Cum să faci holul cu mâinile tale?

Încercarea de a economisi bani sau de a realiza planul lor, fără a se îndrepta către designeri și designeri, mulți oameni gândesc să facă un hol cu ​​propriile mâini. Aceasta este o chestiune destul de accesibilă, dar este important să țineți cont de unele principii și să cunoașteți toate detaliile.

tipuri

În camera de intrare "de intrare", toți oaspeții dvs. și chiar vizitatorii aleatorii vor adăuga impresia locuinței în ansamblu. Gândiți-vă cu atenție la concept, la ideea de bază a întregii camere. Și apoi să vă dați jos la lucru atunci când vă asigurați că planul este practic și întruchiparea lui va duce la un rezultat optim.

Sala, făcută manual, în orice caz, făcută mai mult la comandă. Dar eliberați de "îngrijirea" designerilor și inginerilor din industria mobilei, vor trebui să înțeleagă în mod independent toate nuanțele.Principalele tipuri de aceste camere - colțuri, deschise, compartimente și balamale, în funcție de tipul specific de diferă și cerințele pentru mobilier.

În sala de colț, totul este subordonat ideii maximizării utilizării spațiului sau mai degrabă a colțului gol. Pe partea laterală a dulapului se pot deschide rafturi, în alte locuri sunt plasate degetele și umerii aspect clasic. În plus, puteți salva zona coridorului în cazul în care ușile dulapului sunt oglindite.

O varietate deschisă de holuri conține cel mai mic număr de mobilier - nu va fi unul moale și uneori nu se va găsi un dulap. Dacă este, este relativ mic, pentru agățarea hainelor folosiți cârlige și umerase, vizibile pentru toți. Opusul este o cameră în format compartiment, în care sunt plasate invariabil dulapuri cu același nume. Acesta găzduiește cu ușurință bunurile personale ale tuturor celor care trăiesc într-un apartament, uneori nu este chiar necesar să căutați un loc de îmbrăcăminte pentru diferite sezoane.

material

Dintre toate materialele, este recomandabil să se acorde prioritate panourilor de mobilier - sunt superioare plăcilor simple din lemn de pin și alte tipuri de lemn, nu conțin rășini sintetice sau alte componente artificiale. Ei au doar un minus - acesta este un preț solid.

Folosirea plăcilor aglomerate, placajului, gips-cartonului este atractivă atunci când vine vorba de economii de costuri. Nu vă fie teamă, totuși, să recunoașteți o eroare împotriva canoanelor stilului, posibilitățile de proiectare a materialelor moderne sunt destul de mari.

Dacă puteți folosi MDF în loc de plăci aglomerate sau puteți prelua piese gata de mobilier vechi, exact ceea ce trebuie făcut. Acest lucru va permite realizarea lucrului cu o calitate superioară, obținerea unui rezultat din punct de vedere estetic, iar mobilierul va fi mai bun în ceea ce privește parametrii de mediu. Utilizarea materialelor uzate este mult mai convenabilă și mai ușoară decât încercarea de a folosi țevi din oțel sau aluminiu, deoarece prelucrarea metalelor la domiciliu este destul de complicată.

Finisarea furnirului nu este prea grea, dar acest material este costisitor; alegerea dintre melamină și laminat, ar trebui să dai cu siguranță preferință celui de-al doilea, ca mai puternic și de lungă durată.

dimensiuni

Când materialul este selectat, trebuie să decideți despre dimensiunile viitorului design (sau mai multe modele de mobilă).

Chiar dacă dimensiunea coridorului este "mini", încercați să plasați în el:

 • Locul de depozitare a hainelor;
 • Dulap de încălțăminte;
 • Scaun pentru schimbare confortabilă;
 • Mai multe rafturi pentru lucruri diferite;
 • Sistem de stocare de capace, umbrele și pachete.

Toate aceste funcții pot fi realizate prin combinarea pieselor de mobilier care ajută la economisirea spațiului. Dacă există o lipsă acută de spațiu, trebuie să vă limitați la un suport compact de podea sau colț de perete conectat la o cutie de încălțăminte și un scaun moale mic. Dacă este instalat un dulap, adâncimea sa minimă ar trebui să fie de 40 de centimetri (nu mai are sens să faci mai puțin). Pentru cabinetul colțar, parametrii optimi vor fi lungimea și lățimea de 0,9 metri, înălțimea - 2,5 metri, dar cu condiția ca înălțimea tavanului să permită.

culoare

Colorarea mobilierului în hol este un punct foarte important în proiectarea sa; Potrivit designerilor, este necesar să o selectați în armonie cu:

 • Culoarea pereților;
 • Caracteristicile de culoare ale altor camere;
 • Suprafața totală a holului.

Culorile luminoase adaugă întotdeauna nu numai spațiu, ci și un sentiment de prospețime, camera va arăta mai modernă. Pentru coridoarele înguste întinse în lungime, vopselele brune și alte grele sunt categoric inacceptabile. Ele vor crea impresia de a fi într-un tunel întunecat ciudat.În cazul în care zona este suficient de mare, pereții albi vor provoca asocieri cu policlinica sau laboratorul.

Concluzie: mobilierul nu trebuie vopsit în aceleași culori ca și pereții.

constatări

Balamale și șape pentru uși, mânere, mecanici pentru uși înclinate. Există, de asemenea, baruri pentru agățat umerase, raft și suporturi sertar, cartușe de pantofi și cutii din plasă de metal.

Ușile înclinate sunt cel mai adesea atârnate pe balamalele cu patru balamale, iar dacă este necesară o unitate mai ușoară de ușă, se folosesc jaluzele de mobilier din Germania și Italia. Nu este recomandat să luați brațe, aspectul lor nu se va potrivi în nici un interior decent.

Instrumente necesare

Asigurați-vă că aveți nevoie de:

 • Mașini de ferăstrău sau electric;
 • Cuțit pentru construcții;
 • Banda de măsurare;
 • Emery;
 • Șurubelniță.

Consumabilele necesită șuruburi pentru mobilier, colțuri și balamale pentru uși.

Facem desene și diagrame

Are sens atât pentru începători, cât și pentru meșteri cu experiență, pentru a desena desene și diagrame, pentru că și cei mai pregătiți pot face o greșeală, pot face ceva greșit sau pot pierde o circumstanță importantă.Identificați imediat dimensiunile și configurația geometrică, cu ce tipuri de mobilier va fi utilizat. Într-o cameră spațioasă, puteți pune un dulap, iar dacă nu este suficient spațiu, va trebui să desenați un hol de colț.

Caracteristici de umplere

La un nivel mai mic de 70 de centimetri, este de dorit să fixați sertarele care nu se rostogolesc și coșurile sub formă de grătar (acestea sunt mai convenabile și nu atrag foarte mult mizeria atunci când depozitează pantofii). Folosind brațe moderne, puteți pune un astfel de coș în dulap, mult mai larg decât ei înșiși. Având în vedere, dimpotrivă, dimensiunile relativ mici ale holurilor, toate componentele pentru mobilier din ele ar trebui să fie mai mici decât cele folosite în alte încăperi.

stil

format muzica country Ea atrage atenția designerilor pentru un motiv bun, pentru că aduce un sentiment de confort și confort în cameră.

Stilul scandinav - o combinație de nuanțe naturale calde ca accente și un fundal general de lumină. Stilul modernist, cunoscut și sub numele de Art Nouveau, se distinge prin linii curbe similare cu tulpini de plante. Sala de intrare modernă nu are un anumit cadru, poate să ia cele mai bune rezultate din toate celelalte stiluri și, în același timp, designul nu poate fi redus la unul dintre ele.

Stilul Provence jucat profitabil și consolidat emoțional doar datorită decorului vechiului. Însă, în holul "scandinav", elementele decorative inutile sunt inadecvate, nu ar trebui să existe nimic care să nu fie absolut necesar. În interior, în spiritul Art Nouveau, dimpotrivă, este foarte util să introducem detalii de aur de lux. Dacă sunt plasate oglinzi rafinate, se fac accente de culoare strălucitoare, va fi doar un plus.

7 fotografie

desen

În holul apartamentului "Hrușciov" este de dorit să se utilizeze mobilier de design minimalist. Aruncați detaliile inutile mici, încercați să vă asigurați că toate elementele setului cu cască au fost făcute uniform. Sistemele închise de stocare sunt preferate celor deschise, ele nu creează un sentiment de supraaglomerare și lipsă de gust. Numai în camerele cele mai înguste are sens să pună un cuibar deschis în loc de dulap sau sertar. Îndepărtarea vizuală a colțurilor și liniștea maximă a liniilor sunt cerințe importante pentru proiectarea mobilierului pe coridor.

Cu toată frumusețea pietrei naturale, a panourilor de relief și a altor soluții volumetrice similare, aruncați-le - absorbția spațiului este prea rea ​​pentru senzația de la ea.Important: nu folosiți modele mari, ci doar strica impresia. Atunci când tăiați mobilierul și pereții, folosiți numai materiale și structuri de înaltă calitate care nu vor pierde aspectul atractiv pentru o perioadă lungă de timp.

Cum se face?

Daca este decis sa faceti mobilierul din lemn, veti avea nevoie de panouri de mobila, placi cu dimensiunile de 200x12x1,6 centimetri, placi de 200x24x1,8 centimetri, placi de trei metri, placaj, balamale si mânere. În funcție de ideea specifică, pot fi necesare alte componente. Se recomandă începerea lucrului cu asamblarea sertarului (dimensiuni, de exemplu, 82x40x4 cm); vârfurile pereților laterali din colțuri sunt tăiate pentru a restrânge capacul în comparație cu partea principală. Șuruburile cu șuruburi automate sunt utilizate pentru a conecta piesele, iar colțurile plăcilor inferioare trebuie tăiate. Bara de fixare trebuie fixată cu dibluri.

Apoi trebuie să faceți o ușă simplă (dimensiuni 40-40), să găuriți găurile pentru balamale și să instalați piesa. Rucsatoarele sunt făcute pentru un sertar de rulare în partea superioară a nopții, sunt tăiate din placaj și fixate pe laturi.

Apoi vine rândul capacului dulapului (fixat la dibluri), este necesar să conduceți cuiele scurte de mobilier cu aproximativ două treimi în capetele superioare ale pereților laterali. Atașați capacul și apăsați-l, astfel încât găurile să fie marcate.Ele sunt perforate pe dibluri și în capacul de adeziv. Pentru a prinde mai bine stratul de lipici, puneți o sarcină grea în partea superioară.

Următorul pas este fabricarea mesei, care ar trebui să fie diferită de cea anterioară, dimensiunile sale fiind de 82x49x40 centimetri. Faceți rafturi interne sau nu și cum depinde de dvs. Din laturi, structura este fixată pe șuruburi, iar segmentul superior al partiției mediane va fi păstrat de dibluri. Va trebui să tăiați ușile, să fixați balamalele, să pregătiți placa frontală și să mănâncați pentru plăcile de bază.

Nu este dificil ca acasa sa se faca cu dimensiunile de 200x40x40 cm. Elementele laterale, superioare si inferioare sunt formate in mod constant, fiecare dintre ele, cu exceptia lamelelor frontale, va fi tinut de suruburi cu auto-filetare. În colțuri se pun colțuri de placaj, oferind structurii o marjă suplimentară de siguranță. Rafturile instalate în cutie cad pe suporturile din nituri cu vârful parțial tăiat. Fiecare ușă trebuie să dețină trei balamale.

Un perete de zăbrele este format din scânduri; este recomandabil să se instaleze șina transversală astfel încât ulterior să fie atașată de cârlige. A văzut spațiul pentru noptieră, iar partea de sus a cutiilor ar trebui să ia un raft.Pentru a face suporturi pentru aceasta, luați doar plăci despicate rămase de la munca precedentă. Toate suprafețele, chiar cele interioare, precum și capetele, trebuie să fie lustruite.

După cum puteți vedea, nu va fi nimic greu în această lucrare pentru toți cei care dețin instrumente de dulgherie la un nivel minim.

Avantaje și dezavantaje

Avantajul clar al holului de auto-fabricare va fi economisirea de bani. Atunci când există copii în familie, este foarte util să le includeți și ei, astfel încât să nu crească ca albastru. Singurul dezavantaj este riscul de eroare.

Exemple și opțiuni de succes

Nu este prea greu să faci mobilier din lemn și să-l pui pe hol. Într-un coridor mare, îl puteți plasa în jurul perimetrului și, dacă nu este suficient spațiu, va trebui să utilizați locația unghiulară. Opțiunile cu oglinzi și iluminare la cabana sunt greu de adecvat, astfel de soluții sunt mai potrivite pentru a fi utilizate într-o locuință urbană cu drepturi depline.

Recenzarea noastră video vă va ajuta să faceți holul cu propriile mâini.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor