De ce este convenabil să puneți o cutie de pantofi pe hol?

 De ce este convenabil să puneți o cutie de pantofi pe hol?

Întorcându-ne acasă, ne luăm pantofii cu plăcere, pregătindu-ne să ne plimbăm în confortul mult așteptat al casei. Cu toate acestea, trebuie de asemenea să fie aranjate convenabil. În caz contrar, dacă familia este alcătuită din mai mulți oameni, pur și simplu nu mai rămâne niciun spațiu în hol. Diverse suporturi de pantofi vin la salvare: de la galoshnite simple de plastic la mostre rafinate de arta moderna de design din sticla si metal.

Ce tipuri sunt

Cutia elegantă de încălțăminte modernă din hol va rezolva nu numai problema depozitării pantofilor, ci și un farmec extraordinar. Întreaga varietate de modele se încadrează în două tipuri: deschise și închise.

Cele deschise sunt bune datorită prezenței ventilației naturale,care elimină mirosurile neplăcute. În astfel de mobilier, pantofii se usucă foarte repede, este ușor de obținut de pe rafturile deschise. Dezavantaje ale modelelor deschise sunt evidente:

 • pantofii rămân pe afișajul public. Mulți cred că nu este destul de estetic.
 • dacă pantofii se pun pe rafturi fără a le spăla, murdăria și praful vor fi pe podea și pe pantofii de pe rafturile inferioare.

Dezavantajul modelelor închise este lipsa ventilației naturale, datorită căreia este necesar să se prevadă ventile speciale sau uscătoare încorporate pentru încălțăminte. Un avantaj clar devine un aspect elegant.

Cele mai modeste modele sunt galoshnite, deși există specimene cu un design neobișnuit. Cel mai adesea sunt câteva rafturi deschise de pantofi sub formă de grătare de plastic sau metalice. Rafturile pot fi orizontale sau înclinate. Dacă acestea sunt situate la înălțimi diferite, acest lucru va constitui un plus suplimentar, deoarece acestea sunt potrivite pentru încălțăminte ridicată, de exemplu pentru cizmele de toamnă și de iarna pentru femei.

Un număr de modele cu rafturi orizontale sunt echipate cu un scaun confortabil moale.Zona pentru păstrarea pantofilor este redusă, dar există posibilitatea de a purta pantofi în timpul ședinței. Rafturile cu rafturi înclinate sunt puțin mai mari, ceea ce face ca acestea să fie un hibrid de rafturi pentru încălțăminte și scaune este mai dificilă.

7 fotografie

Rafturile cu lopate în loc de rafturi sunt foarte capabile. Ei pot stoca mai mult de trei duzini de perechi, inclusiv în perioada toamnă-iarnă.

O opțiune clasică pentru holurile înghesuite sunt umerasele din oțel. În plus față de piesele listate sub el, modulul este echipat cu rafturi pentru a stoca tot felul de lucruri mici. Pentru a economisi modele de unghiuri produse în spațiu.

Dacă există suficient spațiu în hol, puteți alege în siguranță un dulap pentru pantofi. Există modele cu rafturi drepte și înclinate. În ambele cazuri, se vor sprijini pe talpă, ceea ce înseamnă mai puțin deformare. În astfel de dulapuri sunt așezate uși glisante sau balamale, precum și acordeon. Este interesant să se uite la modelele cu oglindă, ceea ce face vizual spațiul mai spațios și arată foarte impresionant cu iluminare specială.

Proprietarii de apartamente cu un hol închis se potrivesc cu încălțăminte extrem de compactă subțire. Datorită adâncimii superficiale, ei ocupă un minim de spațiu. Pantofii în ele sunt așezate vertical.Ușile în astfel de modele, de regulă, pliere. Este dificil să se potrivească pantofii volumetrici într-o astfel de dulap, deși în prezența compartimentelor de dimensiuni diferite această problemă poate fi, de asemenea, rezolvată.

Puteți economisi spațiu pe podea cu ajutorul pantofilor agățați. Rafturi care sunt atașate de perete, creează iluzia de a extinde spațiul. În cazul în care zona de cameră este extrem de lipsa, un model deschis sau închis suspendat este o cale de ieșire bună.

Printre modelele închise se numără și cabinetele populare - degetele. Sunt destul de joase, pentru că există un scaun deasupra pentru a pune pantofii și a sta jos. Rafturile diferite pot găzdui încălțăminte de sezon. Dulapuri compacte în special cu aranjament vertical al pantofilor.

Există dulapuri cu sertare mici și retrase pentru încălțăminte, în care vor exista întotdeauna instrumente de mana pentru îngrijirea cuplurilor, cheilor și a altor obiecte mici. În ușile articulate pot fi buzunare speciale în care sunt așezate diferite obiecte mici. Există piedestal deschis.

Problema lipsei ventilației în dulapurile închise este rezolvată perfect de către un uscător de încălțăminte. Lămpile sunt instalate în acesta, asigurând nu numai uscarea, ci și dezinfectarea încălțămintei.Trebuie reamintit că în acest caz va fi necesar să se prevadă prezența unei prize în apropierea locului în care va fi instalat cabinetul. Din păcate, nu toate pantofii pot fi uscați în acest fel.

Produsele din piele naturală, cum ar fi tratamentul cu UV, este contraindicat.

Pantofarul poate dispărea complet din ochii din dulap. Multe perechi diferite de pantofi se potrivesc pe diferite rafturi, inclusiv cele sezoniere, dar numai lucruri absolut uscate sunt puse într-o astfel de dulap. Buzunarul încorporat poate fi amplasat nu numai în dulap, ci și în nișa de perete, dacă există una. În casele cu două etaje folosesc spațiul de sub scările care duc la etajul al doilea. Astfel de produse sunt de obicei făcute la comandă, ținând cont de dimensiunile specifice ale spațiului liber al camerei.

materiale

Există o mulțime de materiale din care se fabrică mobilier pentru a păstra pantofii.

 • Printre opțiunile bugetare se evidențiază plastic și PAL. Costul redus al materialelor este atractiv, dar trebuie să fii pregătit pentru o serie de inconveniente. Plasticul este destul de fragil. Cu manipulare neatentă, puteți chiar să rupeți rafturile. În plus, este ușor să lăsați zgârieturi pe ea.Avantajele acestui material sunt rezistența la apă și ușurința. Îngrijirea rafturilor din plastic pentru încălțăminte nu este dificilă: ștergeți-le rezidual cu o cârpă umedă. Ușurința produselor din plastic vă permite să le mutați la discreția dvs. în orice loc în hol.
 • Mobilierul din PAL arată bine, dar în ceea ce privește raportul preț-calitate, această opțiune nu este, de asemenea, perfectă. Din umiditate, acest material începe să se crape și delaminat. Mobila are caracteristici similare din MDF. Durata serviciului depinde de curățenia și uscarea pantofilor și a cizilor care sunt pliate în acesta.
 • Destul de o opțiune practică pentru fabricarea de mobilier - plăci laminate. placă aglomerată umiditatea nu este teribilă și, prin urmare, îngrijirea pentru ea este simplă. O altă caracteristică atractivă a acestui material este o gamă largă de culori, care vă permite să simulați aproape orice fel de lemn. Mulți cumpărători sunt atrași de acoperirea lăcuită a culorii bogate.
 • Mobilier din lemn Arată solid, subliniind în mod discret statutul proprietarului. Pentru ca dulapul să nu-și piardă aspectul, nu se poate face fără impregnări speciale de protecție. Pantofii murdari într-o cutie de lemn nu sunt, de asemenea, un loc, altfel garderoba va deveni în curând inutilă.Astfel, mobilierul din rattan eco-friendly este foarte frumos. Produsele din acesta sunt ușor de spălat, curățate și nu se tem de umiditate. Este adevărat că aceste pantofi nu sunt potrivite pentru toate stilurile de interior.
 • metal Rafturile arată elegant, dar nu se încadrează în toate interioarele. Ele sunt aproape imposibil de deteriorat, nu necesită îngrijire specială, dar din când în când nu va fi superfluă reînnoirea unui strat de vopsea. Fierurile din fier forjat din fier forjat arată foarte impresionant.
 • Obuvnitsy din sticlă arata fragil si fara greutate. Acestea cresc vizual zona din cameră. Cu toate acestea, frumusețea lor nu este foarte practică, deoarece ei vor trebui să-și șterge constant degetele și pantofii.

dimensiuni

Dimensiunile casetei de pantofi depind de doi factori: numărul de perechi de pantofi care trebuie plasați și zona liberă a holului. Dacă nu este limitat, alegerea este determinată numai de gusturile proprietarului și de capacitățile sale financiare. În cazul în care spațiul din cameră nu este suficient pentru a instala un shoemaker mare, producătorii oferă o gamă largă de încălțăminte înguste (subțire).

În dulapurile cu dimensiuni mari, încălțămintea se sprijină pe întreaga talpă, adică deformarea acesteia este practic exclusă.În versiunile înguste, pantofii trebuie să fie așezați aproape vertical sau înclinat. Bocancii cu toc înalt vor trebui să caute alt loc. În Slim sunt aproape imposibil să se potrivească.

Există chiar mini-dulapuri cu o adâncime de numai 13-18 cm, concepute pentru a fi instalate în spatele ușii. Lățimea optimă pentru apartamentele standard este de aproximativ jumătate de metru. Ele produc modele de dimensiuni mari, adâncimea cărora este de două ori mai mare (până la 120 cm).

Diferitele tipuri de suporturi de încălțăminte variază considerabil în înălțime. Se presupune că va fi confortabil să se așeze pe bombe mici și pantofi. Modelele medii și înalte sunt mai spațioase. În scopul de a crește numărul de perechi de pantofi care pot fi stocate pe rafturi mai mici și rafturi, există modelul lung.

Pur și simplu, alegerea în favoarea unor astfel de produse este determinată de configurarea zonei libere a holului.

culoare

Astăzi, designerii oferă o mulțime de culori Obuvnits. Luminile suculente luminoase ridică starea de spirit a oricui trece pragul. În cazul în care nu este întotdeauna acceptabil, pentru multe alte stiluri colorate de dulapuri și rafturi sunt esențiale pentru culoarea interioare clasice Vibranță.În plus față de obiceiurile de culoare neagră, populare alb, burgundă, violet, lila, roz. De regulă, într-o gamă similară de pantofi din plăci aglomerate și din metal.

Rafturile din fier forjat de culoare albă arată elegant și romantic. Deși cutiile de pantofi negre cu modele metalice fanteziste nu sunt deloc inferioare acestora în frumusețe. Produsele din lemn sunt de asemenea vopsite în alb, precum și modele din MDF și plăci laminate. Dar aici, ascultând sfatul designerilor, merită să căutați combinații de nuanțe contrastante. Desigur, dulapurile și rafturile de încălțăminte ar trebui să fie în armonie cu culoarea mobilierului deja în hol.

formă

Printre toate varietățile de forme de încălțăminte se va găsi cu siguranță unul care este cel mai potrivit pentru un hol particular, ocupând un minim de spațiu și cazând un număr mare de perechi de pantofi de diferite dimensiuni și înălțimi diferite. Dacă versiunea finită nu mai poate fi găsită, există întotdeauna posibilitatea de a face o obuvnitsa la comanda. Ordinul din hol va justifica mai mult banii cheltuiți pentru fabricarea comenzilor făcute la comandă.

Cutii de încălțăminte deschise, sub formă de rafturi clasice, cu rafturi orizontale sau înclinate, cu bancheri,piedestaluri închise și deschise, valize de încălțăminte, rafturi sub formă de rafturi, pantofi care seamănă cu rafturi într-o pivniță de vin și faguri de albine, pantofi suspendați sub formă de benzi orizontale din lemn, metal - toate formele de încălțăminte existente au funcționalități diferite și ergonomice, dar fiecare dintre ele își găsește cumpărătorul.

constatări

Dacă nu ați găsit un model potrivit în magazin și nu doriți să-l comandați, puteți face o cutie de pantofi cu propriile dvs. mâini. În astfel de situații, nu puteți face fără achiziționarea de accesorii suplimentare. Aveți nevoie de ea în caz de spargere a mobilierului. Accesoriile necesare includ:

 • mecanisme pentru umbrele;
 • rafturi rafturi pentru încălțăminte;
 • deținători;
 • elemente de fixare;
 • stilouri.

stil

O varietate de materiale, culori, forme, elemente decorative vă permite să alegeți o mulțime de opțiuni de încălțăminte pentru fiecare stil.

 • nobil clasic sau baroc necesită achiziționarea unui dulap de încălțăminte din lemn natural sau o bună imitație a plăcilor laminate sau a plăcilor aglomerate.
 • Produsele metalice arata organic in holuri in stil hi-tech sau minimalism.
 • Modelele falsificate înghețate în metal vor da un farmec deosebit interiorului în stil. Imperiu sau baroc. Adăugând o astfel de cutie de pantofi cu o masă forjată, precum și cu cârlig, rafturi și oglinzi realizate în această tehnică, obținem un interior exclusiv.
 • îndrăgostiți avangardă sau stil de fuziune O gamă semnificativă de pantofi din sticlă durabilă disponibile.
 • Produsele de răchită din rattan sunt perfecte pentru stilul de țară, și dacă le adăugați inserții textile, ele vor decora sala în stilul Provence. Rattan alb, totuși, ca de obicei, potrivit perfect stilului la modă chebbi chic.

desen

Designerii vin cu modele de diferite forme, tipuri și configurații. Unele dintre ele sunt foarte simple și funcționale, în timp ce altele sunt atât de frumoase încât, admirându-le, puteți uita despre funcția lor principală. O mulțime de produse originale create de amatori pentru a face mobila cu propriile mâini, și de multe ori în cursul merge lucruri care nu au loc pentru a merge pentru o lungă perioadă de timp: sertare, saci de răchită, scări și cutii. Unele modele sunt atât de uimitoare încât nu le ghiciți imediat scopul lor.

În plus față de pantofii clasici, în picioare pe podea, din ce în ce mai multe modele se grăbesc.Susținătorii suspendați ai pantofilor sunt populați nu numai pentru că economisesc spațiu, ci și datorită originalității lor. Gama de modele montate este impresionantă: de la lumină, rafturi aparent fără greutăți sau suporturi de pantofi până la boluri solide.

Opțiunile de culoare devin din ce în ce mai îndrăznețe. Ghete de pantofi adaugă nu numai culori luminoase, dar, de asemenea, straluceasca.

Cum de a alege coridorul?

Atunci când alegeți un model de încălțăminte, două criterii se bazează pe:

 • numărul de perechi de pantofi care vor fi depozitați în el;
 • zona liberă a coridorului sau holului.

Alegeți, de exemplu, o bibliotecă convenabilă cu un loc, trebuie să vă gândiți că nu este cea mai capabilă opțiune. Pe de altă parte, nu va fi necesar să puneți o bancă pe coridor. După ce ați cumpărat o cutie de pantofi cu o bancă, poți să omori două păsări cu o singură piatră: nu doar să-ți iei pantofii și să stai în timp ce pantofi de ședere, dar și să scapi de pantofi subțiri și nu foarte în picioare pe podea.

Prin achiziționarea unui dulap închis care se potrivește stilului interior, probabil că alegeți cea mai estetică opțiune pentru păstrarea pantofilor, dar aici va dura ceva timp pentru a pretrea încălțămintea înainte de a le pune în dulap.Apropo, dacă aveți animale de companie care nu sunt averse de mestecat pe adidași și pantofi, dulapuri închise sunt singura opțiune posibilă.

O adăugare plăcută a avantajelor mobilierului cu sertare este capacitatea de a stoca documente, chei de chei și alte lucruri similare într-un singur loc, care de multe ori nu sunt la momentul potrivit. Pentru o familie mare, puteți asambla un întreg sistem de stocare a pantofilor din mai multe module.

Avantaje și dezavantaje

Mobilă care îndeplinește toate cerințele utilizatorului, desigur, nu există. Fiecare dintre modelele prezentate în magazine sau la comandă are avantajele și dezavantajele sale.

După ce a analizat atât acele, cât și celelalte părți, cumpărătorul decide ce este dispus să facă și ce este pentru el absolut inacceptabil:

 • Pantofii de pe coastele deschise vor aduna praf, dar in acelasi timp vor fi in permanenta ventilate.
 • Este imposibil să potriviți pantofii înalți în pantofi înguste, închis pentru slăbire, iar postamentele închise cu rafturi orizontale ocupă prea mult spațiu.
 • Rafturile înalte sunt foarte spațioase, dar extrem de instabile.
 • Modelele din lemn sunt frumoase, dar pot fi ușor distruse prin punerea pe rafturi a pantofilor murdari și umedi.

După ce cântăriți toate avantajele și dezavantajele, puteți merge în siguranță la cumpărături.

Producători renumiți și recenzii

Cei care își iubesc pantofii și ordinea în hol, adesea merg la Ikea pentru o soluție gata pentru stocarea pantofilor sau pentru idei noi. Mobilier compact și spațios al unui producător renumit este situat în mod tradițional în categoria de prețuri de mijloc.

Cei care își pot permite o calitate excelentă de la branduri bine-cunoscute aleg mobilier din Italia și Spania. De exemplu, fabrici Panamar, Disemobel, Gruppo Dos (Spania) produce modele confortabile și funcționale din lemn natural. Indiferent de forma, dimensiunea și designul produsului, acesta va ajuta la menținerea ordinii și curățeniei în casă.

Comentariile excelente ale fanilor mobilierului de stare se adresează producătorilor italieni: Ferro Rafaello, Tarocco Sergio, Morello Gianpaolo.

Exemple de exemple și opțiuni frumoase

Cutiile de bijuterii Elite ale designerilor italieni și spanioli sunt renumiți pentru calitatea de neegalat și designul elegant. Tehnologiile moderne vă permit să creați mobilier elegant, funcțional și durabil.

Designeri cu un model arata uimitor. Prin alegerea acestei opțiuni, cumpărătorul primește nu numai o piesă de mobilier, ci și o adevărată opere de artă.

Pantofi foarte elegant cu picioarele.

O mulțime de modele de succes pentru diferite interioare realizate manual. Fiecare maestru devine un designer și creează mobilier unic, mult mai potrivit pentru stilul camerei decât orice model de producție în masă. Creațiile designerilor celebri sunt rafinate și frumoase, dar în originalitate, mulți pantofi de casă nu sunt în niciun caz inferior acestora.

Vedeți următorul videoclip pentru câteva idei despre cum să păstrați pantofii.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor