Cum de a alege imaginea de fundal pentru coridor, extinderea spațiului?

Coridorul este locul unde ne aflăm, trecând pragul casei. Prima impresie a casei dvs. este făcută de oaspeți imediat după ce intră în această cameră. Pentru a face ca toată lumea ca camera, trebuie să alegeți tapetul drept pentru coridorul dvs.

Cel mai adesea, coridoarele din apartamente au o suprafață mică. Cât de vizual cu ajutorul tapetului pentru a mări spațiul, vom descrie în acest articol.

Reguli de selecție

Atunci când alegeți un tapet pentru un coridor mic, luați în considerare următoarele:

 • Este necesar să se limiteze utilizarea culorilor întunecate sau să fie bătut în contrast, de exemplu, cu ușile albe sau cu mobilierul alb.
 • Culorile luminoase, de exemplu, roșu sau portocaliu, vor crea o atmosferă festivă în coridorul dvs., dar aici trebuie să cunoașteți măsura.Culoarea strălucitoare trebuie diluată cu tonuri pastelate.
 • Este necesar să alegeți imaginea potrivită. Dacă alegeți monitorul cu dungi, trebuie să luați în considerare faptul că dungile verticale îngustă camera, iar orizontala, dimpotrivă, se extinde.
 • O soluție interesantă ar fi aceea de a combina imagini de fundal de diferite culori. În acest caz, puteți rezolva problemele estetice și practice.
 • Atunci când alegeți un material de finisare pentru pereți, luați în considerare dacă acesta va fi combinat cu podeaua, mobilierul, dacă este potrivit în stil.

tipuri

Coridorul este camera cea mai expusă poluării. Prin urmare, tapetul trebuie să alegeți cele care sunt ușor de spălat. Toate tapeturile lavabile diferă în ceea ce privește rezistența la apă și pentru a le determina, pe ambalaj există un semn special. Unele specii pot fi supuse la o curățare moale, umedă, celălalt poate fi curățat cu o perie rigida, iar unele pot fi curățate prin mijloace speciale.

Imaginile de fundal pot fi fabricate din diverse materiale:

 • Vinil lavabil. O alegere excelentă pentru un coridor mic. De înaltă calitate și rezistente la materialul de stres mecanic, ușor de curățat, puteți aplica detergenți la acesta.Trebuie să vă amintiți că tapetul trebuie lipit cu grijă, deoarece după aplicarea adezivului se dilată ușor și după uscare se convexă, ceea ce poate duce la o divergență a articulațiilor.
 • Fibră de sticlă Foarte sigur, materiale ecologice. Acest tapet are o rezistență ridicată la foc, o mare rezistență la deteriorări mecanice. Acest material poate fi repetat în mod repetat, deoarece este rezistent la solvenți. Dacă aveți animale de companie, acestea nu vor putea deteriora astfel de imagini de fundal.
 • Cork. Numai potrivit pentru camere bine luminate datorită capacității lor de a absorbi lumina. Ele sunt realizate prin aplicarea unui strat subțire de plută pe hârtie. Un astfel de material de finisare este ecologic, durabil și are o varietate de nuante frumoase.
 • Lichid. Acest tapet, spre deosebire de restul, este aplicat pe perete cu o spatulă. Această metodă de aplicare a stratului de acoperire este obținută absolut netedă, fără îmbinări. Aspirându-le, iar dacă suprafața este tratată cu lac, atunci se poate spăla cu un burete umed.
 • Fleece. Acest material de finisare este foarte popular acum.A crescut rezistența, durabilitatea, bune calități decorative. Datorită profunzimii modelului, acest tapet creează un volum atât de necesar pentru o cameră mică.
 • Hârtie. Un astfel de material de finisare datorită costului său scăzut este cel mai accesibil. În plus, avantajele sunt siguranța mediului și un aspect plăcut. Datorită faptului că un astfel de material de finisare este instabil pentru efecte mecanice sau de altă natură, durata de viață a unui astfel de tapet este mică.

Dezavantajele tapetării includ pregătirea obligatorie a pereților înainte de a le lipi. Suprafața trebuie să fie atentă, să fie reparate toate fisurile.

În procesul de lucru este necesar să se asigure că nu există articulații vizibile între pânze.

culoare

Când faceți un coridor, principala atenție trebuie acordată iluminării acestei încăperi. Dacă pentru o sală de intrare bine luminată nu există dificultăți speciale în alegerea unei acoperiri de perete, atunci pentru un coridor întunecat trebuie să alegeți un tapet de lumină și culori saturate care extind spațiul.

Nu trebuie folosite tonuri puternice datorită faptului că au tendința de a absorbi lumina.

Alegerea ornamentului

Cu ajutorul unui ornament, puteți regla suprafața peretelui, puteți ascunde unele defecte sau puteți accentua avantajele. De exemplu, dacă peretele este neuniform, atunci imaginea de fundal cu un model geometric va sublinia inegalitatea sa, dar, dimpotrivă, o pânză cu un model neclar va ascunde defectele.

Dacă lipiți un tapet cu un ornament luminos, atunci coridorul dvs. va arăta mai mic și, dacă cu un mic model, va extinde vizual coridorul îngust.

Dacă coridorul are o formă pătrată, atunci o varietate de imagini de fundal se vor apropia, iar dacă camera este lungă și îngustă, alegerea va fi mult mai dificilă. Nu utilizați un material de finisare cu un ornament mare și clar.în caz contrar, coridorul tău se va transforma vizual într-o cameră înghesuită și înfundată.

Un coridor cu dungi orizontale va apărea mai lung și mai îngust dacă alegeți un material cu o bandă verticală. Cel mai bun pentru aceste camere calm desen neutru va face.

Dacă aveți un coridor larg, cea mai bună alegere pentru aceasta va fi tapetul cu dungi cu ornamente verticale înguste, care cresc vizual înălțimea camerei.

Dacă doriți să vă faceți intrarea mai confortabilă, cumpărați imagini de fundal texturate la modă cu imitații pentru plăci, țesături, lemn și alte materiale.Dacă doriți să decorați coridorul cu picturi, puteți face cu tapetul obișnuit de un ton.

Pentru un coridor mic, nu trebuie să cumpărați materiale de finisare cu un model mare, deoarece acestea vor reduce spațiul deja mic. Lărgirea vizuală a holului va ajuta pânza cu un model punctat sau cu efect de proiecție.

Pentru un coridor mic sau hol, puteți alege orice tapet după preferințele dvs., dar în cazul în care camera este pătrată, alegeți materiale de finisare care elimină dezavantajele sale. De exemplu, puteți utiliza tapet cu chips-uri de vinil - datorită modelului mic pe fundalul general, spațiul va părea mai spațios.

Este important să rețineți că modelul de pe tapet ar trebui să fie mai mic decât mobilierul de pe coridor.

Tehnici decorative

Atunci când alegeți un material de finisare pentru pereți, atenție la textura sa. În conformitate cu ideea de designer, puteți alege pânze pentru piatră, piele, ipsos, textile, lemn, picturi murale și alte opțiuni. În acest caz, nu uitați că pentru hol trebuie să alegeți materiale ușor de întreținut.

Pentru a crea o atmosferă neobișnuită și originală în coridorul dvs., puteți utiliza diferite tehnici:

combinație

Puteți să vă păstrați fundalul întunecat în jumătatea inferioară a peretelui, iar în partea de sus - bricheta. Ele vor adăuga lumină și vor face coridorul mai vizibil mai larg, iar fundul întunecat va fi un obstacol în calea contaminării peretelui.

Atunci când faceți o imagine de fundal combinată, trebuie să luați în considerare cu atenție selecția nuanțelor, astfel încât acestea să fie bine combinate. De exemplu, este posibil să lipiți o parte a peretelui de lângă podea cu o pânză cu un model vertical, și deasupra - simplu sau cu tapet de ornament mic. Combinația dintre aceste tipuri de tapet este făcută bagheta, selectată în conformitate cu designul întregii camere.

Pentru a atrage atenția asupra imaginii de pe pânză, puteți folosi o varietate de mulaje, panouri și aplicații. Deci, puteți crea un design individual, unic pe coridorul dvs.

Dacă aveți un coridor lung și îngust, imagini de fundal diferite pe pereți opuși vor arăta frumoase, sub rezerva combinației de culoare și model.

De exemplu, pe un perete va fi tapet sub formă de ornament vegetativ pe fundal verzui, iar pe de altă parte - o pânză cu dungi verticale beige. Veți putea extinde camera cu această opțiune.

Dacă într-un coridor lung un zid de lângă intrare este acoperit cu un tapet închis cu un ornament,contrastul se face cu tapet mai strălucitor, iar la intersecția pentru a construi un arc sau pentru a tăia panouri, atunci un astfel de coridor va arăta mai scurt. Deci puteți obține două zone funcționale diferite.

Este posibil să se combine materialele de finisare de diferite culori în același mod - să se decoreze zona de intrare cu o culoare închisă și apoi să se lumineze folosind un gradient și să se facă trecerea treptată, de exemplu, de la verde închis la verde deschis.

Murală de perete

Cel mai bine este să plasați imaginea de fundal pe departe de pereții de intrare ai coridorului. Dacă sunt făcute în nuanțe calde, atunci spațiul va părea schimbat, iar dacă este în frig, atunci spațiul va avea o vedere panoramică.

Dacă imaginea de fundal are o dimensiune mică pe o parte a coridorului pentru a aranja un cadru, atunci puteți obține o fotografie. Dacă această imagine prezintă un peisaj cu o perspectivă reală lungă, va aprofunda vizual spațiul și va fi un decor excelent pentru interiorul camerei.

Dacă există o cămară într-un coridor îngust, atunci este mai bine să scoateți ușa și să faceți o deschizătură sub formă de arc. După terminarea unei deschideri cu hârtie de perete adecvată, este posibilă extinderea vizuală a spațiului.

Mai mult modul de a extinde coridorul va fi utilizarea de oglinzi. În camerele lungi, puteți folosi oglinzi destul de mari, iar în cele mai scurte, puteți folosi mai multe mici care dau iluzia unui spațiu neobișnuit.

Tapetul selectat corespunzător vă va ajuta să vă transformați coridorul îngust într-un spațiu mai larg și să îl faceți mai confortabil, mai luminoasă și mai frumoasă.

Când proiectați un coridor sau un hol, amintiți-vă că fac parte din apartamentul dvs. și nu trebuie să iasă în evidență de la decizia stilistică generală. Dacă se respectă toate aceste reguli, coridorul va oferi proprietarilor confort și plăcere estetică, iar oaspeții vor avea amintiri calde de la vizitarea casei.

Cum de a alege fundalul în hol, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor