Proiectați un coridor într-o casă privată

Designul coridorului într-o casă privată este foarte important pentru formarea unei imagini integrale a casei tale. În primul rând, sala de intrare face parte din coridor, "stabilește starea de spirit" pentru întregul interior. În al doilea rând, coridorul însăși, în mod stilistic, conectează adeseori primul și al doilea etaj. În al treilea rând, pe coridor există o scară, a cărei desen sau model merită o atenție deosebită. Cu alte cuvinte, este imposibil să subestimăm această premisă în timpul renovării.

Caracteristici de design interior

Un coridor într-o casă privată este o oportunitate pentru proprietari de a aplica diferite tehnici arhitecturale și de design care sunt nepotrivite pentru un apartament cu un singur nivel:

 • Cu tavane suficient de înalte, se pot face pași pentru a delimita zonele. Această opțiune este potrivită pentru camerele cu configurație complexă.
 • Designul creativ va transforma scara în centrul atenției oaspeților.Puteți tăia scările și balustradele cu aproape orice material, în conformitate cu stilul ales.
 • Într-o nișă mare, puteți aranja o bibliotecă sau un dulap, o canapea sau o masă decorată cu o vază de flori.
 • În holul spațios, deschiderile arcuite se adaptează cu succes. Nu uitați că forma deschiderii poate fi: rotundă, semi-circulară, ondulată, zig-zag. De asemenea, este posibil să se adauge rafturi în arc sau să se decoreze cu vitralii.
 • "Joacă" cu o scară - spațiul sub el poate fi transformat într-o unitate de rafturi sau un dulap.
 • Decideți asupra mobilierului: dacă acesta va fi un dulap separat, un sertar, un scaun cu o noptieră, o bancă sau un hol finit. Rețineți că pieptul de la capătul coridorului va adăuga vizual volumul camerei. De asemenea, compun lucrări de picturi sau fotografii.
 • În materie de iluminare, dați preferință spoturilor montate în tavan. De asemenea, o soluție bună ar fi organizarea unui sistem de iluminare pe mai multe niveluri, de exemplu, o pereche de candelabre și câteva lumini de perete.
 • Ca accesorii, folosiți picturi, oglinzi, fotografii și figurine.Dar nu supraîncărcați spațiul cu mobilierul și alte obiecte de interior - calea va fi câteva detalii atrăgătoare.
 • Nu uitați că lățimea trecerii ar trebui să fie de cel puțin 90 de centimetri. În aceste condiții, puteți să vă mutați în siguranță. Pentru a extinde vizual o cameră îngustă, utilizați un stil diagonal sau transversal.
 • Divizarea spațiului în sectoare separate se realizează cel mai adesea prin aplicarea diferitelor materiale de acoperire a podelei sau pereților. Cu toate acestea, toate ar trebui să fie combinate între ele, care se află la primul etaj al celui de-al doilea etaj, iar scările ar trebui să fie o legătură între ele.

Citiți mai multe - în videoclip.

 • Vestibulul rece este spațiul dintre ușa de intrare și partea rezidențială a casei. În principiu, acesta poate fi folosit ca un hol și să așeze un dulap sau un strat de haină, galoshnit și o bancă mică aici. Firește, în acest caz, camera ar trebui izolată. De asemenea, puteți transforma vestibulul într-o încăpere utilă pentru a stoca orice obiecte de uz casnic sau în aer liber: lopeți, furtunuri, căruțe, biciclete, jucării pentru copii. În casele din lemn, spațiul de lanț este adesea echipat cu ferestre și are o suprafață mare, astfel încât puteți organiza o verandă acoperită aici.

DIY decorare

Pentru ca camera să arate solidă, trebuie să fii responsabil pentru designul său: decorarea trebuie combinată cu mobila selectată. În plus, un frumos coridor ar trebui să se încadreze, de asemenea, în designul general al casei. Dacă doriți să o faceți neutră, ar trebui să o aranjați în culori vii. Albirea tavanului și acoperirea podelei cu ceva practic: laminat, linoleum sau parchet. Pereții pot fi finisați cu tencuială fină, panouri de lemn sau tapet fără amprente și modele tridimensionale.

Dacă aveți nevoie să dotați coridorul cu materiale luminoase și uimitoare, utilizați mai multe opțiuni interesante. Pentru pereți, utilizați tapet lichid cu adăugiri sau tapet de vinil reliefat. Alegeți plafonul montat sau tensiunea, cu spațiul necesar, puteți construi o structură multi-strat. Decorați plăcile de pardoseală sau panourile care imită piatra.

pereți

Pereții coridorului dintr-o casă privată sunt supuși unei încărcări mari: sunt expuse la praf, murdărie, umiditate și leziuni mecanice. Prin urmare, selectând materialul pentru înregistrare, gândiți-vă cum îl veți curăța și cât de mult vă va putea servi.

Nu se recomandă utilizarea tapetului textil scump și a hârtiei obișnuite - acestea nu sunt prea durabile. Cu toate acestea, dacă ați oprit pe acest formular, rețineți că dungile verticale pot crește înălțimea tavanului și orizontal - pentru a prelungi camera. Cu desene mari sau fotografii trebuie să fii atent. În primul rând, să privim dacă spațiul permite camera și, în al doilea rând, acest element nu pare prea pretențios. De asemenea, aveți grijă cu zonarea orizontală a coridorului.

Desigur, este mai bine să cumpărați un material durabil și, de preferință, lavabil. Experții recomandă:

 • Vinil tapetcare se spală. Posedă o paletă largă de nuanțe și sunt ușor de lipit.
 • Imagine de fundal lichid. De obicei, după lăcuire, pot fi ușor curățate cu un aspirator sau cu o cârpă umedă. Cu ajutorul lor, este foarte convenabil să decora arce, nișe și alte suprafețe complexe. În plus, tapet lichid în sine - materialul este foarte interesant și ochi-prinderea.
 • vopsea - Cea mai ușoară cale, potrivită numai pentru ziduri netede.
 • Tencuiala decorativa - materiale suficient de durabile. Ușor de aplicat, ușor de curățat.
 • Panouri de mobila din MDF si PVC - cu ajutorul lor, zidurile se fac foarte rapid, dar eficient. Există trei tipuri: panouri, panouri pătrate și rake. Cu ajutorul lor, șorțul este așezat adesea de la podea până la mijlocul peretelui, iar spațiul rămas este acoperit cu vopsea sau lipit cu tapet rezistent la umiditate.
 • panouri pentru pereti. Dacă vă hotărâți să vă lustrați pereții cu clapboard, reduceți nivelul zgomotului care vine de pe stradă și asigurați-vă cu un decor ecologic. Decorarea coridorului cu decorații euroclinice va spori confortul și confortul camerei.

Paul

Pentru o podea merită să alegeți un material rezistent, rezistent, ușor de întreținut:

 • linoleum - una dintre cele mai populare opțiuni. Este ieftin, este foarte ușor să aveți grijă de el, dar unele modele nu sunt capabile să reziste impactului constant al tocurilor și stiletturilor. Puteți să o plasați în spatele coridorului, dar este nevoie de altceva pentru zona de intrare.
 • Alegerea ca podele parchet laminat, asigurați-vă că este rezistent la umezeală și extrem de durabil. Se recomandă tratarea îmbinărilor cu mortar rezistent la umiditate.
 • țiglă - opțiune de design fiabilă și convenabilă.Dacă doriți plăci ceramice, alegeți gresie din porțelan, care este mai puternică și mai sigură decât de obicei și protejată împotriva alunecării. Cu toate acestea, sunt plăci de piatră considerate a fi cea mai fiabilă și durabilă acoperire, deși cu un cost ridicat.
 • decide combinați mai multe materiale, aranjați-le după cum urmează: la ușa din față - țiglă, iar pe celelalte segmente - laminat sau linoleum.

plafon

Finisarea tavanului pe coridor se efectuează în același mod ca și în celelalte încăperi și nimic deosebit nu iese în evidență. Bazați-vă pe alegerea dvs. De asemenea, merită să ne amintim că există trei opțiuni: pentru a realiza un plafon suspendat (din panouri din plastic sau gips carton), pentru a crea un plafon stretch (pentru a oferi o suprafață netedă și netedă) sau pentru a alege o metodă de finisare. Finisarea se face prin vopsire, vopsire, lipire tapet, aplicarea ipsosului sau a tiglei.

Repararea coridorului într-o casă privată este destul de realistă de făcut singură.

Soluții simple de proiectare

Se crede că coridorul de pe hol trebuie decorat în același stil cu celelalte încăperi. Încă "tehnic"starea non-rezidențială a acestor spații vă permite să adăugați un pic de experiment și soluții originale. Dar, în orice caz, culorile selectate ar trebui să se potrivească organic în designul casei.

Opțiuni interesante

 • Făcând un interior clasic, ca un element de decor, puteți folosi covorul umbra nobilă.
 • Un coridor lung și alungit poate fi scurtat vizibil dacă peretele îndepărtat este vopsit în sunete saturate, luminoase sau întunecate, iar laturile sunt lăsate "lumină" și lumină.
 • Coridoarele în formă de semicerc sunt redactate în tonuri silențioase, deoarece tonurile bogate arată prea intruziv.
 • Dacă o cameră are o formă complexă (litera "T", litera "P" sau zig-zag), atunci merită izolarea unei părți din coridorul comun și crearea unor pasaje separate și independente. De regulă, ele sunt realizate în culori contrastante.
 • Dacă casa dvs. are un coridor spațios în formă de pătrat, atunci poate fi transformată într-o sală în stil englezesc sau clasic. Utilizați vopsele ușoare, decorațiuni din stuc și sconturi sub formă de sfeșnici.
 • În coridorul mare puteți amplasa o mică zonă de relaxare: o canapea sau o pereche de scaune, o masă de cafea, lămpi de podea și obiecte decorative.De asemenea, aici este un loc bun pentru a citi și chiar un bar.
 • Tabelele consolă îngustă nu ocupă mult spațiu, ci exercită o funcție duală: estetică și utilitară, care acționează ca suport pentru obiecte. Puteți, de asemenea, diversifica coridorul cu ajutorul rafturilor cu cărți și decorațiuni. Alegeți modele suspendate, plutitoare sau încorporate. Ele sunt disponibile în diferite dimensiuni și pot fi instalate una deasupra celeilalte.
 • Accentul folosind covor luminos, stucul pe tavan sau modelele de pe pereți va face coridorul mai interesant fără a cumpăra mobilier fantezist.
 • O sală mare de intrare și un coridor larg vă vor permite să faceți pași neașteptate: instalați o chiuvetă pentru a vă spăla mâinile după lucrările de grădinărit sau pentru a vă organiza un spațiu de lucru cu un birou.
 • Una dintre tehnicile cele mai populare în designul coridorului este jocul contrastelor. De exemplu, puteți alege un fundal ușor și accente luminoase, pereți întunecați și mobilier ușor sau același spațiu alb-negru.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor