Opțiuni de design interesante cu o scară într-o casă privată

Designul halei cu o scară într-o casă privată necesită folosirea anumitor tehnici artistice pentru a conferi întregii camere o unitate stilistică. În acest caz, trebuie să corelați corect cerințele de utilitate și ușurința de utilizare, precum și solemnitatea primei cunoștințe cu casa.

Caracteristici și cerințe

Scara de la primul la al doilea etaj în hala unei cabane sau apartament este de o importanță deosebită. Conectează camerele de la diferite etaje și este accentul arhitectural al sălii.

Astfel, pe scările din hol se impun următoarele cerințe:

 • Scara trebuie să fie confortabilă și sigură pentru ridicarea și scăderea gospodăriilor și a vizitatorilor. Pot fi necesare perii și iluminare suplimentară;
 • Luați în considerare dimensiunea suficientă a zborului scărilor pentru ridicarea mobilierului la etajul următor. În cazul în care dimensiunile halei nu permit instalarea unei scări adecvate, este necesar să aveți un ascensor, trepte de rezervă în afara casei sau să ridicați mobilierul la a doua și ultima etapă folosind un mecanism special prin ferestre;
 • Capacitatea de a oferi spațiu de depozitare sub scări;
 • Scara necesită o abordare stilistică în designul acestei părți a interiorului. Designul scărilor depinde de tipul și locația camerei.

tipuri

Un obișnuit este un design rectiliniu cu o platformă inter-span. Acesta este cel mai fiabil și mai convenabil sistem: scările sunt conectate prin platforme, de regulă marșurile sunt echipate cu balustrade. Adesea, o astfel de structură de scară are o fereastră, ceea ce oferă oportunități suplimentare pentru opțiuni de design interesante pentru interior. Astfel de scări pot fi decorarea principală a spațiului de intrare, dar necesită o suprafață mare și înălțimea plafoanelor.

Pentru sălile mici, o opțiune compactă este configurația directă a spanului fără plăci grafice.Acesta este un design convenabil și mai accesibil de instalare, dar din cauza înălțimii de creștere, nu fiecare proprietar de case va fi potrivit.

În spații foarte mici, sunt instalate scări spiralate. Ele pot fi inscripționate frumos în spațiu, decorate cu elemente din fier forjat, dar nu este întotdeauna posibilă echiparea cu balustrade, prin urmare, acestea au limitări privind siguranța urcării și a coborârii.

Va fi dificil pentru persoanele cu dizabilități și persoanele în vârstă să urce și să coboare scările.

Tipuri de garduri

Gardurile sunt proiectate pentru a asigura securitatea. Nu mai puțin important este valoarea lor estetică. Materialul pentru fabricarea balustradelor este utilizat în funcție de materialul de fabricare a deschiderilor și treptelor.

Gardurile au o funcție decorativă în proiectarea scărilor. Este de dorit ca structura lor să reproducă principalele forme ale interiorului halei. Deci, în cazul în care designul camerei este realizat în linii geometrice clare, atunci tipul de garduri de scară este, de asemenea, menținut în linii drepte. Prezența de forme netede și structuri arcuite în cameră determină utilizarea elementelor de șină curbate.

La vârful modelelor de modă - sticlă.Ferestrele din sticlă glisantă din sticlă în spațiul de intrare, cu aceleași balustrade de sticlă fără rame, arătau armonios. Sticla, încadrată în metal subțire, va adăuga stil elegant în interior.

Idei de design extremă elimină balustrada. Aceasta este o construcție foarte frumoasă și ușoară, când treptele sunt fixate direct pe perete și nu au nicio garduri.

Dar nu toată lumea este confortabilă, dar pentru copii poate fi periculoasă.

locație

Designul unui design depinde de amplasarea scărilor în hală.

 • Cazare centru plasează cerințe ridicate asupra designului. Aici, scara este accentul principal al sălii, iar materialele de finisare sunt alese cel mai prezent: marmura naturală, coloanele și balustradele din fier forjat vor da splendoarea palatului întregii zone de intrare. Parchetul de pe hol este susținut de același parchet pe trepte, iar balustradele și balustrele sunt fabricate din aceleași specii de lemn ca ușile care sunt situate pe ambele părți ale scărilor. Scara fără spații de întoarcere, situată în partea centrală a holului, este realizată din materiale de accent;
 • Poziție laterală dă scării un rol minor în interior. Aici principalul lucru este organizarea spațiului din sala în sine. Decorarea scărilor sprijină conceptul de bază al deciziei de stil a sălii. Pentru aranjamentul lateral, sunt adecvate atât structurile rectilinii tradiționale, cu sau fără platforme pivotante și construcții cu șuruburi. Indiferent de locație, o atenție deosebită este acordată materialelor pentru fabricarea scărilor.

materiale

Industria modernă de construcții produce o mare varietate de materiale de finisare care satisface cele mai sofisticate nevoi: de la marmura clasică la sticlă rezistentă la impact, pentru proiectarea unui zbor de scări. Luați în considerare aceste opțiuni în detaliu:

 • Piatra naturala - Cel mai vechi material utilizat în construcții. Spanile de structuri din beton pe armături metalice sunt decorate cu gresie din marmură sau granit cu efect anti-alunecare. Șansele și balustrele de figurină cu sculptură înaltă sunt realizate din piatră solidă din această piatră sau au elemente forjate. Această decorare va adăuga solemnitatea și va crea un sentiment de lux. în special,dacă aceste pietre se află în decorarea pereților și podelei halei; Acesta este un finisaj scump și va fi potrivit să priviți numai într-o zonă extinsă.
 • În loc de naturale, este recomandabil să se aplice piatra artificiala. Rezistența la uzură este de mai multe ordini de mărime superioară, iar aspectul său este indistinguizabil de naturale. Un astfel de material are o mare varietate de texturi și o gamă largă de culori;
 • Cele mai populare au devenit scari din lemn natural. Lemnul are forța necesară și are o istorie lungă de utilizare în construcții. Coniferele sunt cele mai des folosite, deoarece sunt durabile și creează un sentiment de căldură și confort. Bogăția proprietarilor este subliniată de structuri de specii mai valoroase - mahon sau stejar, care, atunci când sunt prelucrate, dau o structură frumoasă de fibre și au o bogăție de culoare și textura. Ca regulă, balustradele sunt, de asemenea, făcute din lemn, iar în cazul gardurilor de stejar pot fi făcute din metal sau din sticlă;
 • Împreună cu o serie de lemn aplicați particule de lemn și materiale din fibre de lemn. Ele sunt împodobite cu furnir din lemn natural, care reduce semnificativ costul acestor scări, dar au o rezistență mai redusă la uzură;
 • Materialul plastic din punct de vedere al designului pentru scări este metal. Scara metalică poate fi dată în orice formă complicată. Soluțiile de culoare nu sunt limitate. Rezistența structurală - cea mai mare. Metalul este perfect combinat cu orice material din decorarea interioară a sălii: cu sticlă, cu piatră, cu zidărie și tencuială simplă. O scară metalică laconică se va potrivi în cea mai mică cameră și poate deveni un element central al expunerii în hol, fiind decorată cu garduri elegante;
 • O abordare inovatoare a fost utilizarea sticlă laminată pentru pași și garduri. Acest lucru oferă ușurința și greutatea unei construcții destul de solide, dar nu toată lumea îi place să meargă pe pași transparenți. Mult mai des de la protecțiile montanților de sticlă.

iluminat

Scările din hol trebuie să fie iluminate corespunzător. Luminozitatea iluminatului pe scări este în mod specific redusă în raport cu iluminarea halei, astfel încât spațiul sala este dominant. Deasupra scărilor din tavan sunt montate spoturi într-un rând de-a lungul lungimii spanului. Acest lucru dă dinamica camerei.

Pe perete, de-a lungul zborului de pe scări puteți agăța mai multe sconturi la aceeași distanță unul de celălalt în stilul candelabrului halei în sine.Pasul modern de proiectare vă permite să instalați iluminarea cu LED-uri, ceea ce creează o atmosferă magică în casă. Mai ales impresionant este aspectul de iluminare din treptele de sticlă.

O fereastră pe platoul turnat, situată vizavi de intrare, mărește vizual spațiul și oferă o sursă de lumină naturală. Puteți decora o astfel de deschidere cu lambrequins potrivite pentru stil.

La locul de amplasare merită instalat o floare mare într-o oală spectaculoasă sau pe un suport sub forma unei coloane cu stuc, care repetă modelul stucului pe tavanul ușii din față.

Spațiu sub scări

Structura de scară tradițională ocupă un spațiu suficient de mare, iar sub spații există nișe care pot fi utilizate cu succes în proiectarea camerei.

 • În săli cu renovare clasică nișe sunt împodobite cu aceleași materiale ca pereții întregului coridor. Într-un spațiu redus, se aranjează o arcadă și se pune o canapea și o masă cu o lampă sau o lampă de podea. Partiția centrală într-o astfel de nișă poate fi decorată cu tapet și așezată într-un piept de sertare. Pentru iluminarea mai bună a spațiului, în plus față de iluminare, aplică o nuanță cu tapet luminos sau panza contrastantă;
 • Stilul european spatiul sub scara este folosit ca un dormitor suplimentar pentru cazare temporara;
 • Într-o cabană mică este nevoie de o mulțime de spațiu de stocare. Un sistem de dulapuri și sertare pentru articole de uz casnic este construit sub zborul scărilor. Uneori, aceste suplimente sunt instalate sub fiecare pas.

stiluri

Pentru a crea o compoziție estetică a zonei de intrare cu o scară, trebuie să alegeți elementele structurale și finisajele aceluiași stil arhitectural. De exemplu:

 • Proprietarii unor săli imense își pot permite un zbor de lux de scări din marmură sau granit într-un stil clasic. Pereții halei și platforma inter-span sunt decorați cu coloane identice, iar gardul susține același model de stuc. Opusul intrării pe prima platformă are o oglindă imensă în cadrul adecvat, o imagine valoroasă sau o fereastră frumos învelită cu o cârpă. Restrângerea și sofisticarea clasicului, cu o scară din lemn sau metal, vor accentua noblețea interiorului;
 • Dimensiunile moderne ale halelor se potrivesc cu decorul în stilul minimalismului. Metalul, plasticul sau sticla de înaltă rezistență creează desene funcționale și nu aglomerează spațiul.Scările Art deco vor necesita materiale scumpe de calitate. Sticla cu lumină și culoarea aurie a scărilor metalice vor accentua lămpile metalului laconic;
 • Gardurile cromate ale scărilor, treptele de plastic sau de sticlă, finisajul cromat al ușii de intrare, țesăturile metalizate pentru decorare sunt toate semnele de stil de înaltă tehnologie;
 • Betonul și fitingurile se vor încadra organic în interiorul designului industrial;
 • Scară spirală cu linii curbe create pentru stilul modern. Ramele de ferestre ale halei, capacele ușilor și balustradele sunt realizate din același tip de metal cu același ornament.
7 fotografie

Opțiuni de proiectare

Următoarele ansambluri vor arăta armonios:

 • Designul sălii, realizat în stil clasic, cu o scară din marmură;
 • Interiorul alb cu detalii de sticlă și metal va accentua stilul elegant al stilului art deco;
 • Impecabilitatea liniilor liniare organizează spațiul halei cu o nișă sub scări în stil Art Nouveau;
 • Scara de contrast laconică este potrivită pentru minimalismul modern;
 • Sala cu o scara metalica va arata organic intr-un stil mediteranean.

Veți afla mai multe despre cum să creați un design interesant al sălii cu o scară într-o casă privată în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor