Coridorul alb: avantajele culorilor deschise în interior

Sala de intrare, decorată în alb, a fost întotdeauna considerată un semn de originalitate și stil. Culoarea albă este clasică. Acesta subliniază puritatea și sensibilitatea. Nuantele albe sunt deosebit de relevante pentru designul holurilor mici. Tonurile luminoase cresc vizual spațiul, îl fac mai "aerisit" și delicat. Cu toate acestea, pentru a nu strica imaginea de ansamblu, pe hol este important să alegeți mobilierul potrivit, podele și să luați în considerare o serie de alte nuanțe.

Caracteristici speciale

Utilizarea de alb în interior este cea mai bună modalitate de a extinde spațiul. Un alt avantaj al acestei culori - versatilitatea. Aplicând culori luminoase, este posibilă amenajarea camerei într-un stil clasic și modern.

În designul coridorului în culori luminoase utilizați următoarele culori de bază:

 • alb antic;
 • nuanțe de migdale;
 • zăpadă;
 • fildeș.

Cu toate acestea, proprietarii de proprietăți sau designerii adesea aleg nu o nuanță, ci o combinație de culori. Această abordare a designului coridorului este foarte avantajoasă.

Astfel, va fi posibil să creați un contrast de culoare și să faceți spațiul mai original și mai interesant.

avantaje

Psihologii au arătat că culoarea albă are un efect pozitiv asupra psihicului uman. Ajută la calmarea, relaxarea și ameliorarea tensiunii nervoase. Coridorul, care salută oaspeții și proprietarii locuinței cu tonuri ușoare, oferă confort și o atmosferă caldă. Culoarea albă are următoarele avantaje:

 • face camera mai luminoasă și mai spațioasă;
 • normalizează fundalul emoțional al chiriașilor.

Alegerea culorii pentru proiectarea holului trebuie abordată cu mare responsabilitate. În mod necorespunzător, nuanțele adesea cauzează lipsa de confort în casă sau în apartament.

Unii proprietari refuză să aranjeze un coridor în culori albe, în ciuda frumuseții și eleganței paletei luminoase.Ele sunt confundate de marș și de nepracticitate. O frumoasă sală de intrare albă devine repede murdară, colectează murdărie și din acest motiv își pierde rapid estetica. Cu toate acestea, astfel de concluzii sunt înșelătoare.

Saliile decorate în alte culori vor trebui să fie tratate exact în același mod ca și cele de culoare albă de zăpadă. Curățenia camerei nu depinde de schema de culori folosită în interior, ci de cât de corect și eficient va fi efectuată curățarea. prin urmare Nu credeți că albul nu este practic.

Materiale pentru podele și pereți

Atunci când alegeți materiale de finisare, în primul rând, ar trebui să acordați prioritate produselor practice care nu necesită îngrijire specializată. Pentru podea cea mai bună soluție ar fi linoleum sau laminat.

Pentru coridor, puteți ridica materiale pentru podele, imita lemnul sau piatra naturala. Când faceți o podea nu este necesar să alegeți culori albe.

Redați pe contrast: faceți acoperire negru, roșu sau maro.

Pentru pereți, este mai bine să alegeți un material durabil și durabil, astfel încât mai târziu să nu faceți reparații în fiecare an. Faptul este că pereții sunt cele mai "vulnerabile" părți ale holului.Ei au adesea murdărie de la pantofi, picături de apă de la o umbrelă. Astfel de efecte adverse pot fi multe. Rezultatul este unul - pierderea esteticii.

Cele mai bune materiale pentru decorarea pereților în hol:

 • Paint. Opțiunea cea mai ieftină și mai economică. Se vor potrivi următoarele tipuri de compoziții: latex, silicon, acril. Avantajele acestora sunt uscarea rapidă, ușurința aplicării, posibilitatea spălării.
 • Wallpaper. Pentru finisarea holului, este recomandabil să abandonați produsele din hârtie. Prefer tapet de sticlă, tapet lichid și lavabil. Datorită bogăției de texturi și culori nu ar trebui să fie dificil să alegeți acest material.
 • Panouri din plastic sau MDF. Astfel de produse sunt ușor de curățat. Ele pot, de asemenea, să ascundă neregulile peretelui.

Plafonul de finisare

Puteți alege vopsea, ghips decorativ sau oglinzi pentru a termina tavanul. Nu este cea mai bună opțiune - plăci din polistiren sau vată de var. Sunt materiale învechite pentru decorare. Cu toate acestea, unii le folosesc tocmai pentru a economisi forța de muncă și bani pentru reparații.

Soluții moderne utilizate în decorarea suprafeței tavanului - gips-carton și film din PVC pentru a crea o structură de tensiune. Principalele dezavantaje ale acestora sunt costul ridicat și înălțimea camerei reduse. Avantajele includ durabilitatea, capacitatea de a ascunde firele din spatele structurilor, instalarea rapidă, rezistența la umiditate. Astfel de suprafețe de tavan sunt ușor de păstrat curat.

Alegem mobilierul

Pentru un hol mic alb, se recomandă să alegeți mobilierul de mobilier din nuanțe deschise. Mobilierul cu tonuri întunecate poate supraîncărca spațiul, creând o atmosferă sumbră. Mobilierul plasat într-un coridor îngust va reduce vizibil zona, ceea ce este nedorit pentru o cameră mică.

Aranjarea holului este importantă pentru alegerea cabinetului patina potrivit, a modelelor pentru pantofi și pentru depozitarea obiectelor mici, a rafturilor, a băncilor și a altor accesorii. Prezența unui astfel de mobilier va face coridorul funcțional și rămâne în el confortabil. Mobilierul poate fi modular sau construit, din lemn masiv, PAL, MDF sau alte materiale.

O regulă importantă este Nu cumpărați mobilier prea masiv. Acesta va fura piata si va face spatiul aglomerat. Mobilierul alb arată elegant și luxos.Cu toate acestea, este foarte vizibil zgârieturi, scuffs și alte urme de stres mecanic.

Pentru a-și păstra atractivitatea cât mai mult timp posibil, este important să se ocupe cu atenție și să se îngrijească corespunzător pentru mobilier.

Finisare lucioasă sau mată?

Această întrebare a fost pusă de toți cei care au făcut vreodată sala. S-ar părea că acesta este un lucru minunat. Cu toate acestea, ea este cea care poate aduce o cusătură în interiorul simplu și neobișnuit. Când alegeți primul lucru este să vă bazați pe gusturile și preferințele personale. De asemenea, este important să se cunoască avantajele și dezavantajele unui anumit tip de suprafață. Deci:

 • Lucioasă. Coridoare strălucitoare - o combinație de eleganță și gust subtil. Când faceți o cameră, este mai bine să faceți ceva pe un singur lucru: ridicați mobilierul lucios pe coridor, un tavan sau o podea. Astfel, interiorul își va păstra ușurința și nu va părea supraîncărcat. Suprafețele lucioase sunt ușor de întreținut, estetice. Cu toate acestea, au unele neajunsuri. Deci, pe suprafața strălucitoare există urme de pete și mâini, stropind apă, așa că va necesita o îngrijire specială.
 • Matt. Mobilier sau un plafon cu o astfel de textura este mai potrivit pentru camere decorate în stil strict clasic.Suprafața mată este capabilă să "absoarbă" lumina și să facă atmosfera holului mai moale și mai confortabilă. Dezavantajele includ textura brută. Acesta absoarbe murdăria și umiditatea. Grijă pentru această suprafață va dura mult timp și efort, precum și detergenți specializați. Nu există nici un răspuns neechivoc la întrebarea care este mai bine sala - mată sau lucioasă.

Evaluați avantajele și dezavantajele fiecărei suprafețe și faceți o alegere inconfundabilă pentru dumneavoastră.

Combinări de culori

Schema de culoare ale pereților, tavanului, mobilierului și ușilor din hol definește în mod armonios aspectul exterior al spațiului. Culorile potrivite contribuie la o creștere vizuală a spațiului și la crearea unui confort. Nuanțele armonioase pot afecta lumina, precum și despre gustul artistic ridicat al proprietarului apartamentului.

Fanii tonurilor albe ale holurilor se vor bucura, cel mai probabil, de combinația de alb-alb și gri. Acesta este un câștig-câștig. Cu toate acestea, o astfel de situație de culoare poate deveni în curând plictisitoare și plictisitoare. Pentru a împiedica acest lucru, se recomandă designerii diluați gama albă cu alte vopsele.

Când faceți o cameră, acordați prioritate tavanelor și pereților.Renunțați la ideea de a crea o suprafață întunecată întunecată și lumina de perete.

În această situație, proprietarii și oaspeții vor simți că tavanul va cădea pe cap.

Coridorul alb poate fi diluat cu mobilier în culori contrastante. Culorile luminoase ale pereților și tavanului vor fi perfect combinate cu următoarele culori:

 • albastru;
 • aur;
 • Mocha;
 • roșu;
 • portocaliu;
 • violet;
 • negru.

Când faceți un coridor, utilizați culori bej și pastelate: coral moale, piersic, lapte, culoarea fildeșului. De asemenea, designerii recomandă să se uite la noua tendință de modă, care este în crearea de plafoane albe, pereți și podele negre. Când decorați spațiul, imaginați-vă, jucați cu flori.

Deci, puteți crea propriul dvs. interior unic și fascinant.

8 fotografie

Idei pentru design interior

Interiorul holului alb poate fi decorat într-o varietate de stiluri. Pentru a face acest lucru, merită să ne concentrăm atenția asupra unor mici lucruri. Deci:

 • Dacă doriți clasicele, decora tavanele, pereții și podelele în culori strălucitoare. Alegerea mobilierului din lemn natural va fi o opțiune câștigătoare.Potrivit ca opțiuni moderne și mobilier antichități. Stilul clasic are forme simple, combinații armonioase și nimic inutil.
 • fani Art Nouveau Se recomandă ridicarea mobilierului cu linii moi, care curge ușor. Utilizați atribute de mobilier din lemn natural. Aruncați formele grosiere și liniile drepte.
 • îndrăgostiți pop art pot face lumina pereților și plafonului, iar designul pentru podele și mobilier să aleagă luminos. Redați pe contrast - utilizați mobilier colorat, lumini de neon, suprafețe lucioase.
 • Dacă vă place spațiu liber, linii drepte, opriți alegerea dvs. minimalismul. Are un design strict. Îndepărtați strălucirea și non-standard. Decorați holul în nuanțe albe și gri. Atunci când alegeți mobilier, dați preferință modelelor-transformatoare. Ele vor ajuta la economisirea spațiului și eliberarea spațiului.
 • Pentru a crea un coridor în stil Provence Acordați prioritate materialelor naturale, un număr mare de culori (albul ar trebui să rămână nuanța cea mai importantă). Utilizați inserții deschise, rame pe pereți, mobilier de epocă, ornamente de flori.
 • Iubitorii de rudeness în interior, designerii sunt sfătuiți să se uite la stil Loft. Se caracterizează prin pereți nedoriți, lemn tratat brut, comunicări de inginerie deschise. Refuzați pretenția: în loc de dulap pentru îmbrăcăminte exterioară, puteți folosi cârligele, iar cutiile de pantofi pot fi înlocuite cu o bancă obișnuită.
 • Fanii naturii nordice pot aranja sala Stilul scandinav. Alb umbra-alb, mobilier alb, finisare etnice, mozaic, covoare pe podea. Toate acestea vor contribui la accentuarea prospețimii interiorului.

Opțiunea unui hol în alb este întotdeauna elegant. Classics nu va iesi niciodata din moda, ea va ramane mereu in afara concurentei.

Mai multe informații despre cum să creați un hol de zăpadă albe, veți învăța din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor