Dulapuri de pantofi în hol: un detaliu important în interior

 Dulapuri de pantofi în hol: un detaliu important în interior

Standul pentru pantofi este un element foarte important al amenajării holului. Se caracterizează prin spațiu, compact și servind ca decor interior. Cutia elegantă de pantofi va oferi confortul și precizia halei.

tipuri

Cabinetul modern este destinat depozitării pantofilor, dar dacă alegeți o opțiune interesantă, aceasta va ajuta la decorarea holului și va deveni un accent luminos. Prezența unor astfel de mobilier va economisi spațiu în hol.

Astăzi, mulți designeri creează nu numai mobilier frumos, dar și funcțional.

Piatra de bambus într-o sală poate fi folosită nu numai pentru depozitarea încălțămintei și a diferitelor lucruri, ci și ca loc de ședere.Un mic otoman pe capacul produsului vă va permite să vă așezați pentru a vă îndepărta cu ușurință pantofii.

deschis

Cele mai comune opțiuni pentru încălțăminte sunt modelele deschise. Ele se găsesc în multe case și apartamente. Modelele deschise se caracterizează prin simplitatea designului, iar procesul de fabricație nu durează mult.

Piedestalele deschise sunt bine ventilate, astfel încât acestea sunt ideale pentru a asigura uscarea rapidă a încălțămintei. Dar aceste opțiuni au un dezavantaj major, deoarece fără o curățare regulată se vor transforma într-un colector de praf.

închis

Noptierele nu sunt doar un loc pentru a stoca pantofii, ci pot fi, de asemenea, folosite ca loc de ședere. Această opțiune este ca mulți cumpărători, deoarece vă permite să economisiți spațiu în hol. Cu un astfel de dulap, puteți refuza un scaun sau un otoman separat.

Suporturile de încălțăminte închise protejează perfect pantofii de praf, asigură o siguranță lungă. Această opțiune nu ar trebui utilizată pentru încălțămintea brută. Se va usca prea mult timp si, ca urmare, poate aparea un miros neplăcut.

Atunci când cumpărați un model închis, ar trebui să acordați atenție prezenței unor găuri speciale care asigură ventilație excelentă.Și, desigur, dacă aveți un animal de companie, atunci un piedestal închis este o alegere mai rațională.

materiale

Dulapurile moderne de încălțăminte sunt reprezentate de o mare varietate de modele. Producătorii folosesc materiale diferite pentru a satisface dorințele tuturor clienților.

Obuvnityy din tuburi metalice cromate sunt design ușor și dimensiuni compacte. Acest mobilier se potrivește perfect în interiorul unui hol mic, deoarece este aproape invizibil datorită subtilității conductelor.

Modelul tubului metalic este o alegere excelentă pentru uscarea încălțămintei cu o bună ventilație. O astfel de cutie poate fi utilizată ca element independent al interiorului sau poate fi atașată la un suport din MDF sau PAL.

Printre dezavantajele pe care le putem menționa faptul că pantofii murdari, umedi pot fi puse numai pe raftul inferior. Dacă utilizați toate rafturile în acest scop, murdăria, resturile și apa vor cădea pe nivelul inferior.

Mulți producători oferă pantofi din lemn natural. Această opțiune este perfectă pentru a completa holul într-un stil clasic.Piatra de bord din masivul lemnului cu oglinda va da un interior de rafinament si eleganta.

Dar lemnul își pierde repede aspectul atunci când este expus la umiditate, astfel încât învelișurile de încălțăminte din lemn sunt impracticabile. Pantofii trebuie să fie uscați înainte de al plasa într-un dulap din lemn.

O atenție deosebită merită rattanul, care este un lemn natural, dar, totuși, ideal pentru fabricarea de piedestal pentru pantofi. Nu se teme de umiditate, are o bună ventilație, precum și ușurința de îngrijire.

Cel mai popular material pentru producția de încălțăminte este MDF. Combină perfect aspectul atractiv, o calitate excelentă și un preț accesibil.

Unele modele sunt fabricate din plastic. Acest material este caracterizat prin ușurință, astfel încât produsul din plastic este mobil. Este ideal pentru a da.

Modelul oglinzii se caracterizează prin prezența unei oglinzi pe fațada produsului. Acest dresor va da aerisire interioară și eleganță.

Opțiunea cu o oglindă este practică, deoarece elimină nevoia de a cumpăra o oglindă separată.

Formulare și cazare

Inițial, dulapurile pentru pantofi erau prezentate sub formă de dulap inferior, completate de uși deschise spre exterior. Dar designerii moderni sunt departe de modelul original, oferind opțiuni de lux pentru fiecare gust, înfățișând ideile cele mai neobișnuite și neașteptate în realitate.

Printre opțiunile moderne puteți găsi o cutie de pantofi sub formă de masă de toaletă, o canapea mică sau o dulap compactă. Poate fi atât podea cât și suspendată.

În funcție de formă, modelele moderne pot fi lineare (drepte) sau unghiulare. O masă de noptieră liniară trebuie să fie compactă pentru a ocupa puțin spațiu, deoarece holurile sunt în mare parte mici. Pentru o cameră mică, modelul de colț este alegerea ideală. Este caracterizat de spațiu și, în același timp, ocupă puțin spațiu.

Astăzi rareori există degetul mare sub formă de bucăți individuale de mobilier. Designerii moderni oferă soluții originale care execută simultan mai multe funcții.

Adesea pentru decorarea holului folosit cabinet sub forma unui dresser. Partea superioară este utilizată pentru a găzdui obiecte decorative.Pe capacul dresserului puteți pune o varietate de articole, parfum preferat, cosmetice și alte lucruri.

Pieptul închis poate avea astfel de opțiuni:

 • Swing opțiune caracterizat prin aceea că se deschide spre exterior. Ușile sunt atașate la produs cu balamale. Acest mecanism este unul dintre cele mai simple și mai fiabile mecanisme. Atunci când cumperi o cutie de pantofi cu ușă articulată, este necesar ca distanța de la peretele opus să fie de cel puțin 60 de centimetri. Această distanță va garanta confortul atunci când utilizați această ușă.
 • Ușa cu balamale are multe în comun cu mecanismul leagăn, dar numai ușile sunt echipate cu un mecanism de ridicare. Pot să coboare sau să urce. Fiecare opțiune este în cerere.
 • Uși glisante seamănă mecanismului utilizat în compartimentul ușii atunci când este deschis. Ele sunt prezentate sub formă de obloane, care sunt deplasate în lateral pentru a deschide încălțămintea. Această opțiune este ideală pentru coridoare înguste.
 • Mecanisme glisante utilizate pentru bollards, care seamănă în exterior cu un rack sau cu dulap deschis, completate de sertare pentru stocarea diferitelor elemente.

Fiecare tip de construcție oferă ușurința de utilizare. Mecanismele de pliere și leagăn sunt potrivite pentru camere spațioase, deoarece necesită spațiu suplimentar la deschidere.

Opțiunea de glisare vă permite să deschideți pantoful. Mecanismul de alunecare ocupă un spațiu în interiorul cutiei de încălțăminte, care ar putea fi utilizat pentru poziționarea pantofului.

O bordură de formă îngustă se poate potrivi chiar și pentru pantofi de dimensiuni mari, iar rafturile ar trebui amplasate într-un unghi ușor.

Cutia de pantofi poate avea un aranjament diferit într-o sală. Poate fi de-a lungul peretelui sau poate ocupa unul dintre colțurile camerei. Opțiunea liniară este versatilă, deoarece este potrivită pentru holurile standard. Pentru coridoarele mici, cea mai bună soluție este modelul de colț, completat de rafturi orizontale. Compactitatea este considerată principalul avantaj al degetelor unghiulare.

desen

Obuvnitsa a prezentat o gamă largă de modele elegante și practice. Toată lumea va putea alege opțiunea în funcție de preferințele personale.

Un model cu oglinda este compact.Într-o astfel de cutie de pantofi puteți aranja cu ușurință încălțămintea dvs. și, de asemenea, să acordeți atenție aspectului dvs. înainte de a ieși. O oglindă mare vă permite să vă vedeți pe deplin. Această opțiune este ideală pentru sexul corect.

Dulapurile de depozitare a dulapurilor sunt adesea completate cu un suport pentru acoperirea îmbrăcăminții exterioare. Acest model vă va permite să economisiți spațiu liber, deoarece mai jos vor fi pantofi și deasupra acestuia - jachete, pălării, mănuși și alte haine.

De obicei dulapurile de încălțăminte sunt umplute cu rafturi, sertare sau ambele. Adesea, spațiul liber în cutiile de pantofi este folosit pentru a stoca creme pentru pantofi, bureți și alte accesorii utile. Dulapurile din partea de sus pot fi folosite pentru a stoca portofelul, cheile, ochelarii și alte accesorii mici.

Modelele deschise au rafturi care nu ocupă mult spațiu și, în același timp, se caracterizează prin compactitate. Această opțiune se poate potrivi în jur de 18 perechi de pantofi. Prezența mai multor compartimente va găsi rapid pantofii potriviți.

Printre piedestalele neobișnuite din modelele de cerere, completate cu perne decorative. Ele creează o poziție moale și confortabilă.Acest lucru este sigur pentru a vă rugăm să copii, persoanele în vârstă, care sunt în picioare destul de greu să poarte și scoate de la pantofi.

Designerii oferă modele care au multe în comun cu otomanii. Capacul superior cu finisaj moale are un mecanism de pliere atunci când deschideți produsul. Acest dulap este proiectat pentru a stoca pantofi curate și uscați. Pentru designul scaunului se utilizează adesea piele, atât din fire naturale, cât și din cele artificiale sau din materiale dense.

dimensiuni

Producătorii moderni oferă modele elegante de diverse dimensiuni pentru a oferi posibilitatea de a alege opțiunea cea mai optimă pentru fiecare.

La alegerea mărimii unui pantofar merită să țineți cont de numărul de pantofi care vor fi localizați în el, de dimensiunile camerei unde vor fi și de multe alte lucruri.

În medie, se estimează că pentru o familie obișnuită, care include patru persoane, este necesar să se aranjeze între 12 și 18 perechi de pantofi, având în vedere că va exista o singură pereche pentru fiecare persoană pe sezon.

Pentru o locație convenabilă a unei astfel de cantități de încălțăminte, veți avea nevoie de un dulap cu lățimea de cel puțin 30 centimetri și cel puțin cu trei rafturi în interior. Un astfel de model îngust se poate potrivi numai în afara sezonului și pantofilor de vară, dar iarna va trebui să păstrați cizme într-un alt loc.

Toate pantofii pot fi împărțite în trei tipuri în funcție de forma produsului:

 • mare;
 • îngust;
 • corner.

Pentru un hol mare, puteți utiliza orice dulapuri opționale. Acesta poate fi înalt, lung, îngust sau larg. Alegerea este complet individuală. Pentru un coridor mic, un model îngust va fi cea mai bună alegere, dar merită să vă amintiți adâncimea sa, astfel încât să puteți potrivi o cantitate mare de pantofi.

Pentru a sta cabinetul a luat o mică parte din hol, trebuie să alegeți un model de dimensiuni compacte. Astfel de opțiuni sunt adesea numite "slim", o caracteristică distinctivă a căreia sunt prezența ușilor și rafturilor articulate amplasate la un unghi de 45 de grade.

Singurul dezavantaj al acestor degete este că nu sunt destinate depozitării cizmelor înalte.

Un dulap mare are multe în comun cu un dulap sau cu un sertar de sertare. Ea este capabilă să dețină chiar și cizme mari pentru femei. Modelele cu sertare sunt concepute nu numai pentru depozitarea pantofilor, ci și pentru aranjarea convenabilă a diferitelor accesorii mici.

culoare

Atunci când alegeți mobilierul pe hol, este necesar să construiți pe interiorul camerei și soluțiile de culoare.Mai intai trebuie sa te uiti la culoarea podelelor si peretilor.

De obicei, holurile sunt prezentate în culori calde, pastelate. Culorile luminoase sunt adesea folosite pentru hol, deoarece există întotdeauna puțină lumină solară și mici dimensiuni. Multe interioare sunt decorate cu desene care imită textura lemnului natural. Coridoarele au, de regulă, o valoare minimă de decor.

Suportul alb pentru încălțăminte este solicitat, deoarece este alb care vă permite să măriți vizual camera, făcând-o mai ușoară. Pentru un coridor îngust, cea mai bună alegere este o cutie lungă de pantofi albe. Culoarea lăptoasă arată foarte frumoasă și elegantă, conferă interioarelor o delicatețe și delicatețe și, de asemenea, se îmbină perfect cu diverse nuanțe. Mobilierul de ton galben, roz sau gri arată frumos în interiorul holului, demonstrând ospitalitatea proprietarilor.

Wenge shoebox atrage atenția cu culoarea sa bogată și textura interesantă. Astfel de mobilier armonios ar arăta în orice interior al coridorului. Culoarea wenge-ului este universală deoarece arată foarte bine într-un ansamblu cu multe texturi și nuanțe.

Cutia de pantofi wenge din ansamblul cu mobilier din lemn de lumină arată elegantă și atractivă. Un astfel de produs poate fi combinat cu elemente interioare de culori saturate.

Dulapul de încălțăminte poate fi prezentat în tonuri de lemn. Produsele de culoare din stejar natural, frasin si artar sunt foarte solicitate. Texturile de lux din lemn natural conferă mobilier respectabilitatea, bogăția și frumusețea.

Recomandări pentru selecție

Alegerea mobilierului potrivit într-un hol mare nu necesită mult efort. Principalul lucru este să alegeți un shoemaker elegant, care să arate armonios în interiorul ales al camerei.

Este mult mai dificil să alegeți cea mai bună opțiune pentru o cameră mică în care practic nu există spațiu liber. Ar trebui să se uite la dulapul îngust pentru pantofi. Arată perfect în hol și în hol. Acest mobilier va face posibilă așezarea compactă a tuturor pantofilor, oferind precizia camerei.

Experții recomandă să vă lipiți de câteva sfaturi simple atunci când alegeți un pantof îngust:

 • Dimensiunea produsului. Înainte de a cumpăra dulapuri de încălțăminte, ar trebui să măsurați dimensiunile holului pentru a afla singurcât de mult spațiu poate fi alocat pentru a găzdui cutia de pantofi. Amintiți-vă că ar trebui să existe suficient spațiu pentru accesul ușor și deschiderea ușilor dulapului. Lățimea produsului trebuie să fie de cel puțin 20 de centimetri. Versiunea standard are de la 40 la 60 de centimetri.
 • Caracteristici de design. Printre versiunile înguste ale celor mai populare sunt dulapurile subțiri, precum și modelele cu rafturi orizontale. Prima opțiune este mai compactă, deoarece modelul cu rafturi este de obicei cu 20 centimetri mai lat decât subțire. Merită să aveți atenție la uscătorul de birou. Caracteristica sa este că are o lampă încorporată cu raze ultraviolete. Se folosește special pentru uscarea și dezinfectarea încălțămintei.
 • Rafturi. Acestea pot fi deschise sau închise. Versiunile înguste, cu o înclinație de rafturi deschise la 45 de grade ascunde perfect pantofii. Acestea sunt caracterizate de spațiu și compact, precum și perfect respirabile. Modelele cu rafturi închise protejează pantofii de praf și murdărie.
 • Prezența scaunelor. Multe dulapuri au un scaun moale care oferă confort și comoditate atunci când puneți sau scoateți pantofii.

Rețineți că aceste opțiuni sunt mai largi decât cele standard. Acest lucru se datorează faptului că persoana era confortabilă să stea pe bolul.

 • Materialul produsului. Multe opțiuni sunt realizate din lemn natural, deoarece acest material este prietenos cu mediul, are o textura luxoasă și soluții de culoare plăcute, precum și un aspect atractiv.
 1. Salonul din lemn arată grozav într-un stil clasic.
 2. Din moment ce lemnul natural nu este ieftin, o placă aglomerată este o alternativă excelentă. Astfel de opțiuni sunt foarte solicitate.
 3. Obuvnitsa poate fi făcut din plastic. Un astfel de model diferă într-un preț rezonabil, fiabilitatea unui design și o ventilație excelentă.
 4. Metalul este folosit la fabricarea rafturilor de pantofi, dar sticla arată frumos ca dulapuri finisaje decorative.
 • Forma. Producătorii moderni oferă modele de diferite forme, ale căror alegere este de a construi pe dimensiunile camerei și orientarea stilului. Produsele pot fi rotunjite, pătrate sau dreptunghiulare. Dacă lățimea trecerii permite, puteți cumpăra un dulap direct.Pentru holurile înguste, cea mai bună alegere este opțiunile de colț.
 • Tip de sprijin. Modelele moderne pot fi prezentate pe picioare obișnuite sau pe role. A doua opțiune este caracterizată de mobilitate. Obuvnitsu poate fi mutat cu ușurință în locul potrivit.
 • Accesorii. Designerii nu inceteaza niciodata sa uimeasca cu combinatii luxoase de dulapuri cu alte mobilier functional pentru hol. Ele pot fi completate cu un cuier, oglindă sau scaun. Alegerea este individuală.

Noptiera pentru pantofi se poate face manual. Procesul de fabricație, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor