Tapet de tonuri violete în interior

În interiorul clădirilor moderne rezidențiale și nerezidențiale, puteți vedea diferite palete de culori. Purple a fost deosebit de popular în ultima vreme. Abundența de nuanțe de liliac în design indică bogăția culorii, adâncimea și proprietățile uimitoare. Combinația de tonuri violete are un efect calmant asupra sistemului nervos al unei persoane, promovează pacificarea, se relaxează la sfârșitul zilelor de lucru aglomerate. Acesta este motivul pentru care tapetul tonurilor violet din interior poate și ar trebui să fie folosit de toți cei care apreciază frumusețea, rafinamentul, liniștea și noblețea.

Caracteristici speciale

Culoarea joacă un rol important în interiorul oricărei încăperi. Afectează starea emoțională a unei persoane, bunăstarea psihologică, starea de spirit, gândurile.Datorită culorii alese corect, este posibilă nu numai decorarea spațiului înconjurător, ci și ascunderea defectelor interioare, îmbunătățirea interiorului, ascunderea defectelor.

Violetul este subtil, extravagant și nobil. Este pronunțată, dând în același timp un sentiment de pace interioară, provocând un sentiment de confort și armonie.

O caracteristică specială a culorii este capacitatea sa de a mări vizual camere cu dimensiuni modeste. Nuanțele sale se luptă cu depresia, ajută să se distanțeze de gândurile deranjante.

Culoarea violet a apărut prin amestecarea nuanțelor reci și calde de alte culori. Experții în domeniul creării unui mediu armonios într-o cameră nu recomandă folosirea unui număr mare de nuanțe violete diferite în decorarea camerelor: este mai bine să decorați cu ajutorul lor doar un singur perete sau să creați ferestre mici vitrate pe acoperitoare de perete gata.

Nu ar trebui să existe un excedent de liliac - prea mult de o culoare în interior poate duce la dizarmonie și dezechilibru în situația, fiind într-o astfel de cameră nu va fi confortabil și chiar neplăcut.

Atunci când este folosit corect, imaginile de fundal de liliac vor arăta excelent în orice cameră, chiar rezidențială, chiar și în producție și divertisment.

Cu toate acestea, anumite camere cu o astfel de acoperire pot părea sumbre, mai ales dacă iluminatul nu este foarte bun. Prin urmare, în încăperi de dimensiuni întunecate, cu dimensiuni mici, aceste tonuri nu sunt adecvate.

Dimpotrivă, în camerele de forme neregulate, imaginile de fundal de acest tip pot ascunde defectele de aspect: prin decorarea unui perete cu violet și lăsarea restului de alb cu alb, puteți separa vizual două suprafețe una de cealaltă, ceea ce va crea efectul prelungirii camerei.

Alegerea tapetului violet, trebuie să vă gândiți în prealabil ce tip de umbre este mai potrivit și cel mai bine să dezvăluiți ideea designerului. Un rol important îl joacă textura pereților.

Cu model

Imaginile de fundal purpuriu moderne pot fi o decorare și un extraordinar adaos la o cameră, dacă un design creativ mare poate fi văzut pe fundalul lor, de exemplu, monograme sau trandafiri. Asemenea acoperiri vor deveni cu siguranță principalul punct de atracție al interiorului și vor servi ca fundal excelent pentru mobilierul de designer și alte accesorii originale.

Există o singură condiție: este mai bine să lipiți un perete cu astfel de tapet, care ar trebui să fie accent.

Purple flori, cercuri, frunze pot fi aplicate absolut orice fundal. Imaginea de ansamblu va fi cu siguranță memorabilă. Dacă doriți să faceți camera mai ales originală, puteți cumpăra tapet alb sau negru cu flori violet. Dungile de contrast și modelul atrăgător de ochi în combinație cu textilele purpurii vor obține un rezultat uimitor.

În plus față de elementele florale, formele abstracte, geometrice (triunghiuri, pătrate) și motivele suprarealiste (linii ornate conectate la un punct) sunt folosite în mod activ ca model. Asemenea modele vor adăuga atmosfera de mister și liniște.

Ele sunt exact aceleași cu modelele florale, favorizează relaxarea. Și dacă acestea par plictisitoare, puteți ridica pânza cu o suprafață mată și lucioasă în același timp.

Producătorii moderni oferă numeroase opțiuni pentru modele decorative pe tapet.

Cele mai frumoase și mai populare pânze sunt realizate cu următorul decor:

  • dungi verticale și orizontale;
  • forme geometrice;
  • modele simbolice;
  • model combinat de culori potrivite.

Ce este combinat și cum să alegeți?

Culoarea violet este unică. Paleta sa este reprezentată de o varietate de nuanțe: violet, lavandă, purpuriu, purpuriu, vinete etc. Designerii adesea combină aceste nuanțe, creând o tranziție armonioasă în interior.

Combinații de tapet violet cu alte nuanțe sunt posibile în astfel de variante:

  • alb-negru;
  • contrast;
  • neutru.

Pentru a face aspectul purpuriu interior nu este foarte sumbru și înfricoșător, experții recomandă utilizarea de culori și nuanțe suplimentare în lucrare.

Cel mai spectaculos este designul camerei cu pereți monocromi de culoare purpuriu și elemente de culoare albă. În această versiune, nuanța albă va juca rolul unei surse de lumină suplimentare, va asigura contrastul necesar în cameră și va permite gazelor obosite să se odihnească.

Bejul și griul sunt de asemenea potrivite pentru un ton purpuriu. O astfel de gamă va face designul neutru, nimic nu va "apăsa" pe ochi.

Destul de des, accentele de aur sunt folosite pentru a crea efectul antichității în proprietățile dominate de culoarea liliacului.Astfel de detalii pot fi aplicate picturilor în sine sub formă de modele diferite, modele de margini sau decorați mobilier, să fie prezente în textile, pe mobilier.

Dacă aveți îndoieli cu privire la corectitudinea paletei alese, puteți opri combinații mai simple: violet și delicat liliac, liliac pal și alte tonuri de aceeași gamă.

Interioarele luminoase pot fi prezentate cu tapet violet-roz. Astfel de combinații îndrăznețe vor sublinia veselia situației, vor inspira o notă de prospețime și originalitate.

Puteți umple camera cu o atmosferă de primăvară combinând pânze violete cu delicate galben, lămâie, portocalie și alte nuanțe însorite. Culorile ușoare, pastelate, de exemplu, albastru, turcoaz și altele, subliniază sensibilitatea și sensibilitatea designului.

Combinația de liliac și roșu aprins poate crea anumite dificultăți. Cunoscând prea mult, provocând combinații pot fi percepute negativ de către ochi. În plus, fiecare dintre aceste nuanțe va atrage toată atenția asupra lor înșiși, pentru a vă relaxa într-un astfel de mediu nu va funcționa. Puteți rezolva problema utilizând altă culoare (de exemplu, culoarea nisipului).Astfel, vor exista accente moi, netezind toate defectele de proiectare posibile.

Pentru dormitor

În designul dormitorului trebuie să fii foarte atent la orice detalii, mai ales dacă este o cameră unde copiii petrec cea mai mare parte a timpului.

Suprafețele de pereți violet nu sunt potrivite pentru acest lucru. Astfel de pânze vor distrage atenția, interfera cu somnul, excita sistemul nervos.

Dacă doriți ca aceste culori să fie în dormitor, trebuie să le utilizați în versiuni mai ușoare. Un costum luminos și saturat, sub formă de accente minore: panouri decorative, covor negru.

Imaginile de fundal purpuriu sunt potrivite pentru camerele mari și mici (numai bine luminate), în interiorul modern și clasic. Relevant pentru persoanele de diferite vârste. Cu toate acestea, o cantitate mare de violete poate purta copii mici și le-a pus într-o stare depresivă, deci este important să alegeți culorile potrivite unul lângă celălalt.

Pentru bucătărie

Liliac, liliac, vinete - toate aceste tonuri sunt bune pentru cei care aderă la sistemul de nutriție adecvată, dietă constantă și vizionarea figurii - toate nuanțele violete suprimă apetitul.În camerele mari puteți folosi culori luminoase. O astfel de bucătărie va găsi jucăuș, rafinament girlish. Nuantele de lumină vor crește vizibil camera, dau lumină și aerisire.

Și pentru ca spațiul să nu se dovedească a fi "supraîncărcat", este necesar să cumpărați mobilier corect din punct de vedere geometric.

Mobilierul și toate tipurile de căști pot avea o umbră similară, dar este mai bine să alegeți lucruri mai ușoare. Culorile calde din decoruri vor oferi bucătăriei o atmosferă confortabilă.

În hol

În hol, este mai bine să nu lipiți acoperitoare de role cu modele, ci să decorați o astfel de cameră într-o versiune monofonică luminată. În combinație cu plinte și muieri albe, acest decor va fi cel mai de succes.

Liliac tapet va fi un fundal bun pentru picturi de arta si rame foto atașat la perete.

Exemple în interior

Prin alegerea unei combinații potrivite de culori și nuanțe, puteți începe proiectarea interiorului. Imaginile de fundal de liliac sunt potrivite pentru camera de zi, pentru bucătărie, pentru baie și coridor și sunt relevante pentru orice stil de design.

De mult timp, culoarea liliacului a fost considerată marca distinctivă a gospodăriilor nobilimii europene.Această umbră se întâlnea cel mai adesea în palatele regale și în casele nobile în stil baroc. De aceea, chiar și în zilele noastre, multe nuanțe de violetă sunt asociate cu luxul și noblețea, eleganța și chicul.

Astăzi, tonurile de liliac sunt considerate clasice și le puteți folosi atunci când decorați orice cameră în orice stil.

Lamașele de tapet sunt potrivite în casele de țară mari și apartamentele orașului. Datorită acestora, puteți obține un interior elegant în camera de zi, o atmosferă calmantă în dormitor, o atmosferă neutră în hol sau pepinieră. Această schemă de culori este de asemenea potrivită pentru proiectarea bucătăriei, biroului, atelierului.

În birouri, folosirea cârpelor de liliac pe pereți nu este cea mai bună soluție.

Numai sunetele violet saturate vă vor ajuta să vă adaptați la starea de lucru. În plus față de astfel de acoperiri, mobilier din piele și covor ușor lângă canapea va fi o soluție bună.

Uimitor arată dormitor într-un stil clasic. Culoarea purpurie luminoasă va extinde vizual marginea unei încăperi mici, iar culoarea închisă va adăuga contrast. Un pat de lemn alb într-o cameră cu pereți întunecați va atrage ochiul, va face decorul complet.Ospitalitatea într-un astfel de dormitor va aduce plăcere și o mare de pozitiv.

În camera de zi nu este necesar să lipiți tapetul purpuriu pe toate pereții, este mai bine să alegeți o suprafață, de exemplu, să lipiți un perete cu un televizor cu cârpe purpurii și să aranjați celelalte planuri într-o altă nuanță.

Aveți posibilitatea să alegeți mobilierul contrastant și să diluați camera cu accesorii care exprimă originalitatea proprietarului casei, de exemplu, o imagine creată de mâini, un colaj de fotografie sau orice alt obiect care a fost ales ținând cont de natura persoanei și preferințele sale de gust.

Vedeți mai multe fotografii ale interiorului cu tapet violet în acest videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor