Mobilier îngust în hol - o soluție pentru apartamente mici

În apartamentele mici pentru hol sunt date foarte puțin spațiu. Lungimea unui astfel de coridor poate fi de 2 metri, iar lățimea (cu una mică) nu corespunde întotdeauna dorințelor proprietarilor. În acest spațiu trebuie să plasați îmbrăcăminte exterioară, pantofi detașabili, pungi, umbrele și nu numai pentru gospodării, ci și pentru vizitatori. Aici aveți nevoie pentru a găsi un loc pentru a sta pentru pereobuvaniya, uita-te în jurul valorii de aspectul dvs. în oglindă.

Instalarea mobilierului standard vă va ajuta să plasați toate lucrurile necesare, însă este posibil să nu existe spațiu pentru acces facil în cameră. În acest caz, merită să examinăm mai îndeaproape mobilierul îngust de până la 40 cm lățime. Volumul util al acestor mobilier este standard și necesită mult mai puțin spațiu.

Caracteristici speciale

Doar abandonează mobilierul pe hol - nu este cea mai bună idee, deoarece lucrurile neorganizate vor sparge spațiul. Cabinetele vor deveni un loc pentru depozitare, vor ajuta la ascunderea obiectelor de uz casnic din ochii curioși, vor adăuga ordinea și un spațiu în cameră. Lucrurile moderne nu necesită dulapuri adânci în vrac.

Designerii de mobilier au calculat adâncimea optimă a dulapurilor înguste, este egală cu 30 cm.

Acest lucru este suficient pentru a găzdui articole de garderobă. Astfel de mobilier poate fi de orice înălțime, capacitatea va fi mai mare, cu atât cabinetele sunt mai mari.

Cum sa alegi?

Mobilierul din sala mică trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Fii destul de spațios și confortabil din punct de vedere funcțional.
 • Luați un minim de spațiu pentru a lăsa spațiu pentru trecerea în alte încăperi.
 • Pentru a satisface cerințele designului modern și în lumina câștigătoare pentru a reprezenta grupul de intrare.
 • Fiți ușor de îngrijit și în siguranță pentru membrii familiei mai tinere.

Într-o încăpere mică, îngustă, este necesar să se asigure accesul neîngrădit la lucruri și obiecte de uz casnic, datorită abraziunii mari a suprafețelor într-un coridor îngust, fațadele de mobilier trebuie curățate în scopuri igienice, prin urmare materialul de finisare ar trebui selectat cel mai funcțional.

Toate aceste cerințe sunt îndeplinite făcând articolele de mobilier mai înguste decât suntem obișnuiți.

Elemente principale

Luați în considerare care sunt diferențele caracteristice în designul mobilierului îngust.

Setul necesar de mobilier din hol cuprinde următoarele elemente:

 • dulap;
 • suport pentru pantofi;
 • element pentru umbrele și pungi;
 • piedestal pentru accesorii;
 • canapea sau puf pentru pereobuvaniya.

Dulapul pentru hol cuprinde de obicei o secțiune cu un bar pentru a plasa hainele pe umerase. În versiunile înguste ale dulapului, bara este așezată fie peste cabină în mai multe locuri, fie pe bara longitudinală pentru a realiza crestături pentru poziția unghiulară a umerilor. Partea inferioară este echipată cu rafturi pentru încălțăminte și echipament sportiv, pentru a economisi spațiu, puteți utiliza structuri metalice realizate din plase în loc de rafturi tradiționale.

Mezzaninele ocupă obiecte rare utilizate. Standul pentru pantofi nu necesită lățimea obișnuită de 50 cm, deoarece rafturile din acesta sunt de obicei pliabile, iar pantofii nu sunt orizontale, ci vertical.

Stand pentru accesorii, cum ar fi mănuși, eșarfe, eșarfe, chei și altele pot fi ca o bucată separată de mobilier,așezat astfel pe unul sau mai multe rafturi ale dulapului.

Canapeaua poate fi făcută sub forma unui scaun moale pe raftul inferior al dulapului sau sub un hanger deschis. Acesta nu este un loc de dormit, astfel încât lățimea sa poate corespunde lățimii scaunului sau a cadrului, ceea ce va fi suficient pentru a vă așeza și pentru a schimba pantofii.

dimensiuni

Dimensiunea mobilierului pe hol depinde de numărul de persoane care trăiesc în casă. Pentru una sau două persoane, va fi suficient să instalați un piept de sertare și să atârnați o oglindă peste el. Cu o zonă foarte mică a coridorului, este mai bine să limitați lățimea vestiarului de 40 cm, înălțimea de la 100 cm la 130 cm. În partea superioară pentru a amplasa compartimentul pentru mănuși și accesorii, de mai jos - pentru încălțăminte.

Pentru ca îmbrăcămintea exterioară să furnizeze o cusătură deschisă pe perete de aceeași lățime și făcută din același material. În partea de sus există un compartiment pentru capacele de 20 cm adâncime. În loc de un cuier de perete, puteți pune o structură verticală rotundă.

Pentru familiile mari, un astfel de minimalism va fi incomod. În acest caz, cel mai bine ar fi echiparea dulapurilor înguste încorporate în întregul perete, până la tavan, în timp ce este mai bine să se folosească designul ușilor glisante, deoarece ușile balansează necesită spațiu suplimentar.La încărcături mari, balamalele pot cădea, iar cerceveaua nu se va închide strâns, ceea ce pare neclintit, astfel încât designul dulapului este cea mai bună opțiune.

În dulapul pentru depozitarea articolelor de îmbrăcăminte exterioară, tijele sunt instalate perpendicular pe 2 sau 3 niveluri. Hangerele sunt situate nu pe dulap, ci de-a lungul. Hainele pentru copii pot fi păstrate la nivelul inferior, la mijlocul uneltei de alergare pentru membrii mai în vârstă ai familiei, pe hainele de sezon superioare.

Într-un astfel de dulap puteți oferi un compartiment îngust pentru schiuri sau sănii, ascunse în spatele ușii, care nu interferează cu mișcarea.

Pentru acest compartiment este suficientă o lățime de 25 cm. Este mai bine să montați oglinda în ușile dulapului, va crește spațiul vizual. Instalarea unui piept aici este opțională, rafturile pentru încălțăminte și accesoriile sunt montate în dulap.

Dacă este necesar, locul în holul voluminoase lucru, este mai bine să instalați un dulap colț. Din punct de vedere vizual, nu ocupă prea mult spațiu, dar datorită poziției unghiulare se formează o nișă destul de spațioasă, mai ales dacă ușa este plasată în diagonală. Această ușă va fi un loc convenabil pentru o oglindă pe toată lungimea, o astfel de oglindă va crește imediat vizibil mărimea coridorului.

În holurile foarte mici folosesc dulapuri înguste suspendate (adâncime 20-25 cm). Dulapurile atârnă la o înălțime de 20-30 cm de la podea. Locul sub dulapuri rămâne liber. Un piept de sertare și un dulap pentru încălțăminte sunt de asemenea atașate la perete la aceeași distanță de podea.

Spațiul etajului rămâne complet gol, ceea ce face ca camera să fie mai înaltă și aerisită. Nuanță de utilizare a acestor dulapuri: ele nu pot stoca obiecte grele. În caz contrar, un dulap de perete în funcțiile sale nu este diferit de podea.

Este foarte convenabil să achiziționați mobilier modular, mai multe articole realizate în același stil și din același material să decoreze zona de intrare, dacă doriți să schimbați interiorul, puteți aranja elementele diferite.

materiale

Mobilierul pe hol este expus efectelor adverse cauzate de umiditate și praf. Deoarece coridorul este un loc cu o cruce mare, necesită un finisaj durabil. Mobilierul din masivul unui copac este ecologic, arată nobil, durabil.

Mobilier acoperit cu furnir natural, mai fragil, predispus la rupere și se poate umfla de umiditate.

Luminozitatea și greutatea dulapului vor da fațadele de sticlă colorată, dar poate fi nesigură în familiile cu copii. Cea mai bună opțiune aici este MDF laminat.Ele sunt ușor de șters, sunt destul de rezistente la deteriorări mecanice, au o paletă bogată de culori.

culoare

Alegerea culorii mobilierului pe hol, trebuie să vă ghideze după stilul interior general, deoarece într-un hol mic este dificil să creați un stil de design separat:

 • Culoarea întunecată a mobilierului îngustă vizibil dimensiunea camerei, un dulap înalt întunecat poate crea chiar un sentiment de presiune. Dacă aveți în continuare nevoie de prezența unui element întunecat, atunci dulapul sau rama oglinzii pot fi făcute în culori negre sau veneți, iar dulapurile trebuie să fie confruntate cu culori albe sau vanilie.
 • Nuantele deschise cresc vizual spatiul, adauga lumina, mai ales in holurile unde nu exista lumina naturala.
 • Interioarele moderne permit libertatea artistică în designul interior. Puteți combina mai multe culori în setul cu cască. Fiecare modul poate fi vopsit în culoarea sa, este mai bine să se utilizeze culori contrastante, de exemplu, maro și turcoaz, portocaliu și măsline. Nuanța combinație de culori arată mai bine în camere mari.
 • Accesorii luminoase dau starea de spirit interiorului - un covor, o pictură, tapițerie sau coșuri colorate pentru depozitare în celulele rack-ului.Corpurile de iluminat strălucitoare, dulapul încorporat și mobilierul modular vor adăuga estetica și zona de intrare ceremonială.

Producatori

Respectarea cerințelor de cerere pentru mobilier non-standard, mulți producători au început să producă mobilier cu o adâncime de 30 cm sau mai puțin.

Compania suedeză Ikea oferă o gamă largă de dulapuri modulare cu o adâncime de 17-20 cm, ceea ce este foarte convenabil pentru depozitarea cărților sau a ustensilelor de bucătărie. Dulapuri cu o adâncime de 25 sau mai multe pot fi utilizate pentru orice nevoie. Complet cu dulapuri personalizate, puteți achiziționa sisteme de garderobă metalică care vor înlocui rafturile din lemn și nu vor ocupa prea mult spațiu în dulap.

Mobilier de dimensiuni individuale astăzi poate fi comandat în orice companie de mobilier de fabricație. Ele vor oferi o selecție largă de materiale de finisare, în timp ce calitatea performanței va fi ridicată. Acestea sunt fabrici de mobilier rusesc "ThreeYa", "Lazurit", "Shatura".

Având o experiență cu materialele de finisare, puteți face un perete în hol cu ​​propriile mâini. Pentru a face acest lucru, măsurați cu atenție dimensiunile peretelui pe care va fi amplasat dulapul.Pentru aceste dimensiuni, ar trebui să desenați o schiță a cabinetului viitor, să faceți o listă cu componentele necesare. Le puteți cumpăra în depozitele de en-gros de mobilier sau scrieți-le în magazinul online.

Designul de interioare moderne preferă minimalismul, mobilierul îngust va crea un mediu confortabil și frumos atunci când intră în apartament.

Idei interesante

Un sistem de depozitare deschis în hol în stilul minimalismului va atrage fanii soluțiilor concise.

Combinația clasică de umbra de wenge cu culoarea albă va face zona de intrare modernă și elegantă.

Sala de intrare funcțională și spațioasă, cu fațade din sticlă albă și accente roșii luminoase (pouf și decor), care dau dinamica interioară și senzualitatea.

Modulele albe suspendate conțin suficient spațiu pentru stocare și oferă farmecul interiorului.

Cum să dotați un hol mic, consultați următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor