Oglindă cu un raft în hol: caracteristici de cazare

 Oglindă cu un raft în hol: caracteristici de cazare

Coridorul și coridorul sunt semnul distinctiv al unui apartament sau al unei case. Din păcate, departe de întotdeauna în proiectul de dezvoltare există suficient spațiu pentru acest spațiu în apartament. Prin urmare, decorarea și dotarea holului în mod frumos și practic devine deseori o provocare.

Caracteristici speciale

Oglinda este o parte foarte importantă și necesară a coridorului sau holului interior. În primul rând, intenționează să pună în ordine aspectul înainte de a părăsi casa. Cu toate acestea, fiind o parte a interiorului și fiind, bineînțeles, partea sa vizibilă, oglinda poate fie să decoreze designul holului, fie să devină un detaliu necorespunzător în el. A doua opțiune, vedeți, nu este deosebit de de dorit.Din fericire, nu există lipsă de stiluri și soluții de design pentru obiecte de interior. Ramane doar sa aratati imaginatia, creativitatea si creativitatea pentru a alege o oglinda potrivita pentru hol si pentru ao plasa corect.

model

Pentru un hol mic sau un coridor îngust este foarte important să economisiți spațiu liber și funcționalitatea tuturor elementelor interioare. Cu toate acestea, chiar și un hol destul de mare nu ar trebui să fie aglomerat cu mobilier. În coridor și în hol este întotdeauna de dorit extinderea vizuală a spațiului. O soluție bună este combinația funcțională de mobilier și obiecte de interior.

În această calitate, se pot distinge următoarele modele.

Oglinzi de perete cu raft

Opțiune foarte convenabilă, elegantă și practică. Dacă un astfel de model este situat în apropierea intrării, raftul va servi ca un loc bun pentru a stoca obiecte mici, chei, perii și alte mici. Oglinda vă va încânta cu reflecția.

Opțiunile pentru rafturi sunt foarte diverse. O opțiune clasică și destul de convenabilă este plasarea raftului sub suprafața oglinzii.

Nu atârnați raftul prea înalt sau blocați spațiul oglindă de mai jos.Este mai bine să o poziționați la nivelul de 70-100 cm de la podea.

Ramă poate fi deasupra oglinzii. Această opțiune este adesea folosită dacă dimensiunea suprafeței oglinzii este destul de mare sau este o oglindă cu lungime întreagă. Plasarea unui raft pe partea laterală a oglinzii este posibilă dacă este un raft vertical. Adică, secțiunile sunt situate una deasupra celeilalte și nu sunt întinse în lungime. În această variantă, puteți experimenta lumina și încercați să bateți frumos întreaga compoziție.

Este posibil ca raftul să nu fie adiacent peretelui și să fie în fața suprafeței oglinzilor. Această opțiune creează efectul unor vapori din aer în spațiu.

Oglindă peste dulap

Suprafața superioară a piedestalului, un mic piept de sertare sau un raft de pantofi pot acționa și ca raft. Această opțiune este foarte convenabilă pentru că veți avea nu numai un raft, ci și dulapuri pentru sertare, secțiuni de garderobă, în care puteți aranja și lucrurile și accesoriile necesare.

Încălzirea radiatorului

În casele particulare în hol este amplasat adesea sistemul de încălzire. De obicei este închisă, pierzând spațiu util. Plasând o oglindă peste radiator, întoarceți suprafața cutiei într-un raft și o puteți folosi.În plus, problema mascării unui radiator de încălzire va fi rezolvată, deoarece caseta va arăta ca un piedestal stilat îngust.

Oglindă cu raft și cuier

Combinația a trei modele funcționale oferă o oportunitate excelentă pentru o așezare compactă și frumoasă a obiectelor și a îmbrăcămintei pe hol. În acest exemplu de realizare, raftul articulat este situat deasupra suprafeței oglinzii, iar pe partea laterală este un panou cu cârlige și umerase.

Oglindă pe colț cu raft

Modelele de colț au o suprafață mare de oglindă. Locația din colț vă permite să salvați restul spațiului coridorului. De asemenea, cu această opțiune puteți acoperi conductele de comunicații, care sunt adesea fără succes amplasate în colțurile holului și care strică în mod semnificativ aspectul general.

În ciuda familiarității și simplității acestui subiect, fiind familiarizați cu sortimentele de magazine și saloane, se poate surprinde să găsiți o varietate fără precedent a diferitelor forme, dimensiuni și decoruri exterioare ale oglinzilor. Principalele opțiuni pentru plasarea oglinzilor în hol sau coridor:

  • Modele de podea și pereți. Diferența constă în metoda de poziționare și fixare a suprafețelor reflexive.Modelele în aer liber mari se află pe standuri speciale. De asemenea, la podea pot fi atribuite și versiuni pliante ale oglinzilor care pot fi înlăturate atunci când nu sunt necesare.

Tabel și oglindă

Ca un raft și un element elegant pot servi ca o masă elegantă sau consola. La fel ca în versiunea cu raftul obișnuit, oglinda se află deasupra consolei sau a suprafeței mesei. O astfel de compoziție poate decora nu numai coridorul, ci și orice altă încăpere din apartament sau din casă.

Înainte de o astfel de masă, puteți amplasa un scaun moale, scaun înalt otomant sau pivotant. Acest lucru va face procedurile cosmetice mai convenabile. În sertarele consolă pot fi stocate produse cosmetice și alte obiecte.

Opțiuni de cazare

În ciuda familiarității și simplității acestui subiect, fiind familiarizați cu sortimentele de magazine și saloane, se poate surprinde să găsiți o varietate fără precedent a diferitelor forme, dimensiuni și decoruri exterioare ale oglinzilor. Principalele opțiuni pentru plasarea oglinzilor în hol sau coridor:

Modele de podea și pereți

Diferența constă în metoda de poziționare și fixare a suprafețelor reflexive. Modelele în aer liber mari se află pe standuri speciale.De asemenea, la podea pot fi atribuite și versiuni pliante ale oglinzilor care pot fi înlăturate atunci când nu sunt necesare.

Opțiuni de perete, probabil cele mai comune în toate tipurile de spații. Plasarea pe perete sau pe suprafețele de mobilier economisește spațiu, care adesea lipsește în apartamente mici. În plus, zona zidurilor oferă o varietate mai mare pentru cele mai convenabile opțiuni de locație.

Adesea, modelele montate sunt combinate cu alte piese de mobilier: dulapuri, rafturi, dulapuri, mese. Cel mai adesea, modelele de perete și podea utilizează forma clasică: pătrat, dreptunghiular, oval sau rotund.

Datorită unui design interesant, jucând cu lumină și decor, chiar și cele mai simple opțiuni clasice pot obține un aspect neobișnuit și elegant.

Modelele de forme clasice pot avea dimensiuni diferite.

Merită să fiți atenți că pentru hol și coridor va exista o oglindă foarte mică, incomodă. Lăsând apartamentul, sperăm să ne acoperim pe noi înșine sau cel puțin jumătate din cifră. O oglindă care reflectă numai fața va fi inutilă în această situație.

În hol, dimensiunea minimă adecvată a oglinzilor ar trebui să fie de cel puțin 50-60 cm de-a lungul laturii înguste sau în diametru.

Stilul Art Nouveau implică o formă creativă. Astfel de modele au o siluetă abstractă, pot fi făcute sub forma unor obiecte sau contururi simple. De obicei, nu necesită o decorare suplimentară, deoarece forma oglinzii stabilește stilul. Modelele formularelor gratuite sunt bine redate cu lumina.

Oglinzi pe toată lungimea

Poate că aceasta este cea mai potrivită și mai practică opțiune pentru hol. În astfel de modele, puteți captura aspectul întregii imagini. Forma unor astfel de oglinzi poate fi dreptunghiulară, ovală sau abstractă. Din păcate, nu toate holurile au suficient spațiu liber pentru această opțiune. De multe ori, pentru confort și pentru a economisi spațiu, oglinzile cu lungime întreagă sunt combinate cu alte piese de mobilier, de exemplu, ușile încorporate în garderobă.

Modele combinate cu alte mobilier

Oglinda cu raft poate fi încorporată în ușa dulapului. Design elegant și interesant, diferite modele ale oglinzii. Astfel de opțiuni sunt de obicei vândute în kit. Dezavantajul acestei opțiuni este că pur și simplu nu poate fi suficient spațiu în hol pentru a instala o piesă de mobilier voluminos.

Fă-ți propriile mâini

Merită să spunem că nu este necesar să cumpărați opțiunile de mai sus incluse. Puteți ridica până la oglinda existentă un raft separat, dulap sau masă. Principalul lucru este să adere la estetica și stilul de design.

Un mic raft sau masă poate fi făcut cu mâinile tale. Materialele cele mai potrivite pentru raft sunt panourile din PVC, panourile din plastic sau lemnul. Pânza de dimensiunea și forma dorită este atașată la perete. Poziția raftului față de oglindă poate fi diferită în funcție de ideea dvs.

Pentru a face o masă compactă mică, trebuie să alegeți materialul pentru masa de masă. Poate fi făcut din aceleași opțiuni ca raftul.

Puteți lua masa de masă fină de la masa veche, reglați dimensiunea și forma, decorați-o și decorați-o. Este cel mai convenabil să cumpărați picioare metalice gata pentru masa de la frații. Ele sunt simple de atașat, sunt durabile, fac design-ul dvs. durabil. Aceste picioare au un aspect elegant datorită suprafeței cromate rotunjite.

Ca un design luminos pot servi ca lămpi decorative, lămpi stilizate, benzi LED în jurul perimetrului de oglinzi sau rafturi.

Amintiți-vă că oglinda trebuie să fie suficient de bine luminată, altfel nu va fi capabilă să execute funcția de decorare și expansiune vizuală a spațiului.

Oglinda întunecată devine mai puțin vizibilă și se simte inconfortabil de utilizat.

Pro și contra

În concluzie, vom încerca să rezumăm laturile pozitive și negative ale aranjamentului oglinzii cu un raft în hol.

Avantaje semnificative vor fi:

  • Salvarea spațiului liber. Fără îndoială, combinația de modele funcționale este foarte convenabilă pentru camerele mici. Nu este nevoie să se plaseze mobilier inutil și să se dezlănțuiască coridorul.
  • Practicitate și confort. Atât oglinda, cât și raftul au aplicații practice. Combinația lor face posibilă menținerea obiectelor necesare. Acest lucru este convenabil atunci când părăsiți acasă aveți nevoie pentru a vă pune în ordine și de a evalua aspectul. Nu este nevoie să vă grăbiți la baie pentru un pieptene, să rumați într-o geantă în căutarea unui ruj sau să vă grăbiți prin camere, încercând să găsiți cheile care lipsesc într-un apartament.
  • Un aspect interesant și estetic., capacitatea de a crea opțiuni neobișnuite și frumoase.

Ca dezavantaje includ:

  • Unghiuri proeminente ale structurii. Dacă coridorul este foarte îngust, acest lucru poate fi un inconvenient semnificativ.
  • Rafturi de suprafață funcționale mici. Rafturile elegante sunt suficient de mici pentru a găzdui un număr mare de articole. În plus, plasarea lucrurilor pe un astfel de raft în grabă este adesea plină de confuzie. Se poate dovedi că oaspeții dvs., împreună cu un interior frumos, vor vedea și o mulțime de lucruri neregulate pe raftul din fața oglinzii. Acest lucru poate strica foarte mult impresia interiorului.

Cum poți decora o oglindă pe hol, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor