Proiectarea dulapurilor în hol

Proiectarea dulapurilor în hol

Furnizarea casei cu mobilier este imposibil să ignorăm hol. Cunoașterea principiilor de bază ale selecției și a nuanțelor de bază vă va ajuta să alegeți un cabinet frumos și atractiv care să dureze cât mai mult timp posibil.

Caracteristici de design

Dulapurile cu colțuri pentru holuri oferă numeroase posibilități pentru imaginația atât a designerilor, cât și a consumatorilor înșiși. Se deschid perspective deosebit de bune acolo unde nu există nici un alt mobilier sau foarte puțin, atunci se va dovedi a transforma dulapul în centrul semantic al întregului interior. Designul creat de profesioniști este cu adevărat unic: nici magazine, nici cataloage, nici expoziții nu pot oferi nimic de acest fel.Prin urmare, o ușoară creștere a prețului în comparație cu produsele de serie este pe deplin justificată.

În unele aspecte, dulapurile încorporate și colțurile funcționează foarte bine; o idee bună este utilizarea de mobilier cu motive marine, în stilul țării (atunci când apartamentul este decorat corespunzător).

Caracteristicile produselor de designer constau deseori din:

 • combinații non-standard de materiale diferite în textură;
 • atelier atipic;
 • accesoriile rafinate purtând nu numai încărcare funcțională, ci și stil.

Luați în considerare cu atenție orice opțiune, cu tot respectul față de frumusețea exterioară a mobilierului de designer, ar trebui verificată din punct de vedere practic: asigurați-vă că utilizați dulapul în mod convenabil și că se va potrivi tot ce aveți nevoie.

Materiale și opțiuni pentru decorarea fațadelor

Nu există nici un răspuns la această întrebare "sub formă generală" și nu poate fi, este necesar să se țină seama de designul camerei ca întreg și de stilul altor piese de mobilier pe hol. Principiul este simplu - nici o culoare nu contrastează, dimpotrivă, cu cât meciul este mai apropiat, cu atât rezultatul va fi mai bun.

Aspectul poate varia în limite largi datorită:

 • tipărirea fotografiilor de autori;
 • fațade iluminate deschise;
 • intersecții non-standard de materiale (de exemplu, bambus și sticlă);
 • negru ochelari, picturi de aur;
 • fuzionarea recepțiilor;
 • adaugă blocuri decorative.

Există o mulțime de materiale și opțiuni pentru decorarea fațadelor în dulapurile de cameră și nu face nici o problemă chiar și pentru a le face foarte luminoase. Aceeași imprimare foto, care ilustrează orașul de seară, plină cu lumini sau flori decorative selectate, atrage imediat atenția asupra ei înșiși. Plăcile și soluțiile lor de culoare sunt aproape inepuizabile, dar este important să gândiți imediat care dintre ele nu va înceta să vă atragă în doi sau patru ani.

Dulapurile din ghips nu trebuie neglijate, tehnologiile moderne permit obținerea unui rezultat decent.

Avantajele structurilor realizate din acesta sunt:

 • siguranța mediului;
 • izolație termică excelentă;
 • imunitate la umiditate;
 • posibilitatea de a încorpora corpuri de iluminat;
 • și cu toate caracteristicile pozitive încă preț accesibil (extrem de important acum).

Sistemele din sticlă se află pe punctul de a fi permise, deoarece ușile vitrate sau vitrate pot sparge armonia, pot crea efecte neplăcute și neașteptate.Acesta este exact cazul în care consultanța unui designer cu experiență va ajuta la economisirea banilor, la eliminarea erorilor.

Atenție ar trebui să se aplice și pentru instalarea pe hol a mobilei, plină cu elemente decorative din plastic.

Culori și printuri

Rețineți că amprentele sunt limitate și numai în cazuri individuale.

Astfel, imaginile care amintesc de un leopard sau de o zebră (în culoare sau siluetă) sunt caracteristice ușilor de dulapuri făcute "pentru Africa".

Stilurile provensale și clasice sunt completate de un element de țesături colorat monoton, în timp ce iubitorii artei deco ar trebui să opteze pentru modele atrăgătoare cu culori mari.

Designerii notează că este recomandabil să se folosească imprimate pentru un interior tematic, proiectat individual sau într-un coridor în stil loft.

Atunci când alegeți o culoare, trebuie să fiți ghidat nu de faptul că vă place mai întâi de toate (deși este important), aveți grijă să intrați în dulap în interiorul în ansamblu, despre conformitatea conceptului său adoptat. Gândiți-vă la modul în care mobilierul și componentele acestuia vor avea grijă de următoarea revizuire majoră.

Este recomandabil să folosiți amprentele, accentele de culoare într-un singur caz - atunci când cabinetul este dorit să fie folosit ca un nucleu semantic al holului.

Desenele personajelor de pe hol sunt greu de potrivit, dar peisajele, țările exotice vor îmbunătăți starea de spirit. Parcelele neutre, cu toate acestea, sunt cele mai relevante în acest caz.

Decizii de stil

Problema pentru un număr mare de persoane este cunoașterea insuficientă a principiilor de mobilier; Rareori cineva face o sală pentru prima dată sau o actualizează, înțelegând deja în detaliu cum să alegi un garderobă. O gamă largă de modificări și promisiuni ale producătorilor, publicitatea luxuriantă confundă doar problema.

Dar soluția este, trebuie doar să vă familiarizați cu principalele tipuri și să aflați care dintre ele este potrivit pentru dvs.:

 • Dulapurile încorporate în cameră sunt destul de convenabile pentru utilizare. Mai mult decât atât, aceasta este o parte importantă a impresiei create - nici o frumusețe exterioară nu va ajuta atunci când oaspeții aflați în vizită descoperă că nu au unde să-și pună hainele. În acest caz, bulkiness excesiv este contraindicat, cu excepția apartamentelor, în cazul în care hol este suficient de mare (nu sunt prea multe). Doar produsele încorporate sunt relativ compacte și exclud posibilitatea de a atinge colțul, de a se agăța de suprafață cu mâna (îmbrăcămintea).

Numai acei oameni care doresc să facă permutații, trebuie doar să fie nevoiți să abandoneze această abordare.

 • Indiferent cum vă place culorile luminoase, acestea ar trebui să fie folosite cu ușurință, altfel va trebui să vă petreceți mult timp pentru a aduce mobilierul în ordine. Printre modelele dintr-o singură piesă, cele mai reușite pentru camera de oaspeți sunt cele de colț, completate de uși glisante sau glisante. Dulapurile în stil modern sunt împărțite în două (într-o încăpere mică) sau în trei (într-o arie mare) segmente.
 • Cu o lipsă acută de spațiu în casă, este de dorit să alegeți dulapuri de colț în care cel puțin un compartiment să fie convex - modelul va deveni imediat mai mare decât versiunea directă. Din același motiv, este necesar să abandonați orice piedestal și rafturi sau să le folosiți într-un mod foarte limitat.
 • Dulapul sub tavan este potrivit într-o singură condiție - camera este mare. Monturile încastrate ajută la crearea unei structuri deschise mai atractivă și mai romantică. Produsele încorporate, care se întind de-a lungul peretelui sau ocupă întregul coridor, s-au dovedit a fi foarte bune în casele de panouri de serie.
 • Cu toate acestea, stocarea de pantofi este o parte utilă a dulapuluinimeni nu se deranjează să folosească un element separat de mobilier pentru el. Decizia trebuie luată numai pe baza gusturilor, a capacităților financiare și a spațiului disponibil.

Cum de a alege cel mai bun dulap

Funcționalitate sporită este realizată atunci când selectați produse cu compartimente auxiliare pentru capace. Expunerea unor astfel de părți la public, este posibil ca designul să devină mai original. Dar decizia în acest sens trebuie făcută cu privire la stilul ales, astfel încât să nu existe niciun disonanță. În holul spațios, acele modele care vor sta la peretele însuși sunt potrivite și acesta este exact cazul în care nu ar trebui să fii jenat în dimensiuni, ar trebui să te concentrezi asupra lor cu un fir special.

Asigurați-vă că luați în considerare fațada, este un fel de "față" a întregii structuri.

Soluțiile lucioase sunt bune deoarece:

 • pe reflectarea luminii sunt inferioare oglinzilor;
 • a face mobila mai vizual;
 • vă permit să utilizați o varietate de culori și tehnici de apariție;
 • în combinație cu luminile de fundal arata originale și mai scumpe decât prețul real.

Rețineți că ușa strălucitoare va fi acoperită activ cu amprente digitale și va trebui să faceți în mod regulat o curățare temeinică.

Și când în apartament există un copil sau un animal de companie, o astfel de decizie, în sine, nu este una rea, este inacceptabilă. În plus, suprafețele lucioase arată cele mai bune calități numai în cazul în care sunt spațioase, luminoase. Amintiți-vă, nu există și nu poate fi perfect "pentru toată lumea", alegeți personal pentru dvs. și nu urmați tendințele mecanice la modă - acesta este un pas rezonabil!

În ceea ce privește modul de deschidere a ușilor, ar trebui să țineți cont: un argument comun despre economisirea spațiului prin sisteme de alunecare este doar parțial adecvat. Da, ușile de dulapuri nu absorb spațiu în cameră, dar chiar și cele mai simple ghiduri vor necesita cel puțin cinci centimetri.

Coupé are o adâncime de 45 cm, opțiuni leagăn 10-15 centimetri mai puțin. Dacă puteți pune un dulap de 0,6 metri adâncime, vă puteți concentra doar asupra stilului și gusturilor.

În sălile mici, a căror lungime este mai mare decât lățimea, merită să preferați o garderobă mică.

Idei interesante pentru proiectarea modelelor în interiorul coridorului

Cel mai adesea există dulapuri modulare, care sunt perfect plasate aproape independent de dimensiune. Va fi greu să spunem cum va arăta produsul, deoarece, în orice caz, structura sa este aleasă strict individual.Orice stil, cu excepția tehnologiei hi-tech și a constructivismului, probabil vă permite să utilizați structuri din lemn care aduc note interioare, de soliditate și de bună calitate.

Nu puteți cheltui suma necesară? Dulapul cu oglinzi sau cu obloane de oglindă, completat de modelul original și inserțiile decorative la discreția clientului, se dovedește a fi o alternativă rezonabilă.

Ebony poate adăuga sofisticarea la setare, dar trebuie să fii atent în alegerea acestei culori - o suprapundere a acesteia poate provoca un sentiment de congestie, supraaglomerare în coridor.

O idee bună cu utilizarea unui ton întunecat pe ușă (cu diluarea obligatorie cu ornamente strălucitoare).

Holul (coridorul) este cazul atunci când griul este destul de potrivit, este recomandat să fie utilizat pentru dulapuri cu fațade deschise sau echipate cu uși decorate din material plastic.

Nu puteți decide care dintre cele două tonuri preferate să aleagă? Apoi, să devină principalul, iar al doilea să sublinieze expresivitatea detaliilor individuale. Comanda individuală vă permite să obțineți un dulap, chiar și cu panouri multicolore pe ușă.

Designul cabinetului coridorului ar trebui să fie elegant, grijuliu nu numai în exterior, ci și în interior. Clientul trebuie să decidă dacă să facă fațada deschisă sau închisă. Luați în considerare faptul că din ce în ce mai mulți designeri consideră o combinație valabilă a acestor abordări.

Deci, în partea de mijloc fac un spațiu închis, iar pe laturile acestuia - rafturi simple fără perete exterior (sau invers). În loc de rafturi, cârlige, umerase pot fi folosite, uneori aranjamente florale originale sau panouri elegante sunt plasate.

Dulapurile de pe hol pot fi foarte diferite - însă acestea ar trebui să fie selectate strict pentru ele însele, fără a se adapta în mod automat la orice judecăți și aprecieri, la dictatele unei moduri trecătoare. Sperăm că recomandările prezentate mai sus vor preveni diferite erori și greșeli.

Mai multe modele de dulapuri pentru hol, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor