Alegerea tapetului pentru hol și coridor

 Alegerea tapetului pentru hol și coridor

Nu trebuie să existe imperfecțiuni în interiorul locuinței: este important să aveți grijă de fiecare cameră, inclusiv de hol și de coridor. O mare importanță în decorarea acestor camere are imagini de fundal. Fiind unul dintre elementele cheie de design, ele fac zidurile bine păstrate și ordonate. Alegerea tapetului pentru hol și coridor este supusă unui număr de caracteristici. Înainte de cumpărare merită să explorați tipurile, nuanțele la modă, culorile, combinațiile de modele, textura și alte nuanțe.

materiale

Hârtia pe perete este un material de finisare de perete și plafon de alt tip. Acest finisaj este intern. Hârtia pe perete este vândută în principal sub formă de produse în role, deși, datorită tehnologiilor moderne de producție, un alt tip de material ambalat în saci este oferit în atenția cumpărătorilor.

Este tipul de tapet care este factorul care determină metoda de lipire a suprafeței pereților: acestea sunt lipite sub formă de bucăți de lungime dorită sau răspândite cu o spatulă.

Producția folosește o varietate de materii prime, care determină calitatea și caracteristicile de performanță ale fiecărui tip de tapet.

Cele mai obișnuite materiale sunt hârtia, textilele și vinilul. Astăzi, această confruntare este mult mai interesantă decât produsele din perioada sovietică: companiile moderne de producție oferă o gamă largă de bunuri, adesea în centrul premiselor.

Dacă mai devreme se credea că tapetul pentru hol și coridor nu avea o semnificație deosebită, astăzi opinia sa schimbat radical: această confruntare contribuie la determinarea statutului proprietarilor de locuințe, indică preferințele gustului lor și determină percepția estetică.

specie

Alegerea materialului se bazează pe cunoașterea soiurilor. Există multe dintre acestea, cu toate acestea, nu toate materiile prime sunt potrivite pentru un hol sau un coridor îngust. Și problema nu este deloc colorată: textura și designul nu se potrivesc, care reduc spațiul camerelor deja mici sau prea strălucitoare sau creează un sentiment de greutate. În plus, unele soiuri nu se încadrează în stil.

Cele mai populare soiuri de decor, care sunt potrivite în aproape fiecare stil de compoziție interioară, sunt imagini de fundal: hârtie, vinil, nețesute, textile, pentru pictura, lichid, tapet de sticlă, natural, 3D.

Produsele cu role diferă în diferite lățimi, ceea ce este foarte convenabil și vă permite să lipiți pereții cât mai exact posibil, fără bule și falduri.

 • Hârtie tapet - pânze cu preț redus, cu o hârtie de bază și imprimate pe aceasta sau imprimare foto. Ele diferă în funcție de grosime, pot fi destul de subțiri și sunt împărțite în două categorii: simplex (single-layer) și duplex (două straturi). Primele sunt mai simple, mai ieftine și mai greu de lipit, celelalte două pot rezista pe pereți mai mult de 5 ani, fără a necesita lipirea. Aceste pânze se tem de umiditate, astfel încât, în contact cu apa, se pot îndepărta de pereți.
 • vinilin analogii au o structură de suprafață poroasă. Spre deosebire de pânzele de hârtie, acestea constau din două straturi: un strat de vinil și un substrat nețesut. În unele produse, baza de hârtie. Acest finisaj este scump, deși nu-i justifică prețul, pentru că după ceva timp eliberează fumurile de formaldehidă în aer.Reprezentanții vii ai soiului sunt imagini de fundal ecranate cu mătase - pânze netede, solide și spumante, a căror colorare este gravată, din care pânzele arată ca o cârpă.
 • lână tapetul se aseamănă cu vinilul. Ele sunt destul de dense, realizate din polimeri sau fibre textile. Aceste pânze au respirabilitate, sunt refractare, rezistente la radiațiile ultraviolete, astfel încât se potrivesc în hol, umezite de soare. Textura este plăcută pentru că ascunde mici neregularități ale pereților, ceea ce reprezintă un avantaj semnificativ. Cu toate acestea, acoperirile nețesute acumulează praf pe suprafață și se caracterizează printr-o structură care necesită o manipulare atentă.
 • textil Tapetul este ca o acoperire decorativă cu fire țesute lipite pe o bază de hârtie. Firele pot fi împletite sau aranjate în paralel (cât mai aproape posibil). Acest finisaj este destul de controversat. Ea demonstrează bunăstarea proprietarilor casei, dar în lipirea este destul de capricioasă și nu permite aderența cea mai mică pentru a lovi suprafața părții frontale. Este dificil de lipit, pe lângă faptul că este necesară aplicarea compoziției numai pe perete, care nu este întotdeauna convenabilă și suficientă pentru o aderență maximă.
 • Decorare de perete pentru pictura - tapet alb, cea mai mare parte a culorii albe, realizat pe baza de hârtie. Structura materialului este gravată, are un model simplu diferit, adesea similar stucului haotic. Datorită reliefului neobișnuit atunci când pictura creează un model interesant, în timp ce puteți ascunde neregularitățile peretelui. Materialul este atrăgător, deoarece poate fi vopsit de mai multe ori: vopseaua cade în mod egal, pictează toate golurile reliefului.
 • Imagine de fundal lichid - un produs de noua generatie, care este singurul din linia de finisare a peretilor interiori care vine in saci si seamana cu bumbacul adeziv. În plus, asemănarea nu este numai externă: materialul este diluat și cu apă caldă și este lăsat să stea la timpul potrivit (aproximativ o zi), închizând bine sacul. Materia primă finită este zugrăvită pe perete: aspectul feței este un original, neuniform, asemănător cu un mozaic neuniform. Unicitatea materialului este capacitatea de a efectua orice model. Pentru a face acest lucru, după un grund pe perete vopsea compoziția dorită, apoi umpleți peretele cu diferite nuante de tapet. Dezavantajul materiilor prime este teama de a cădea pe suprafața apei.
 • Fibră de sticlă - un fel de material cu o structură din fibră de sticlă.Se face printr-o metodă specială, care amintește de tricotat. În lucrarea cu fibră de sticlă. Pentru materialul achiziționat o formă stabilă, acesta este tratat cu impregnări speciale. Fibra de sticlă este o soluție originală pentru proiectarea holului sau coridorului, nu este supusă putregaiului, este acceptabilă, nu conține toxine dăunătoare și permite pictura.
 • Efectul 3D învelit - versiune cu imagine tridimensională (tridimensională). Canvas cu distorsiuni vizuale poate schimba spațiul, prin urmare, este tipul de finisare adecvat. Imaginile de fundal 3D au o structură densă, rezistentă la distrugerea mecanică aleatorie. Ei nu ard și cad perfect pe pereți fără a forma bule. Totuși, cu multe avantaje, acest finisaj nu arată întotdeauna bine pe perete: pentru ca iluzia să fie armonioasă, aveți nevoie de o imprimare mică sau mai mult spațiu.
 • În linie natural Wallpaper a inclus produse din iută, frunze. În plus, învelișurile de bambus și plută sunt interesante. În comparație cu alte analogice, aceste materiale sunt destul de scumpe, deși caracteristicile lor de calitate sunt destul de ridicate. Ele sunt rezistente la umezeală, arată avantajos și scump, desenează designul la nivelul dorit, cu un aspect premium și se combină cu mobilier diferite.Caracteristica lor distinctivă este nuanța de nisip și aspectul, care este departe de prezentarea clasică.

Ce tapet să alegeți?

Într-o mare varietate de decorațiuni de perete, este dificil, la prima vedere, să cumpărați ceea ce aveți nevoie. Uneori, în jurul masei de opțiuni pe care vrăjirea lor le distrage atenția de la panza dorită.

Pentru a nu deveni confuz în momentul cumpărării, este necesar să se prezinte un algoritm:

 • vizionați holul sau coridorul existent;
 • alegerea umbrelor și a modelului, luând în considerare spațiul spațial și posibilitățile de iluminare;
 • selecția picturilor din magazin (mai multe opțiuni);
 • identificarea argumentelor pro și contra (metoda de lipire, complexitatea, rezistența la abraziune prin acțiunea mecanică);
 • calcularea cantității în ceea ce privește respectarea cifrei;
 • cumpărare bazată pe valoare pentru bani și primă.

Tapetul nu cumpără exclusiv pe baza aspectului. Desigur, ar trebui să fie frumos și să aibă o textura plăcută. Totuși, acest lucru nu este suficient. De multe ori, la prima vedere, pânza pare a fi specială, iar când este reexaminată, irita ochii.

Merită vizionată câteva tipuri de tablouri, având în vedere neregulile zidurilor, grosimea tapetului,relevanța obiectului lor într-o anumită compoziție interioară.

Pentru a simplifica selecția, merită luați în considerare câteva sfaturi utile:

 • tipul de tapet trebuie să fie "corect": este important să se acorde atenție rezistenței, grosimii medii a materialului, absența unei structuri poroase (se rupe în bucăți mici sub acțiunea mecanică aleatorie);
 • tabelele excesiv de groase și texturate sunt mai dificil de realizat, în cazul în care pereții prezintă nereguli, se pot mișca rapid între articulații;
 • matrița și banda mică din interiorul holului sau ale coridorului creează valuri ale peretelui: astfel de imagini arată foarte aproape, dar au lovit ochii din afară;
 • este timpul să uităm de soluțiile standard, astăzi acestea sunt obișnuite: în funcție de model, tapetul poate fi combinat cu rulouri perechi sau lipit pe perete orizontal;
 • o imprimeură de fundal mare distruge un spațiu mic, deci nu va funcționa pentru un coridor îngust sau pentru un hol mic;
 • dacă camera este îngustă, puteți lipi tapetul pereche, atrăgând atenția asupra marginilor lățimii (pe laturile mai lungi este mai bine să alegeți tablourile monocrome);
 • dacă spațiul este mic, este mai bine să alegeți tapetul lavabil: astfel puteți extinde durata de acoperire a peretelui și este mai ușor să vă îngrijiți de curățenia pereților;
 • dacă în interiorul holului sau coridorului există panouri din plastic, în calitate de companion, se vor potrivi imagini de fundal dense de relief: ele sunt mai bine combinate cu o textura din plastic netedă.

Este necesar să se acorde atenție subtilitățile combinațiilor de culori. Astăzi, tapetarea pe un perete înseamnă a fi un designer. Nu este suficient să alegeți o imagine frumoasă și o bază interesantă.

Este important să se ia în considerare combinația cu mobilierul, adâncimea și saturația nuanței:

 • în ciuda considerațiilor practice, nuanțele întunecate vor crea iluzia unui spațiu redus, vor exercita presiuni asupra podelei;
 • nu puteți cumpăra picturi în aceeași culoare cu podeaua: acest lucru creează senzația că podeaua este învelită pe pereți;
 • dacă holul sau coridorul este plin cu obiecte mici, este exclusă o amprentă mare: va crea o atmosferă de confuzie;
 • dacă alegeți o culoare care nu se află în interiorul camerei, nu puteți face fără sprijin prin elemente de design (umerase, lampă de podea, lămpi, covoare);
 • în cazul în care camera are o fereastră, tapetul din culoarea perdelelor este exclus (pereții trebuie să fie diferiți de perdele).

culoare

Culorile tapetului pentru hol și coridor sunt multiple. Nu există cadre tari: gustul delicat este important.Unii oameni reușesc să proiecteze folosind nuanțe întunecate, iar holul arată elegant și are statut. Ca bază, puteți lua ideile unor designeri experimentați.

În mod convențional, toate nuanțele sunt împărțite în practice și frumoase. Primul grup include panza maro bej și divorțat. Din toate nuanțele paletei de culori, ele se potrivesc cel mai armonios în interiorul holului și coridorului. Acesta este un clasic, relevant în afara alegerii stilului.

Tablourile celui de-al doilea grup sunt împărțite în două tipuri: nuanțe pastelate și culori bogate. Numărul de culori luminoase mușcate include liliac, nuanțe de culoare gri-roz, albastru, turcoaz și delicate piersici. Tonurile luminoase ale paletei includ vopsele roșii moi verzi, burgundi și vin roșu. Culorile arata camuflate, datorita texturii picturilor, arata scump si stilat.

În ceea ce privește nuanțele albe și galbene, alegerea lor nu este atât de populară. Culoarea albă este o marcă, deci nu este potrivită pentru camere cu trafic ridicat. Culoarea galbenă dă drumul la bej și lapte: deci pereții arata mai mult premium. Vopseaua neagră în interiorul holului și pe coridor este inadecvată. Maximul pe care se presupune că - pentru a decora elementele modelului tapetului (și apoi într-o mică cantitate).

desen

Picturi de decor - o temă specială.Fiecare marcă încearcă să producă ceva unic care să poată atrage un cumpărător. În condiții de concurență, tablourile se disting printr-o varietate de texturi și modele.

Alegerea tapetului trebuie să respecte două reguli:

 1. practic;
 2. frumusețe.

Designul ia în considerare mai mulți factori, dintre care textură are o importanță deosebită.

Poate fi:

 • netedă, datorită cărora desenele au linii clare și expresive (motive de dantelă și floră, forme geometrice, flori, tapet cu dungi);
 • cu un model de relief (inclusiv 3D), care permite picturilor să arate volumetrice (tapet cu tapet, reliefat);
 • cu imitația texturii diferitelor materiale (sub laminat, așezarea țiglelor, țesut, piele de crocodil, coajă de țestoasă, piele de zebră sau python, cu pietricele).

Principala condiție este relevanța: tapetul trebuie să fie în armonie cu ideea generală de design, să se potrivească cel puțin într-o singură nuanță cu situația existentă, să respecte tema necesară în stil.

Acestea ar trebui să aducă notele de cameră ale culorilor pozitive (calde) și confortul casei (sunt excluse tablourile metalice și fluorescente, creând iluzia unei discoteci).În general, situația ar trebui să fie în concordanță cu stilul întregului apartament.

Lipirea imaginilor de fundal selectate

Tapetarea este o chestiune simplă, dar mulți oameni au multe întrebări. Unii sunt interesați de unde să înceapă finisarea pereților, alții nu știu cum să lipici corect panza. Se poate părea că fiecare pânză are propriile trucuri și trăsături de lipire.

De fapt, totul nu este atât de dificil cum pare:

 • dacă pereții au fost tencuite cu alte tapeturi înainte de a fi reparate, ar trebui să fie îndepărtate cu un pistol de pulverizare și apă (este mai ușor să îndepărtați vechea acoperire, cârpele sunt îndepărtate în fragmente mari și practic nu există praf);
 • pe fiecare rolă este indicată metoda de lipire (uneori are o imagine schematică);
 • subțire subțire de panza se lipesc, impunându-se unul pe altul, tapet densă lipite aproape unul de celălalt (fund);
 • deoarece în aceste camere rareori există o fereastră, prima pânză este lipită de ușă, apoi merg în sensul acelor de ceasornic și se întoarce din partea din spate a ușii;
 • dacă pânza este texturată și densă, indiferent de unde să o lipiți: puteți începe munca din colț (astfel puteți aranja colțul cât mai exact posibil fără distorsiuni și falduri);
 • Metoda de lipire este influențată de opțiunile de proiectare pentru amplasarea tapetului: dacă este o tehnică de mozaic, fragmentele tăiate vor fi lipite din mijloc sau în funcție de marcajul aplicat.

Opțiuni de modă

Din moment ce tapetul aceluiași design este plictisitor, puteți decora pereții halei și coridorului cu diverse tehnici de stilisti experimentați.

Cele mai interesante soluții stilistice sunt:

 • orizontală - lipirea cârpelor perpendiculare pe podea prin metoda de alternare, ținând cont de caracteristicile modelului (relevante pentru benzi);
 • alternanță verticală - o tehnică similară cu cea anterioară, dar cu o mică diferență: modelul este mai puțin decât o pânză simplă (este mai bine să aranjați centrul cu o imprimare, pentru a începe alternând de-a lungul marginilor, făcând dungile solide mai largi);
 • utilizarea a două aproximativ aceeași culoare - accentuarea pereților, contrast discret, distragerea atenției din colțurile inestetice ale camerei;
 • amestec de tapet simplu și pânze cu un model (sau imagini de fundal foto) - metoda de evidențiere a zonei de accent, în care se folosesc texturi diferite și aceeași culoare a pânzei, decorarea unei părți a peretelui sau a întregului său loc luminos prin intermediul unui desen tematic;
 • tehnica de patchwork - lipirea pe perete a fragmentelor mici, de culori diferite și a modelului de capăt, tăiate în pătrate sau dreptunghiuri (imitație de patch-uri);
 • inserați-panouri - crearea unei galerii de artă la domiciliu, care se realizează prin lipirea unui fragment mic pe o acoperire monocromatică, urmată de încadrarea într-un cadru dintr-o plintă de baghetă sau plafon;
 • accentuarea caracteristicilor camerei - sublinierea deliberată a proeminențelor, nișe, panouri, realizate prin evidențierea lor cu imagini de fundal contrastante;
 • spațiu de zonare recepție - împărțirea camerei în părți separate, o modalitate de a crea o organizare clară, aspectul ordinii;
 • cu panouri - o soluție originală a compoziției interioare, în care tapetul este lipit prin alternarea, zonarea sau evidențierea caracteristicilor de proiectare (lipite pe perete sau pe panouri).

Fotografiile frumoase ale interiorului holului

Coridor sau coridor, "îmbrăcat" în tapet diferite textură, arata elegant și confortabil. Unicitatea tapetului constă în faptul că acestea sunt perfect combinate cu pereți albi.

Contrastul de culoare și moale pot oferi un efect unic:

 • holul și coridorul pot fi decorate cu imagini de fundal diferite, combinând dungi și șireturi de legume în nuanțe de bej: o soluție excelentă pentru zonarea camerelor combinate cu combinația de tapet și panouri;
 • lumina halei poate fi proiectată cu ajutorul tapetului pereche cu șablon de dantelă: datorită texturii interesante, pereții nu par plictisitori, iar accentul de contrast negru va îndepărta atenția de pe proeminența peretelui, reducând suprafața utilizabilă;
 • Puteți crea un design regal prin combinarea tapetului texturat din culoarea teracotă cu panourile bej: adăugând picturi și o oglindă cu aur în interior și susținând ideea cu lămpi de perete cu ornamente de aur, puteți accentua un statut special;
 • o recepție originală a contrastului tapetului bej cu relief și o fotocopie cu tema pădurii, sub forma unei uși, va permite spațiu și căldură în spațiu, umplerea camerei cu o atmosferă specială;
 • iubitorii de tehnici sofisticate sunt sigur de a se bucura de compoziția interioară, care combină linii orizontale și verticale: puteți accentua o parte din perete prin alegerea de tapet pentru a se potrivi cu culorile de podele;
 • zidurile din hol pot fi decorate cu tapet nețesute dungi: la coloanele și pervazurile holului se potrivesc perfect pânze cu o textura relief, aranjate orizontal (astfel încât armonia este perfectă, merită menținut umbra tapetului cu un covor colorat similar, dar un alt model simplu).

Cu privire la modul de lipire a tapetului nețesut, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor