Rafturi cu un loc în hol: idei moderne

Teatrul începe cu un cuier, iar sala cu un cizmar. E primul lucru pe care îl văd oaspeții când intră în apartament. Dacă mobilierul este aranjat prost, pantofii de pe el arată neatent. Bucătăria elegantă, bine concepută, vă va ajuta să organizați și să ascundeți toate pantofii din casă.

Pentru holurile mici, cea mai bună soluție ar fi combinarea rafturilor funcționale cu scaunul confortabil. Schimbarea pantofilor este ușoară și nu există unde să pună pantofii.

Avantaje și dezavantaje

Bench-obuvnitsa - design convenabil și compact. Este bun atât pentru holurile mici cât și pentru cele mari. Rafturile deschise ușor cu o acoperire cu spumă moale pot fi plasate într-un coridor îngust. Pentru un spațiu mare de sală, cu scaun, transformându-se într-un dulap.

Acest mobilier are multe avantaje:

 • Este funcțional.Pantofii sunt plasați pe rafturi și nu creează mizerie în hol;
 • Compact, combină două tipuri de mobilier dintr-o dată;
 • Convenabil, vă permite să purtați pantofi în condiții confortabile;
 • Durabilă și fiabilă;
 • O selecție largă de astfel de mobilier va satisface orice cumpărător.

În ceea ce privește defectele, încălțămintea din acest design se potrivește puțin. Se va cere o stocare suplimentară. Dar dacă considerați că au pus-o la ușă și servesc pantofilor de sezon, își îndeplinește complet funcțiile.

tipuri

Obuvnitsu cu un scaun nu este întotdeauna considerat ca o bucată separată de mobilier. Ea este bună în complex: cu o oglindă, un cuier, un sertar de sertare, rafturi sau cu un dulap. Uneori face parte din setul cu cască terminat. Este ușor să alegeți pentru dvs. o opțiune potrivită, există o mare varietate de astfel de structuri pe piața de mobilier.

Tipurile de sisteme de depozitare a pantofilor sunt împărțite după mărime, culoare, design, material, gama de modele.

Astăzi piața este reprezentată de configurații diferite de mobilier similar:

 • opțiuni închise - cu o ușă;
 • deschise - sub formă de rafturi sau rafturi;
 • rafturi cu rafturi rotative;
 • Slim - îngust, cu depozitare verticală a pantofilor, pentru holuri apropiate;
 • cabinet-bona - sistem de depozitare închis, umplut cu rafturi și sertare, care îmbunătățește ventilația;
 • pantofi cu scaune;
 • colțar sisteme de stocare.

Există vederi cu o oglindă, o masă mică, rafturi pentru miniaturi și diferite în alte soluții de design.

Cele mai frecvente sunt:

 • Deschis - cel mai popular. Acest sistem de stocare nu are uși, pantofii sunt ventilați, mirosul nu se oprește. Dar arată bine în versiunea deschisă numai pantofi noi. Cel vechi, oricât de aranjat, îi conferă holului un aspect neplăcut.
 • Încălțăminte închise au prezentat noptiere, dulapuri, bănci confortabile sub formă de piedestal cu scaune moi. Dulapurile mari au sisteme de depozitare pentru încălțăminte, îmbrăcăminte, pălării, eșarfe, mănuși. În pantofii de mobilier închis nu se colectează praf. Coridorul pare mai organizat și mai ordonat. Beneficiile încălțămintei închise pot fi apreciate de familiile cu animale de companie.

Dezavantajul unor astfel de modele este lipsa ventilației și necesitatea unei îngrijire constantă a încălțămintei, trebuie să fie curată și uscată înainte de a intra în dulap.

 • Rafturi cu scaune vin sub formă de piedestal, cu ușile și sertarele pentru obiecte mici, sub formă de bănci cu un cap dur (sistem de depozitare sub scaunele de tip deschis), sub formă de cufere echipate cu un loc special. Acestea pot fi bănci tapitate. Întreaga structură este suficient de puternică, concepută pentru o mulțime de greutate. Este convenabil pentru holurile mici, în care chiar și un otoman va fi superfluu.
 • subțire create pentru holuri foarte modeste, atunci când trebuie să țineți cont de fiecare centimetru. În cazul în care un dulap cu rafturi în mărime pantofi pare mare, un design subțire cu spații înclinate de depozitare va face. Pantofii din acesta sunt depozitați pe sertare, aproape în poziție verticală, la un unghi de 30-90 de grade. Slim are o lățime de numai douăzeci și treizeci de centimetri, așa că câștigă în spațiu, dar își pierde stabilitatea;
 • standuri Potrivit pentru o mulțime de pantofi. Acestea sunt mari (uneori până la tavan), structuri rotative. Sunt deschise și închise. Spațioase, dar cu stabilitate, au și o problemă. Sunt și mici modele de acest tip de cutii de pantofi. Adesea, în hol, ei îndeplinesc rolul scaunului căptușit.

dimensiuni

Un număr mare de tipuri de cutii de pantofi nu se referă doar la eledesene, dar și dimensiuni. Atunci când alegeți un sistem de stocare pentru încălțăminte, trebuie să continuați din capabilitățile coridorului dvs.

Obuvnitsa cu scaune adecvate în holurile cu orice teritoriu. Este obișnuit să le vezi în dimensiuni standard, cu un loc de ședere pentru două persoane. Dar sunt unice și lungi, pe toată coridorul. Acestea pot fi văzute împreună cu alte sisteme de stocare sau ca parte a setului cu cască.

În ceea ce privește holurile mici, mobilierul din ele trebuie să fie funcțional, elegant și ușor, altfel va exista un spațiu presat în care chiar o persoană va fi înghesuită. Pentru astfel de spații este suficient banc de sutien, subțire, dotat cu un panou cu cuier.

Slims poate deține o mare cantitate de pantofi, totul depinde de înălțimea sistemului. Acestea au o lățime de 18 centimetri și pot satisface proprietarii de coridoare înguste. Dar există o nuanță: nu puteți pune cizme pe ele. În această situație, o bancă de pantofi cu o secțiune înaltă poate ajuta, poate fi și îngustă, adâncă de 20-30 centimetri. Trebuie să alegeți o versiune deschisă fără uși cu balamale, ceea ce va crește suprafața utilizabilă.

Pentru un mic front, o obuvnitsa sub forma unui cadru metalic este potrivita, este durabila si stabila, dar in acelasi timp suporta luminozitatea si spatiul.Înălțimea structurii poate varia de la mai multe rafturi la câțiva metri (dacă este un raft).

Mai multe caracteristici în sălile spațioase. Puteți ascunde întregul sistem de depozitare în dulapuri spațioase, deghizate ca pereți. Sau utilizați atât mobilier deschis, cât și închis. Nu este nevoie să se utilizeze structuri multifuncționale în formă de cutie de pantofi și de bancă în același timp. Locul vă permite să setați chiar și o canapea. Dar este cu adevărat necesar în hol, unde scaunul este utilizat doar pentru schimbarea pantofilor.

Într-o cameră mare se potrivește o canapea lungă moale cu spătar și sistem de depozitare sub scaun.

De asemenea, sunt potrivite dulapuri largi cu multe rafturi și sertare. Lățimea lor (de la 60 la 120 de centimetri) permite pantofului să fie poziționat liber, fără a se deforma. Partea superioară a acestor dulapuri poate fi folosită ca o masă.

În coridoarele cu dimensiuni rezonabile se potrivește mobilierul tradițional. Rack standard de 40 centimetri va arata natural. Această adâncime este suficientă pentru un magazin de pantofi, cu o înălțime de 40-60 centimetri. Sub scaunul moale se ascund două sau trei rafturi.

Mobilierul este selectat ținând cont de înălțimea medie a persoanei.

materiale

În fabricarea de Obuvnitsa utilizarea diferite tipuri de materiale, dar pentru modelele cu scaune nu toate sunt potrivite, doar puternic, calculat pe greutatea unei persoane. Acestea includ structuri din metal, lemn, MDF, răchită, rattan.

Luați în considerare:

 • Foi de încălțăminte metalice Scaune închise și deschise, cromate, forjate, combinate cu lemn. Modelele care nu au uși arata mai compactă, mai ușoară și mai rafinată, iar încălțămintea lor este bine ventilată. Metalul este puternic, durabil, ușor de curățat. Produsele forjate arata ca operele de arta, insa ele sunt scumpe. Deficiențe - colectați praf. Mizeria de pe rafturile superioare cade pe pantofii din rândul inferior.
 • Lemn natural bun pentru coridoarele clasice. Produsele folosesc astfel de specii de arbori precum mere, stejar, mesteacan, cedru, arin, pin, cires si multe altele. Obuvnitsa de la un copac sunt ecologice și frumoase. Ele pot fi decorate cu sculpturi. Pietrele de bord cu uși închise completează scaunele, obținând mobilier multifuncțional frumos. Ei pot pune nu numai pantofi, ci și un loc pentru produsele sale de îngrijire (creme, perii).

Ar trebui să ne amintim că pomul este frică de umiditate, pantofii într-un astfel de dulap ar trebui să fie curățiți și uscați.

 • MDF Astăzi materialele cu cele mai multe bugete.Este utilizat pe scară largă în industria mobilei. Obuvnitsy-magazine din MDF în aparență inferior lemnului, dar ele sunt, de asemenea, destul de bune și își îndeplinesc funcția de lucru. Astfel de produse se tem de umiditate și murdărie. Pantofii vor trebui să aibă grijă;
 • În ceea ce privește viță de vie și ratan, acestea nu trebuie amestecate cu lemn. Dacă bancul de bancă este fabricat din răchită, restul mobilierului din hol ar trebui să susțină această temă. Grijă pentru ele ar trebui să fie la fel ca pentru produsele din lemn și MDF.

culoare

Alegerea unei cutii de pantofi cu un scaun, ar trebui să intrăm în tonul restului mobilei. Ideal - dacă textura se potrivește de asemenea. Schema de culori este reprezentată pe scară largă pe piața de mobilier, mai ales atunci când vine vorba de lemn sau MDF. O paletă largă de nuanțe de la lumină la negru vă permite să satisfaceți fiecare gust.

Adesea, sala de intrare este cea mai întunecată cameră din casă. Dacă este plină de mobilier de tonuri sumbre, va părea înghesuită și inconfortabilă. Sala de intrare albă arată grozav, un sentiment de lumină și spațiu este creat chiar și fără ferestre. Ar trebui amintit: culoarea albă necesită îngrijire constantă.

Alegeți nuanțele de mobilier ale unei culori preferate pentru fiecare forță. Principalul lucru nu este să faci un "cocktail" colorat.

Dacă doriți "diferit", puteți acorda atenție mobilierului combinat. Pare foarte frumos, de exemplu, cireșul cu arin sau orice altă opțiune, bătut pe contrastul culorilor întunecate și luminoase.

stiluri

Producția de mobilă a evoluat de-a lungul mileniilor. Modificat moda, idei despre frumusete, stil. Designerii moderni de a crea mobilier au folosit cele mai bune din trecut, legate de prezent și au primit multe direcții interesante. Chiar și o astfel de bucată de mobilier ca o cutie de pantofi ar trebui să susțină interiorul sălii ca un întreg.

Sala poate fi făcută în stil modern, de înaltă tehnologie, Provence, fuziune, clasică sau modernă.

Lemn natural este potrivit pentru stilul clasic: artar, cedru, stejar, cires - orice optiune.

Barocul iubește și lemnul, în cazuri extreme - MDF. De exemplu, modulul de pantofi din arin în stil modern arată bine. Se compune dintr-o cutie închisă și un dulap pentru pantofi conectați la ea cu un scaun dur.

Pentru o cutie de pantofi, în stilul mansardei, metalic de tip hi-tech, gotic și mai potrivit. Făcut dintr-o rețea solidă, cu rafturi haotice împrăștiate și cu o singură pernă de scaun, aceasta poate fi combinată cu un coridor în stil loft.

Fusion se bucură de sticlă, de răchită sau de mobilier din lemn, Provence - o combinație cu textile.

Cum sa alegi?

Alegerea depinde de caracteristicile camerei și de compoziția familiei. Pentru camerele mici, sunt potrivite pantofii subțiri și cu cadru, cu un scaun, cu o adâncime de cel mult 30 centimetri. Într-un coridor mare, puteți pune mobilier modular, de exemplu, un dulap conectat la o bancă și o oglindă sau un dulap.

Pentru o singură persoană, este suficient un dulap elegant și o cutie pentru încălțăminte. O familie mare cu copii, puteți alege un sistem de depozitare sub formă de rafturi, sub tavan. Și dacă locul permite acest lucru, fiecare membru al familiei este un impresionant individual. Pentru un număr mare de pantofi stau potriviți.

Există mai multe opțiuni, dar în cele din urmă toată lumea face alegerea însuși.

Interioare frumoase

Interiorul frumos presupune mobilier de înaltă calitate, stil susținut și nu mai mult de trei culori. Pentru viața de zi cu zi, puteți adăuga - funcționalitate și confort.

Mobila trebuie să conțină toate lucrurile sistematic și corect, astfel încât să nu fie nevoiți să le caute de mult timp.

La intrarea în apartament, puteți atârna îmbrăcămintea exterioară pe haină, care este chiar acolo, stați pe cutia de pantofi, puneți papucii, puneți o pungă pe raft, priviți în oglindă, găsiți un pieptene în sertar și nu vă lăsați la loc.Deci, un spațiu confortabil ar trebui echipat.

Interiorul frumos nu este o expoziție de mobilier elegant, ci un complex confortabil și bine organizat.

Obuvnitsu cu un scaun poate fi făcut și manual. Și cum să faceți acest lucru, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor