Scaune căptușite într-o sală: confort și funcționalitate

Holul este prima cameră pe care o vedem când vine acasă. Prin urmare, este foarte important să fie furnizat exact așa cum ne place, astfel încât să apară o bună dispoziție imediat după ce veniți acasă. Acest lucru vă va ajuta pe otomani pe hol: este confortul și funcționalitatea, precum și doar o piesă de mobilier autentic și demn de orice interior.

tipuri

Pentru a nu fi confundat cu alegerea unui om otoman în hol, trebuie să examinați cu atenție fiecare dintre subspecii sale, să determinați materialul de la care ar trebui să faceți băutura dvs. și, bineînțeles, să vă familiarizați cu opțiunile care vă pot fi oferite în magazin.

lucrat

Una dintre cele mai populare tipuri, care, totuși, a fost folosită pe scară largă în antichitate, ceea ce îl face potrivit pentru interioare în stilul antichității - baroc, clasicism, rococ sau gotic.De regulă, este diferit în aparență de la "frații" ei, deoarece este un scaun moale pe picioare forjate. Principalul punct culminant al acestor modele este, bineînțeles, forjarea.

Aceste modele uimitoare și bucle din metal cu sofisticarea lor atrag atenția cumpărătorilor până acum, și pernele moi "belly" de pe scaunele de scaune doar completează imaginea. Desigur, un astfel de obiect nu se va potrivi cu fiecare interior, așa că înainte de a cumpăra un astfel de lux, aruncăm o privire în sala ta de câteva ori. În ceea ce privește otomanii forjați, se pot identifica câteva modele des utilizate cel mai frecvent.

  • Cadă forjată cu pernă rotundă. De regulă, astfel de bufeuri sunt voluminoase și atrag instantaneu ochiul. Sunt confortabili să stea pe loc și sunt asociați cu mobilierul aristocraților francezi din secolul al XIX-lea.
  • Cadou forjat cu pernă plată, de orice formă. Seamănă cu un scaun, arată mult mai puțin patetic cu primul său "frate", dar nu mai puțin elegant. Datorită strălucirii sale externe și fizice potrivite pentru spații minimaliste. De regulă, are picioare subțiri, siluetă "subțire".

de lemn

De regulă, în cazul cărucioarelor, a cutiilor, a cutiilor, a cuferelor sau a oricaror altor otomani cu compartimente pentru a depozita ceva, este folosit lemnul. Ea, într-un fel sau altul, acționează ca bază, schelet și poate fi tapițată în țesătură sau piele.

În mod convențional, există mai multe tipuri de astfel de tipuri:

  • Din lemn tare și foarte dur: zada, mesteacan, stejar, brad, frasin si carpen, nuc, trestie si cherestea.
  • Din specii de lemn moale: molid, cedru, pin, aspen.
  • Căutări funcționale, adică combinarea mai multor funcții, cum ar fi depozitarea mobilierului și a locurilor.

Rattan poufs

Rattanul este un tip de pluș - rattan. Principala diferență dintre acest material și lemn clasic este "umplerea" acestuia: stratul superior este o coajă puternică, stratul intermediar este moale și poros, miezul dur fiind în interior. Ar trebui să se înțeleagă, de asemenea, că mobilierul din rattan este un mobilier din răchită, iar acest lucru trebuie luat în considerare atunci când cumpărăm un camion, pentru că nu toate coridoarele se vor potrivi acestui stil. Poate fi artificial și natural.

Deci, rattanul artificial are numele "politrotang" și este foarte rezistent la decolorare și umezeală,este ușor de tratat și vine într-o gamă largă de culori (în timp ce ratanul natural, deși are o culoare albă în natură, este vopsit doar în patru culori clasice - miere, brandy, cafea și măsline) în pregătire pentru eliberare. Cu toate acestea, polyotang nu este la fel de durabil ca naturale, deci este adesea folosit împreună cu o bază metalică sau de lemn - cadru. Puffs, realizate din rattan natural, sunt în primul rând ecologice. Ele durează mai mult decât mobilierul obișnuit din lemn, sunt durabile și higroscopice, ușor de întreținut și durează aproximativ 20-25 de ani. Trebuie remarcat și greutatea redusă a întregii structuri.

piele

Otomanii din piele nu sunt mai puțin populari în ultimele decenii. Fabricat din piele naturală, din piele ecologică sau din piele, otomanii arată elegant și elegant atât pe hol, cât și în orice altă parte a apartamentului. Datorită sferei în creștere a designului, au început să decoreze cu diverse modele (pictate sau gravate), să picteze pielea în culori diferite, chiar și cele mai strălucitoare, creând astfel bucăți de mobilier cu adevărat uimitoare.

Cumpărătorii pot alege - gama este imensă.Piele de piele sunt acum considerate cele mai populare și populare, astfel încât acestea sunt produse în cantități mari. Atunci când alegeți, este foarte important să acordați atenție materialului din care sunt fabricate, astfel încât să puteți subdivona bucățele de piele în astfel de categorii.

Piele de anilină

Poate că aceasta este una dintre opțiunile cele mai scumpe. Pielea arată elegantă, naturală și foarte prezentabilă - are o luciu moale, textura elastică. Nu provoacă alergii, deoarece procesul de bronzare are loc cu utilizarea impregnărilor naturale ale plantelor. Acest material este în mod obligatoriu supus vopsirii cu coloranți de anilină, deci atunci când alegeți mobilierul din anilină, acordați o atenție deosebită calității stratului de acoperire: dacă este vopsit corect, pielea se va șterge rapid.

Acest tip de piele se caracterizează prin designul antichității - atât artificial cât și direct cauzat de vârsta materialului, pentru că îmbătrânește foarte frumos. Are o relație bună cu apa, dar pentru o lungă perioadă de timp este mai bine să nu lăsați anilina cu ea: dacă murdăria sau orice altceva este amestecat cu apă, pielea se poate înmuia accidental în ea, ceea ce va afecta, fără îndoială, procesul de curățare.Îngrijirea, apropo, nu este deosebit de dificilă, dar va trebui să achiziționați un produs special cu un efect de hidratare, care va curăța suplimentar produsul de murdăria și praful care pot intra în apă. Usor zgârieturi și alte deteriorări mecanice. Merită în funcție de aspectul său - destul de scump.

Din piele semi-anilină

Este mai ieftin decât "colegul" său, se pare că este mai puțin natural, totuși, acesta a sporit puterea. În general, este foarte bine rezistată de influențele externe. Perfect pentru holuri în apartamente cu trafic ridicat sau pentru săli de recepție în birouri.

Piele de piele de piele

Unul dintre materialele de elită este făcut din sculptură de cerb, pielea de oaie cu coadă scurtă, căprior adulți. Este extrem de greu să ai grijă de ea și dacă ai animale în casa ta, nu se recomandă să cumperi produse din acest material. Suedeza foarte ușor atrage poluarea, fie ea praf sau lână, și trebuie curățată aproape în fiecare zi. Desigur, datorită producției moderne, acum acest proces a devenit mult mai ușor - chiar și în producție, materialul este prelucratsoluții speciale, și în viața de zi cu zi, puteți cumpăra omologii lor mici pentru îngrijirea picăturilor. Suede pare foarte prezentabilă și dacă înțelegeți cum să aveți grijă de ea, justifică pe deplin prețul ei.

Din piele ecologică

Poate una dintre opțiunile cele mai ieftine și în același timp durabile. Este material dur și durabil, nu este sensibil la abraziune și la schimbările de temperatură. Compoziția include bumbac cu vinil, care oferă asemănări cu textura din piele. Paharele din piele ecologică nu absoarbă lichide, apă, nu permit aerul, nu se încălzește, creând un efect de seră. Menține cald în căldură rece și rece. Este considerat un material ecologic, este convenabil să aveți grijă de acesta, iar gama de culori este uimitoare.

Din piele

Este foarte important să se facă distincția între piele ecologică și piele artificială - acestea sunt două materiale complet diferite, cu caracteristici complet diferite. Deci, pielea este fabricată din PVC și este o peliculă aplicată pe o țesătură sau pe bază de tricot. Kozham are caracteristici destul de bune, este durabil și rezistent la influențele mediului, dar nu poate fi numit ecologic și respirație.Rezistent la deformare, dar predispus la zgârieturi, înălbitori, mucegai, lumina soarelui și abraziune.

Puffs din piele vor dura o lungă perioadă de timp. Acest lucru, ca să spunem așa, "versiunea de stejar". Cu toate acestea, există unele dezavantaje. După mai mulți ani de funcționare, pielea va începe să scurgă apa. Puțini oameni știu, dar puful de la acest material nu poate fi plasat lângă dispozitive de încălzire, baterii sau sobe - când PVC este încălzit, începe eliberarea dioxinei volatile, a cărei prezență în camerele de zi este foarte nedorită. Pielele de piele se găsesc sub formă de cuburi sau pătrate, mai puțin adesea cilindri sau structuri asimetrice.

desen

Punga în formă de cutie este diferită prin faptul că are o suprafață moale moale și în interiorul ei este un spațiu gol care poate fi umplut cu orice. De regulă, o astfel de construcție are forma unui cub sau a unui dreptunghi și este oarecum similară cu un dulap sau cu un sicriu. Puștile au, de asemenea, un capac deasupra.

Puff-Knegt poate fi numit pe bună dreptate unul dintre cele mai funcționale - combinând, spre deosebire de ceilalți, până la trei proprietăți: poate fi folosit ca o masă în detrimentul unei suprafețe plane, ca un loc de ședere și, surprinzător, ca o noptieră completă.Sub scaunul unui astfel de camuflaj, există rafturi la rând pe care pot fi plasate cărți și tot felul de lucruri și ele sunt adesea combinate cu un alt compartiment suplimentar cu o ușă. Acest puff este probabil cel mai complet dintre "frați".

În general, bufeurile își iau adesea un rol suplimentar și nu se limitează la stocarea lucrurilor. De exemplu, există modele care combină un pouf și un cuier. Ele sunt vândute ca un singur produs, cel mai adesea falsificate și inseparabile una de cealaltă. Ei trebuie doar să adauge coșuri (răchită sau din același ratan), perne și pe cuier pentru a determina hainele potrivite, iar apoi se vor juca cu toată frumusețea lor.

Unghiul de manevră are un design triunghiular. Este foarte convenabil dacă există un spațiu mic în hol, dar scaunul este cu siguranță necesar și este adesea plasat lângă perete în colț, ceea ce face posibilă utilizarea întregului spațiu liber cât mai comod posibil. Scaunul, apropo, este adesea înclinat, iar în interiorul puff-ului poți păstra câteva lucruri.

Picioarele alungite, băncile vor permite mai multor persoane să se așeze pe ele, ceea ce este deosebit de important pentru familiile cu copii sau case care adesea iau copii.De regulă, astfel de bănci au sertare sau rafturi glisante în interior, ceea ce este, de asemenea, convenabil pentru depozitarea pantofilor. Există, de asemenea scaune cu căptușeală - scaune, de regulă, ele reprezintă o bază moale dreptunghiulară sau pătrată, cu spatele pe care puteți să vă întoarceți. Acestea sunt foarte convenabile, mai ales dacă trebuie să stați pe un pușcă timp de câteva minute. De regulă, un astfel de design este tapițat cu piele și seamănă cu scaune foarte mici, fără cotiere. Puff-fotolii cu spate semicircular arata foarte original. Același lucru este valabil și în cazul picioarelor miniatură pe picioarele înalte - ele seamănă cu scaunele de bar, cu toate acestea, ele nu sunt atât de înalte și destul de universale pentru ele însele, sunt, de asemenea, potrivite pentru un hol.

Mențiuni speciale sunt canapele. Ele sunt foarte asemănătoare cu bufeurile alungite obișnuite, dar, de regulă, nu au un compartiment ascuns - sunt un scaun lung, moale pe picioarele medii. Maximum - sub scaun poate fi un raft suplimentar pentru pantofi sau alte articole. Puff-canapeaua poate fi falsă sau din lemn sau din piele. Cu toate acestea, ele câștigă adesea din cauza tapițeriei: pot fi cele mai diverse, de la compoziții simple tricotate până la țesături complexe de catifea sau suede cu modele colorate.

Dimensiuni și forme

Cea mai clasică formă a pufului este considerată a fi un cub - un pătrat cu aceleași laturi. Cu toate acestea, producția și designul nu stau în picioare, deci acum puteți găsi un număr foarte mare de cadouri geometrice. Dintre acestea, un cilindru sau o jumătate de cilindru, un con trunchiat (un con fără vârf, cu o bază rotundă, "tăiat în mijloc"), un trapez, un cerc în sensul unui pufer cu baze rotunde și laturi rotunjite și o minge sunt un produs fără formă.

Otomanul poate fi atât lung, cât și alungit, îngust și lată, în formă de vârf, un semicircular neobișnuit triunghiular sau original. Producția modernă ne oferă o mare posibilitate de selecție. De asemenea, atunci când alegeți forma puffului, este important să luați în considerare faptul că acesta poate fi pe picioare sau cu un fund solid. Dintr-o dată, există un astfel de lucru - bufe sub formă de obiecte sau animale, de exemplu, o floare de trandafir sau un hipopotam. Încă mai câștigă popularitate, iar copiii, desigur, se uită la ei mai întâi.

30x30 cm sau 25x25 cm pot fi considerate dimensiunea clasică pentru scaunul căptușit. Aceasta, de regulă, este suficientă pentru o singură persoană - pentru a-și scoate încălțămintea sau a se așeza "pe pistă".Desigur, pentru a stoca orice lucru în interiorul sau deasupra dvs. va fi nevoie de un pușcă mai mare, iar aici trebuie să țineți cont nu de zona scaunului, ci și înălțimea și lățimea produsului în sine. Mici otomani potriviti pentru a pastra una sau doua perechi de pantofi la inaltime si latime, ar trebui sa fie de la 50 cm. Cufere mari destinate depozitarii unor obiecte mai voluminoase sau servind ca o cutie pentru gizmosul rar folosit, de obicei de 70x70 cm. depinde de forma scaunului căptușit.

funcții

De fapt, otomana - cea mai versatilă piesă de mobilier. În funcție de dorința dvs., practic orice poof poate fi folosit în mai multe moduri diferite, la diferite perioade de timp și uneori complet în același timp. De exemplu, varianta cu folosirea căruciorului ca loc suplimentar este larg răspândită, ceea ce este deosebit de important în holuri, deoarece nu există suficient spațiu.

Puteți sta pe ea pentru a vă scoate încălțămintea sau pentru a arunca temporar un capac - ceea ce, apropo, ilustrează perfect un exemplu al versatilității folosirii acestei mobilier. Puful poate servi și ca sertar sau raft pentru a stoca ceva permanent, cum ar fi pantofi sau eșarfe, ceea ce este la fel de important în condițiile unui spațiu limitat al halei.Fiind un raft suplimentar, bautura nu inceteaza sa mai fie un loc bun pentru a sta.

Deseori, scaunele cu căptușeală sunt folosite ca noptieră. Destul de populară a fost instalarea acestuia în apropierea oglinzii, astfel încât, în timpul ajustării, nu aveați nevoie să rulați din cameră în cameră. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile care folosesc cosmetice. Glisați ușor tot ce aveți nevoie pentru a arăta, vă puteți aduce în siguranță.

Soluții de culoare

De fapt, culoarea produsului pe care-l cumperi acasă depinde numai de preferințele dvs. de culoare și de schema de culori și temperatura halei de intrare. Temperatura de culoare este un lucru foarte important în general, ceea ce face posibilă combinarea corectă a culorilor aparent complet incompatibile. Alb-negru sunt culori neutre în mod implicit și pot fi combinate cu oricare altele.

Este considerat clasic nuanțe reci de albastru, verde, purpuriu, dar acest lucru nu este complet adevărat. Dacă notele roșii calde sunt vizibile în violet, atunci este deja cald; dar dacă dă gheață, apoi frig. La fel cu nuanțe tipice, aparent, calde - roșii și galbene.Galbenul, care este mai aproape de verde deschis, poate fi atribuit în întregime reprezentanților gama rece, dar roșul cu note de foc poate fi atribuit căldurii. Astfel, nu este greu de ghicit că caldul violet va arăta mai bine cu roșu-foc decât cu galben rece și invers. Acest lucru este foarte important, deoarece recent proiectarea de camere în culori destul de neobișnuite sau prezența unui accent luminos în cameră a devenit popular.

Opțiunea dubioasă pentru hol este considerată a fi bufe și mobilier în general, nuanțe luminoase. Acest lucru se datorează, în parte, poluării ridicate a acestei încăperi și contactului frecvent al mobilierului cu încălțăminte, însă, dacă aveți o mare dorință de a cumpăra o nuanță albă sau pastelă a pufului, atunci nu ar trebui să abandonați ideea. Principalul lucru - fi pregătit în avans pentru ceea ce va trebui să aibă grijă de el mai ales. Cele mai populare sunt nuanțele bej și gri deschis.

Reguli de selecție

Alegerea vopselei pentru coridor, de fapt, nu diferă de alegerea proprie în grădiniță sau în orice altă încăpere - modelele sunt aceleași. Mai întâi de toate, decideți cu privire la dimensiunea plicului: nu ar trebui să preia mult spațiu și, în mod ideal, să introduceți nișă în hol.Pentru a face acest lucru, măsurați în avans cu o bandă sau centimetru această foarte nișă și mergeți cu măsurătorile dvs. la magazin. Gândește-te dacă vrei o căsuță de călătorie sau nu. Avantajele primului, desigur, în posibilitatea de a schimba cu ușurință "locul de reședință", dar poate că pur și simplu nu aveți nevoie de ea. Această piesă de mobilier poate fi deplasată cu ajutorul roților sau rolelor.

Asigurați-vă că să acorde o atenție la cusături - mobilier de calitate nu ar trebui să fie doar lipite cu un instrument special, dar cusăturile pe ea nu ar trebui să fie vizibile. Umplerile neregulate, zgârieturile, inclusiv cusăturile rupte și firele grosiere emit mobilier de calitate slabă pe fundalul alteia.

Alegeți o relație otomană cu acoperirea pe care o aveți în hol. Astfel, de exemplu, este imposibil să se pună greutăți pe laminat, prin urmare, pentru el, puțurile de lumină din rattan sau orice bufe cu fund plat ar fi o opțiune ideală, astfel încât picioarele să nu lase îndoiri. Pentru țigle, datorită suprafeței sale destul de alunecoase, nu sunt recomandate bufete cu picioare metalice grele sau role care ar putea să-l scarpine. Pentru mochete și mochete, în principiu, orice tip de leșcă este potrivit, dar trebuie evitate și rolele de metal dur. Dar pentru linoleum și plăci, alegerea nu este limitată.

7 fotografie

Dacă alegerea unui camion pare a fi prea dificilă pentru dvs., amintiți-vă că puteți să o faceți întotdeauna cu propriile mâini, de exemplu, din lemn, și să-l tapiți cu cauciuc și cârpă din spumă. Desigur, aceasta nu se va face mai rău decât în ​​cazul unui produs de designer achiziționat.

Nu este o revizuire video excelentă într-un stil clasic.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor