Design interior al holului în diferite stiluri

Prima impresie a casei, proprietarilor și gustului ei estetic formează fațada, intrarea și zona înconjurătoare. Dar este foarte important ca opinia pozitivă creată de aceștia să nu fie distrusă imediat de proiecția proastă a holului. Din cauza execuției sale în diferite stiluri trebuie abordată foarte responsabil și atent.

Având în vedere funcția de hol va trebui să facă design-ul său cât mai concis posibil, subliniind ideea lui cu un minim de detalii decorative. Cu cât sunt mai simple soluțiile de proiectare pe coridor și cu cât mai puțin spațiu ocupă, cu atât mai bine.

12 fotografie

Stilistica sediului

Tehnologia Hi-Tech se caracterizează prin simplitate și prin utilizarea celor mai moderne tehnologii în același timp; în acest stil, este posibil să se obțină eliberarea maximă a spațiului.Obiectele de decor sunt fie complet absente, fie folosite într-un mod foarte limitat, ele nu pot fi în nici un fel strălucitoare, atrăgând atenția.

Pentru zugrăvirea pereților, nu se folosesc culori monocromatice prea luminoase, mobilierul este cel mai bun din toate dulapurile cu piese metalice separate. Adaptați bine la conceptul de dulap, dotat cu o ușă de sticlă. Plasticul, metalul și sticla nu pot fi prea multe.

Dintre accesorii, logica de înaltă tehnologie vă permite să utilizați numai o oglindă și o singură plantă pe podea.

Modern, care a apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea, a fost complet unic și inimitabil, creatorii săi au încercat să nu replice nici unul dintre stilurile anterioare. Toate liniile trebuie să fie netede, atât în ​​mobilier cât și în ușile, ferestrele. Designul se aplică numai în culori calme care se găsesc în natură - muștar, alb, bej, măsline și maro.

Arborele din interiorul modernist este folosit pe scară largă, în timp ce soiurile sale ieftine sunt inacceptabile. Obiectele de sticlă colorată sunt folosite pe scară largă pentru decorare. În cazul în care sunt folosite picturi și ornamente, florile și insectele vor fi tema preferată.

minimalismul atrage atenția multor oameni asupra simplității sale, abilității de a folosi doar lucrurile necesare, fără a se deranja cu aranjarea numeroaselor accesorii și îngrijirea lor. În același timp, spre deosebire de minimalismul de înaltă tehnologie, este mai convenabil și confortabil în viața de zi cu zi, dar nu își pierde universalitatea.

Aspectul trebuie să fie geometric, iar finisajul este simplu, dar destul de bun.

Muzică country combină atractivitatea simplității rurale și confortul unei case de țară. Puteți folosi aproape orice element de material natural pentru decor, atâta timp cât acestea nu sunt percepute ca produse industriale. Cu toate diferențele dintre ramurile țării din diferite țări, există semne comune. Deci, sunt preferate nuanțele discret în natură, materialele de finisare ar trebui să fie selectate cu un ton sau două mai ușoare decât mobilierul. Zidurile sunt acoperite cu tencuieli, vopsite, iar portalul șemineului este finisat cu piatră naturală.

Dacă nu puteți ascunde aparatele de uz casnic, trebuie să utilizați cel puțin opțiunile sale încorporate. Dintre accesorii, sunt preferate produsele din email, produsele tricotate și brodate, iar cantitatea de textile poate fi orice.

Art Deco formate în intervalul dintre prima și a doua război mondial, și principalii săi adepți din trecut și acum sunt oameni creativi.

O combinație de zigzaguri și curbe este utilizată pe scară largă în acest stil, se utilizează forme trapezoidale. Tonalitatea poate fi contradictorie - adesea negru și alb sunt combinate sau metalice este folosit ca culoarea principală.

Materiale scumpe sunt folosite pentru decorare, podeaua este aproape întotdeauna făcută din lemn; acoperiți-l cu covoare poate doar parțial, făcându-le un accent. Corpurile de iluminat trebuie să fie prevăzute cu geam mat. Oglinzi, figurine, picturi cu subiecte africane se încadrează bine în stilul artei deco.

Clasic în manifestările sale externe asemănătoare cu Imperiul, cu un interior baroc, dar o privire apropiată va observa imediat că nu este atât de fantezie. Nu este permisă utilizarea mai multor straturi de stuc. Pentru zonare se folosesc numai coloane și ghimpe, în nici un caz nu sunt piese de mobilier.

Designul clasic arată bine numai în coridorul înalt, cu condiția aranjării simetrice a mobilierului. Culorile cheie sunt bej, cremă și o varietate de culori pastelate, diluate la alegere cu patch-uri maro și verde.Plafonul ar trebui să fie cât mai simplu posibil, singurele decorațiuni admisibile sunt un medalion sau stuc în jurul conturului.

Textilele ar trebui selectate cu motive florale, însă instalarea unui candelabru masiv sau a luminilor încorporate depinde doar de gustul dvs. Trebuie să existe o oglindă într-un cadru elegant. Neoclasicismul vă permite să adăugați câteva motive moderne.

Stilul american al coridorului poate fi destul de diferit, dar într-un fel sau altul acesta va fi prezent:

  • Mobilier confortabil masiv;

  • Textile de uz casnic;

  • Tonuri de lumină.

Rețineți că toate acestea sunt realizabile numai într-un spațiu mare, maximul umplut cu lumină. Caracteristici importante ale stilului american pot fi, de asemenea, luate în considerare utilizarea de arcuri pentru zonare camere, nișe de perete.

Stilul scandinav exprimă mai presus de toate starea de bună calitate și fiabilitate, este concisă și relativ strictă. Culoarea albă predomină, iar culorile pastelate și, în plus, incluziunile de culoare strălucitoare sunt folosite foarte moderat, cu atenție. Zidul poate fi vopsit sau tencuit. Pentru podea se folosesc plăci colorate în culori deschise, podelele albă fiind cele mai potrivite stilului.Spre deosebire de minimalism, nu vă puteți limita să utilizați numai mobilierul necesar. Articole decorative ar trebui să fie utilizate într-un număr mic, dar fiecare dintre ele - cele mai vii.

Stilul englezesc implică mobilier din lemn de culoare închisă, design strict, utilizarea laminatului sau a parchetului. Un astfel de hol trebuie separat de restul apartamentului sau casei de o perdea groasă. Acesta este cazul când picturile de pe perete nu vor părea străine. Pereții înșiși sunt tencuite cu tapet sau tencuieli, din obiecte decorative pe care le folosesc oglinzi, suporturi pentru umbrele și banchete.

Format italian este un motiv de design clasic. Creați un hol italian, precum și un american, va fi doar într-o cameră mare. Textile, decor este folosit ușor. În loc de compoziții țesute, ar trebui să folosiți picturi de dimensiuni mari (suspendate în fața ușii), sfeșnice sau servetele luminoase.

Stil egiptean misterios și misterios, ca și cum ar reveni în trecutul îndepărtat. Nu este necesar să utilizați auritul, puteți bate astfel de trăsături de stil, precum calmul și armonie.O cerință indispensabilă este caracterul natural al materialelor și armonia tuturor culorilor folosite. Cele mai frecvent utilizate sunt tonuri de culoare galben deschis, auriu, bej și albastru, plăcile de marmură sunt așezate pe podea sau se face un model.

În mod ideal, mobila nu ar trebui să fie deloc, iar dacă este, este doar din pădurile întunecate. Designul textil inspirat, iluminatul și accesoriile neobișnuite vor crea o imagine completă.

Stilul japonez exotic este utilizat pe scară largă în diferite țări. Caracteristicile sale caracteristice sunt respingerea culorilor luminoase, utilizarea numai a celor mai necesare mobilier din materiale naturale, adăugarea de vase, ghivece de flori. Accentul etnic este evidențiat de hârtia de bambus și orez în diverse combinații. Lumină puternică inacceptabilă, dar covorașele de pe podea vor crea buna dispoziție.

cabană - analogul elvețian de țară și Provence. Cu simplitatea exterioară a unui astfel de interior, trebuie avut în vedere că el nu tolerează economiile privind calitatea materialelor. Se utilizează placări din lemn sau piatră. Punerea piei de animale pe podea este o idee foarte bună. Însă suspendarea trofeelor ​​de vânătoare pe pereți este nedorită.Lămpile ar trebui să reproducă efectul iluminării lumanarilor.

Empire - luxul chic, lux extraordinar și numai materialele naturale, geometria foarte strictă. Stilul imperial este bine descoperit doar într-o cameră mare. Tonurile tipice sunt albastru, bronz, auriu, alb, roșu. Podeaua trebuie făcută din lemn de lux, în baia din marmură. Textură tapetată cu imitație de materiale scumpe - numai în cazul cel mai extrem, brocart natural sau mătase mult mai preferat.

Mobilierul ar trebui să fie selectat masiv și luxos, cu modele sculptate și aurire. Produse antice - în afara concurenței.

Perdelele trebuie să fie grele, vopsite luminos și expresiv. Pretenția dispozitivelor de iluminat și decorarea cu decorațiuni metalice sunt binevenite.

Sala de intrare mediteraneană lumină și aerisită, romantică. Acesta poate fi realizat în nuanțe calde, cu o mulțime de detalii (versiunea italiană), iar în alb, cu adăugarea de coloane, tencuială grosieră (și aceasta este deja direcția greacă). Camera "spaniolă" se distinge printr-o abundență de piatră și culori bogate (cu o predominanță de ocru, albastru, gri,teracota), va fi o mulțime de decorațiuni forjate și textile.

Interiorul marin - se subliniază vara. Puteți utiliza în siguranță o combinație de dungi albe și albastre de diferite lățimi, dar fără excese.

Iluminarea ca accent

Se pare că holurile elegante, clasice și moderne sunt ușor de iluminat. Este inacceptabil să lăsați colțurile întunecate, sunt preferabile lămpile compacte de perete și plafon. Coridorul trebuie să fie aprins la fel de mult ca restul clădirilor. În cazul în care plafonul este ridicat, puteți atârna un număr de candelabre, fiecare dintre care va lumina "partea" sa din cameră.

Proiectare mobilier

Având în vedere scopul holurilor, nu este încă de dorit să cumpărați mobilier de culoare albă și nuanțe prea ușoare în general - se va deveni rapid murdar. Materialele naturale sau cele care imită suprafața naturală vor fi calea. Un clasic într-un apartament, casă, cabană de țară este aproape întotdeauna potrivit și ar trebui să se acorde prioritate designului ultramodern.

Exemple de opțiuni în interior

Vopseaua albă pură nu este foarte practică atunci când se repară, dar prin combinarea acesteia cu alte culori de bază puteți obține un coridor fermecător.Este posibil să acoperiți topul cu tapet, iar în partea de jos să lăsați plăcile ceramice. Este, de asemenea, cel mai potrivit pentru decorarea pardoselii (dacă stilul ales permite acest lucru), iar granitul ceramic este mult mai potrivit decât plăcile. Expansiunea vizuală a spațiului va oferi tavane întinse cu un finisaj lucios.

8 fotografie

În holuri pătrat, este recomandabil să pună mobilier de colț. Luați dulapuri superficiale, cu sertare și rafturi plasate înăuntru. Cu o lipsă de spațiu, un candelabru mare arată mai rău decât lămpile compacte echidistante.

Un proiect de design interesant al holului și decorarea cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor