Cum de a alege un perete umerase din lemn pe hol?

Parafrazând o frază binecunoscută fără a pierde înțeles, se poate spune cu siguranță că o locuință începe cu un cuier. În hol, unde oaspeții se îndreaptă imediat după stradă, este potrivit să aranjați acest accesoriu pentru depozitarea ușoară a hainelor. În principiu, orice cârlig simplu, sau chiar un baston, condus într-un zid, va face față acestei sarcini, cu toate acestea, cine se potrivește? În plus față de funcția de a plasa dulapul, trebuie să alegem un produs elegant și funcțional.

Pro și contra

Atunci când decideți cu privire la utilizarea unui cuier de perete în hol, este important să luați în considerare unele nuanțe pentru a nu fi dezamăgit de alegerea dvs. Avantajele acestor opțiuni includ:

 • costuri acceptabile;
 • compactitatea;
 • simplitate;
 • largă varietate de modele;
 • hainele cu ajutorul lor se usucă repede și se aerisesc.

Dezavantajele sunt:

 • incapacitatea de a deplasa cuierul instalat fără redecorarea ulterioară;
 • nu toate modelele sunt foarte durabile și rezistă încărcărilor mari;
 • Instalarea elementelor de fixare este preferabilă pe pereții din materiale durabile de construcție.

Cuierul selectat în mod corespunzător va fi durabil și confortabil și se va potrivi armonios în interior. Fiabilitatea și calitatea modelului depind de țara de fabricație.

Calitatea standard și designul exclusiv au accesorii italiene și germane. Producătorii interni și bieloruși sunt ușor inferiori acestora.

material

Hangerele de diferite modele sunt fabricate din următoarele materiale:

 • un copac
 • metal,
 • din plastic,
 • opțiuni combinate.

Umerasele din lemn sunt universale: este un material ecologic care nu va afecta nici măcar alergiile. O varietate de nuanțe de lemn vă vor ajuta să alegeți opțiunea care se potrivește cel mai bine în designul general. Textura acestui material este potrivită pentru utilizarea în orice stil de interior: clasic, baroc, rococo, palat, vintage, țară, Provence.În plus, aceste umerase sunt durabile, rezistă unei sarcini semnificative și durabile. Pentru productie folosesc fag, frasin, pin, mesteacan, arin si alte specii de lemn.

Dezavantaje nesemnificative includ faptul că arborele necesită îngrijire, mai ales dacă intenționați să plasați produse umede pe un cuier. Pentru a proteja impotriva umezelii este necesar un tratament special.

Forjatele forjate sunt foarte populare: cu ajutorul lor este ușor de subliniat stilul și culoarea specială a coridorului din orice cameră. Este imposibil să depășești metalul în termeni de durabilitate și dacă printre varietatea de produse finite nu ți-a fost gustul, poți comanda un design individual într-un foraj profesional. Oțel, cupru, aluminiu, fier - aceste și alte materiale pot fi folosite pentru a crea o construcție de perete.

Pentru obiectivitate vom observa că modelele metalice pot fi destul de grele, ceea ce necesită o atenție deosebită când le instalați și alegeți elemente de fixare fiabile.

Plasticul a fost utilizat cu succes în toate sectoarele de producție, inclusiv în industria mobilei. Plăcile de plastic sunt ieftine, au o culoare imensă și diversitate de specii, sunt ușor de întreținut și ușor de ridicat.Dezavantajul evident al modelelor din plastic va fi acela că acestea nu sunt la fel de durabile și durabile ca și concurenții lor naturali.

Pernele de consum și funcționale sunt solicitate în rândul consumatorilor, în producerea cărora au fost combinate diverse materiale. Ei nu pot fi acuzați de lipsa de durabilitate, sunt puțini exigenți în îngrijire și nu prea grei.

Caracteristici de design

Suporturile pentru perete sunt orizontale sau verticale.

 • orizontală modelele nu necesită un spațiu mare pentru instalare și sunt optime pentru plasarea în zonele de colț. De regulă, ele au o formă dreptunghiulară sau raționalizată. Pentru confort, modelele orizontale sunt adesea completate în partea superioară cu un raft pentru pălării. Aranjarea cârligelor în mai multe rânduri, puteți plasa mai multe haine atunci când utilizați un mic pătrat de perete.
 • vertical umerii vor avea mai mult spațiu, deci înainte ca alegerea finală a modelului să măsoare cu atenție dimensiunile admise. Un caz de lemn poate avea o geometrică regulată sau, dimpotrivă, o formă fantezie, suplimentată cu cârlige de metal în unul sau mai multe rânduri.Modele originale arată asemănătoare, tapițate din piele sau înlocuitorii acestora. Verighetele verticale forjate vor servi cu credincioșie de mai mulți ani, fiind o decorație interioară elegantă și elegantă.

O mare varietate de modele pot fi împărțite în mai multe grupuri:

 • umerase cu cârlige aranjate într-un rând;
 • modele similare în care cârligele sunt aranjate în mai multe rânduri;
 • variații cu sistem de stocare suplimentar;
 • produse echipate cu un raft superior.

Pentru holurile care nu dispun de spațiu suficient pentru a instala un dulap cu drepturi depline, există opțiuni care combină un cuier de perete cu o oglindă, o cutie de pantofi și o bancă.

Va găzdui toate lucrurile necesare și spațiul nu va părea aglomerat. Confortabil și ergonomic.

Soluție colorantă

De regulă, umerii sunt plasați în încăperi mici, astfel încât culorile deschise vizual lărgesc spațiul, tocmai vin la îndemână. Cuierul de culori albe este real pentru utilizare atât în ​​încăperi luminoase, cât și în interioare întunecate (pentru contrast). Albul este întotdeauna la modă. De asemenea, poate reflecta lumina de la lumini.care este un bonus frumos pentru coridoarele întunecate mici din unele apartamente.

Punctul culminant al holului poate fi un perete luminos. O palpitantă culoare galbenă, atrăgătoare, purpuriu, turcoaz saturat, va putea crea o stare de spirit. Utilizarea nuanțelor strălucitoare este prezentată în camere cu un interior avangardist la modă sau un ansamblu de artă pop. Blocurile închise sau negre sunt versatile. De regulă, este vorba de produse metalice sau falsificate. Mergând la alegerea modelului de culoare închisă cu entuziasm, puteți găsi o variantă potrivită pentru orice stil.

Ce să caut?

Pentru a utiliza cuierul era potrivit pentru toți membrii familiei (copii sau adulți de statură mică), uitați-vă la modelele cu capacitatea de a ajusta nivelul cârligelor. Modelele montate pe perete, cu o oglindă, nu vor ocupa mult spațiu, ci vor oferi posibilitatea de a vă inspecta înainte de a părăsi casa.

Designer Hangers

Luând în considerare nevoile locuitorilor moderni, umerasele nu mai sunt folosite doar pentru plasarea lucrurilor. Acum ele sunt întruchiparea stilului autorului pentru a diversifica interiorul, oferindu-i completitudine și individualitate.

Modelul unui cuier cu cârlige care se rostogolesc, după cum este necesar, pare simplu, cu toate acestea, el surprinde funcționalitatea sa.

Jachetele romantice sau familiile cu copii vor găsi umerase cu animale. Picioarele curbate ale "fulgilor de zăpadă" pot fi folosite cu ușurință ca un cuier. Cuișoarele, asemănătoare unei coroane, cu cârlige așezate pe ele, vor deveni o adunare discretă, dar convenabilă și neobișnuită la hol.

Soluții creative de proiectare

Nu este întotdeauna posibil să ridici un lucru în funcție de inimă și să vă permiteți. În acest caz, puteți face o suspendare pentru tine. După ce ați luat o bază solidă, de exemplu, o sculă din lemn, tapițată în piele artificială sau vopsită cu graffiti de către copilul dvs., trebuie să instalați cârlige pe ea.

Dacă opțiunile de cumpărături nu sunt inspirate, conectați fantezia, înlocuiți opțiunile obișnuite cu unghiile obișnuite, cheile și cheile de tabel fixate la bar.

Nu este necesar să folosiți o bară de formă geometrică. Pentru interioare frivol, puteți forma un nor sau bază de fulger.

Nu vor arăta coarne de modă veche de animale folosite ca umerase,în cazul în care camera include elemente de stil de țară sau eco. Puteți adăuga un sfeșnic de imitație de accesorii neobișnuit.

Pentru a instala umerasele tale unice, va trebui să găuriți cel puțin trei găuri în perete pentru o fixare sigură. Utilizați nivelul pentru a poziționa ușor găurile. Montați diblurile în orificii și atașați baza la acestea cu ajutorul șuruburilor cu auto-filetare.

Cu privire la modul de a crea un hangout creativ cu propriile mâini, puteți afla din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor