Mobilier elegant pentru hol

Sala de intrare este primul loc pentru a ne întâlni oaspeții. Dacă vrem să facem o impresie bună, trebuie să aveți grijă de atractivitatea acesteia și de prezența unui mobilier confortabil în ea. Holul nu ar trebui să arate doar bine, ci și să fie funcțional, prin urmare, ar trebui acordată o atenție specială selecției mobilierului.

tipuri

Alegerea mobilierului depinde de dimensiunea halei și de preferințele dvs. Destul de o opțiune tipică este instalarea în dulapul din hol. Va fi convenabil pentru oaspeții dvs. să lase haine, pantofi și pălării în el.

Caracteristicile suplimentare ale unui astfel de dulap pot include capacitatea de a stoca haine și încălțăminte în afara sezonului. Unele echipamente necesare, cum ar fi un panou de alarmă sau un contor, pot fi, de asemenea, ascunse în interiorul dulapului.

Dacă aveți un hol mic, alegeți un dulap îngust (carcasă creion) cu sertare suplimentare pentru depozitare de mai jos. Dacă nu există spațiu pentru dulap, puteți pune pur și simplu un geam sec, o bibliotecă și un pușcă sau un scaun lângă ele.

Pierum va ajuta la mărirea vizuală a spațiului și, în același timp, va oferi o suprafață liberă pe care să puteți amplasa lucrurile necesare: chei, telefon mobil, notebook. Un scaun sau un om otoman vă permite să schimbați pantofii confortabil și elegant.

Mobilierul pentru hol poate fi comandat.

Avantajele acestei opțiuni:

  • Nu există restricții privind dimensiunea și designul;
  • Alegerea materialelor și a accesoriilor are loc în prealabil. Însuși cumpărătorul determină calitatea finală a produsului cu ajutorul profesioniștilor;
  • Capacitatea de a crea un interior exclusiv.

Dacă aveți un hol foarte mic, atunci, dacă doriți, puteți plasa în mod armonios o canapea și scaune în ea. Tapițeria lor trebuie curățată cu ușurință de murdărie, pielea artificială care poate fi pur și simplu spălată cu apă caldă cu săpun este optimă.

materiale

Cel mai adesea folosit pentru fabricarea de mobilier lemn. Acesta este un material obișnuit ușor accesibil diferitelor tipuri de procesare, de exemplu colorarea. Arborele încălzit poate fi îndoit și, după răcire, va păstra forma dorită.

Textura lemnului în sine oferă o suprafață naturală decorativă. Culorile din lemn variază de la alb, galben, roșu până la maro și negru. Dacă mobilierul din lemn este depozitat în condiții favorabile, atunci este durabil. În cele din urmă, cele mai multe tipuri de lemn au o aromă plăcută.

Dacă sunteți un iubit de design clasic, atunci sunteți probabil un fan al mobilierului de stejar, și nu sunteți singuri. Stejar - una dintre cele mai populare tipuri de lemn folosite pentru a crea aproape toate tipurile de mobilier - de la paturi la rafturi. Popularitatea incredibilă a mobilierului din stejar se datorează faptului că este făcută din lemn durabil, dur, cu un model frumos.

Dacă sunteți în căutarea de mobilier care pot fi personalizate după preferințele dvs., alegeți mobilier de pin. E ușor de perceput vopsea, poate fi repetată de mai multe ori dacă gusturile se schimbă. În plus, pinul este ideal pentru lăcuire. Designul natural al copacului brut face ca mobila să arate cu adevărat unică.

Evoluțiile din domeniul producției de mobilier din ultimii 200 de ani au făcut-o mai ieftină și mai ușor de realizat.Noile metode de prelucrare a lemnului includ măcinarea, încălzirea și lipirea pentru a produce astfel de produse semifinite precum furnir, placaj, placaj laminat sau MDF. Costul acestor mobilier este mai mic decât mobilierul din lemn masiv. Nu este supusă dilatării și contracției datorită temperaturii și umidității ridicate, cum ar fi lemnul masiv.

Cu toate acestea, acest mobilier are dezavantaje. Poate emite o cantitate mică de formaldehidă, deși acest lucru nu reprezintă un pericol major pentru sănătate. Mobilierul din MDF trebuie să fie întreținut foarte atent. Dacă este deteriorat, nu va fi la fel de ușor de reparat ca în cazul lemnului masiv.

Metodele combinate sunt utilizate pe scară largă în fabricarea mobilei, inclusiv utilizarea combinată a lemnului masiv și a produselor semifinite. Cel mai adesea, acest lucru se face folosind furnir, care acoperă un cadru din lemn. Furnir este un strat foarte subțire de lemn de înaltă calitate, care se obține prin tăiere, tăiere mașină și măcinare.

Wicker rattan mobilier este o altă opțiune de design hol. Acesta este un soi de struguri care crește în jungla din regiunea de sud-est.Rattan vine este una dintre cele mai puternice viță de vie și are capacitatea de a crește până la 30 m în înălțime. Este foarte durabil, deci este greu de rupt. Pentru țesuturile de țesut pot fi folosite tulpini de ratan, de regulă sunt tratați cu abur.

funcții

O sală bine echipată vă pune tonul pentru întregul apartament și îi ajută pe oaspeți să se simtă ca acasă. Poate fi mic, dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să fie ca o haldă pentru pantofi, poștă, chei și îmbrăcăminte.

Utilizați mobilier multifuncțional care vă va ajuta să organizați depozitarea lucrurilor fără a ocupa prea mult spațiu.

Dacă spațiul permite, încercați să introduceți dulapuri înguste - canistre sau dulapuri de perete care ascund mizeria. În coridor, puteți instala un piept transformator sau o bancă cu scaune moi, unde puteți să vă luați sau să puneți pantofi confortabil. O astfel de bancă poate fi utilă în special dacă există un loc pentru depozitarea pantofilor sub ea.

Nici un loc de locuit nu va fi prea înghesuit dacă aveți mobilier care cade din tavan, este scos din pereți sau chiar atârnă într-un dulap îndoit ca hainele.Aceste transformatoare inteligente vă permit să trăiți confortabil chiar și în studio sau în pod. Acestea pot fi otomani care se transformă în scaune, mese de cafea care se transformă în mese mari și multe altele.

căști

Cel mai evident avantaj al achiziționării unui kit este confortul. Cumpărați mobilierul în părți, veți petrece mult mai mult timp în alegerea fiecărui element individual decât cumpărați un set gata. Aveți posibilitatea să furnizați cu ușurință o cameră pentru o zi sau chiar o oră dacă cumpărați online, în timp ce petreceți zile și săptămâni la achiziții individuale. În acest caz, toate elementele din set vor fi făcute în același stil.

În ceea ce privește designul, când cumperi un set, opțiunile tale sunt mult mai limitate. Prin achiziționarea de piese de mobilier din hotel, veți ajunge într-o sală cu adevărat elegantă, dacă aveți doar suficientă răbdare și rezistență pentru selecția sa. În plus, achiziționarea de bucăți individuale de mobilier vă permite să vă decorați camera cu mobilier care este de obicei dificil de găsit în rețelele comerciale, de exemplu, cu un dulap elegant cu accesorii de calitate neobișnuite.

Seturile ușoare au, de asemenea, avantajele și dezavantajele lor.

Cel mai obișnuit motiv pentru care oamenii cumpără acest tip de mobilier se reduce la costul lor mai mic. Astfel de mobilier este ușor de demonizat, ceea ce face ca transportul să fie mai puțin complicat. În plus, mulți dintre noi își schimba adesea locul de reședință, astfel încât prezența mobilierului ușor transportabil este foarte convenabil.

Seturile ușoare ocupă mai puțin spațiu datorită designului compact și prezenței elementelor glisante (de exemplu, ușile).

Dezavantajul evident al acestor kituri, conform celor mai mulți consumatori, este dificultatea de asamblare. Cel mai adesea, oamenii se plâng de instrucțiuni încurcate și șuruburi "extra". Când toate piesele sunt asamblate, în final, împreună, atunci este posibil ca sertarele să nu se închidă în mod corespunzător sau dacă ușile dulapului sunt instabile. În acest caz, trebuie să începeți din nou.

Astfel, nu există un răspuns definitiv la întrebarea dacă heads-urile sau articolele individuale sunt mai bune. Alege ce contează cel mai mult pentru tine. Una dintre opțiunile excelente, care este atât convenabilă cât și economică, este achiziționarea unui set de mobilier de bază de la 2-4 elemente, care pot fi apoi adăugate la gustul dumneavoastră.

Radius furniture este acum considerat o noutate in domeniul industriei mobilei si o solutie de design uimitoare pentru aproape orice interior.

Suprafețele curbate pot înmuia liniile tari ale mobilierului din cabinet, iar pentru familiile cu copii mici, absența colțurilor ascuțite înseamnă eliminarea riscului de rănire. Mobilier rafinat, funcțional și de înaltă calitate se va potrivi în aproape orice design, indiferent dacă preferați stilul tradițional sau modern.

culoare

Culoarea mobilierului depinde de dimensiunea holului. Suprafețele din lemn lustruite sau nuanțele de teracotă roșii vor face o cameră mică chiar mai mică, în timp ce culorile ușoare sau neutre vor extinde spațiul.

Pentru decorarea cabinetului alb sau luminos este mai bine să folosiți accesorii închise la culoare, iar pentru mobilierul mai întunecat - lumină. Negru mobilier lucios, în combinație cu lămpile care imită flacăra de lumânări, va aduce o atingere de farmec la holul tradiționale.

dimensiuni

Majoritatea mobilierului este fabricat în dimensiuni standard. Cunoscând aceste dimensiuni și dimensiuni ale holului, puteți dezvolta aspectul camerei pentru a avea o idee clară despre ce fel de mobilier și în ce cantitate se poate potrivi acolo.

Dormitoarele standard au o adâncime de 60 cm, dar dulapurile destinate depozitării straturilor de iarnă pot avea o adâncime de până la 72 cm. Adâncimea dulapului poate varia de la 30 la 80 cm. Aici factorul decisiv este ergonomia. Modelele prea plate (adâncime mai mică de 30 cm) oferă un spațiu mic de depozitare, prea adânc (mai mult de 80 cm) sunt incomod, deoarece lungimea brațului nu este suficientă pentru a ajunge la conținutul mare al raftului.

Lățimea este de obicei de 100-150 cm. Lățimea maximă a dulapului este determinată de lățimea ușii și de lățimea raftului. Dimensiunea recomandată a ușii de balansare este de 75 cm. Aceasta este o limită tehnică legată de greutatea ușii pe care balamalele o pot rezista. O ușă mai largă va necesita un spațiu mai larg în față pentru a se deschide complet. În practică, lățimea ușii este cuprinsă între 35 și 55 cm.

Înălțimea este de obicei între 200 și 220 cm. Spațiul dintre partea superioară și tavan este cel mai bine folosit ca loc de depozitare pentru obiectele care nu sunt adesea necesare. În acest caz, din punct de vedere al designului, acest loc va fi considerat ca parte a dulapului.

Pentru un hol mic, puteți să comandați mini-mobilier compact conform desenelor individuale.Cu toate acestea, este necesar să se țină seama de faptul că înainte de mobilier ar trebui să existe o distanță pentru trecere liberă cu o lățime de cel puțin 70-75 cm. Cel mai bine este să folosiți mobila încorporată.

Opțiuni de plasare

Aranjamentul adecvat al mobilierului face ca casa ta să fie confortabilă, confortabilă și primitoare. Cu toate acestea, aranja mobilierul potrivit - a doua sarcină cea mai dificilă după instalare.

Una dintre cele mai dificile probleme în aranjarea mobilierului în încăperi lungi înguste este că trebuie să găsești o modalitate prin care oamenii pot să meargă fără a alerga peste obiecte. Dacă este posibil, așezați mobila pe o parte și lăsați-o pe cealaltă parte liberă pentru trecere. Nu grupează toate piesele de mobilier din apropiere. Acest lucru va crea un sentiment de spațiu neuniform. De asemenea, încercați să modificați forma mobilierului. Dacă aveți banci sau canapele cu formă dreptunghiulară, completați-le cu o masă rotundă de cafea sau invers.

Aranjarea mobilierului într-o cameră pătrată poate fi dificilă, deoarece încăperile pătrate sunt echilibrate și simetrice. Scopul este ca, atunci cand se plaseaza mobila, camera nu arata grea sau unilaterala.Atunci când se rezolvă această problemă, este necesar să se țină cont de zona camerei și de amplasarea ușilor și ferestrelor.

Obiectele care atarna pe perete, fie ca sunt picturi, oglinzi sau decoratiuni, ar trebui sa fie in armonie cu mobila. Nu atârna o fotografie miniaturală deasupra mobilierului mare. Utilizați fie o fotografie mare, care reprezintă aproximativ două treimi din lungimea mobilierului, fie grupați fotografii mici împreună.

Dacă holul dvs. este foarte lung și îngust, încercați să puneți o bucată de mobilier la un unghi, astfel încât să împartă spațiul.

stiluri

Pentru a face ca holul să fie un loc confortabil și plăcut, este necesară o combinație de funcționalitate și decorativitate. Gândiți-vă la ce stil de design doriți să reflectați, luați în considerare ideile originale și neobișnuite de interior.

Dacă interiorul dvs. este plin de farmec, poate o consolă oglindă în hol vă va ajuta să completați această zonă. O astfel de consolă poate avea un raft inferior pentru plasarea suplimentară a lucrurilor, dar este posibil să nu aibă unul. Sub consola, puteți pune o pereche de scaune, astfel încât, dacă este necesar, puteți sta pe ele, luându-vă pantofii.În orice caz, plasarea unui scaun sub consola este o opțiune excelentă.

Dacă aveți nevoie de confort, o bancă frumoasă tapițată și coșuri de răchită elegant vor fi mai potrivite. Pernele atrăgătoare vor adăuga un pic de festivitate interiorului.

Dacă sunteți aproape de stilul modern, atârnați pe perete câteva piese de artă modernă, activați lămpile de perete luminoase și puneți o sculptură de bronz. Stilul modern implică de obicei linii clare, clare și o paletă de culori simplă. Acest stil folosește un simț al simplității în fiecare element, inclusiv în mobilier.

Refuzul formelor clasice inerente în stilul hi-tech este plăcut de tinerii oameni energici care țin pasul cu vremurile și urmează progresul științific. Dar oamenii mai maturi apreciază de asemenea confortul și ergonomia. Dotările de înaltă tehnologie pot fi comparate cu o navă spațială dintr-un film SF: o abundență a celor mai moderne echipamente și a mobilierului futurist.

Există și câteva accesorii: poate fi o plantă exotică, vase sau sculpturi de ceramică de designer.Cu toate acestea, acest lucru nu va corespunde stilului de înaltă tehnologie din interior pentru toți, deoarece un astfel de design poate părea strictă, liniile drepte și colțurile îi dau parțial agresivitate.

Aici nu veți găsi decorațiuni luminoase, multe mici detalii și elemente decorative. Minimalismul, coerența și concentrarea asupra funcționalității - acestea sunt principalele puncte care caracterizează acest stil interesant.

Producatori

"Made in Italy" - acest termen înseamnă un design interesant, o calitate excelentă și o tehnologie avansată. Stilul elegant și manopera mobilier italian de lux sunt o adevărată reflectare a legăturii sale strânse cu istoria și patrimoniul Italiei.

Avantajele mobilierului german modern sunt că acesta este cu adevărat unic și elegant, combinând durabilitatea necesară pentru majoritatea tipurilor de mobilier cu o frumusețe uimitoare. Când vine vorba de bunuri de lux, mobilierul făcut în Germania este de neegalat. Fiecare element arată foarte bine pe cont propriu, dar poate fi adăugat și în aproape orice interior decorat contemporan.

China este astăzi cel mai mare exportator de mobilier din lume.Acest lucru a fost posibil datorită succesului producătorilor chinezi în domeniul noilor tehnologii, al formării lucrătorilor calificați și al dezvoltării și întreținerii infrastructurii. Toate acestea au făcut posibilă fabricarea de produse de înaltă calitate care sunt proiectate pentru a evita utilizarea de cuie, șuruburi și lipici. Astfel de mobilier poate servi de secole.

În România, producția de mobilier este un sector tradițional al economiei. Potrivit Asociației Producătorilor de Mobilă din România, România asigură aproximativ 60% din producția de mobilier pe piețele externe, Europa fiind principala piață. Principalele caracteristici ale mobilierului din România sunt materiale excelente, originalitate, confort, modularitate și siguranță.

În Belarus, producția de mobilă reprezintă 1,2% din producția industrială totală. Nivelul și calitatea mobilierului din Belarus au crescut în ultimii ani, în ciuda faptului că prețurile au rămas democratice. Aproximativ 45-60% din mobilierul produs în Belarus este exportat anual. Principalele piețe sunt Rusia (76%) și Kazahstan (11%).

Mai jos vă puteți familiariza cu multe idei de mobilier modern pentru hol.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor