Imagine de fundal combinată pe coridorul apartamentului

Intrarea într-o casă pentru prima dată, primul lucru pe care îl acordăm este sala de intrare. Desigur, toată lumea dorește să facă o impresie pozitivă oaspeților lor, dar de cele mai multe ori acestea fac prea puțin efort în proiectarea holului. Cu toate acestea, un proprietar inteligent și cu vederi se va concentra asupra detaliilor: tipul de decor și combinația cu mobilierul din jur, culori, orientarea stilului.

Planificarea pentru a repara coridorul și hol în apartament, proprietarii vor să obțină rezultatul original, modern și elegant. Acest obiectiv este ușor de atins prin combinarea diferitelor tipuri de tapet, decor, precum și prin alegerea mobilierului și a distribuției de iluminat.

Avantajele designului

Fiecare proprietar are propria sa idee de confort. Unii văd culoarul întunecat, alții - lumina; cineva îi plac culorile strălucitoare, iar cineva este camuflat. Aceste preferințe sunt deja vizibile din prag.Designul detaliat al holului este o raritate. Toată lumea înțelege că coridorul este o zonă ușor poluată, prin urmare, designul său ar trebui să fie practic.

Holul este o cameră specială, în care sunt adunate dimineața pentru lucru, oaspeții sunt bineveniți. Acesta este locul în care se află caruciorul sau bicicleta, unde este echipat animalul de companie, unde sunt atârnate îmbrăcăminte, pungi și pălării, deci alegerea tapetului trebuie să fie în favoarea opțiunilor practice, durabile și lavabile.

Practicitatea nu înseamnă mereu simplitatea. Imaginile de fundal pot fi complet diferite în ceea ce privește compoziția și proprietățile (flizilinovye, bambus, lichid, vinil și așa mai departe): de la modă, exclusivistă, cu modelul original la variații de lumină sau întuneric monocromatice.

Astăzi, combinații de materiale de diferite texturi și culori în proiectarea coridorului sunt populare.

Această metodă de proiectare are multe avantaje. Nu toată lumea poate fi mândră de holul unei zone mari, dar este frumos să simțiți dimensiunea apartamentului. Chiar și în Hrușciov poate fi echipat cu un hol decent, prin lipirea competentă tapet. Primul avantaj al combinării a două tipuri de tapet este capacitatea de a schimba forma și dimensiunea vizuală a holului în condițiile unei combinații "inteligente".

De exemplu, o bandă verticală va ridica vizual tavanul, iar o bandă orizontală, la rândul său, va extinde pereții. Muralul de perete care descrie frumusețea naturii cu o linie orizontală îndepărtată va face atmosfera camerei mai spațioasă, iar imaginea imaginilor mari, dimpotrivă, va îngusta spațiul.

Următorul avantaj al combinării diferitelor imagini de fundal este capacitatea de a selecta unul dintre pereți. Acest lucru este realizat prin utilizarea unui model mare, a unei culori contrastante sau a unei texturi diferite de tapet. De asemenea, este important ca această abordare să ajute la stabilirea stilului general al întregului apartament, deoarece Puteți face o trecere ușoară a unor elemente de decorare de la o cameră la alta.

Partea laterală a medaliei este aceea că trebuie să petreceți mai mult timp și mai multă energie în alegerea celei mai bune combinații de nuanțe și texturi și apoi - asupra lucrărilor de proiectare. Cu toate acestea, orice lucrare de calitate implică costul forței fizice și mentale.

Alegerea unui tapet

Primul lucru care începe lucrarea de creare a unui design luxos și neobișnuit al holului este selectarea tapetului. Sunt combinațiile de culori, texturi și imagini de fundal care creează rezultatul final.

Mai jos sunt principalele puncte care ar trebui luate în considerare la alegerea imaginii de fundal.

 • Calitatea tapetului are o importanță deosebită. Merită să achiziționăm numai mărci deținute pe piață;
 • Practicitatea este esențială. Imaginile de fundal trebuie curățate cu ușurință de murdărie și praf. Nu este necesar să lipiți întregul coridor cu tapet de protecție împotriva umezelii, le puteți lipi numai pe locurile cele mai expuse la poluare;
 • Rezistență ridicată;
 • Amintiți-vă că este mai bine să alegeți nuanțe de lumină într-o cameră limitată.

Grosimea tapetului trebuie să fie identică, în caz contrar vă așteaptă îmbinările urâte. Cu toate acestea, ele pot fi nivelate cu mulaje, autocolante sau casete tapet. Alegerea unei combinații de companioni pentru tapet, trebuie să înțelegeți următoarele reguli.

 • În casa în care trăiesc copii și animale, se recomandă plasarea fundului în culori închise, iar partea de sus - în lumină.
 • În sensul convențional, culorile luminoase exercită presiune asupra ochilor și reflectă grav starea sistemului nervos, prin urmare, dacă mai mult de o persoană locuiește într-un apartament, este mai bine să refuzați culorile țipând;
 • Dacă holul este destul de compact, culorile reci vor fi salvarea: albastru deschis sau gri-albastru.
 • Negru și violet sunt bune, în combinație cu nuanțe calde, deoarece restrâng vizibil spațiul.
 • Luminile accente vor adăuga originalitatea designului coridorului.
 • Nu uitați să respectați stilul de bază.

Ce sunt wallpaperele?

Astăzi, piața materialelor de construcție este plină de varietate de sortimente, astfel încât nu există nici o problemă cu disponibilitatea materialelor. Dar o alegere largă va face cu siguranță confuză pe cei care nu au o idee clară despre ceea ce dorește. Cele mai valoroase și dovedite tipuri de tapet până în prezent sunt enumerate mai jos.

 • Vinil tapet foarte ușor de manevrat, care nu sunt predispuse la decolorare, abraziune, ușor de curățat. Aceste imagini de fundal maschează ușor neregulile pereților. Ușor de combinat. Sunt atât groase, cât și subțiri;
 • Acryl Tapet ușor mai puțin rezistent la uzură, dar impermeabil la umiditate. Ele sunt plăcute la atingere, au o textura catifelată și sunt perfect combinate cu tapetul altor specii. Când curățați acest tip de tapet, nu trebuie să se suprapună cu lichide de spălare și perii dure;
 • Tapet nețesute foarte durabil și rezistent la influențe externe.Ele nu sunt ecologice, dar tolerează cu ușurință revopsirea de mai multe ori atunci când doresc schimbare;
 • Fibră de sticlă - Aceasta este o versiune naturală a tapetului lavabil. În plus, ele conțin componente care împiedică formarea mucegaiului. Fibra de sticlă este, de asemenea, ușor să tolerați repetarea;
 • Imagine de fundal lichid sunt un tencuial special, care este grozav pentru coridor. Bine combinate, sunt ecologice. Vă permit să creați modele și tranziții neobișnuite.
 • Imagine de fundal metalică - un fenomen relativ nou în lumea materialelor de construcție. Ei au o acoperire subțire de folie. Costul lor este foarte mare datorită pulverizării sau aplicării pictate manual. De regulă, ele sunt realizate în culori închise.
 • Fundaluri de cork sunt opțiuni naturale și ecologice. Ei au o acoperire subțire de ceară, rezistente la umiditate, au funcția de izolare fonică, dar paleta lor de culoare nu este foarte bogată.

Cum se combină?

După ce se face alegerea tapetului, începerea lipirii acestora. Dar mai întâi trebuie să vă familiarizați cu toate nuanțele de a crea un design unic al spațiului holului.Există câteva principii de bază ale combinării.

 • Puteți lipi tapetul de două tipuri, care au un model de relief diferit;
 • Amestec de tapet de fond cu tapet cu textura pronunțată;
 • Jucați cu nuanțe contrastante;
 • Utilizați tapet în două culori, în combinație cu mulaje și cadre.

Luați în considerare nu numai textura, ci și proprietățile generale ale suprafeței unui anumit model. Dacă pentru un coridor mic au fost selectate tapet cu o suprafață lucioasă, atunci trebuie să fii pregătit pentru ce Când porniți iluminatul, vor exista străluciri și reflexii care vor denatura fundalul general premisele. Înainte de a tapeta coridorul, aplicați marcajul auxiliar, astfel încât rezultatul să nu fie umbrit de inexactități și de neconcordanțe. Marcajele asigură o lipire perfectă a pereților. Designerii au trei abordări pentru a combina tapetul.

 • orizontal;
 • vertical;
 • Patchwork.

Dacă plafoanele din apartamentul dvs. sunt destul de mari, o abordare orizontală vă va potrivi. Se recomandă lipirea zonei de fund cu o imagine întunecată la umiditate. Classic necesită o bandă luminoasă.

Combinarea a mai mult de trei culori nu este recomandată pentru a evita frivolitatea.Amestecarea tapetului vertical este o opțiune pentru coridoarele înguste. Această abordare este, de asemenea, bună pentru camerele cu nereguli pe pereți.

Opțiuni de combinare populare 2017

După cum sa dovedit, există multe variații ale combinației, principalul lucru fiind acela de a respecta principiile necomplicate și de a nu uita că imaginile de fundal trebuie combinate cu mobilierul și obiectele de interior. Nu sunt necesare abilități specifice specifice pentru a lucra cu crearea de combinații, întregul proces este disponibil noului vostru pentru reparații. Sfera de experimentare este imensă, astfel încât orice idee are șansa de a deveni o realitate. Puteți combina tapetul în orice mod adecvat, atât timp cât rezultatul arata frumos și armonios.

Nu există un răspuns neechivoc la întrebarea despre ceea ce este cel mai la modă în 2017. Încă clasice fără întreruperi, împreună cu designul la modă. Cu toate acestea, printre tendințele anului precedent, unele sunt încă de o importanță capitală.

Atenția dvs. este acordată recepțiilor designerilor care se bucură cel mai mult în 2017.

 • Prima metodă este de a diviza peretele în două linii orizontale. Esența metodei este că tonurile luminoase și deschise vor curge ușor de sus în jos într-o culoare mai închisă și mai uniformă. Această metodă implică decorarea muchiilor sau a muchiilor.
 • A doua metodă este alternanța benzilor verticale cu culori contrastante. O astfel de cameră este întotdeauna elegantă și elegantă.
 • Cea de-a treia metodă la modă este aplicarea imaginii de fundal și a decorului său ulterior. Astfel, se accentuează o secțiune a peretelui.
 • Proiectarea proeminențelor și a nișelor este, de asemenea, unul dintre curenții favoriți din vremurile recente. Metoda este implementată prin crearea unui fundal luminos, textura originală și, prin urmare, schimbarea formei holului.

Idei reale ale combinației de tapet în interior

Vă atragem atenția asupra combinației de nuanțe multiple și profunde de albastru: indigo, ultramarin, aqua și alte culori reci.

Gri este neutră și versatilă. Acesta va fi la fel de relevant în dormitor și în sufragerie, hol și chiar pepinieră.

Geometria este acum la modă în toate manifestările sale. Un model geometric mic va completa holul bine.

Imprimarea de legume este întotdeauna în tendință. Principalul lucru - nu exagerați. Câteva generații în urmă a fost la modă să lipsească tot spațiul cu trandafiri luxurianți, dar acum principalul lucru este să distingem cu îndemânare accentele luminoase.

Moda pentru alb-negru nu va părăsi în curând casele noastre. Acesta este un clasic nemuritor.Este dificil să strici holul cu o grafică de înaltă calitate în orice stil.

"Metal" tendințele nu renunță la pozițiile lor pentru mai multe sezoane. Adesea, aceste imagini de fundal sunt ornamentate aur sau argint reliefat. Acest finisaj arată incredibil de costisitor și de lux.

Imaginea de înaltă calitate a imaginii este capabilă să ne scufunde în pădurea luxuriantă a primăverii, câmpul de lavandă sau pe coastă. Imaginea rafturilor arată foarte caldă și confortabilă. Dacă vorbim despre grădiniță, atunci puteți să vă plimbați cu peisaje fabuloase și locuitorii lor. Recent, designerii s-au îndreptat adesea spre includerea hărților geografice în designul modern, fie o hartă a lumii, fie o hartă a orașului lor natal. Când se face referire la un design similar al holului, este important să rețineți că tonul de bază trebuie să fie monocrom, altfel chiar imaginea cea mai proeminentă poate fi pierdută.

Cu toate acestea, nu există o modalitate mai bună de a accentua o anumită zonă decât de a folosi o imprimare foto.

Pentru cum să combinați imaginea de fundal în hol, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor