Decorarea holului cu piatră decorativă și tapet

Câteva secunde în hol este momentul în care, sub influența primei impresii, decidem dacă ne simțim confortabil în această casă sau neconfortabil. De aceea ar trebui să acordați o atenție deosebită decorării și designului spațiului de intrare. Piatra decorativă sau tapetul adecvat vă pot ajuta să faceți sala funcțională și frumoasă.

avantaje

Piatra este un material folosit de om încă din cele mai vechi timpuri. Pereții din piatră au o textura unică, sunt incredibil de durabili și au proprietăți izolate mari. Piatra este rezistentă la schimbările de temperatură și este o alegere ideală pentru zonele fierbinți, cum ar fi șemineele sau sobele.

Finisajul interior din piatră arată grozav. Oferă camerei un aspect regal.

Pereții interni de piatră siguri din punct de vedere ecologic și sigură sunt rezistenți la umiditate ridicată, rezistenți la uzură, rezistenți la foc și rezistenți la mucegai. Piatra are cea mai lungă durată de viață a tuturor materialelor de finisare. În cele din urmă, deservirea pereților interiori de piatră este foarte simplă. Uneori este suficient să le ștergeți cu o cârpă umedă sau să folosiți detergenți ușori. Pentru a nu deteriora zidurile de piatră și a nu distruge frumusețea finisajului, nu le curățați cu perii metalice sau abrazive.

Piatra, teracota și gresia sunt ideale pentru podele în hol, deoarece sunt rezistente la zgârieturi, spărturi și murdărie.

Imaginile de fundal, precum piatra, sunt o alegere populară pentru decorarea unui hol. Cu ajutorul lor, puteți "juca" cu spațiul de intrare sau puteți conecta schemele de culori ale camerelor adiacente. Imaginile de fundal sunt conducători slabi ai căldurii, ceea ce le face regulatori de temperatură buni: ele ajută la menținerea căldurii în vreme rece și la răcire în zilele fierbinți. În plus, tapetul ascunde defecte mici, cum ar fi fisuri și nereguli. Imaginile de fundal pot fi folosite pentru a decora pereți, plafoane sau chiar mobilier.Ele pot fi utilizate pe o gamă largă de suprafețe, inclusiv lemn, gresie, piatră și chiar material sintetic.

Tipuri de piatră

Mulți oameni se întreabă dacă merită să cumpărați o piatră naturală sau să alegeți una artificială. Să evaluăm argumentele pro și contra lor.

Piatra naturala este ecologica si estetica. Are un aspect natural, neprocesat, care adaugă la interiorul naturalității. Calitatea pietrei naturale, frumusețea sa naturală și structura neobișnuită îl fac foarte atractivă pentru utilizare, în ciuda costurilor ridicate. Un alt obstacol poate fi faptul că este un material foarte greu pentru finisare.

  • granit - piatră extrem de solidă, durabilă, disponibilă într-o varietate enormă de culori. Durabilitatea face ca acesta să fie un material ideal pentru astfel de suprafețe intens utilizate ca podele și blaturi de bucătărie. Granitul rezistă cu succes la temperaturi ridicate, este aproape imposibil să-l zgâriați, nu lasă petele de acid citric, cafea, ceai, alcool.
  • marmură - un material elegant, clasic, folosit de mii de ani.Marmura albă este cea mai populară, dar există multe alte opțiuni de culoare. Deoarece marmura este mai moale decât granitul, este mai puțin rezistentă la pete și zgârieturi. Trebuie avut în vedere că în timp se formează o patină pe marmură (o ușoară schimbare de culoare sau textura).
  • Travertin, calcar, gresie, gresie utilizate pe scară largă ca piatră de finisaj pentru pardoseli, placări de pereți interiori și exteriori, seminee, coșuri de fum, pavele exterioare.
  • Pietre artificialecare este turnat în matrițe (de obicei un amestec de ciment, agregate și oxizi de fier), poate fi mult mai ușor decât naturale. Acesta este un avantaj, deoarece nu cântărește pereții și este mai ușor de instalat pe cont propriu. Tehnicile de fabricație a pietrei artificiale sunt în mod constant îmbunătățite, iar distanța dintre ea și piatra naturală este aproape invizibilă. În plus, acest material are performanțe excelente, rezistență la foc și costuri reduse. Cu toate acestea, produsul producției în masă nu este capabil să creeze sentimentul de "unicat" inerent pietrei naturale.

Cu toate acestea, deoarece este extrem de important astăzi reducerea costurilor, designerii folosesc din ce în ce mai mult materiale artificiale. Climatul economic actual, accesul limitat la credite, venituri mai mici - toate acestea înseamnă că designerii trebuie să concureze pe o piață dificilă de cumpărare. Cu toate acestea, clienții continuă să ceară o înaltă calitate și o frumusețe indestructibilă.

Această dilemă ajută la rezolvarea unor noi materiale artificiale moderne, cum ar fi furnir de piatră, numit uneori piatră artificială sau furnir. Acest material face posibilă implementarea unor proiecte inovatoare proaspete datorită variabilității ridicate a utilizării și reducerii costurilor. Variabilitatea este asociată capacității materialului de a fi tăiat în bucăți de diferite forme și mărimi.

Fatadele decorative din piatră sunt destinate pereților interiori sau șemineelor. Ele adaugă stil în cameră prin imitarea aspectului și texturii pietrei naturale. Unele furnituri decorative din piatră sunt realizate sub formă de panouri pentru a grăbi și simplifica instalarea, altele sunt sub formă de piese individuale.

Panourile de fațadă din piatră artificială sunt realizate din poliuretan de înaltă densitate impermeabil. Pentru a adăuga culoare pe poliuretan, se adaugă oxizi de culoare. Această combinație de materiale este supusă comprimării sub presiune înaltă, sub formă de piatră, piatră sau cărămidă, rezultând un panou artificial de piatră artificială, dens, realist.

Frumusețea, aspectul superb, culoarea naturală și textura - acestea sunt atributele zidurilor interioare, decorate cu furnir din piatră artificială. Ele sunt ușor de întreținut și nu își pierd apariția pe o perioadă lungă de timp.

Tipuri de tapet

Imaginea de fundal tradițională poate fi unică (simplex) sau dublă (duplex). Ele sunt foarte populare, dar se estompează la soare și nu se spală. Unele specii nu sunt rezistente la umezeală, deci sunt dificil de aplicat pe perete fără spălarea vopselei.

Un tip foarte popular de tapet este vinilul. Ele constau dintr-un strat de substrat, hârtie sau fibră și un strat de acoperire din plastic. Avantajele lor sunt evidente: sunt lavabile, ușor, relativ ieftine și extrem de durabile, ceea ce le face ideale pentru a fi utilizate în camerele frecvent vizitate (bucătării, mese, băi).

Ele ar trebui schimbate doar în 10-20 de ani.Wallpaper-urile de vinil variază foarte mult în funcție de culoare și model, pot imita lemn, piatră, beton și multe altele. Cu toate acestea, ele nu permit pereților să respire, pot elibera vapori toxici, astfel încât nu pot fi utilizați în dormitoare și în camere slab ventilate.

Imaginile de fundal grafice pot ascunde defectele peretelui: zgârieturi, fisuri și rugozitate. Dezavantajele sunt după cum urmează: ele sunt greu de lipit cu grijă (pentru că în timp marginile vor începe să se îndoaie și să se desprindă), este dificil să le îndepărtați de pe perete: riscați deteriorarea tencuielii.

Tapet nețesut rezistent la rupere. Acesta este un mare avantaj, deoarece acestea nu sunt deteriorate atunci când sunt lipite sau îndepărtate. Astăzi este cea mai confortabilă și mai ecologică tapet de pe piață. Ele sunt incredibil de ușoare, lipite perfect cu puțin efort. Acest tip de tapet nu se extinde și nu se micșorează, astfel încât să nu-și schimbe dimensiunea în timp. Poate fi folosit și ca bază pentru pictura. Cu toate acestea, tapet nețesute este scump și nu se poate spăla.

Imaginile de fundal de astăzi permit designerilor și proprietarilor să folosească pe pereți fotografii personale, desene, peisaje și scene.Picturile moderne de perete sunt autoadezive și reutilizabile.

Designerii le folosesc pentru proiecte rezidențiale și comerciale, spații interioare și exterioare. Dimensiunea camerei este esențială atunci când decideți asupra utilizării acesteia. Muralul de perete necesită o distanță suficientă pentru a arăta bine, deoarece de obicei creează un fel de fundal teatral. Aproape nu vedem compoziția generală. Privirea detaliilor nu va da efectul dorit. Atmosfera camerei este, de asemenea, importantă. Ce faceți de obicei în ea: lucrați, mâncați, dormiți, toate aceste întrebări sunt importante pentru alegerea unei teme sau a unui stil de fotografie de fundal.

Tapetul lichid este o suprafață de perete și tavan care este ecologic deoarece este fabricată din fibre reciclate. Înainte de aplicare este necesar să se adauge numai apă. Desigur, această acoperire este o opțiune foarte practică, deoarece nu conține chimicale, poate fi folosită pe orice perete și ascunde defectele tencuielii. Este aplicat cu o spatulă și nu este lipit ca tapetul normal, care asigură o finisare netedă fără îmbinări sau cusături și, de asemenea, elimină nevoia de potrivire a imaginilor pe diferite piese, ceea ce reprezintă o problemă pentru tapetul obișnuit.

Această acoperire se aplică cu ușurință pe suprafața ferestrelor, a arcurilor și a țevilor, unde tapetul obișnuit nu este aplicabil. Poate fi folosit aproape oriunde, chiar și în încăperi cu un procent ridicat de umiditate și temperatură instabilă.

Un avantaj semnificativ este faptul că este ușor de reparat. Atunci când pereții casei se micsorează sau se extind sub influența căldurii sau a frigului, decalaje mici în capac pot apărea cu timpul. Există o soluție simplă a problemei: prin utilizarea unei sticle de apă, a unui pistol de pulverizare și a unei spatule, orice fisuri pot fi șterse în câteva secunde.

Acoperisurile de pereți lichizi asigură combinația perfectă cu alte materiale de finisare: plută, vopsea, alte materiale decorative pentru acoperirea pereților și tencuieli decorative, tapet, piatră și așa mai departe, permițându-vă să creați un design interior economic, modern și exclusivist.

Opțiuni frumoase de design interior

  • Imaginea de fundal cu un model mare pe o suprafață înclinată creează un contrast interesant cu modelul geometric al pereților. Baza albă extinde vizual spațiul compact. Scaunul și lampa pictate fac acest loc punctul focal al sălii.
  • Podelele din cărămidă dau individualitatea holului într-o casă de țară.
  • Lumina caldă a lămpilor încorporate permite textura pietrelor sălbatice să se deschidă și să înceapă să joace, iar umbra parțială a lămpilor cu pandantiv adaugă fabulosității și misticismului camerei. Pentru podele selectate ardezie cu o umbră de rugina, care se amestecă bine cu culoarea pereților.
  • Pereții din cărămidă ușoară și iluminatul suspendat pot face chiar un coridor îngust în Hrușciov impresionant.
  • Panourile care imită pereții vechi de piatră au transformat o cameră de zi obișnuită într-un loc interesant, atractiv, unde doriți să rămâneți mai mult timp.

Cum să plasați în mod corespunzător o piatră decorativă pe perete, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor