Wallpaper pentru un hol mic: ce să alegi?

Imaginile de fundal reprezintă soluția perfectă pentru decorarea pereților. Acestea pot fi achiziționate pentru orice aspect și stil de interior. Astăzi vom vorbi despre cum să alegeți pânza potrivită pentru un hol mic.

tipuri

În prezent, există o mare varietate de materiale pentru decorarea pereților pentru fiecare gust și culoare. Cu toate acestea, cele mai populare și comune opțiuni sunt tapet vechi bun. Din fericire, consumatorul modern poate alege dintr-o gamă foarte largă. Fiecare tip de tapet are avantajele și dezavantajele sale, care ar trebui discutate în detaliu.

hârtie

Aceste imagini de fundal sunt cele mai accesibile, ceea ce le face foarte populare și comune.Pe lângă costurile reduse, aceste pânze au și alte calități pozitive. Ele pot fi atribuite prieteniei lor ecologice, deoarece tapetul constă din pastă pură.

Este de remarcat faptul că consumatorii moderni se confruntă cu o gamă largă de imagini de fundal de hârtie de diferite culori. În magazine puteți găsi o mulțime de picturi frumoase și diverse, care pot fi, de asemenea, decorate cu printuri sau modele spectaculoase.

De asemenea, mulți proprietari optează pentru aceste opțiuni din cauza respirabilității lor. Datorită acestei caracteristici pe tapet de hârtie nu apare ciuperca sau mucegai.

Cu toate acestea, aceste materiale de finisare disponibile și populare au dezavantajele lor. Acestea includ următorii parametri:

 • foile de hârtie se tem de umiditate și nu pot fi spălate;
 • ele pot fi ușor deteriorate și pot strica aspectul atractiv;
 • în timp, își pierd saturația culorii.

Din cauza unor astfel de neajunsuri, tapeturile din hârtie nu sunt recomandate să fie lipite într-un hol mic, deoarece în astfel de condiții se pot murdări rapid și nu le puteți spăla, după cum știți. În plus,Adesea în astfel de spații există un număr mare de obiecte cu colțuri ascuțite care pot deteriora foile de hârtie care nu sunt rezistente la deteriorări mecanice.

vinilin

Wallpaperele din vinil sunt astăzi foarte populare și comune, având multe caracteristici pozitive. Există mai multe tipuri de astfel de pânze:

 • vinil plat. Acest material de finisare are o suprafață simplă și netedă;
 • vinil gros. Aceste imagini de fundal sunt foarte dense și puternice;
 • spumă de vinil. Opțiuni similare au o structură volumetrică caracteristică.

Mulți cumpărători aleg astăzi panoul original de vinil care imită lemn, piatră, cărămidă sau tencuială. Principalele avantaje ale acestor opțiuni de finisare sunt rezistența la uzură, durabilitatea, rezistența la căldură, costul redus și rezistența la umiditate și umiditate.

Dezavantajele vinilului sunt acelea ele nu sunt respirabile, care pot duce la formarea de fungi și mucegai pe suprafața lor. Este, de asemenea, de remarcat faptul că aceste imagini de fundal nu sunt ecologice.

Vinilul tapet se potrivește bine în situația unui hol compact, deoarece acestea pot fi spălate și nu sunt supuse unor pagube mecanice.

lână

Tapet nețesut - acesta este un alt tip de materiale de finisare, popular printre consumatorii moderni. Astfel de pânze pot avea modele foarte diferite și complicate, cu ajutorul cărora interiorul va deveni extrem de atractiv și unic. Cu toate acestea, aceste pânze sunt scumpe.

Tapetul non-țesut se poate lăuda cu o serie de avantaje semnificative, printre care:

 • rezistența la uzură;
 • compoziția ecologică;
 • rezistență la temperaturi extreme;
 • rezistența la umezeală.

Dezavantajul acestor materiale de finisare poate fi atribuit costului lor ridicat, nu celui mai larg interval și transparență.

Tapetul nețesut poate fi folosit pentru a termina un hol mic. În plus, aspectul lor este permis să se schimbe la discreția lor, deoarece acestea sunt ușor pictate.

textil

Frumos, scump și originar în tapet interior tapiterie. Astfel de materiale de finisaj sunt proprietăți de izolare ecologice și excelente. Aspectul lor este de asemenea unic, nu numai datorită texturii țesute, ci și datorită lipsei de cusături.

Cu toate acestea, pentru a trata astfel de picturi ar trebui să fie mai atenți.Sunt marcate și acumulează praf pe suprafața sa. În plus, pentru aplicarea lor pe perete trebuie să aibă competențele corespunzătoare. Mulți consumatori numesc o lipsă și un preț prea ridicat de astfel de tapet. Țesăturile țesute nu sunt recomandate pentru decorarea halei, deoarece devin repede murdare.

lichid

Astfel de tipuri de tapet au apărut recent pe piață. În aspectul lor, arata ca ipsos și vin sub formă de pulbere. Înainte de aplicarea pe perete diluat cu apă. Avantajele acestor materiale de finisare includ:

 • protecția mediului;
 • ușurința utilizării;
 • structură fără sudură;
 • conservarea culorii strălucitoare pentru mulți ani;
 • izolată fonic;
 • ușurința în repararea oricăror daune și defecte.

Dezavantajul tapetului lichid este că pot fi spălate cu apă. În plus, în magazine puteți găsi rar un sortiment vast de culori, cum ar fi aceste materiale.

Cum să lipiți?

Diferite tipuri de tapet sunt aplicate pe pereți în moduri diferite. De exemplu:

 • Pânzele de hârtie trebuie să fie suprapuse și nu contează cât de gros sunt acestea.În hol, acest tapet trebuie să fie lipit de ușa din față, apoi să se miște "într-un cerc" și, în cele din urmă, să se întoarcă la el din nou.
 • Tapetul nețesut necesită lipire până la capăt și puteți începe din orice loc în hol. În mod similar se aplică pereților și materialelor de vinil.
 • Tapetul textile nu este recomandat pentru a fi utilizat la finisarea holului, totuși, dacă ați hotărât ferm să vă întoarceți la aceste pânze, este mai bine să încredințați instalarea lor specialiștilor. Acest lucru se datorează complexității lucrului cu astfel de materiale de finisare.
 • Tapetul lichid aplicat pe pereți pe principiul tencuielii. De asemenea, experții nu recomandă finisarea suprafeței în hol cu ​​materiale similare, deoarece este mai bine să nu se spală cu apă, iar într-o astfel de încăpere pereții se pot murdări rapid și necesită curățare.

Variații de culoare

Producătorii moderni produc tapet de diferite nuanțe. În condițiile unui hol mic, multe opțiuni de finisare vor arăta cu succes.

Corpurile luminoase și saturate nu sunt atât de des folosite în decorarea holurilor, însă într-o încăpere mică o soluție de culoare ar fi adecvată. Acest lucru se datorează faptului că, cu ajutorul culorilor bogate puteți alinia vizual aspectul, mai ales dacă lipiți astfel de imagini de fundal pe peretele îndepărtat sau pe suprafața opusă unul altuia.

Cel mai adesea, proprietarii aleg nuanțe mai deschise de tapet pentru finisarea coridoarelor compacte. Cele mai populare și mai atractive sunt pânze de alb, bej, roz deschis, crem, caramel ușor sau albastru deschis. O astfel de tapet moale și discretă poate termina întregul perimetru al holului.

Mulți proprietari se tem să decoreze tapetul holurilor, având un ton întunecat, considerând că este prea sumbru și depresiv. Într-adevăr, pentru un coridor mic, este puțin probabil ca o astfel de schemă de culoare să funcționeze. Albastru, albastru închis sau gri închis este mai bine să se folosească în camere mai spațioase.

imagine

Astăzi, în magazine puteți găsi multe imagini de fundal frumoase și originale, decorate cu o varietate de modele și printuri interesante. Aceste pânze arata foarte originale si proaspete, dar pentru un hol mic ar trebui sa fie alese cu atentie pentru a nu strica layout-ul si a nu-l face chiar mai aproape. Selectarea unui astfel de tapet ar trebui să țină cont de următoarele nuanțe:

 • panza cu desene mari și modele pot reduce vizibil spațiul șiface să fie supraîncărcat;
 • modelele orizontale reprezintă o soluție bună pentru expansiunea vizuală a holului. Cu toate acestea, astfel de materiale de finisaj pot face vizual plafoanele mai mici;
 • modele verticale și dungi clasice ridică tavanul, dar fac ca camera să fie mai îngustă;
 • Nu se recomandă să creați un tapet mic al holului cu amprente mici, cu multe detalii. Astfel de imagini de fundal nu numai că împiedică un spațiu deja mic, ci și îl face foarte incomod;
 • Astăzi, imagini de fundal cu modele abstracte și printuri sunt foarte populare. Astfel de cârpe pot fi folosite într-un hol mic, dar merită preferat opțiunile de nuanțe liniștite și neutre. Unele tipuri cu efect 3D pot mări vizual o cameră.

Ce sunt potrivite?

Coridoarele mici de astăzi au încetat să mai fie o propoziție și ele pot fi aranjate astfel încât spațiul vizual să pară mai spațios, confortabil și, desigur, elegant. De exemplu, un coridor miniatural în "Hrușciov" poate fi transformat, dacă alegeți culoarea potrivită pentru lumină sau pastel sau tapet care nu face mai grele.

Se recomandă utilizarea pânzei, care crește spațiul vizual. Pentru acest panou de lumină ideal cu desene minimaliste. De asemenea, puteți schimba vizual aspectul folosind imagini de fundal dungate, dar aici totul depinde de cazul specific. De exemplu, pentru camere foarte înguste, merită să alegeți o bandă orizontală, iar pentru holuri cu tavane joase - verticală.

De asemenea, pentru decorarea unui hol mic din apartament se potrivesc tapetul combinat. De exemplu, poate fi un tandem monofonic original și pânze cu modele. Adesea, acest design atractiv proprietarii "Hrușciov".

În selectarea tapetului pentru hol, nu uitați că o astfel de cameră este predispusă la contaminare, deci nu este necesar să lipiți țesăturile de marcă și cele non-durabile, deoarece în aceste condiții își vor pierde rapid aspectul frumos. În plus, materialele care nu pot fi spălate vor trebui să fie complet lipite.

Interioare frumoase

În holul îngust, nu numai tapetul simplu va arăta grozav, dar și acoperirile care imită o piatră ușoară. Deosebit de interesante și organice, aceste pânze par a fi una față de cealaltă (pe pereți opuși).Ușile de culoare brună și oglinzile cu o muchie asemănătoare se vor deosebi perfect de fundalul lor.

Dacă doriți să aranjați un hol mic în stil podatunci ar trebui să te întorci la decorarea zăpadă-albă a zidurilor, una dintre ele adăugând o cărămidă albă decorativă. Așezați într-un astfel de mediu o bancă din lemn ușor și o oglindă mare, cu cadru din lemn. Se diluează astfel de vopsele "revigorante" cu perne decorative din culori naturale și umerase negre forjate pe perete.

Iubitorii de soluții simple dar armonioase se vor bucura de designul holului, în care pereții sunt decorați cu tapet gri deschis, iar podeaua și tavanul sunt acoperite cu materiale bej. Într-un astfel de context, ușile din panouri de culoare maro, o banchetetă cu zăpadă albă, cu un scaun cremă și același cuier de perete luminoase se vor evidenția spectaculos. Pentru a finaliza un astfel de ansamblu simplu, dar organic, poate fi un covor de culoare de cafea.

În plus față de tapetul de lumină, într-un hol mic, puteți utiliza oglinzi mari, care vor avea, de asemenea, un efect benefic asupra expansiunii vizuale a spațiului disponibil. Se recomandă să alegeți mobilier, uși, umerase și oglindă, realizate într-o singură culoare sau umbră.

Imaginile de fundal luminoase, cu amprente de nuanțe discrete, vor arăta atrăgătoare pe coridor, dar se recomandă să lipiți puțin mai departe de ușa din față. De exemplu, în spațiul alb-zăpadă, cu un pardoseală bej decorat cu modele de ciocolată, vor apărea imagini de fundal din aur ecologic, cu amprente discrete, situate la capătul holului.

Cu îndrăzneală în interiorul unui hol mic, va arăta o combinație contrastantă de culori negre și albe. Cu astfel de decizii ar trebui să fie precauți. De exemplu, într-o cameră foarte mică, puteți lipi pereți albi pe pereți și terminați tavanul cu același tencuială ușoară. Gresiile negre contrastante cu modele de diamante vor dilua acest finisaj. Completați ansamblul cu un candelabru din fier forjat și o bancă de lemn din lemn antic întunecat.

Cum de a alege un tapet pentru un hol mic, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor