Mobilier modular pentru holuri

Holuri în cele mai multe case moderne nu diferă o zonă mare. În acest caz, sistemele modulare de mobilier vor fi o opțiune convenabilă pentru crearea unui spațiu confortabil, funcțional și estetic. Acestea vă permit să creați o combinație optimă de module, să le modificați în funcție de nevoile individuale.

Facilități cameră

Holul formează prima impresie a locuinței și a locuitorilor săi. Dacă este o cameră întunecată, aglomerată, impresia va fi potrivită. Proiectarea holurilor nu trebuie să aibă mai puțină atenție decât orice altă cameră. Este important să se gândească la fiecare detaliu al situației, să ia în considerare iluminatul, nuanțele mobilierului și funcționalitatea acestuia.

Una dintre principalele caracteristici ale holului este lipsa de lumină naturală.

În acest caz, sursele de lumină artificială nu pot reproduce lumina zilei, prin urmare este extrem de important ca mobilierul să nu observe lumina camerei. Ar trebui să fie armonioasă, relevantă și adecvată parametrilor camerei. Dacă este foarte puțină lumină, culorile luminoase ale mobilierului sunt de preferat; în cazul în care iluminarea este suficientă, nuanțele mobilei pot fi mai saturate și mai luminoase.

Mobilierul pe hol este o necesitate. Este important să organizați spațiul în mod corect, fără un sentiment de haos. Totul trebuie să fie funcțional. Opțiuni potrivite cu sticlă sau oglindă, datorită cărora puteți crea iluzia spațiului. Prin intermediul mobilierului modular, puteți zona o cameră, care introduce o organizare clară și joacă vizual cu spațiul limitat.

Holul este o zonă specială, astfel încât mobilierul ar trebui să fie special. Praful și murdăria se acumulează în această cameră, în special la ușă. Dacă mobilierul este amplasat în această zonă, este de preferat să alegeți un model astfel încât partea inferioară a modulelor să fie mai întunecată.

Ridicați opțiunea nu este dificilă: pe piața de mobilier prezintă o mulțime de opțiuni. Și dacă doriți, puteți comanda orice model într-un contrast diferit pentru măsurători individuale.

materiale

Materiile prime pentru mobilier modular sunt diverse și depind de model.Partițiile interne și cadrul sunt, de obicei, realizate din plăci aglomerate laminate. Acesta este cel mai ieftin material, deci acest mobilier este ieftin. PAL din lemn laminat are o paletă largă de culori, ceea ce creează o gamă largă de opțiuni. MDF este folosit mai rar pentru cadre: dacă sunt necesare forme neobișnuite, deoarece acest material este ușor de procesat.

Fatadele pot fi realizate din:

 • cherestea;
 • MDF;
 • metal;
 • din plastic;
 • sticlă.

Lemnul este cel mai scump material. De obicei in productia de mobilier din arin, pin, stejar, salcam, fag, cires si wenge. Schema de culori include tonuri de la lumină până la maro închis, cu o tentă roșiatică sau roșiatică. Acest material este adesea folosit în hol, dar este sensibil la temperatură și umiditate, extrem de pretențios în îngrijire. Uneori, în decorarea fațadelor utilizate furnir, care este, un strat mai subțire de lemn. Este mai accesibil decât lemnul și în aspect nu diferă de o matrice.

MDF - materialul cel mai popular și mai democratic. Este acoperit cu email sau film. Filmul oferă mai multe oportunități de selecție de culoare din cauza o paletă bogată de culori, care include metalizată de culoare monocromatica, textura sclipici, imitații de piatră, lemn, piele. Pot exista opțiuni netede și textura pronunțată.

Metal în ceea ce privește fațadele utilizate sub formă de profile și cadre. Suprafața poate fi lucioasă (cromată) și mată. De obicei, metalul este combinat cu plastic sau sticlă. Sticla și-a câștigat popularitatea datorită posibilității de a aplica diferite imagini (desene, modele, peisaje, picturi).

Avantajele designului

Sistemul de design de mobilier modular este soluția perfectă pentru holurile moderne. Caracteristicile sale includ:

 • Sistematică. Fiecare modul poate fi folosit ca element separat, dar în complex vă permit să creați un interior în același stil.
 • Comoditate de alegere. Mobila este fabricata din acelasi material in aceeasi textura.
 • Variabilitatea modulelor. Puteți face mobilierul dvs. din elemente individuale fără să plătiți prea mult pentru ceea ce nu aveți nevoie.
 • Ușurința de asamblare. Elementele individuale sunt de obicei livrate asamblate sau pot fi asamblate de către dumneavoastră.
 • Interschimbabilitate. Puteți înlocui o piesă de mobilier cu o altă piesă de pe aceeași linie.
8 fotografie

Mobilierul modular este un tip special de mobilier de dulap, alcătuit din elemente separate și asamblat într-o singură structură în diferite variante. Prin configurație, poate fi:

 • linie dreaptă (instalată de-a lungul peretelui);
 • colț (setat în colț).

Pentru a maximiza utilizarea spațiului, acest mobilier poate participa la zonarea camerei. Condiția principală pentru amplasarea mobilierului modular pentru ambele tipuri - pereții și podeaua netedă. Unghiurile trebuie să fie drepte. Dacă unghiul implicat în instalarea mobilierului este acut, pur și simplu nu va cădea pe loc. Dacă unghiul este obtuz, vor exista decalaje între perete și cadru.

Adâncimea secțiunilor modulare poate fi diferită. Standardul este de 60 cm. În cazul în care holul este îngust, este logic să achiziționați un model cu o adâncime de 45 cm, însă nu se pot potrivi obiecte voluminoase în astfel de mobilier. Lățimea elementului de colț poate fi de până la 100 cm. Astfel de mobilier este convenabil și este o depozitare excelentă a obiectelor mari.

Același design poate fi diferit în profunzime.

Pentru confort, partea superioară a structurii poate fi deja partea de jos. Dacă avem de-a face cu o cameră destul de lungă, puteți ridica o bucată de mobilier mai adânc și o puteți conecta cu o parte superficială a modulului de tranziție. Acest lucru va permite instalarea armonioasă a mobilierului în interior, jucând în jurul unei mici zone.

Pentru a face convenabil utilizarea holului modular, acesta poate fi împărțit în 3 părți:

 • top;
 • medie;
 • mai mici.

Structura superioară este o raft închis și deschis (mezanin). Ele pot găzdui articole rare folosite. Astfel de module pot fi echipate cu fațade articulate sau ridicate cu microlifturi.

În mijloc se află lucruri care ar trebui să fie mereu la îndemână. Pot fi module verticale, orizontale de alunecare sau swing pentru haine sub formă de canistre sau dulapuri.

Pachetul include:

 • coborârea, înălțarea, tijele spirale staționare;
 • barele transversale (dacă adâncimea este mai mică de 45 cm);
 • cutii normale sau cu separatoare (pentru obiecte mici sau mari);
 • rafturi cu sau fără coșuri;
 • operatori cheie;
 • umbrele;
 • oglinda (poate fi montată pe fațadă sau panou);
 • cârlige (montate în interiorul modulului sau pe panoul de mobilier).

Partea inferioară a mobilei modulare este necesară pentru obiectele voluminoase și grele (valize, pungi, unelte, echipamente sportive) și pantofi (nu este igienic să se pună peste alte lucruri). Pentru încălțăminte, puteți folosi compartimente mici sau rafturi generale.

Este igienic să păstrați pantofii în coșuri de plasă sau pe rafturi cu traversă metalică.

desen

Cum va arăta salonul de intrare și mobilierul în el, depinde de trei factori:

 • stilistica altor spații, case sau apartamente în general;
 • preferințele individuale;
 • prevalența practică sau estetică.

Coridor - ultima cameră din apartament, care este renovată. Este important să se mențină integritatea tuturor încăperilor: urât, în cazul în care camera de zi va fi african, și în stilul scandinav în hol. Totul ar trebui să fie potrivit, ascultând aceeași direcție. Acesta poate fi decorat în una din zonele de stil clasic sau modern.

Soluții de design interesante pot reprezenta stiluri:

 • Baroc. Culoarea principală este albă, deși adesea sunt folosite culori din lemn natural. Fatadele mobilierului sunt decorate cu aur și sculpturi, sunt cornișe, balustrade, coloane mici.
 • Rococo aminteste de stilul baroc, dar permite folosirea culorilor luminoase pastelate. Liniile sunt rareori drepte: își iau contururi fantezii și curbate.
Stilul baroc
Stilul rococo
 • Clasicismul. În plus față de culorile pastelate, jocul de luminozitate și contrast este binevenit. Decorul este mai geometric, formele aderă la proporționalitate.Condiția principală este simetria. Folosite din sticlă, vitralii cu desene și oglinzi.
 • Art Deco se învecinează cu clasicismul. Combinați culorile luminoase (roșu, albastru, verde, burgund, violet) cu nuanțe palide sau fundal alb. Decorul este exprimat în calitatea sculpturii, decorarea mobilierului cu textile și utilizarea de sticlă cu picturi, modele, peisaje.
Stilul "clasicism"
Stilul Art Deco

Exemple de stil modern sunt:

 • minimalismul, care este exprimat în linii clare și forme stricte (culorile sunt saturate, solide, fără textura reliefului);
 • fuziune (șocantă), concepută să combine incompatibilitatea (conturul de formă rotunjită pe dreptunghiular, caracterizat prin combinații de culori pe mai multe niveluri, neobișnuite și imprimarea originală a fotografiilor);
Stil "minimalism"
Stilul de fuziune
 • suprafețe de înaltă tehnologie - strălucitoare, piese metalice cromate;
 • Pop Art este o combinație îndrăzneață de nuanțe, texturi și forme (astfel de mobilier este o instalație spectaculoasă).
Stilul de artă de stil pop
Stilul hi-tech

Mobilierul în forma, culoarea și alți parametri ar trebui să exprime interesele și dorințele persoanei.

Orice stil poate fi adăugat și modificat în funcție de propria viziune.Din motive de practicitate pe hol, este mai bine să se utilizeze culori și texturi care nu sunt colorante, care sunt rezistente la zgârieturi și alte deteriorări mecanice. Principalul lucru - situația ar trebui să fie confortabilă.

Modele moderne

O caracteristică distinctivă a mobilierului modern în hol este faptul că puteți schimba locația elementelor și le puteți înlocui cu altele, schimbați fațadele. Cu alte cuvinte, acesta este un fel de designer pentru adulți, prin care puteți aduce note noi în interiorul holului. Obținerea modelelor de popularitate fără picioare, fixate pe perete. Aceste mobilier arata original.

Aranjamentul arbitrar al modulelor presupune distanța dintre elementele individuale și un nivel diferit de înălțime. Ca accente luminoase, puteți evidenția unul sau două elemente cu ajutorul culorilor. Versatilitatea se manifestă prin faptul că producătorii produc astfel de mobilier de tip setare în serie. Dacă doriți, cu ajutorul acestora puteți ridica obiecte pentru orice cameră.

Printre cei mai populari producatori sunt urmatoarele:

 • Lazurit;
 • "Lehr";
Modelul Lazurit
model din "Lerom"
 • "Borovichi-mobilier";
 • "Mobilier ABC";
model din "Borovichi-mobilier"
model din "mobilier ABC"
 • BRW;
 • "Izhmebel";
Model BRW
model de la "IzhMebel"
 • Mobilier MST;
 • „Curaj-mobilier“.
model din "mobilier MST"
model de la "Courage-furniture"

Opțiuni frumoase în interior

Iluminarea va fi mai strălucitoare dacă plasați lămpile nu numai pe tavan și pereți, ci și pe mobilier. O lampă separată trebuie să fie la oglindă.

Cu ajutorul fatadelor oglinzii, lumina este împrăștiată - în acest caz, chiar și un mic hol se va transforma într-o sală largă și luminoasă.

Mobilierul închis cu luciu expresiv. Modelele suspendate arată originală și oferă lumină interiorului.

Pentru mobilier nu arata voluminoase, puteți utiliza rafturi deschise, cârlige sau o oglindă pentru a fixa pe pânza panoului decorativ.

Mobilierul modular pe hol poate fi simplu sau arata impresionant datorita numarului mare de elemente spatioase.

Dacă holul este îngust, modulele cu adâncimi diferite vor face. Între acestea, puteți seta secțiunea de tranziție.

Linii netede vor oferi mobilier cu raze conice sau convexe.

Apoi, consultați revizuirea mobilierului modular pentru sala "Provence".

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor