierului într-o sală în stil modern

Holul este considerat a fi poarta oaspete a casei, deci designul său ar trebui să fie frumos și practic. Realizând interiorul acestei camere, trebuie să țineți cont nu numai de finisarea camerei în sine, ci și să selectați corect mobilierul potrivit. Deoarece holurile sunt adesea de dimensiuni reduse, cea mai bună opțiune pentru acestea este instalarea peretelui, un modul modern și multifuncțional. Datorită modelelor elegante, această piesă de mobilier vă permite să utilizați în mod eficient spațiul și creează o atmosferă confortabilă în cameră.

tipuri

Până în prezent, peretele din hol este prezentat într-un sortiment imens. Toate modelele sale sunt unice în felul lor, uimit de bogăția de colorare a elementelor materiale și decorative. Dar, în ciuda acestui soi elegant, mobilierul ar trebui să fie selectat în funcție de parametrii camerei și de scopul funcțional.De regulă, pentru holuri, se aplică trei tipuri principale de pereți.

  • Module cu ușă articulată. Constă dintr-un set de piese de mobilier cele mai necesare. Principalele componente ale acestui model sunt un dulap, o oglindă, un suport pentru pantofi și sertare pentru depozitarea obiectelor mici. Uneori există și rafturi decorative pentru suveniruri și decorațiuni. Astfel de pereți sunt potrivite pentru camere mici înguste, ocupă puțin spațiu și sunt confortabile pentru utilizare.
  • Construcții de colțuri. În mod tradițional, mobilierul este realizat din forme dreptunghiulare, dar astfel de opțiuni sunt întotdeauna potrivite pentru holurile care au un spațiu mic și asimetric. Pentru a maximiza distribuția utilă de metri pătrați, pereții sunt plasați în colțul camerei. Astfel, "zonele moarte" ale camerei sunt umplute și se obține un spațiu suplimentar de stocare. Modele similare se potrivesc, de asemenea, în coridor cu un aspect non-standard.
  • Pereți cu dulap. Chiar dacă holul este decorat într-un stil modern, zidurile înguste nu vor merge nicăieri. În interior, se creează bariere în mișcare, iar camera însăși devine îngrădită și întunecată. Saliile în care sunt amplasate modulele cu dulap glisant sunt complet diferite. Proprietarii au acces complet la compartimentele interne, iar spațiul se extinde vizual.

Pereții din "Hrușciov"

Nu toată lumea se poate lauda cu apartamente de lux și atât de mulți trebuie să se mulțumească cu mini-holuri în clădirile vechi. Dar dacă aplicați abilitățile de proiectare și efectuați corect planificarea, chiar și cel mai mic hol se va transforma într-o cameră frumoasă și spectaculoasă. Punctele principale ale acestui interior sunt alegerea mobilierului.

Pentru camere mai mici, este recomandat să selectați pereți cu structuri deschise. La prima vedere, astfel de modele pot părea ieftin și simplu, dar pot fi decorate în original cu designul general al unei încăperi. În plus, există o soluție alternativă la această problemă - plasarea modulelor și dulapurilor în pereți. Din punct de vedere vizual, nu ocupă mult spațiu, iar holul va fi elegant și multifuncțional.

Colțuri de colț

Camera dreptunghiulară este considerată ideală pentru designul interior, dar de multe ori trebuie să vă ocupați de camere mici de colț. Este de remarcat faptul că acest tip de hol este cel mai adesea găsit în apartamente și case. Astfel încât colțurile din astfel de încăperi nu sunt goale, ele pun ziduri în ele. Acest lucru creează posibilitatea unui aspect ergonomic.

Mobilierul modular poate fi așezat, de asemenea, în zona de intrare, iar pe partea laterală o cârligă și o oglindă vor arăta grozav, în timp ce structura principală a peretelui ar trebui să aibă o culoare contrastantă și să se evidențieze armonios de planul general.

Sarcina principală de proiectare în holurile de colț este distribuția corectă a geometriei spațiului, deci este de dorit să selectați pereții mobilierului în conformitate cu formele camerei, nuanțele pereților și acoperirea podelei.

În astfel de modele, este convenabil să depozitați nu numai articolele de garderobă de bază, dar puteți, de asemenea, plasa pungi, pantofi, chei și lanțuri de chei. În ceea ce privește materialul mobilierului, pentru trecătorii de acest tip este mai bine să alegeți produse din lemn natural din culori naturale.

Idei de proiectare

În stilul modern, sala nu ar trebui să fie doar frumoasă, ci și funcțională. Prin urmare, pentru a face o cameră respectabilă dintr-o zonă mică de intrare, va trebui să proiectați corect proiectarea, a cărei principală atenție va fi mobila. Recent, pereții modulați au fost utilizați pentru amenajarea holurilor: sunt spațioase, economisesc spațiu și sunt inițial combinate cu orice interior.Există multe opțiuni pentru plasarea frumoasă a unor astfel de structuri, cele mai populare

Coridor îngust

Pentru plasarea în această opțiune, se recomandă să cumpărați pereți, setul din care include un dulap îngust. În condiții de spațiu limitat, va fi util și practic. În ceea ce privește dulapul frumos, în acest caz, nu va funcționa, deoarece lățimea minimă ar trebui să fie 45 cm. În plus, ar trebui să ia în considerare, de asemenea, ușile și mecanismele de alunecare a mobilierului, acestea pot lua o mulțime de spațiu. Prin urmare, un mic perete cu umerase deschise este cea mai bună opțiune în proiectare.

Îmbrăcămintea superioară se va potrivi cu ușurință pe cârlige, iar un dulap mai spațios, ca o haină și blană, este cel mai bine ascuns într-o altă cameră, unde este organizat spațiul de depozitare. Zidul de pe hol trebuie să se potrivească cu înălțimea ușii. Pentru a face ca interiorul camerei să fie modern și original, trebuie să aranjați pereții în culori deschise și să faceți întunericul. Acest lucru va ajuta la extinderea vizuală a coridorului. În ceea ce privește designul modular, ar trebui să fie îngrijite în dimensiune, decorate în culoarea medie între nuanțele pereților și învelitorii de podea.

Sala mică de intrare

Pentru a planifica rațional spațiul lipsă, designerii recomandă instalarea pereților cu ușile glisante în cameră. Cabinete în ele este de dorit să alegeți cu compartimente paralele. Din acest motiv, design-ul se va dovedi a fi îngust și va fi posibilă păstrarea pantofilor și a altor obiecte de uz casnic în dulapurile retractabile. În plus, mobilierul ar trebui să fie completat de o oglindă mare, montată pe panoul exterior sau pe ușa balanței. Umbra luminoasă a modulului va permite să o combinați într-un mod original cu orice stil de design.

Sala mare de intrare

Acest tip de cameră, deși este considerată o raritate, dar se găsește adesea în clădiri noi moderne. Pentru camerele spațioase, puteți folosi un perete format dintr-un set cu cască, un sertar, oglinzi, rafturi pentru încălțăminte și pălării. Dar, dacă într-un astfel de model sunt prevăzute rafturi deschise, este imposibil să le umpleți în vrac și să le transformați într-un depozit de gunoi. Mobilă de acoperire pentru astfel de trecătorii este cel mai bine de a alege o oglindă sau decorate cu elemente de pictura. Acest lucru va ajuta la crearea unui sentiment de lipsă de greutate și va accentua favorabil stilul modernist.

Arată frumos, de asemenea, mobilier încorporat cu uși cu oglinzi din tavan pe podea.Rafturile de perete externe pot fi decorate cu elemente decorative neobișnuite, statuete. Pentru ca un astfel de ansamblu în interior să creeze o impresie de soliditate, mai degrabă decât un dressing, este util să se utilizeze culori uniforme în decor. Din moment ce stilul modern nu tolerează excesele, atunci mobilierul din acesta ar trebui să fie potrivit: confortabil, la modă și strict.

Indiferent de mărimea holului, nu va fi superfluă utilizarea nișei sale. Pentru a face acest lucru, puteți face un perete la comandă, în funcție de dimensiuni individuale. Acest lucru vă va permite să eliminați în mod corect înălțimea și lățimea încăperii, precum și să ascundeți conductele, firele și alte tipuri de comunicații. În plus, pentru a sublinia aspectul modulului, este recomandat să-l împărțiți în obiecte separate și să-l aranjați armonios peste zonă.

Despre ce altceva puteți alege designul pentru hol, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor