Wallpaper de hol: idei moderne

Sala de intrare este o cameră importantă a locuinței. Este ea care creează impresia despre casă în ansamblu. Această cameră funcțională necesită un finisaj bun, un design la modă, materiale practice. Luați în considerare tapetul ca o modalitate de a decora pereții holului.

Care sunt?

Datorită unei varietăți de tehnologii, căutări de design și tendințe de modă, gama de imagini de fundal este destul de largă. Ele diferă în ceea ce privește fabricarea materialelor, lățimea, aspectul, modul de lipire a suprafeței.

Materialele au proprietăți diferite, calități, au diferite idei decorative, structură:

 • Imaginile de fundal de hârtie sunt considerate cele mai faimoase și mai accesibile. Astfel de pânze sunt subțiri sau dense, sunt instabile la umezeală, au o durată de viață de aproximativ 5 ani.
 • Modelele de vinil constau din două materiale - vinil și hârtie. Ele maschează neregulile pereților, nu necesită o nivelare a suprafeței atentă, ușor de lipit, au o durată de viață de până la 15 ani.
 • Pentru a crea un design unic proiectat tapet. Ele sunt făcute din hârtie, sunt ieftine. Ele pot avea absolut orice desen de dimensiuni diferite, arata frumos, dar in cele din urma se estompeze.
 • Tapetul cu tapițerie (covor) pentru pereți este mai scump decât omologii de hârtie și de vinil. Suprafața acestor pânze este impregnată cu un pui de somn special, imitând textura covoarelor. Principalele avantaje ale acestui finisaj sunt absorbția zgomotului și conservarea căldurii.
 • Modelele metalice sunt realizate prin aplicarea foliei pe un suport de hârtie. Hârtie, puteți crea orice tipare sau desene. Tehnologia de aplicare a pânzei este complicată de utilizarea lipiciului special, dar un astfel de tapet este convenabil să se spele, ele sunt durabile.
 • Imaginile de fundal din cork sunt considerate ecologice, au un efect antibacterian, arată neobișnuit. Acest finisaj necesită o alegere atentă a stilului.
 • Imaginile de fundal din iută sunt potrivite atunci când creați un stil ecologic: tehnologiile moderne vă permit să creați imagini de fundal din iută cu o bază de hârtie. Ele sunt lipite pe un lipici special.
 • Linkrust este o tehnică specială în care o masă este aplicată pe un substrat de hârtie, care este transformat într-un model special datorită unei mașini speciale. Avantajul acestor imagini de fundal este că pot fi pictate.
 • Imaginile de fundal textile sunt create cu ajutorul firelor, țesăturilor și pastă de hârtie. Aceste produse au proprietăți de izolare termică și fonică, au un număr mare de culori.
 • Hârtia de perete lichidă pe desen reamintește tencuiala, nu lasă cusăturile, este pusă cu o rolă sau cu o perie de aer. Nu sunt foi laminate, vândute în pungi sub formă de pulbere.
 • Rezistența la apă rezistentă la foc și rezistența la foc este potrivită pentru decorarea birourilor sau a locurilor publice. Ele nu provoacă alergii, nu sunt toxice. Constă din fibră de sticlă specializată.

Alte soiuri includ:

 • Furnir de lemn pe baza de tapet. Aceste foi au două straturi - hârtie și furnir.
 • Imagine delicată și moale din velur, supusă stresului mecanic și umidității. În general, ele sunt durabile.
 • Imagini de fundal pe baza de serpyanka de celuloză cârpă (durabil, nu se întind).
 • Flizelinovye, care necesită pereți perfect plat, deoarece nu tolerează întinderea.

Vinilul, acoperirile nețesute, tapetul din sticlă, tapetul lichid, opțiunile pentru pictura, tapetul de hârtie sunt mai potrivite pentru hol.

Soluții de culoare

Pentru coridor, designerii recomandă utilizarea culorilor neutre (de preferință nuanțe naturale ușoare). Cu cât este mai ușoară camera, cu atât este mai mare și mai spațioasă. Cu toate acestea, materialul ușor devine murdar: holul este conectat cu strada. Stropi, mizerie de la pantofi - totul va fi în hol (pe podea și pe pereți).

Ar trebui să alegeți opțiuni lavabile, deși puteți combina culorile luminoase cu contrastele întunecate.

O combinație competentă de culori se poate juca în mâini. Culoarea pereților poate fi ușoară, în timp ce mobilierul sau accesoriile sunt selectate într-o nuanță neagră. În cazul în care coridorul este alcătuit din dulapuri, noptiere, are multe uși, nu există pereți deschiși, tapet simplu sau versiuni cu un model neutru vor fi cea mai bună alegere. Hârtia fotografică sau cârpele dinamice cu un model ideologic vor fi pur și simplu pierdute.

desene

Există o serie de ornamente populare care se potrivesc foarte bine într-un coridor sau anticameră:

 • Conturul alb al cvadrufoilului pe un fundal bej este ideal pentru iubitorii de stiluri laconice.Pentru personalitățile tinere și ambițioase, puteți schimba bejul plictisit la orice nuanță strălucitoare (menta, galben, roz, violet).
 • Modelele Damascului arata luxos si potrivit. Aceste motive neutre se vor potrivi perfect în orice hol, caracterizate printr-o varietate de culori.
 • Ikat este un ornament cu marginile neclare, un model pe care designerii îl plac mai ales. Arată grozav în soluții de culori naturale, apropiate de culorile naturale, potrivite pentru crearea unui stil nautic.
 • Imprimatele marocane și diferitele grile sunt o alternativă la quatrefoil.
 • Oriental "paisley" (castravete turcesc) pe perete arată nobil în culori neutre.

Pentru interiorul sudic și fierbinte al holului, utilizați ornamente africane și mexicane sau modele aztece. În aceste modele este important să se păstreze istoria tradițională a țărilor solare. Culori de pământ, lut, șofran, nisip, miere, chihlimbar, mlaștină, nuanțe de iarbă și teracotă - o caracteristică distinctivă a alegerii culorii în crearea atmosferei necesare.

Imagine de fundal populare cu imprimare vegetală. Designerii au lucrat bine în această direcție.Soluțiile pline cu flori în stil jungle, imagini artistice ale diferitelor ferigi, palmieri, cactuși, păpădia și alte elemente ale lumii plantelor se pot potrivi armonios în proiectarea coridorului și pot deveni semnul său distinctiv.

Dimensiunea imaginii contează. Imaginea mică arată armonioasă. Un astfel de model se va potrivi în orice cadru, nu va întârzia atenția, va cere echilibrul prin alte elemente decorative. Imaginea mare oferă întotdeauna un anumit sens și limitări.

Stropit tapet - interior de imprimare reale pentru mai multe sezoane la rând. În coridoarele cu un tavan scăzut, ei au tapet cu dungi verticale. Ele vor ajuta la extinderea spațiului, făcându-l vizual. Nu este necesar ca dungile să fie de la podea la tavan: pot exista doar trei sau cinci de diferite lățimi și culori. În acest caz, puteți lipi pereții orizontal.

Modelul dinamic creează adesea un sentiment de presiune. Este mai bine să combinați un astfel de model cu o pânză monocromă. Zidul holului poate fi împărțit orizontal pe jumătate: partea superioară va conține o imprimare roșie, partea inferioară - o bază unică.

În coridor, este recomandabil să ridicați baza inferioară a unei scări mai întunecate: nu va exista murdărie și stropi de pe încălțămintea de pe ea. Articulațiile tapetului decorează granița. Împărțirea coridorului poate fi inegală. De exemplu, o fundătură îngustă și un vârf lat vor bate un tavan slab.

Un alt mod de a combina tapet - inserturi sub formă de panouri. De obicei, panza cu un model este modelată, baza fiind, în acest caz, o înțelegere monocromatică. O imagine specială poate fi făcută folosind tapetul de fotografie. Acest decor nu necesită forarea unei găuri în perete, ca în cazul imaginii obișnuite, panoul nu va cădea niciodată din perete.

Este posibil să combinați tapetul cu o altă decorare interioară. O parte poate fi făcută din panouri din plastic sau din lemn. Lemnul este un material mai scump și mai capricios. Ușor de plastic, realizat într-un design diferit, ușor de curățat, grozav pentru hol, vă permite să creați un interior unic. Uneori, monitorul este alături de o piatră decorativă sau o cărămidă.

Pentru a evita problemele cu articulațiile, este cel mai potrivit să alegeți un tapet lichid. Ei au o structură de relief, similar cu simțitul, vin în multe nuanțe diferite.

Maeștrii răspândesc adesea modele colorate folosind acest material. Sala de intrare adesea nu se poate lăuda cu spațiu mare și forma corectă, prin urmare, ideea de tapetare a plafonului poate exacerba lipsa de spațiu.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți tapetul trebuie să țineți cont de densitatea materialului. Imaginile de fundal din hârtie subțire sunt un lucru din trecut, utilizarea lor este complicată de complexitatea cusăturilor de lipire (se pot rupe). Foile de hârtie sunt prost întinse, cea mai mică inegalitate a peretelui implică îmbinări inegale. Durata de viață a tapetului de hârtie este mică - după câțiva ani, acestea încep să scadă de pe suprafața pereților. Un minus important - aceste cârpe nu pot fi spălate sau vopsite.

Wallpaper pentru pictura - una dintre cele mai bune alegeri de finisare a zidurilor holului. Pentru a împrospăta hol, veți avea nevoie de o rolă și de culoarea dorită a vopselei. Oricine se poate ocupa de acest lucru, iar procesul de renovare a zidurilor este destul de simplu. Aceste pânze au o textura placuta: interiorul nu va arata plictisitor.

Imaginea de fundal lichidă este un truc interesant de design. Ele pot fi pictate, deși le este frică de umiditate excesivă - pot să se înmoaie și să cadă. Dacă nu doriți să experimentați, ar trebui să acordați atenție spălării nețesutelor, a tapeturilor metalice sau a pereților de sticlă.Este suficient să umbli cu o cârpă umedă pe suprafață - și sunt ca și noi.

Idei moderne în interior

Ecuații orizontale echivalente într-un hol spațios arata elegant, dar această combinație este armonioasă numai în camere spațioase.

Pereții lumina extind spațiul, textura cu elemente lucioase susține chicul stilului Empire în hol.

Lumina tapetului cu ornamente adaugă dinamism în interiorul sălii.

Imprimarea de legume cu frunze mari de ferigă pe tapet este mai bine să bată sub formă de panouri.

Cum de a alege wallpaper-ul potrivit, puteți vedea în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor