Care ar putea fi raftul pe hol?

 Care ar putea fi raftul pe hol?

Dintre diferitele elemente de mobilier folosite în holuri, este imposibil să nu menționăm rafturile. Acestea vă permit să creați o impresie pozitivă și să deschideți multe oportunități de design. Alegerea acestor structuri trebuie să fie abordată în serios și responsabil.

tipuri

Perioada de valabilitate în hol în coridor pentru pălării cu cârlige - nu singura opțiune. În cazul în care panoul cu aceleași cârlige este suplimentat cu o suprafață orizontală pentru aspectul umbrelelor și pungilor, toți oaspeții vor putea să se îmbrace și să se dezbrace într-un singur loc, fără să meargă nicăieri și fără a-și pierde timpul. Ramă pentru agățarea cheilor este, de obicei, plasată mai aproape de ușă și, în general, este făcută destul de mică, uneori într-un format unghiular.

În plus față de aceste opțiuni, în hol pot fi amplasate următoarele structuri.

 • Raft de șa;
 • Organizator de mobilier Cubby (negru);
 • Rafturi pentru pantofi.

Depozitarea pălăriilor de iarnă este adesea situată deasupra suportului de haină, deși nimic nu vă împiedică să îl instalați în orice loc confortabil. În majoritatea cazurilor, designul este realizat din lemn, PAL sau MDF, dar dacă doriți, puteți comanda un produs metalic.

Organizatorii sunt buni în versatilitatea lor, ceea ce este deosebit de important dacă nu există suficient spațiu.

Locurile pentru încălțăminte nu atârnă pe perete și se pun pe podea; în astfel de produse fațada nu este întotdeauna disponibilă. Mai des, designerii au furnizat sisteme care păstrează pantofii în poziția corectă și împiedică alunecarea lor în lateral. Valoarea depinde de numărul de perechi de pantofi pe care trebuie să le stocați.

Unele dintre rafturile de pantofi sunt destul de mari și se aseamănă mai degrabă cu vestiarele deschise. Forma lor geometrică este dreptunghiulară, rotundă sau pătrată.

În orice caz, mobilierul din hol nu poate fi considerat un lucru minor, trebuie să fie durabil, altfel aspectul său se va deteriora rapid, funcționalitatea va fi pierdută.

Rafturile de perete deschise elegant vor permite tuturor celor care intră în casă să-și elibereze buzunarele și pungile, pungile de la îmbrăcămintea exterioară, accesoriile, să se rostogolească aceleași pungi și pungi. Dacă nu există un loc special pentru ei, va trebui să strângeți totul pe podea sau să-l transportați peste tot, ceea ce este foarte incomod, neigienic și nepractic.

Este destul de convenabil să folosiți un raft cu balamale pe coridor, această soluție vă permite să economisiți o mulțime de spațiu, care lipsește întotdeauna. Dacă ne apropiem de subiect creativ și într-un mod original, atunci se va dovedi a decora cel mai complex, controversat interior.

Rețineți că cuierul este instalat imediat și nu vă puteți confunda atunci când alegeți un loc pentru el. Instalarea este posibilă la orice înălțime, iar raftul sau pieptul pantofului situat în partea inferioară este, de asemenea, puțin probabil să fie gol.

Orice pantofi sunt folosiți în familie (după stil, formă, mărime), se vor potrivi în mod armonios și confortabil într-un astfel de magazin.

Avantajele raftului montate cu un cuier și obuvnitsy evident.

 • Chiar și o cameră înghesuită este descărcată vizual și fizic;
 • Spațiul este utilizat mai eficient;
 • Animalele de companie nu vor ajunge la pantofi, nu vor primi praf și nu se vor zdruncina, vor fi pe drum;
 • Obțineți ceea ce aveți nevoie, mult mai ușor decât cu un mezanin;
 • Produsul este destul de frumos, iar o varietate de modele vă permite să alegeți soluția optimă pentru fiecare gust și portofel.

Rigla de colț pentru telefon este, de asemenea, foarte solicitantă, deoarece este încă imposibil să abandonezi complet telefoanele de oraș și încerci să le montezi cu șuruburi, chiar dacă baza le permite, nu sunt o idee bună.

Instalarea pe un raft sau masă obișnuită este, de asemenea, puțin probabil să ajute: în hol, acest mobilier este puțin probabil să fie pus și, în unele cazuri, este ușor să perii telefonul.

Puteți face-o singură cu un raft de telefon pe colț, tocmai ai tăiat-o cu un jigsaw dintr-o bucată de PAL și, pentru a descuraja un semicerc de dimensiunea dorită, ia o plăcuță potrivită. Jigsaw atunci când prelucrarea PAL poate lăsa chips-uri, acestea trebuie să fie mascate cu marginea PVC lipit pe capete. Pentru lipirea se va potrivi orice adeziv super din magazin. Zidul de perete nu este necesar dacă tăiați cu atenție canelurile obișnuite ale lamei de ferăstrău din raft pentru conectarea firelor.

materiale

Foi de gips-carton și de lemn nu sunt singurele materiale care pot fi utilizate în fabricarea de rafturi pe hol.

Produsele din sticlă cu aditivi metalici sunt în mod constant elegante și elegante. Pe lângă arborele "pur", este posibil să se includă și opțiuni cu includerea altor materiale structurale, dar chiar și de la o singură placă este posibilă crearea unei compoziții atractive și funcționale.

Fiecare material are punctele forte și punctele slabe care trebuie luate în considerare.

 • Deci, lemnul este prietenos cu mediul, diferă printr-o textura nobilă și prin plasticitatea formelor sale, dar în același timp este destul de scump și prelucrarea sa este mult mai complicată decât pare. Absorbția intensă a umidității vă permite să depozitați numai lucruri curate și uscate: dacă intenționați să puneți pantofi, va trebui să aplicați un strat de grund de protecție.
 • Produsele din placaj sunt mai accesibile decât cele din lemn, dar sunt mai grele și absorb apa.
 • PAL sunt inițial fabricate cu un strat de acoperire care împiedică pătrunderea apei și chiar în producție le poate oferi o varietate de culori. Dar este necesară deformarea filmului de protecție, iar materialul pierdut se va prăbuși rapid.
 • Structurile metalice sunt durabile și rezistente, dar destul de grele.
 • Plasticul (PVC și alte opțiuni) este ușor de curățat, tolerează ușor umiditatea și este ieftin.

Rețineți că rafturile trebuie să fie deschise, altfel lipsa ventilației va duce la acumularea de umiditate în interior.

dimensiuni

Dimensiunile rafturilor pentru încălțăminte sunt de obicei de 60-80 cm lățime. În cazul în care camera este mare sau doriți să păstrați pantofi foarte diferite, este mai bine să alegeți produse cu lățimea de 100-120 cm. În mod deosebit, versiunile înguste (până la 18 cm) pot fi puse chiar în spatele ușii, dar nu permiteți să puneți cizmele de iarna cu vârfuri înalte. Unele fabrici au în sortimentul lor modificări cu o lățime mică, dar cu o înălțime mare, ocupând 15-20 cm în adâncime.

culoare

Culoarea albă și nuanțele sale sunt cele mai solicitate. Acest lucru este legat nu numai de prospețime și ușurință vizuală, cu capacitatea de a extinde spațiul, pentru a face ca acesta să nu pară înghesuit. Faptul este că în hol există rareori lumină suficientă și este necesar să se utilizeze rațional chiar și iluminarea naturală slabă, care este încă acolo, iar culoarea albă a mobilierului se descurcă perfect cu această sarcină.

Ventilatoarele experimentelor pot fi calme: rafturi colorate și atrăgătoare în hol sunt, de asemenea, destul de potrivite. Dacă sunt deschise, aceasta va sublinia favorabil numai demnitatea pantofilor tăi.

Modelul de lemn natural foarte popular poate fi recomandat în aproape orice interior.

tipuri

 • Perioada de valabilitate pentru încălțăminte și pungi adesea devine o decoratie interioara stilată. Este destul de simplu să-l folosești, trebuie doar să plasezi pungile pe capacul superior al depozitului de pantofi. Ca o opțiune mai estetică, atașamentele sunt folosite pentru agățarea sacului, punga peste raftul inferior.

Există și un alt mod de a distinge între stocarea diferitelor lucruri - utilizarea compartimentelor separate prin partiții pentru ele.

 • Rafturi pentru haine se recomandă utilizarea pe coridoare, deoarece acestea vă permit să înlocuiți dulapurile voluminoase coupe, care nu este peste tot și se pare că se dovedește. Adesea, ele sunt făcute atașate (este convenabil, nimic nu devine sub picioare, și în același timp, spațiul este folosit la maxim).
 • Perioada de valabilitate pe perete cu sertare pentru miniaturi - nu la fel ca la "pentru chei"; chiar și cei care le fabrică profesional la domiciliu sau le deschid în mod constant, blochează multe încuietori, aproape întotdeauna păstrează cheile în altă parte. În cazul în care un raft special pentru chei și iese în evidență, atunci este mai degrabă decorative în natură decât practic, prin urmare, aspectul său ar trebui să fie abordate cât mai atent posibil.
 • Și aici rafturi telefonice trebuie să fie în mod necesar larg, spațios și stabil; este, de asemenea, necesar să le decorați, dar numai o suprafață plană, nu sunt necesare alte elemente de design și chiar dăunătoare.

stil

În holul Provencal vor intra în mod armonios numai acele rafturi care sunt fabricate din materiale naturale. Cel mai bun dintre ei va fi un copac, în special decorat cu modele tematice. În acest stil, precum și pe coridor, decorat în stil de țară, capacul arată bine, ceea ce depășește dimensiunile raftului însuși.

Într-un cadru minimalist, în hi-tech sau într-un hol modernist, desenele în roșu-alb-negru sunt ideale, deși, dacă doriți, puteți experimenta și alte culori.

decorare

Ca elemente decorative, șipcile decorative au avut rezultate bune în multe case; ele pot fi făcute atât cu mâinile lor, cât și cu grilele achiziționate. În timp ce pregătiți design-ul însuși, merită să utilizați metodele de decupaj sau îmbătrânire artificială în designul său, rezultatul va depăși cu mult așteptările dumneavoastră. Atunci când există o lipsă acută de "zest" în interior, un raft luminos este capabil să-și îndeplinească acest rol.

desen

În cazul în care zona de intrare are o dimensiune mică, sunt preferate umerase metalice. Astfel de produse nu pot fi prea observabile, ca și cum ar fi pierdute și dizolvate în contextul general. Dar există și alte opțiuni care devin accent luminos sau decorate într-un mod neobișnuit.

Important: nu supraîncărcați spațiul cu mobilier, inclusiv rafturi, dacă acesta este deja puțin. Mobilier multifuncțional - în afara concurenței.

În loc să achiziționați un raft agățat, cutie de încălțăminte și bancă în plus față de ele, alegeți un design în care toate aceste elemente sunt combinate. Obligatoriu obligatoriu: materialul rafturilor trebuie să respecte restul mobilei, precum și execuția acestora. Dacă totul este deschis și aerisit sau masiv și ponderat în aparență, atunci nu ar trebui să existe nimic din această gamă.

Cum sa alegi?

Se poate părea că raftul agățat pe hol este un lucru simplu și simplu, trebuie doar să cumperi ceea ce îți place în exterior, iar problema este rezolvată. Dar acest lucru, desigur, este departe de a fi cazul: asigurați-vă că pentru a afla dacă există un loc pentru depozitarea capului în acest mobilier. Adâncimea raftului corespunzător, atât la fabrică, cât și la domiciliu, nu trebuie să fie mai mică de 24 cm.

Lăcuit sau făcut din produse din sticlă durabilă mai bine decât de obicei, deoarece acestea vă permit să vedeți obiectele descompuse de mai jos.

Sistemele deschise de depozitare a încălțămintei sunt în permanență ventilate și va fi mai ușor și mai ușor pentru toți cei care vin să-și pună cizmele, încălțămintea sau încălțămintea pe un astfel de raft decât să le pună în spatele ușii. Dacă există câini în casă, nu există altă alegere: va trebui să cumpărați pantofi închisi. În ceea ce privește plasarea pantofului în sine, opțiunea clasică este considerată orizontală, dar există și alte scheme - depozitare la un unghi și chiar plasare verticală.

Dacă este nevoie sau nu de menajera de pe raftul de acoperiș, depinde de dvs. Este practic, dar cu toate acestea, va fi mai sigur să stocați toate cheile într-un loc pe care cei care intră în locuință nu o vor observa imediat. Printre organizatori, cele mai bune sunt cele care au buzunare speciale pentru stocarea diferitelor obiecte mici (curele de câine, înregistrări cu telefoane importante, mementouri utile și altele asemenea).

Opțiuni de succes și interesante

Rack-uri neobișnuite în interior - o soluție foarte promițătoare. Arată mult mai bine decât bufeuri, mese de cafea sau vase simple de flori, iar funcționalitatea lor este mult mai mare.Rafturile de colț sunt relativ înguste, dar deoarece acestea pot acoperi toată sau aproape toată lungimea unei încăperi, nu veți întâlni o lipsă de spațiu.

Produsele falsificate, cu adevărat nonstandard și expresiv estetic, realizate la comandă în funcție de cerințele individuale. În plus față de umerase, rafturi pentru chei și capace, variante complexe (așa-numitele organizatori) cu o bază magnetică atrag atenția. Orice lanț sau cheie, puteți lipi de suprafața de jos și nu-l mai pierdeți.

Desenele magazinelor nu satisfac pe toată lumea, iar eforturile unor designeri profesioniști nu fac prea mult pentru a corecta situația. Dar puteți întotdeauna să faceți un model individual adecvat cu propriile mâini, fără a pierde timp și bani pentru a plăti pentru maeștrii privați. Se recomandă utilizarea gips-cartonului. Chiar și cei care nu cunosc materialele și instrumentele vor fi capabili să o proceseze calitativ și să se bucure de rezultatul obținut de mulți ani.

Rămâne să spunem puțin despre modelele cărților. Ele nu sunt necesare pentru a înlocui o bibliotecă cu drepturi depline. Ideea este complet diferită - transformarea holului într-o cameră de zi în miniatură, în ajunul său.

Cum să faceți mobilier pentru hol, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor