Cum de a alege un panou suspendat pe hol?

Nu fiecare sala poate fi echipata cu toate piesele necesare de mobilier. Dacă, de exemplu, puteți face fără o canapea, atunci nu există nicăieri fără un dulap, deoarece hainele sunt întotdeauna depozitate undeva. În condiții de spațiu limitat, un cuier de perete în hol va fi o adevărată mântuire. Aveți posibilitatea să alegeți un model de perete, un dulap pentru pantofi și un om otoman în același stil, care va fi foarte bugetar, compact și practic.

Tipuri și modele

Alegerea modelelor pentru umerase nu este atât de mare. În versiunea obișnuită a cuierului este o bară cu cârlige, realizată în două forme:

  • vertical;
  • orizontală.

Cel mai adesea alegeți opțiunea verticală, deoarece această configurație ridică vizual tavanul. Modelele orizontale întind lățimea camerei.Designerii doresc să decoreze umerasele de perete cu panouri din lemn și din piele, deoarece conferă bogăție decorului interior.

Într-un coridor mic ar fi oportună instalarea unui cuier de perete unghiular.. În acest model, baza cu cârlige este situată pe unul și cel de-al doilea perete. În opțiunea de colț, puteți monta compact un om otoman, astfel încât să fie confortabil să poarte și scoate pantofii. Există, de asemenea, modele cu tije, inclusiv cele de colț. Comoditatea lor constă în faptul că hainele pot fi atârnate pe un cuier dacă o cere.

materiale

Un panou de perete pe hol este un element simplu, dar util. Execuția exterioară a unui astfel de produs depinde de gusturile proprietarului și de direcția stilistică a apartamentului. Opțiunile de design sunt multe: minimaliste, forjate, deschise și multe altele. Cuier elegant într-un stil modern va decora hol. Cele mai populare materiale pentru opțiuni de perete:

  • un copac;
  • particleboard;
  • metal.

Cel mai adesea există modele de două tipuri de material: bază de lemn și accesorii metalice. Cârligele din niște umerase-panouri vin și din plastic, dar nu vor dura mult timp.Produsele din lemn sunt cele mai ecologice. Ele pot fi stricte sau distractive cu fir și decoupage. Produsul poate fi realizat sub formă de panou, nu numai în formă dreptunghiulară, ci și cu contur curbat.

Culoarea unui astfel de cuier depinde de restul mobilei de pe hol și de apartament în ansamblu, de exemplu, structurile din lemn de umbra "wenge" sunt perfect combinate cu fitinguri de aur. Un astfel de tandem pare scump și strict. Lumina lemnoasă pare mai ușoară și mai ușoară. Deseori, designerii recurg la îmbătrânirea artificială a copacului.

O soluție excelentă pentru interiorul în stil eco va folosi o lovitură cu cârlige încorporate ca un cuier de perete.

Cuierul din piele este o sculă din piele sau din piele cu utyazhki și relief voluminos, decorată cu accesorii scumpe. Culoarea poate fi orice, dar negrul, albul și maro sunt mai frecvente, deoarece acestea sunt cel mai bine combinate cu încadrarea lemnului.

Modelele forjate sunt o categorie separată de umerase de perete. Ei, ca regulă, sunt reprezentanți ai stilului clasic. Suportul cu cadru metalic va fi cea mai fiabilă opțiune.. Acest model face sarcini grele și se potrivește cu ușurință în interioare diferite. Produsele metalice, completate cu detalii deschise și elemente artistice, vor fi un punct culminant al holului.

Gama de culori variază de la negru și de la aur la crom. Un astfel de cuier poate fi sub forma unui stiv împletit de o plantă interesantă, în care frunzele servesc drept cârlige pentru haine.

Opțiuni în interior

Uneori, un cuier de perete poate deveni o piesă exclusivă de mobilier. Un lucru destinat depozitării de jachete, paltoane și pălării, selectate cu gust și imaginație, va înmulți holul și va adăuga personalitate.

În plus față de elementele de perete, puteți amenaja locul sub pantofi. Acest lucru se poate plia cutie de pantofi și piept de sertare sau un scaun mic. Panoul panoului este bine combinat cu o oglindă. Pe lângă efectuarea unei funcții directe, oglinda va extinde spațiul. Produsul art nouveau este remarcabil pentru forma neobișnuită și bizară. Astfel de gizmos sunt făcute, de regulă, din metal și plastic, iar inserțiile oglinzilor le fac mai la modă.

Stilul modern oferă modele multicolore sub formă de litere, fraze și contururi dintr-o mare varietate de subiecte.

Arată grozav într-un raft de haine în stil scandinav alb sau în stil retro cu cârlige de epocă. Modelul neobișnuit al cuierului nu numai că va prelua funcția de stocare a obiectelor, ci va deveni și o piesă elegantă de mobilier. De exemplu, o construcție de pereți pentru copii pe coridor poate fi prezentată sub formă de animale, eroi de poveste, ciuperci și alte obiecte similare. Cârligele pot fi împrăștiate în mod arbitrar într-un avion, făcând un fel de imagine.

Cum sa alegi?

Când alegeți un cuier de perete, luați în considerare o serie de nuante importante.

  • Înălțimea cârligelor ar trebui să fie optimă pentru toți membrii familiei. Dacă copiii trăiesc într-un apartament, este mai bine să alegeți un model cu două niveluri de cârlige.
  • O sală mică va fi completată de un cuier cu o oglindă, iar un model cu un raft de pantofi se va potrivi mai spațios în cameră.
  • Nu va fi inutil să verificați dispozitivele de fixare ale modelului. Hainele de iarnă sunt destul de grele, deci este important să vă asigurați că raftul nu cade și cârligele nu se îndoaie.
  • Un coridor îngust poate fi decorat cu un număr de cârlige plasate de-a lungul peretelui. O astfel de compoziție va servi ca un cuier de perete, economisind astfel spațiu.
  • Asigurați-vă că produsul nu se deosebește de stilul general al apartamentului, dar este un plus bun,decizia ta de stil aleasă.

Mai multe opțiuni pentru umerase în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor