Decorarea panourilor de hol: opțiuni de proiectare

Reparatia este intotdeauna un lucru suparator, cu atat mai putin decoratiuni interioare. O persoană este întâmpinată după haine și un apartament pe hol. La urma urmei, aceasta este prima cameră a casei noastre, deci trebuie să țineți cont de aranjamentul ei.

Adesea, în familie, atunci când se decide să înceapă o reparație foarte acut, problema alegerii materialului de finisare. Imaginile de fundal, stucul cu un decor sau alte tipuri de acoperiri necesită cheltuieli considerabile, nu numai materiale, ci și fizice, deoarece suprafața sub ele trebuie pregătită cu grijă - îndepărtați stratul vechi, reparați praful, crăpăturile sau recurgeți la tencuiala pereților.

Toate aceste eforturi nu numai că vor spori prețul final, ci vor adăuga și praf și murdărie în viața noastră, și deci nu foarte curată.Prin urmare, mulți rezidenți optează pentru panouri de perete. Nu trebuie să ridicați pereții și chiar să eliminați acoperirea anterioară. În spatele acestor panouri este foarte avantajos să se ascundă tot felul de comunicații și, uneori, se adaugă izolație care are și o funcție de izolare fonică.

9 fotografie

Avantajele produselor de perete

Coridoarele pentru coridoare sunt o idee minunată pentru renovarea interioară. Predominanța costurilor scăzute în combinație cu eleganța și caracterul practic al materialelor panoului oferă avantaje incontestabile în alegerea acestor produse.

Principalele avantaje ale acestora sunt:

 • Instalare ușoară. Pentru a economisi bani, puteți termina întreaga cameră fără asistență și personal special instruit.
 • Nu este nevoie să aliniați loviturile, să eliminați tapetul vechi.
 • Nu sunt necesare instrumente speciale. Avem nevoie doar de bare, cuie, panouri. Și dacă nu construiți o cutie, atunci doar lipici.
 • Panourile de perete sunt ușor de curățat prin simpla ștergere cu o cârpă umedă.
 • Dacă o suprafață mică a învelișului este deteriorată, o puteți înlocui cu ușurință cu una nouă.
 • O selecție vastă de materiale din care sunt realizate panourile pentru pereți nu vă va lăsa indiferenți față de metoda de finisare aleasă.Culoarea, textura, accesoriile suplimentare și multe alte "jetoane" vor încânta cumpărătorii.
 • În sfârșit, acest material nu este doar practic și ecologic, ci pur și simplu arată frumos pe hol.

Un alt avantaj al panourilor sunt metodele de fixare:

 • Direct pe perete, folosind clei special sau cuie decorative (șuruburi). Dar pentru aceasta este necesar să pregătim un zid - la nivel, prime.
 • Folosind un capsator de construcții este montat pe cutii de lemn.
 • Pe rama de fier sau lemn cu șuruburi.
 • Pe clemele de plastic din cutie pentru instalare.

specie

Piața materialelor de construcție de pe piața de astăzi este atât de diversă încât "ochii diferă". Este dificil să alegeți ceva potrivit, dar totuși este posibil. Asigurați-vă că acordați atenție panourilor decorative. Ele vin în mai multe soiuri:

 • Tipul rack-ului. Panouri sub formă de plăci lungi de până la 30 cm lățime, până la 370 cm lungime și până la 1,2 cm grosime. Instalarea se poate face atât pe direcție orizontală, cât și pe verticală. Adăugarea de corpuri de iluminat cu LED încorporat decorează numai ușa frontală și adaugă lumină în încăpere.
 • Tipul de tip tigla. Acestea sunt panouri pătrate sau dreptunghiulare.Fixarea se efectuează folosind o conexiune cu limba și canelura. Desenul și textura pot fi foarte diverse. Potrivit pentru realizarea de panouri colorate și unice ale interiorului dvs.
 • Tip de foaie. Astfel de panouri, de regulă, au dimensiuni mari, spre deosebire de cele anterioare. Atingeți 1,2 x 2,4 m cu o grosime de 0,3 cm. Dimensiunea minimizează numărul de cusături.

materiale

Panourile de perete ale halei trebuie să se potrivească nu numai în interior, ci și să îndeplinească proprietățile necesare (lumină, umiditate, temperatura aerului) ale acestei încăperi. În exterior, ele sunt de asemenea alese ținând seama de caracteristicile holului, astfel încât rezultatul finisării îi place proprietarilor și nu invers.

Există opinia că panourile de perete reprezintă un semn al minimalizării și reparațiilor la costuri reduse, însă aceasta este o amăgire. Piața ne oferă un număr imens de culori și materiale pentru fabricarea acestora:

 • Plastic. Panourile din PVC sunt considerate un material de finisare relativ ieftin. Dar ele sunt simple de curățat, nu sunt supuse apei, dar au, de asemenea, o varietate de decor - de la imitație de lemn la țiglă.
 • MDF. Acestea sunt plăci din așchii de lemn presate. Ele sunt mult mai ușoare decât lemnul.Acest material este un bun izolator de sunet și dacă cumpărați panouri speciale MDF impregnate, acestea nu se vor teme de umiditate. Ele sunt texturate sau chiar mai frumoase datorită frezării pe partea din față.
 • Lemn. Acest material este prietenos cu mediul, oferă întotdeauna soliditate interioară, dar în același timp necesită un echilibru cu alte părți ale finisajului. Panourile sunt realizate din mai multe straturi și au o rezistență ridicată la căldură, umiditate, stres mecanic, ultraviolete. Puteți găsi adesea lemn de nuc, stejar, mesteacăn și alte specii valoroase. Există modele cu fir, intercalate cu alte materiale.

Opțiuni de culoare

Indiferent dacă panourile de perete sunt violet sau verde deschis într-o stea neagră, sub un copac sau sub o piatră - depinde de tine și de alegerea ta. Numai ficțiunea voastră vă poate spune dvs. sau gospodăriei, care cel mai probabil va fi împotriva pereților negri cu inimile. Puteți să fiți de acord și să găsiți întotdeauna o soluție comună de culoare pe care toată lumea o va dori. Desigur, culoarea afectează în mare măsură percepția externă a camerei. Toată lumea știe că în camere mici sau înguste este avantajos să folosiți culorile luminoase ale panourilor, apoi imediat de la prag, sala va părea ceva mai mult.

În coridor, este obișnuit să folosiți tonuri mai restrânse, dar culorile luminoase și saturate devin din ce în ce mai populare. Deseori puteți găsi panouri cu imagini care pot fi făcute în funcție de schiță. Imaginile sunt aplicate folosind tehnologia modernă de imprimare folosind imprimarea digitală plină.

7 fotografie

În apartamentele urbane, aspectul vechi este, de obicei, sub coridor sau hol există un spațiu foarte mic, dar un alt lucru - case particulare, care oferă adesea o oportunitate de a arăta imaginația în spațiile lor. Este posibil să se decoreze pereții cu panouri cu mucegaiuri voluminoase, cornișe sau stuc, obținând astfel un interior excelent în stilul clasicismului.

Panourile de perete armonizate (sau altfel se numesc panouri 3D) vor ajuta la recrearea unui design interesant, cu accent pe perete. Astfel de suprafețe nu necesită o decorare suplimentară sub formă de picturi sau oglinzi, ele fiind ele însele o problemă de o atenție deosebită. Cei care preferă originalitatea și rigoarea în același timp cu o cantitate minimă de bijuterii vor dori această opțiune. Imitarea zidăriei sau zidului de cărămidă,plăci din lemn sau plăci ceramice, mozaicuri sau fresce - toate aceste modificări sunt limitate doar de capacitățile dvs. financiare.

Este necesar să se prezinte în mod clar toate criteriile pentru acoperirea pereților înainte de a merge la cumpărături. Nu uitați de caracterul practic. Poate fi foarte dificil să eliminați autocolantele pe care copii le plasează în interior, urme de adeziv sau vopsele fără cerere. Iar panourile de perete vă ajută să uitați de astfel de mici probleme.

Ce este mai bine să înveți pereții?

Nimeni nu poate răspunde în mod clar la această întrebare, numai proprietarii locuinței ei înșiși. Și, desigur, alegerea depinde de conceptul general al interiorului, de capacitățile tale financiare, de caracteristicile sălii.

Principalele avantaje ale MDF în decorarea holului sunt:

 • Instalare simplă, care nu necesită consumatoare de timp excesiv.
 • O cantitate mică de resturi în timpul instalării.
 • În funcție de clasă, există mai multe opțiuni pentru montarea pe perete.
 • Pentru tăierea panourilor nu este nevoie să se utilizeze unelte speciale, doar un ferăstrău sau un jigsaw.
 • Partea din panoul care a devenit inutilizabilă poate fi înlocuită întotdeauna cu una nouă.
 • Izolație fonică și termică.
 • Calitate decentă, durabilitate, rezistență la influențe externe, precum și un efect decorativ.
 • În plus, o suprafață netedă și uniformă este bine laminată și pictată.
 • Și nu în ultimul rând, calitatea este un raport preț-calitate acceptabil.

Dar fără dezavantaje nu poate face. Acestea sunt modificări ale aspectului cu un grad ridicat de umiditate și incapacitatea de a folosi abrazivele în timpul curățării. Cu toate acestea, holul nu este o încăpere unde este necesară curățarea zilnică cu detergenți cu particule abrazive.

Utilizarea panourilor din PVC nu are calități mai puțin pozitive, printre care:

 • Inofensivitatea. Se știe că nu este nimic ideal, dar plasticul poate fi considerat ca fiind aproape de ideal în acest sens. Datorită tehnologiilor și componentelor moderne, este sigur să se afirme că panourile moderne sunt inofensive pentru oameni, ele nu emit miros sau compuși chimici, în plus, ele sunt aproape incombustibile.
 • Instalare ușoară. Nu trebuie să căutați specialiști pentru a instala panourile.
 • Rezistenta, care este cea mai mica distanta dintre panouri, care nu va acumula murdarie urat.
 • Îngrijirea nu va împovăra nici o gazdă.
 • Durabilitatea, care va depinde în continuare de stilul de viață și acuratețea gospodăriei.
 • În cazul deteriorării finisajului, puteți oricând să îl actualizați cu un anumit decor, autocolante, autocolante.

Căptușirea pereților cu lemn este considerată ca fiind una dintre calitățile și destul de populare tipuri de decor, deși este costisitoare. Arborele a fost și va fi întotdeauna popular cu proprietarii de case.

Toate acestea datorită următoarelor caracteristici:

 • În cazul unei îngrijiri precare și regulate, aceste panouri vă vor încânta mult cu calitatea și aspectul lor. Există, de asemenea, o impregnare specializată (antibacteriană, antifungică, hidrofugă) sau lacuitul lemnului, ceea ce reduce toate riscurile de daune materiale.
 • În mod separat, trebuie să adăugați o actualizare periodică a acestui tip de finisaj - cu ajutorul unor unelte speciale, puteți să accentua textura lemnului sau chiar să schimbați culoarea.

Un dezavantaj semnificativ al panourilor din lemn poate fi considerat un cost crescut.

Idei de design interesante în interior

Cel mai adesea, proprietarii de case fac repararea holului pe ultimul loc, dar această abordare este greșită.Holul este vizibil din toate încăperile apartamentului, iar vecinii îl pot vedea, probabil, de la aterizare, de exemplu.

Cea mai obișnuită metodă de a utiliza panourile este să o poziționați în partea de jos a peretelui. Nu uitați de înălțimea totală a tavanului. De exemplu, înălțimea peretelui este de 3 m, atunci nu ar trebui să fie ocupate mai mult de 120 cm din perete, altfel, atunci când se împarte peretele vizual în jumătate - tavanul va apărea mai jos. O proporție de aproximativ 1 până la 3 va arăta mai avantajoasă, caz în care pereții vor crește optic.

Tapițeria întregului zid este posibilă atunci când intenționați să vă subliniați poziția. În acest caz, pentru decorarea plafoanelor și pereților recurg la modele de decompresie din lemn masiv. Desigur, o astfel de recepție a clasicilor este considerată destul de greoaie pentru contemplare, în special în camerele mici și joase, dar pentru stilul clasic al designului - asta este.

Utilizarea panourilor de perete numai pentru decorarea unei anumite părți a peretelui oferă multe avantaje. Nu este nevoie să măsurați înălțimea plafoanelor și să alegeți mobilierul sau obiectele de interior în funcție de anumite dimensiuni. Zona decorată nu adună spațiul camerei.

Combinația dintre culoarea aerului alb și crem oferă lumină și eleganță în aer liber spațiului. Elementele decorative dau interiorului o sofisticare calitativ nouă și evidențiază gustul excelent al proprietarilor.

Utilizarea panourilor pe fundul peretelui este practică și estetică. Soluția monocromatică cu o ușă de intrare adaugă la simplitatea performanței o notă de soliditate și bogăție.

Într-o casă privată, adesea întâlnim holuri și coridoare spațioase care sunt bine aprinse. Uneori au o scară la etajul al doilea, ceea ce oferă mai mult spațiu pentru creativitate. Bogăția și reținerea acestei încăperi atrage prin corespondența și liniile sale distincte.

Nu uitați să alegeți designul adecvat, să specificați dimensiunile, să vă gândiți la plasare, fără îmbinări și cusături inutile, astfel încât aspectul să fie curat și concis și numai apoi să mergeți la magazin și să continuați instalarea.

Rezumând, rămâne doar să adaugi renumele zicală "măsoară de șapte ori, tăiat o dată" - gândindu-te prin decorarea interioară a holului la cel mai mic detaliu, nu vei fi niciodată supărat de rezultat. Mult noroc cu repararea!

Cum de a face reparații în sala de Hrușciov, a se vedea următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor