Tambour design într-o casă privată

Platforma este necesară în orice casă particulară. Mulți nu acordă suficientă atenție acestei camere mici, considerând că vestibulul este potrivit doar pentru depozitarea de haine și încălțăminte, dar nu este așa. Este foarte important să evitați curenții, să încălzi suplimentar ușa din față și să minimalizați pătrunderea prafului stradal direct în casă. În plus, designul acestei camere este, de asemenea, important: deoarece vestibulul ocupă de obicei un spațiu minim, decorarea acestuia ar trebui să fie simplu și concis. În același timp, merită să furnizați vestibulul cât se poate de confortabil, pentru că în acest spațiu ajungeți imediat din ușă.

Tipuri de platforme

Tambours în fața casei nu sunt întotdeauna pus, dar recent au devenit din ce în ce mai populare. Pentru a economisi bani, vestibulile sunt realizate sub formă de extensii de cadre care au o bază de policarbonat, iar opțiunea mai scumpă este o extensie de cărămidă, adesea făcută și pentru case mari.Acest spațiu este important pentru a minimiza penetrarea aerului rece și a prafului în spațiul de locuit. În același timp, tamburii sunt foarte diverse.

Luați în considerare următoarele opțiuni:

 • Tambour-Hall - Aceasta este cea mai comună opțiune. În acest caz, nu este nevoie de un hol suplimentar direct în casă - foarte des nu se face deloc. Astfel, această platformă vă permite să economisiți spațiu - aceasta ar fi o opțiune ideală pentru case mici, în care fiecare metru pătrat doriți să utilizați cât mai eficient posibil. În acest spațiu puteți plasa un dulap mic, cârlige, rafturi pentru încălțăminte și o oglindă. Buna iluminare este importantă pentru confortul maxim.

Buna iluminare este importantă pentru confortul maxim.

 • Tambour veranda sau combinate cu un balcon - De obicei este o cameră destul de spațioasă, cu ferestre mari, care pot fi folosite pentru odihnă în aer liber. Există de multe ori o masă mică, o bancă, dulapuri miniatură pentru depozitare, iar pe pervazurile ferestrelor puteți crește puieți sau plante de casa.Pentru a menține o temperatură confortabilă, este mai bine să faceți geamuri cu geam dublu, o ușă de intrare încălzită. Un astfel de aspect este adesea ales în case particulare spațioase sau în cabane.
 • Vestibul-pridvor deseori făcută în case: o opțiune similară implică utilizarea spațiului pentru nevoile gospodăriei. Acesta este pridvorul izolat obișnuit, unde stochează de obicei tot ce este necesar pentru grădinărit, reparații și curățarea casei. Cu toate acestea, chiar și un astfel de spațiu poate fi decorat elegant, răspândind toate lucrurile necesare în dulapuri.

Finisaje și materiale

Decorarea vestibulului poate fi foarte diferită - totul depinde de bugetul dvs., de designul exterior al casei și de necesitatea de a încălzi grav vestibulul sau de a evita pur și simplu schițele. Materialele pentru vestibulul pot fi variate - ia în considerare toate opțiunile și determina Care este cea mai potrivită pentru casa ta:

 • Tambur din plastic - Aceasta este o opțiune destul de economică, care este adesea făcută pentru case de clasă mijlocie. Pereții în acest caz sunt asamblați din panouri din PVC - acest material este destul de durabil și rezistent la schimbările în condițiile meteorologice. Nu este dificil chiar să-ți asamblezi un astfel de tambur.În același timp, este foarte important să-l încălziți. Acest lucru se poate face prin tapițarea pereților cu izolație suplimentară - este simțită opțiunea cea mai ieftină și cea mai tradițională, însă există mai multe materiale de izolație moderne.
 • Caramida din cărămidă pentru o casă de cărămidă va arăta cea mai armonioasă și, de asemenea, se va dovedi a fi cea mai durabilă și mai practică din toate opțiunile posibile - o astfel de structură va dura zeci de ani, va fi capabilă să protejeze spațiul interior de vânt și frig. Cărămida ar trebui aleasă în funcție de culoarea casei, astfel încât vestibulul să se încadreze în structura principală într-un singur ansamblu. Tambour caramida mereu arata bine si de multe ori nici nu necesita finisaje suplimentare din interior, care este unul dintre avantajele absolute.

Tambour caramida mereu arata bine si de multe ori nici nu necesita finisaje suplimentare din interior, care este unul dintre avantajele absolute.

 • Tambur de sticlă adesea făcute pentru a fi utilizate ca verandă. Puteți face pereți de sticlă complet deschise și tavanul pe cadru. Un astfel de proiect ar fi costisitor - mai ales atunci cand considerati ca toate geamurile trebuie sa fie izolate pentru un sejur confortabil in vreme rece.În același timp, o astfel de decizie neobișnuită de design merită cu siguranță banii: veți avea o vedere excelentă asupra curții și veți fi capabili să vă simțiți o parte a naturii, iar plantele din interior se vor simți minunate în acest vestibul. O posibilă problemă poate fi necesitatea unei curățiri umede regulate pentru a menține clar geamul.
 • Tambur din lemn cele mai caracteristice ale acelorași case din lemn. Cu toate acestea, puteți decora un copac în afara sau în interiorul oricărei opțiuni - de exemplu, din cărămidă sau plastic. Lemnul nu este materialul cel mai practic, în medie, astfel de încuietori trebuie reparate în 10-12 ani. In acelasi timp, copacul poate arata excelent, lasand mult spatiu imaginatiei: poti sa faci decoratiuni sculptate, sa lacuiezi placile sau sa le vopsi in orice culoare. Arborele se va potrivi perfect în design în stilul țării și vă va permite să vă simțiți pe deplin o parte a naturii.

Determinați dimensiunea

Mulți refuză din vestibul pentru motivul că într-o casă de dimensiuni mici va dura prea mult spațiu pe care doriți să îl utilizați cât mai eficient din punct de vedere economic și eficient.Cu toate acestea, vestibulul nu poate lua prea mult spațiu așa cum pare. Luați în considerare următoarele dimensiuni populare și decideți cât de mult aveți nevoie de un vestibul spațios:

 • Adâncimea minimă a vestibulului este considerată a fi de 1,4 m, iar lățimea ar trebui să fie de numai 1 m. Pentru mulți proprietari de case de clasă mică, se pare că cel mai mic vestibul este cea mai bună soluție, deși acest lucru nu este întotdeauna cazul. Într-un vestibul mai spațios, puteți amplasa dulapuri și rafturi funcționale și, cu dimensiunea minimă a vestibulului, va ocupa spațiu fără a îndeplini orice funcție practică.

Prin urmare, un astfel de verandă verandă ar trebui să fie mai probabil într-o casă spațioasă, unde există posibilitatea de a face o sală de intrare separată și verandă.

 • Pentru o potrivire maximă a spațiului holul mijlociu cu o lățime de 3-4 m. În acest spațiu, puteți dota cu ușurință holul: puteți pune un mic dulap, așezați rafturile de perete deschise sau rafturile pentru încălțăminte, agățați cârligele pentru îmbrăcăminte exterioară și puneți o oglindă. Astfel, în interiorul casei în sine nu va fi necesar.
 • Vestibuloase spațioase în case particulare mai mult de 5 m lățime proprietarii sunt adesea echipați ca o verandă. Este deosebit de bun dacă există o fereastră mare în vestibul sau este posibil să se facă un zid oglindă. Cu o bună izolare, un asemenea vestibul va deveni un loc preferat pentru micul dejun sau cină într-o mică familie. Este suficient să puneți o masă mică și câteva scaune.

Tambour face-te singur

Dacă doriți, tamburul poate fi construit chiar și cu propriile mâini. Este o extensie obișnuită la o casă privată. Dacă casa are o verandă, sarcina este mult mai simplă - trebuie doar să o închideți cu pereți. Dacă nu există verandă, trebuie să faceți fundația și podeaua: dacă nu ați fost niciodată implicat în construcții, merită să atragem profesioniști în caz contrar, o astfel de prelungire poate să se răstoarne sau să se prăbușească în doar câțiva ani.

Atunci când creați un vestibul în locul pridvorului, este important să proiectați inițial proiectul corect. Luați în considerare următoarele nuanțe:

 • Pereții vestibulului pot fi realizați dintr-o mare varietate de materiale. Poate fi lemn, cărămidă sau PVC. Este mai ușor să lucrați cu PVC, deși pereții din caramida și din lemn pot fi de asemenea făcuți cu mâinile tale.
 • Instalați pereții din lemn sau PVC trebuie să fie pe cadru. Poate fi fabricat din lemn sau tije metalice. Dacă nu puteți lucra cu sudură, veți potrivi versiunea din lemn.
 • Pentru izolație, suprafața interioară a pereților trebuie să fie acoperită cu pâslă sau materiale moderne care păstrează căldura. Apoi, pereții pot fi finalizați cu tapet de gips-carton, vopsea sau stick.
 • Dacă există o oportunitate, merită să faceți un vestibul cu o fereastră - acest lucru va fi deosebit de util pentru un vestibul spațios. În acest caz, dacă doriți să faceți geamuri cu geamuri cu geam dublu, ceea ce nu va lăsa aerul rece să treacă, va trebui să vă adresați profesioniștilor pentru acest lucru.
 • Planul ar trebui să fie elaborat ținând cont de modul în care este amplasată anexa în raport cu casa. De exemplu, puteți avea o casă cu vestibul lateral sau lateral. Gândiți-vă cum să intrați în casă confortabil de pe stradă, dar și despre modul în care holul va afecta aspectul casei. Dacă aveți o casă cu o singură etapă, cu un vestibul separat, nu aveți nevoie să o construiți prea larg. Este important ca extensia să pară armonioasă.
 • Gândiți-vă în avans la camera de iluminat. Dacă aveți un vestibul foarte mic sau o varianta cu o fereastră, o lampă va fi suficientă. Pentru extensiile spațioase necesită lumină puternică din una sau mai multe surse.Acest lucru este deosebit de important dacă intenționați să folosiți vestibulul ca un hol.

Clasa de master asupra construirii platformei, vezi mai jos.

Designul interior al lui Tambour

Mulți oameni neglijează soluții interesante de proiectare în vestibul, fără să considere acest lucru ca o parte cu drepturi depline a casei. În același timp, situația de la pragul locuinței este foarte importantă - de aici, chiar de la intrarea în casă, vă veți permite să vă simțiți confort. Aproape orice proiectare poate fi făcută în interiorul vestibulului - totul depinde de aspect, de scopul camerei și de gusturile dvs.

Decorarea în tavan nu este, de obicei, foarte diversă. Cel mai adesea este pur și simplu acoperit cu tencuială albă, mai puțin frecvent - face plafoane suspendate. Uneori, tavanul din vestibul poate fi orizontal și, uneori, este lăsat în formă de acoperiș triunghiular - ambele opțiuni pot arăta bine.

Într-un vestibul spațios, există lămpi în jurul perimetrului tavanului, dar de obicei sunt limitate la o singură sursă de lumină.

Podeaua poate fi tăiată foarte diferit. Luați în considerare următoarele opțiuni:

 • Unii oameni preferă să lase podeaua din beton, dar în acest caz va fi întotdeauna rece: ar trebui să puneți un covor și să mergeți doar în pantofi.
 • Linoleumul este o opțiune ieftină care va permite să terminați podeaua și să o puneți pe sine nu este deloc dificilă. În același timp, în vestibul unei case particulare, această opțiune nu este deseori practică, linoleumul este zgâriat și rupt rapid.
 • În loc de linoleum, puteți pune un laminat de calitate. Acesta va arata mai bine, va dura mai mult, și va fi, de asemenea, mai cald. În plus, acum puteți găsi un laminat cu un design foarte interesant - de exemplu, versiuni multi-colorate sau monotone care imită lemn, precum și modele cu amprente și ornamente.
 • Parchetul este o acoperire destul de scumpă, care se face rar în vestibulul. În același timp, acesta poate arăta grozav, poate servi timp de decenii și, de asemenea, vă permite să vă simțiți mai aproape de natură - aceasta este o opțiune excelentă pentru cunoscătorii de stil de țară.
 • Mulți fac plăci pe podea. Ar putea părea foarte interesant, deoarece alegerea opțiunilor moderne pentru plăci este extrem de mare. În plus, aceeași țiglă puteți suprapune și scări, ceea ce va face designul mai solid și armonios.

Cea mai mare posibilitate de fantezie părăsește designul zidurilor. Există o varietate de opțiuni disponibile - totul depinde de preferințele și aspectul dvs.:

 • Imaginile de fundal sunt folosite destul de rar - ele se pot îndepărta rapid de la contrastul temperaturii, deci sunt potrivite doar pentru finisarea temporară.
 • Cea mai ușoară modalitate de a decora frumos pereții în cameră - doar vopsiți-le. Dacă pereții sunt perfect neted, puteți aplica un strat subțire de vopsea doar pe tencuială și va arăta bine. În cazul în care pereții nu sunt realizați perfect, le puteți da o textura - acum există tehnici de aplicare a vopselei în relief cu lovituri sau stropi - aceasta va ajuta la producerea de defecte minore imperceptibile.

Vopseaua ar trebui să aleagă culori întunecate sau pastelate - în funcție de zonă. Peretii albi nu ar trebui facuti, deoarece se vor murdari repede, iar designerii recomanda sa renunte la culori luminoase intr-o camera mica.

 • Puteți face un finisaj interesant țiglă. În special populare acum sunt opțiunile care imită cărămidă sau zidărie. Într-o casă de cărămidă, un design similar va arăta foarte armonios.

Sfaturi privind decontarea

Pentru a oferi un vestibular frumos și confortabil, aveți nevoie de destulă mobilier și accesorii. În același timp, situația ar trebui să depindă de film și de destinația vestibulului dvs. Luați în considerare următoarele idei:

 • Dacă doriți să dotați spațiul sub hol, aveți nevoie de un dulap. Mulți modelează cu ușile în oglindă pentru a economisi spațiu. Puteți, de asemenea, să vă uitați la dulapurile din colț - acestea sunt adesea foarte spațioase și vă ajută să utilizați cu competență tot spațiul disponibil.
 • Dacă aveți nevoie să stocați o mulțime de lucruri în vestibul, dar nu doriți să le puneți pe afișaj public, un mezzanin suspendat vă poate fi util.
 • Pentru vestibulul veranda este nevoie de o masă mică. De obicei, alegeți opțiunile dintr-un copac, cu toate acestea, recent, modelele de sticlă și vitralii câștigă popularitate.
 • Covorul din vestibul va conferi camerei confort suplimentar. În acest caz, deoarece veți merge pe jos în pantofi în aer liber, covorul de textile va fi în mod constant spălat. În schimb, puteți să vă gândiți la mată la modă - acestea vin într-o varietate de culori și dimensiuni.
 • Într-o cameră caldă, cu iluminare bună, puteți pune câteva plante interioare - acestea oferă cu siguranță spațiu suplimentar spațiului.
 • Dacă spațiul este limitat, încercați să păstrați toate accesoriile funcționale - ar putea fi o menajeră, cârlige,Cufere pentru depozitarea pieselor mici. De la elemente pur decorative se va potrivi picturi care nu ocupă mult spațiu.
 • Dacă platforma este spațioasă, vă puteți permite mai multe elemente decorative - de exemplu, vasele sau sculpturile se pot potrivi în aproape orice interior.
20 fotografie
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor