Ce tapet să alegeți pe hol?

Adesea, echiparea casa ta, în proiectarea holului și a coridorului sunt angajate în ultima întoarcere (reziduală). Totuși, aceasta este o decizie greșită. Cu ajutorul designului competent al coridorului, puteți distrage atenția de la dimensiunea redusă a holului sau a defectelor clădirii. Cel mai cunoscut tip de decor este tapetul. Ce pânze sunt mai bine de ales pentru diferite tipuri de coridoare, cum să le combinați cel mai bine - acesta este articolul nostru.

tipuri

O caracteristică distinctivă a designului coridorului este rezistența sporită la uzură a materialului de finisare, deoarece acest spațiu este, de regulă, un loc de intrare îngust, ceea ce înseamnă că este permanent poluat. Pentru a păstra camera curată, trebuie să alegeți un astfel de tapet, pentru care este ușor de grijă.Din fericire, pe lângă versiunile obișnuite de hârtie, tehnologiile moderne oferă multe tipuri noi de tapet.

vinilin

Cele mai populare astăzi - tapet de vinil (clorură de polivinil). Baza acestui material este hârtia sau nețesutele. Filmul de vinil se aplică pe bază în diverse moduri. În funcție de această metodă, tapeturile de vinil sunt:

 • Dense sau netede. Filmul de înaltă densitate, plat sau usor reliefat, este adesea similar placilor ceramice sau pietrelor.

Aceste pânze pot fi chiar periate. Trebuie să lipiți pe suprafață fără defecte mari.

 • Spumat. Datorită structurii poroase a suprafeței peretelui, aceste pânze pot respira. Numai acest tip de tapet de vinil este respirabil.

Pentru că apa este negativă. Puteți curăța locul murdar cu o cârpă ușor umedă.

Filmul de spumă maschează bine neregularitățile de pe perete.

 • Solid. Acest tapet este o imitație de înaltă calitate a materialelor naturale de finisare (piatră, cărămidă, textile, tencuială texturate) folosind un film dens și dur. Alegerea culorilor este imensă.

Durabilitatea și rezistența la uzură sunt ideale pentru coridor.Producătorii oferă, de asemenea, opțiuni pentru pictura.

 • Hot Stamping Wallpaper (imprimare în serigrafie) cu fire de mătase și luciu moale este mult mai subțire. Din acest motiv, calitatea zidurilor ar trebui să fie mai bună, altfel toate neregularitățile vor fi vizibile.

Termenul de funcționare a hârtiei de perete de vinil este de aproximativ 7-10 ani. Ele sunt rezistente la decolorare. Atunci când se aplică clei, țesăturile sunt întinse, iar când sunt uscate, ele se contractă și formează goluri între benzi.

Pentru a îmbunătăți alinierea benzilor (care este o problemă pentru unele specii), se utilizează o bandă specială.

lavabil

Acest tapet este acoperit cu un film special rezistent la apă. Acest tip de criteriu este rezistența la apă. Informații despre acest lucru trebuie să-l vezi înainte de a cumpăra pe inserție pe role. Unele bucăți pot fi șterse cu un burete umed, în timp ce altele vor scoate perii grei ai pensulei, deoarece pot fi foarte rezistenți la abraziune.

Astfel de imagini de fundal sunt folosite în coridoare înguste sau în case unde există copii mici și animale.

hârtie

Acest tapet are o scurtă durată de viață. Tehnologia lipirii este astfel încât să se poată sparge cu ușurință. Cu toate acestea, este un material respirabil. În plus, producătorul oferă în prezent pânze cu două straturi mai dense - duplex. Imaginile de fundal sovietice care sunt bizare sunt un lucru din trecut. În locul lor a apărut un soi colorat și texturat.Dacă, totuși, simplitatea tapetului de hârtie vă confunde, atunci puteți utiliza decorul suplimentar, care va fi discutat mai târziu.

Fibră de sticlă

În mod ciudat, hârtia din sticlă de perete este o versiune ecologică a materialelor de finisare. După aplicarea acestui strat de protecție, neregularitățile și defectele de pe perete vor fi invizibile. Ele pot suporta daune mecanice (gheare de animale, abraziuni, impacturi). Dar acest material necesită pictura după aplicarea pe perete. În plus, puteți schimba culoarea pereților de sticlă de mai multe ori, chiar aplicând desene și șabloane.

Acest tip de material trece bine din aer și vapori și nu emite substanțe toxice. Pe coridor, aceasta este o alegere excelentă pentru cei care sunt buni la pereții vopsite. Vopseaua de latex este frecvent utilizată pentru decorare.

lichid

Acest tip de tapet este un mod ideal pentru pereții de configurație complexă. Deschiderile arcuite, modele personalizate pentru a termina acest tip de acoperire, nu sunt dificile, spre deosebire de rolele simple.

Sub ea nu vor fi vizibile cusăturile și defectele peretelui.

Acest amestec (celuloză, bumbac, fibre artificiale, compoziție adezivă și pigment de colorare) este vândut gata (în găleți) sau uscat (în pungi).Se aplică pe perete cu o spatulă cu o grosime a stratului de aproximativ 5 mm. În această aplicație, tehnica poate fi foarte diferită, ca o spatulă. O astfel de suprafață ar trebui să fie texturate și nu netedă.

Înainte de a cumpăra, ar trebui să citiți cu atenție instrucțiunile, deoarece tapetul lichid cu privire la compoziție și scop sunt foarte diferite unul de celălalt.

Acest tip de tapet seamănă cu tencuiala texturate. După aplicare, puteți acoperi și suprafața cu lac. Atunci un astfel de zid va ceda la spălare. Dacă nu a fost utilizat lac, suprafața este aspirată dacă este necesar. Dacă se dorește, poate fi repetată într-o altă culoare.

lână

Flizelin - material nețesut, pe bază de fibre textile și celulozice, conectat printr-un polimer asemănător cu fibră de sticlă. Calitatea pozitivă a tapetului nețesut este menținerea dimensiunii atunci când se aplică adeziv. Flizelin este mai puternic decât o cârpă de hârtie care a crescut durata de viață a tapetului.

Acest tip de material de perete arată volumetric datorită faptului că lumina soarelui cade pe fibre și iluminează din interior. Într-o țesătură nețesută cu mai multe straturi, stratul superior este ondulat, rezultând astfel efecte vizuale frumoase.

Când lipiți pe perete, piesa nu trebuie să fie unsată cu adeziv, ceea ce facilitează foarte mult lucrul și vă permite să ajustați cu atenție marginile.

Acest material ascunde perfect defectele peretelui și este lipit pe aproape orice suprafață. Dar trebuie avut în vedere că rola este translucidă, deci culoarea planului lipit este importantă.

laminat

Imaginile de fundal sunt laminate. Aceasta este o tehnică de aplicare a firelor care sunt fire naturale (bumbac, lenjerie) sau amestecate (viscoză). Astfel de elemente sau chiar țesătură de țesătură laminate pe hârtie. Rezultatul este un tapet textil. Ele sunt dense, nu trebuie să fie personalizate în funcție de model, iar articulațiile sunt ușor mascate.

natural

Desigur, convențional numit tapet, la fabricarea căruia folosesc materiale naturale: bambus, iută, chips-uri de plută. Ele sunt lipite pe o bază nețesută sau țesută. A face și de îngrijire pentru o astfel de frumusete este dificil. Cu toate acestea, pereții cu ele arată foarte bine.

Numai wallpaperele naturale nu sunt potrivite pentru toate coridoarele. Dacă bambusul are o mulțime de nuanțe luminoase și întunecate, apoi o bucată de ton roșu, iar această culoare nu este potrivită pentru camerele întunecate.

cuarț

Aceasta este una dintre speciile moderne, care este o hârtie sau panza nețesută, pe care se aplică nisip de cuart vopsit. Un astfel de produs nu este susceptibil nu numai la abraziune, ci și la foc. Zidul cu tapet de cuarț arată neted, fără rosturi. Poate fi replantat opțional cu vopsea de latex. De asemenea, este permisă aplicarea oricăror desene.

metalizată

Aceasta este o hârtie sau o bază poroasă poroasă, pe care se aplică un strat subțire de folie, apoi o vopsea specială și o ștanțare sau desen pe partea de sus. Aceste imagini de fundal arată incredibil de frumos și elegant. Sentimentul de lux este prezent în interior cu un finisaj similar.

Opțiunile metalizate sunt durabile și ușor de curățat. Dar peretele sub ele ar trebui să fie perfect plat și absorbant de umiditate, deoarece adezivul se va evapora prin el.

Linkrust (linkrust)

Acesta este un material neobișnuit modern - stuc, care este un strat al amestecului, care constă din făină de lemn, ulei de in, colofoniu, ceară, cretă și alte materiale de umplutură. Naturalitatea componentelor vă permite să utilizați link-ul în orice loc, mai ales că stucul poate fi pe orice subiect.

Acest material are o gamă largă de culori, dar cele mai populare sunt nuanțele pastel. Acesta este exact ceea ce este necesar pentru coridoarele întunecate.

Tehnologia de lucru cu această pânză este neobișnuită: rolele răsucite sunt scufundate în apă fierbinte timp de 5-10 minute, după care le este permis să se înmoaie timp de 8-9 ore. Deci, materialul este contracție secundară și nu va exista divergență a cusăturilor după uscare. Acest material va dura pentru totdeauna, ceea ce a afectat prețul acestuia.

Paleta de culori

Alegerea corectă a culorilor va arăta în mod avantajos o cameră obișnuită și va aduce confort. Cel mai adesea pe coridor nu există lumină naturală, așadar este mai bine să alegeți astfel de culori pentru tapet, astfel încât acestea să fie în armonie cu iluminatul și mobilierul selectat.

8 fotografie

contrastante

Versiunea clasică a combinației contrastante este alb-negru. Pentru coridor, culorile albe și luminoase sunt o alegere bună, deoarece camera va apărea mai mare. Dar se va murdări mai repede. Cu toate acestea, bloturile negre vor ascunde particulele de murdărie de pe tapet. Din aceleași motive, puteți folosi panouri monocrome, dar două culori contrastante. De exemplu, partea superioară galbenă și fundul brun, atunci când împărțiți coridorul orizontal pe jumătate.Sau o margine albastru închis și o pânză turcoază principală.

Tonuri luminoase

Interiorul, care are linii distincte (ușile, panourile, nișele), va completa în mod ideal culorile și nuanțele luminoase. Puteți încerca culoarea roșie și burgundă într-un spațiu mare cu pereți de pereți.

Într-un astfel de anturaj se poate trăi vampir brutal masculin sau feminin. O tânără familie cu un copil mic va fi salutată în hol, cu un coridor într-o zonă verde luminos și portocaliu-verde.

Pastel

Dacă nu există copii și animale mici în casă, atunci nuanțele de lumină vor decora, reîmprospăta și înnobila un coridor mic. Un liliac mic în combinație cu albastru deschis, ayvor cu verde deschis - alegerea corectă, iar casa va străluci cu culori noi.

Ornamente și modele

Ornamente și modele - aceasta este a doua după culoare, ceea ce le acordă atenție atunci când se uită la tapet. Cu ajutorul lor, puteți ascunde dezavantajele cârpei de lipire. Dar nu toate modelele sunt potrivite pentru un coridor mic. Într-un apartament cu un hol îngust și lung, nu se recomandă lipirea zidurilor cu tapet cu ornamente mari. Ei vor distruge și ascunde spațiul psihologic.

Imaginile de fundal cu modele mici sau monograme vor crește vizibil coridorul.Această opțiune este potrivită pentru o cameră în stilul unui clasic care iubește spațiul. Tabloul vertical cu dungi verticale va face spațiul mai îngust și dungile orizontale îl vor transforma într-o versiune infinit de lungă.

Dar cei care sunt norocoși cu un coridor mare, pot folosi în decorarea frescelor și desenelor pe întregul perete. Imaginile de fundal monocromatice cu culori simple de dimensiuni medii în jurul unei uși sau în arc în stilul Provence nu arată mai rău. În acest caz, culoarea principală a pânzei poate fi galben nisipos, pătat, iar banda de margine poate fi de culoare verde sau de măsline.

Experții recomandă să nu se implice în frontiere.

Desenele tipice sunt concise sau vii. Aceste pânze acoperă complet pereții sau sunt combinate cu tovarăși solizi.

Utilizarea unui model abstract este posibilă în diferite moduri: în coridoarele mari - pe întregul perete, în cele mici - sub forma unui ornament de-a lungul perimetrului.

Murală de perete

Acest tip de acoperire de perete a apărut în Uniunea Sovietică în anii optzeci și a fost foarte popular. Atât de mult încât au existat prea multe imagini cu cascade și păduri, iar compatrioții i-au abandonat rapid utilizarea.Și acum imaginile de fundal de acum câștigă popularitate din nou. Timp de 30 de ani de faima lui, desigur, au apărut elemente noi. De exemplu, tapetul cu efect 3D este o soluție frumoasă de design pentru decorarea oricărei încăperi.

Dar pentru zonele mici, cum ar fi un hol din "Hrușciov", trebuie să luăm o astfel de fotografie pentru a mări și ilumina coridorul. Pentru a spori efectul, acesta poate fi evidențiat de-a lungul conturului cu LED-uri sau spoturi.

Dacă alegeți imagini de fundal pentru coridor, trebuie să vă amintiți regulile:

 • un ornament mare sau un efect 3D va reduce vizibil parametrii camerei;
 • pentru o percepție psihologică mai bună, culorile luminoase ar trebui să fie combinate cu pasteluri;
 • tonurile întunecate nu sunt folosite în cantități mari în coridoarele mici;
 • desene mici și culori necesită multă lumină;
 • atunci când plasați oglinzi în fața fundalului fotografie, nu numai spațiul, dar, de asemenea, numărul de imagini va crește.
10 fotografie

Cum să lipiți

Nu orice tapet potrivit pentru anumite pereți. Alegerea depinde nu numai de calitatea suprafeței, ci și de umiditatea camerei. Orice tip de pânză potrivită pentru spații uscate cu pereți netede. În case și apartamente cu umiditate ridicată, este mai bine să folosiți tapet lavabil și pe pereți neuniformi - opțiuni embosate sau cu densitate mare.Pereții cu defecte pot fi ascunși sub picturi de sticlă sau lichid.

Selectarea corectă a adezivului va permite o perioadă lungă de timp fără reparații:

 • Hârtia de tapet poate fi lipită cu adeziv pentru acest tip de pânză sau compoziție universală.
 • Vinil spălat, greu, gravat - lipici special pentru tapet de vinil.
 • Bordurile de vinil necesită un clei special pentru borduri.
 • Harpurile de hârtie pot fi lipite cu clei universal.
 • Pentru tapet pe bază nețesută există un adeziv specializat.
 • Bordurile adezive sunt lipite fără utilizarea unor compuși lipiciosi.

Lucrările de reparații încep de la tavan. Apoi pregătește zidul.

 • Pe pereții noi sau poroizi, înainte de aplicarea timp de 24 de ore, trebuie aplicat un grund. Acest lucru va salva suprafața pentru modificarea ulterioară a tapetului.
 • Pereții zugrăviți trebuie să fie spălați și șlefuiți pentru o mai bună aderență a adezivului și tapetului.
 • Din pereți cu tapet vechi, acestea trebuie îndepărtate cu o spatulă de apă sau cu un filtru de aburi.
 • Pentru tratarea pereților în zonele umede ar trebui să se utilizeze un grund special, fără a uita perioada de uscare.

Tapetarea se face după pregătirea pereților,curățare podea temeinică și pregătirea de instrumente pentru a lucra: găleată sau tava pentru lipici, foarfece, cuțit de papetărie, spatula de cauciuc, rola de presiune pentru a fixa tapet pe pereți, o mulțime de uscat alb tampoane pentru a îndepărta excesul de adeziv, găleți de apă și cârpe, de masă sau scări în trepte.

Răspunsul la întrebarea: "De unde să începem? "Depinde de prezența sau absența unei ferestre în coridor și de marginea tapetului. În cazul unei ferestre, porniți întotdeauna de la ea, astfel încât rosturile de lumină care cad pe tapet să nu fie vizibile.

În același timp, după lipirea primei benzi, trebuie să potriviți imaginea de pe a doua bandă de-a lungul peretelui.

În cazul pânzelor monocromatice, fără a îndemnând trebui să inserați prima pagină, verificați dacă acesta este redimensionată în timpul lipirii, și apoi se taie în mai multe benzi de mărimea dorită.

Hârtie de perete pe care este necesar să se aplice lipici, au un timp diferit de impregnare. Având în vedere acest lucru, puteți accelera munca (o bandă este lipită, a doua este înmuiată în acest moment). Hârtia pentru tapet este înmuiată timp de 5 minute, hârtia duplex - 7-8 minute, iar cea mai densă - 9-10 minute

Pentru impregnarea benzilor de vinil va dura 8-10 minute. Pe căptușeala din rulou este indicată întotdeauna timpul de impregnare.

Pentru a afla cum să lipiți imagini de fundal, consultați următorul videoclip.

Opțiuni de decorare

Cu ajutorul materialelor moderne puteți folosi cele mai la modă idei în decorarea coridorului. Principalul lucru este să găsești un echilibru între tapet, tavan, podea, podea și foi de ușă.

Pe baza acestui aspect, alegeți decorul:

 • O opțiune foarte frecventă este finisarea plăcilor din MDF, PVC sau din lemn. O combinație rezonabilă de panouri și tapet va face coridorul confortabil și curat.

De exemplu, jumătatea inferioară a pereților poate fi acoperită cu panouri, iar partea superioară poate fi acoperită cu tapet.

 • Pereții coridorului mare sunt adesea decorați cu fotografii și portrete fotografice. Acest lucru înseamnă că astfel de suprafețe ar trebui să fie decorate cu tapet de lumină, permițând focalizarea pe fotografii.

O opțiune elegantă este decorarea cu piatră artificială în combinație cu tapet.

Este important să alegeți modelul potrivit pentru astfel de pânze pentru a se potrivi decorului.

Dacă o scară conduce din coridor, atunci spațiul sub scări poate fi echipat cu sisteme de depozitare funcționale - rafturi, rafturi sau sertare.

Culorile folosite din lemn vor arăta superb cu tapet natural din bambus sau plută sau pânze sub copac.

 • Tendințe populare de modă - însoțitorii pentru tapet. Producătorii au avut grijă de un astfel de produs, iar clienții au multe de ales.
 • Există opțiuni de decor complet non-standard: sticlă, un număr mare de oglinzi, metal, mobilier din răchită și asigurați-vă că luminează. Accentele corecte vor face frumos coridorul.

Recomandări importante

Când faceți un coridor, trebuie să urmați următoarele recomandări:

 • ia în considerare mărimea și forma dispunerii;
 • nu uitați de vârsta chiriașilor;
 • amintesc animalele care locuiesc în casă;
 • ia în considerare stilurile care au decorat sediul adiacent;
 • nu folosiți cantități mari de culori închise într-un coridor mic;
 • nu supraîncărcați camera cu mobilier și tapet grosier;
 • un coridor dublu poate fi decorat cu aceeași tapet sau diferit, dar în armonie unul cu celălalt;
 • pentru o casă privată de vară sau case de țară nu este nevoie să utilizați acoperirea zidurilor scumpe: pereții din lemn sunt de hârtie fină care se pot respira cu tapet.

Pentru a calcula numărul necesar de rulouri, trebuie să cunoașteți lățimea pieselor, precum și dimensiunile reale ale coridorului: perimetrul pereților și înălțimea plafoanelor.

Achiziția va fi influențată de numărul de uși și ferestre, precum și de prezența sau absența unui model prin care panourile ar trebui personalizate.

Cu o înălțime a tavanului de 2,7 m și un perimetru de coridor de 12 m, se calculează numărul necesar de role de 53 cm lățime și 10 m lungime. Din fiecare bucată de tapet obțineți 3 dungi pline, chiar și ținând seama de potrivire. Fiecare contor este 2 benzi. Coridorul nostru este de 12 mx 2 benzi = 24 de benzi. Aceasta înseamnă că va trebui să cumpărați 7 rulouri (24 benzi: 3 benzi într-un rulou).

Experții recomandă cumpărarea unei rulete suplimentare în caz de căsătorie.

Imaginile de fundal alese în mod corespunzător, în combinație cu designul decorativ și mobilierul frumos, vor face chiar și un mic coridor confortabil și confortabil și unul mare - armonios și luxos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor