Wall murale pe hol

Primul lucru pe care îl vedem la intrarea în casă este sala de intrare, iar impresia generală a proprietarilor depinde de modul în care este decorat. Este foarte important să alegeți materialele potrivite pentru finisare, inclusiv tapetul. Wallpaper de fotografie a dobândit o mare popularitate, ale cărei alegere pe piața modernă este destul de mare.

Desigur, există multe opțiuni pentru a finaliza pereții în hol, dar nu este întotdeauna posibil să găsiți o opțiune bună care să vă ajute la preț, calitate și, în același timp, va fi ceva nou. Prin urmare, merită studiat regulile pentru alegerea imaginilor de fundal înainte de a începe achiziția.

Principalele criterii de selecție

Datorită faptului că tapetul este foarte popular, astăzi puteți găsi o mulțime de opțiuni decente în diferite magazine hardware.Există companii care se ocupă de producția de tapet la comandă, ceea ce simplifică foarte mult sarcina. Toate tipurile de acoperitoare de perete diferă nu numai în ceea ce privește designul, ci și în indicatorii de textură, dimensiuni și forme. Ele pot fi netede, aspre, lucioase, mat, cu un model vertical sau orizontal.

Este important să observăm creșterea calității produselor printre producătorii bine-cunoscuți. Și dacă, mai devreme, imaginile de fundal aveau un design limitat, o calitate medie și un cost ridicat, acum aceste cifre s-au schimbat semnificativ spre bine. Acum, printre varietatea de modele, puteți găsi imagini de fundal de înaltă rezoluție care vor arăta cât mai naturale posibil.

Pentru a alege wallpaper-ul potrivit pentru interior, trebuie să vă bazați pe anumite principii.

Ele vor ajuta la transformarea sala într-o prezentare și memorabilitate:

 • Pentru a crește vizibil spațiul coridorului, trebuie să selectați produse cu imagini mari. În ceea ce privește designul de culori, este necesar să se folosească nuanțe reci de albastru, cenușiu și liliac. Dar nu folosiți prea mult aceste culori, altfel un loc foarte întunecat se va întoarce.
 • Pentru a extinde vizual holul, trebuie să alegeți un tapet cu o imagine orizontală, iar pentru ridicarea vizuală a plafonului să se potrivească dungile verticale. Și dacă spațiul este foarte îngust, atunci nu ar trebui să ridicați plafoanele prin tapetul foto - veți obține o zonă foarte compactă.
 • Este posibil să se utilizeze culori strălucitoare și pestrițe numai în doze moderate ca element suplimentar.
 • Imaginile de fundal panoramice pe întregul perete sunt relevante numai atunci când tonul lor general este făcut în nuanțe ușoare ale patului. Și dacă aveți nevoie să completați imaginea, puteți recurge la diferite elemente decorative.
 • Pentru coridor este mai bine să alegeți tablouri de mărimea 100x270. Și pentru a lipi tapetul pe arce, trebuie să utilizați desene abstracte monocromatice sau mici, pentru care nu aveți nevoie de o combinație.
 • În cazul în care, în plus față de pereți, proprietarii de apartament doriți să lipiți peste tapet și ușile adiacente la coridor, atunci acestea trebuie să elimine mai întâi încuietori și mânere. Acest lucru vă va ajuta să obțineți o imagine perfectă.

Un alt sfat important pentru amenajarea unui hol mic este utilizarea oglinzilor mari. Oglinzile sau orice suprafață reflectorizantă pot crea iluzia unui spațiu mare.

Idei interesante

O gamă largă de acoperitoare de perete vă permite să găsiți o opțiune potrivită pentru toți parametrii, dar există acoperiri care arată cel mai impresionant și original. Picturile de perete au un design diferit, deci merită să spunem câteva cuvinte despre modelele în vrac și cu LED-uri.

Imagine de fundal 3D

Imagini de fundal 3D sunt necesare pentru a crea o cameră volumetrică. Deoarece imaginea poate fi orice imagine, fie că este vorba de flori, copaci, fulgi de zăpadă etc.

În apartamentul cu un hol mic se va arăta acoperirea originală, imitând picăturile de ploaie. Realitatea imaginii va fascina oaspeții și locuitorii casei, din care va exista dorința de a atinge picăturile pictate.

Este destul de interesant să lipiți tapetul cu imaginea traseului forestier, care, în combinație și iluminare spot, va crea iluzia realității.

Dar merită să ne amintim că imaginile de fundal cu o imagine tridimensională sunt destul de scumpe, iar instalarea lor necesită un perete absolut neted. În plus, tapetul 3D elimină posibilitatea de a decora pereții coridorului cu elemente suplimentare de decor.

LED lumina

În ceea ce privește tapetul cu LED-uri, acestea reprezintă un întreg sistem alcătuit din microprocese, un panou de control și LED-uri.Cu ajutorul telecomenzii, locuitorii, dacă doresc, vor putea activa sau dezactiva luminile sau schimba iluminarea panoului.

Dar există o mulțime de astfel de plăcere, în plus, dacă există animale de companie în apartament, atunci nu are întotdeauna sens să-l folosească.

Avantajul imaginilor de fundal cu LED-uri este că, cu ei, chiar și un hol nu este foarte luminos, are ocazia să devină o zonă iluminată. Dar instalarea lor este destul de complicată pentru un începător, deci trebuie să căutați ajutor de la un specialist.

Alegerea stilului

Pentru proiectarea coridorului trebuie să selectați tapetul, care are un efect benefic asupra stării emoționale a persoanei. Nu trebuie să oprești alegerea opțiunilor care se potrivesc culorilor complete cu alte elemente ale interiorului. Principalul lucru este că se uită favorabil unul împotriva celuilalt.

În hol este cel mai bine să utilizați următoarele stiluri:

 • Stilul ecologic întruchipează armonia dintre om și natură. Cu aceasta, puteți crea un interior calm și vibrant care subliniază dragostea proprietarilor pentru natură și animale. De exemplu, în acest stil va fi interesant să căutați tapet cu imaginea unui crocodil, a unei pajiști de flori, a cerului clar.Principalul lucru că au fost prezenți de culori deschise și motive naturale.
 • clasic diferă în severitate și în dragoste pentru toate cele naturale. Foarte des, acest stil este ales pentru creșterea vizuală a plafoanelor. Prin urmare, ar fi adecvat pentru el să utilizeze acoperiri cu dungi verticale, a căror culoare va fi diferită de mai multe nuanțe de la fundalul principal.
 • modern implică o tendință modernă. El salută formele nestandardizate și liniile curbe. Pentru proiectarea pereților în hol în stil Art Nouveau, puteți utiliza imagini de fundal diferite, combinate cu orice detaliu.
 • exotice folosește cele mai neobișnuite idei pentru a crea un interior unic. Se caracterizează prin imagini de animale ciudate și picturi exotice.
 • retro vă permite să utilizați o varietate de nuanțe și soluții de proiectare. Este indicat să se utilizeze straturi de acoperire cu modele abstracte și culori strălucitoare în combinație cu culori deschise.

Sfaturi suplimentare

Coridorul este cea mai întunecată cameră din întregul apartament și, prin urmare, necesită iluminare suplimentară. Lipsa de lumină solară poate fi reparată folosind surse de lumină artificială.Imaginea de pe tapet va arăta diferit sub diferite unghiuri de iluminare. Prin urmare, înainte de a repara holul, trebuie să acordați o atenție deosebită acestei probleme și să găsiți o soluție de compromis.

Dacă locuitorii vor să decoreze pereții cu detalii strălucitoare, atunci trebuie să știți când este posibil. De exemplu, dacă tapetul imită o piatră sau o cărămidă naturală, atunci pot fi completate cu câteva picturi mici sau fotografii. În același timp, culoarea cadrului ar trebui să fie aproape de culoarea tonului principal al pereților.

Stilul ecologic poate fi decorat cu ghivece cu plante de interior. Florile cu flori vor arata foarte extraordinare, cu un risc similar pe tapet. Dar utilizarea acestor elemente este posibilă numai într-o zonă bine luminată și, de preferință, într-un coridor destul de lung.

Imaginile de fundal colorate pot fi încadrate în cadrul oricărei culori potrivite. Principalul lucru este că ele în mod avantajos completează interiorul.

Dar pentru hol, care are un perete care acoperă imaginea de megacities, este rezonabil să se utilizeze lămpi sau benzi LED instalate pe plafoanele tavanului.

Oricare ar fi alegerea tapetului foto pentru coridor, trebuie să vă amintiți că această parte a casei este cea mai sensibilă la poluare.Prin urmare, ar trebui să optați pentru materiale nețesute sau vinil. Suprafața de hârtie este prea susceptibilă la factori externi și nu tolerează umiditatea. În plus, au rezistență redusă.

Cu privire la modul de a adera în mod corespunzător imagini de fundal, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor