Proiectare de hol pentru reparatii

 Proiectare de hol pentru reparatii

Este extrem de important ca holul din casă să fie funcțional și confortabil. Designul acestei camere ar trebui să fie în armonie cu stilul în care este decorat întregul apartament. Cu toate acestea, acesta este un spațiu non-rezidențial, astfel încât să puteți permite folosirea mai multor culori saturate și combinații îndrăznețe. Este important să treceți de la aspectul și dimensiunea halei: ar trebui să fie confortabil din punct de vedere practic, situația ar trebui să fie gândită la cel mai mic detaliu.

Tipuri de holuri

Sala de apartamente ocupă de obicei un minim de spațiu, are pasaje către toate celelalte camere. Decorul unui hol mic este semnificativ diferit de proiectul de proiectare al unei săli mari. De asemenea, contează ce locuință locuiești.De exemplu, într-o casă de panouri, ar trebui să încălziți și podeaua. Într-o casă privată, coridorul este adesea combinat cu un vestibul, deci aici este mai bine să puneți două uși pentru a furniza căldură și a elimina curenții. Luați în considerare principalele tipuri de holuri și cele mai bune modalități de mobilier, precum și finisaje.

Khruschovka

Pentru a repara într-o sală mică a lui Hrușciov ar trebui să fie abordată cu mare atenție. Într-o cameră mică nu puteți supraîncărca spațiul cu detalii inutile. În primul rând, gândiți-vă cum a fost convenabil pentru dvs. să renunțați, să vă scoateți pantofii, să puneți lucrurile împreună. Oglinda ar trebui să fie amplasată la o distanță maximă de peretele opus, pentru a putea să vă întoarceți și să vă uitați în plină creștere într-un spațiu mic. În hol, depozităm adesea multe lucruri, un dulap mare și mezaninurile ne vor permite să gestionăm cu competență spațiul disponibil al unui hol mic.

Breznev

Sălile din Brejnevka au de obicei o dimensiune medie și o formă dreptunghiulară convenabilă. Într-un astfel de hol, merită așezate dulapuri și rafturi de-a lungul unuia dintre pereți, astfel încât nimic să nu interfereze cu trecerea. Finisarea trebuie făcută monotonă sau combinând două sau trei culori închise.Opțiunile prea stricte și opuse pot părea inadecvate. Într-un hol similar se pot potrivi multe elemente. Pentru a economisi mai mult spațiu, merită să aveți în vedere un piept de depozitare și un dulap confortabil.

spațios

În sala spațioasă puteți să vă gândiți nu numai la funcționalitate, ci și la elementele de design interesante și elegante. Dacă are mult spațiu liber, este important să fie confortabil și locuibil. Accesorii luminoase, frumoase otomani, rafturi neobișnuite și covoare vă vor ajuta în acest sens. Acum este la modă să lăsăm un perete nemobilat. Merită să plasați tablouri abstracte, fotografii preferate sau oglinzi proiectate în mod interesant.

pătrat

Holul obișnuit pătrat poate fi proiectat confortabil și frumos, indiferent de zona din cameră. Este ușor să faci un pătrat dreptunghiular prin plasarea dulapurilor de-a lungul a două pereți opuși. Acest aranjament este considerat cel mai de succes din punct de vedere vizual și practic. În spațiu puteți adăuga accente luminoase, situate asimetric: aceasta va decora armonios spațiul.

îngust

De obicei, există dificultăți în amenajarea unui hol lung îngust. Dacă doriți să faceți din punct de vedere vizual spațiul mai larg, pereții alungiți pot fi tăiați cu tapet cu dungi verticale sau împărțiți în mai multe zone verticale folosind colorare. Veți potrivi o suprafață pătrată. În ceea ce privește aranjarea mobilierului, merită să ne uităm la dulapurile din colț, la otomanii rotunzi și pătrat, rafturi agățate. Așezați piesele principale ale mobilierului mai bine în diagonală.

schemă

Structura halei ar trebui să fie gândită în funcție de nevoile dvs., de caracteristicile camerei și de cele mai recente tendințe în designul interiorului. Adesea, în apartamentele terminate nu există multe oportunități de a face reamenajarea, astfel încât ar trebui acordată atenție detaliilor individuale. Cu ajutorul iluminatului, a finisajelor de culoare și a diferitelor texturi puteți întotdeauna să vă interesați în mod deosebit o cameră, fără a recurge la o schimbare drastică a aspectului. O mare parte va depinde de amenajarea de mobilier mare în spațiul din hol.

Dacă este o sală de intrare spațioasă într-o casă privată, ar trebui să separați spațiul cu un mic vestibul. Acest lucru va face ca spațiul de locuit să fie mai cald, să ofere un loc separat pentru depozitarea lucrurilor și obiectelor de uz casnic. Platforma ar trebui să fie emisă în același stil cu holul. Această separare va face casa mai confortabilă. Dacă holul este destul de mic, merită să renunțați la o asemenea reamenajare.

De obicei, din hol, mai multe uși duc la camere diferite. Este important ca ușile să fie fabricate în același stil. Pentru interioarele tradiționale, ușile cu inserții de sticlă vor fi o soluție interesantă. Poate fi sticlă ondulată, vitralii, care va deveni un element neobișnuit de design al decorului. Acum cele mai deschise spații sunt populare. Prin urmare, de multe ori de la ușile dintre camere și hol, mulți refuză deloc.

O opțiune excelentă poate fi o varietate de arcuri din tencuială, lemn sau metal. Ele pot iesi sau pot fi aproape invizibile. Într-o cameră mică, o astfel de soluție va face spațiul vizual mai spațios și armonios. Dacă aveți un hol mare, acesta poate fi împărțit în zone.

Mai des în sala există două zone:

  • spațiu cu o oglindă și otoman pentru a pune pe pantofi și rochie;
  • spațiu cu un mic dulap, rafturi și o masă pentru depozitarea diferitelor lucruri necesare în viața de zi cu zi.

Este mai ușor să separați zonele funcționale printr-o finisare cu două culori a pereților și podelei. De exemplu, zona de la intrare poate fi mai întunecată sau mai strălucitoare, iar zona cu rafturi și dulapuri poate fi decorată în nuanțe deschise. Puteți utiliza două surse de iluminare. Uneori, holul fără uși interioare este împărțit vizual în zone care depind de camerele din apropiere. Designul acestui spațiu arată ca elemente de diferite stiluri.

În apartamentele moderne, holurile sunt adesea combinate cu camera de zi. În sălile spațioase, mulți preferă să aloce spațiu pentru un birou mic sau simulatoare sportive.

În acest caz, spațiul poate fi împărțit în moduri mai vizibile:

  • pune un arc suplimentar;
  • instalați fasciculul, coloana;
  • plasați un ecran elegant.

Astfel de opțiuni vor ajuta la utilizarea unui spațiu larg al halei cât mai funcțional posibil. Schema dezavantajelor poate fi ascunsă prin plasarea corectă a mobilierului. Setul necesar de articole de mobilier va depinde de dimensiunea halei.În orice hală ai nevoie de un dulap, nu poți să faci fără un raft pentru pantofi, cârlige pentru haine, toane sau bancă. Într-o cameră mare puteți amplasa o masă de cafea, rafturi de perete și un sertar de sertare. Forma cea mai armonioasă pentru hol este largă și dreptunghiulară. Dacă aveți un hol pătrat sau inutil îngust, încercați să folosiți mobilierul pentru ao reduce într-o formă dreptunghiulară convenabilă.

materiale

Materialele moderne pentru reparații pot aduce cu ușurință la viață orice idee de design. Merită să ridicați tot ceea ce este necesar pentru finisare, pentru a vă asigura că culoarea și textura tuturor materialelor sunt combinate una cu cealaltă. În hipermarketurile mari pentru reparații sau magazine online puteți găsi tot ce aveți nevoie pentru finisare. Un sortiment bogat este conceput pentru orice cumpărător de buget.

tapet

Pentru decorarea pereților din holul dvs. se poate potrivi o varietate de tipuri de tapet. Imaginile de fundal pot fi netede sau texturate, realizate din hârtie, vinil sau textil. O varietate de nuanțe, printuri și texturi vă va permite să creați un interior unic cu propriile mâini: tapetul poate fi lipit pe cont propriu. În hol, hârtia modernă de perete poate părea interesantă dacă aveți un perete liber sub ele.

vopsea

Vopseaua de ulei este potrivită pentru zugrăvirea pereților după tencuială sau poate fi folosită pe partea de sus a tapetului pentru pictura. Puteți să o puneți într-un strat subțire, să adăugați o textură suplimentară pe pereți, să pulverizați compoziția picturilor cu spray-uri mici, picături mari și aplicați lovituri. Pereții zugrăviți arată elegant. Puteți combina mai multe culori la alegere.

MDF și plastic

Uneori pentru decorarea pereților folosind panouri din plastic și MDF, care vă permit să faceți designul interesant și neobișnuit. Cu panouri similare, puteți pune pereții de dedesubt, puteți face inserții decorative verticale și orizontale. Această opțiune de finisare vă va permite să ascundeți defectele mici care au fost făcute în finisajul dur (dacă există fisuri sau neregularități pe pereți, le puteți ascunde în spatele panourilor la modă și frumoase). Produsele din plastic sunt potrivite pentru interioare clasice și moderne. Cu ajutorul panourilor din MDF, imitând lemn, puteți decora camera în stilul țării sau moderne.

țiglă

Placile sunt perfecte pentru pereți sau pardoseli. Acum puteti gasi optiuni interesante pentru aceste materiale de fatada, imita caramida sau zidarie, gresie si kituri pentru a face mozaicuri de dale de diferite forme si dimensiuni.Singurul dezavantaj al acestei opțiuni este faptul că țigla este destul de rece ca o acoperire de podea. Cu toate acestea, pentru hol nu are importanță, puteți combina țiglă cu alte materiale de decorare podea.

turnare

Decorarea pereților este o soluție populară pentru interioarele clasice și multe altele: opțiunile de modelare moderne sunt variate. Aceste detalii interioare sunt pur decorative, în holuri de mici dimensiuni cu un design simplu nu ar trebui să fie utilizate. Dacă aveți o cameră spațioasă, aceste elemente de design vor contribui la diversificarea și reîmprospătarea semnificativă a interiorului.

Parchet

Aceasta este o podea destul de scumpă, dar este cea mai durabilă, ecologică și plăcută. Puteți număra plăcile de diferite culori sau puteți așeza întreaga podea de produse solide. Trebuie avut în vedere faptul că parchetul necesită o atenție specială: ar trebui protejat de expunerea prelungită la umiditate și zgârieturi. Opțiunile de montare parchet variate și vă permit să schimbați radical percepția spațiului holului.

Parchet laminat

Adesea ca o podea folosind laminat.Poate fi făcută sub formă de plăci din lemn sau colorată, decorată cu o imprimare interesantă. Această acoperire combină un preț relativ scăzut, o calitate bună și un aspect interesant.

linoleum

Linoleumul va fi cel mai economic podele pentru hol. În aspect, este inferior la parchet, laminat sau țiglă. Merită să considerăm că linoleumul are o clasificare proprie, ale cărui soiuri bugetare nu pot fi numite durabile. În câțiva ani, ele pot fi deformate și necesită înlocuire.

Tavane întinse

Aceste desene sunt realizate pe cadru și fără el, folosind filmul sau textilele în lucrare. Nu fiecare proprietar de acasă își poate permite un astfel de plafon, mai ales dacă produsul este fabricat pe bază de sateen și decorat cu un model de o anumită dimensiune și temă. Lățimea filmului este de obicei de aproximativ 3,5 m - acest lucru este suficient pentru a termina tavanul unor holuri mici. Soiurile textile au o grosime mare, care ajunge la 5 m. Imprimarea fotografiilor se aplică materialului folosind o tehnologie specială. Imaginea poate fi absolut orice.

Placi de tavan

Acest finisaj este potrivit pentru tavanul de la hol.Acesta poate fi numit un buget, deși dacă este folosit în lucrarea unei varietăți de plăci din lemn sau metal cu inserții în oglindă, cu care se confruntă va costa mai mult. Materialul este clasic sau fără sudură, având o margine ondulată. O nuanță interesantă a acestui material de finisare este faptul că în unele soiuri se asigură pictura.

DIY decorare

Repararea elegantă a sălii din casă, puteți deține. Dacă nu planificați reamenajarea pe scară largă și instalarea unor structuri complexe de proiectare, reparațiile și reparațiile cosmetice se pot face cu mâinile tale. Este bine ca apartamentul dvs. să aibă un finisaj dur de înaltă calitate. Trebuie doar să alegeți pardoseli, pereți și tavan, să aranjați totul în același stil și să decorați camera cu accesorii interesante.

pereți

Este necesară începerea reparației cu finisarea pereților, deoarece acestea sunt într-o măsură mai mare evidentă. Este sub tapet sau vopsea este de a selecta opțiunile corespunzătoare pentru finisarea podelei și tavanului. Pentru a decora cu succes pereții, merită să determinați ce materiale doriți să utilizați, culorile pe care le preferați pentru hol, ce efect doriți să obțineți în cameră.

Pentru un hol de intrare mică ar trebui să fie utilizat în decorarea paletei ton de gri bej și lumină. Este important să se acorde o atenție la dimensiunea de imprimare: nu trebuie să fie mare sau prea colorate. Această abordare va oferi camerei un sentiment de confuzie. Nu supraîncărcați culorile catchy hol mic: albastru, vin și negru creează o percepție negativă a spațiului, ceea ce este absolut inacceptabil.

Este de dorit să supraîncărcați un model complex și o cameră spațioasă: această metodă va forța pentru a reduce numărul de articole de mobilier si accesorii hol. Mult mai interesant este desenul simplu texturat sau modelul reliefat pe pereții holului. Aceasta oferă o estetică și o primă spațială, indicând simțul gustului proprietarilor casei. Nu decorați pereții cu tapet lichid: ele sunt instabile la umiditate. Din motive practice, ar trebui să decora steklooboyami de suprafață sau alte specii pentru vopsire.

Pereții de zugrăviri merită luați în considerare pentru spații mici., în care este mai bine să evitați abundența de piese mici. Colorarea monocromă în nuanțe pastelate sau întunecate arată grozav în orice hol.Opțiuni de finisare similare sunt recomandate pentru majoritatea interioarelor moderne, în care se apreciază simplitatea și concisitatea. Puteți face finisajul mai interesant prin crearea unei texturi pe pereți: acest lucru se poate face cu propriile mâini folosind duze speciale pentru pulverizarea vopselei sau cu ajutorul unei role cu textură.

Mai târziu, pe pereți pot fi plasate vase cu flori, picturi, fotografii, rafturi, ceasuri de perete sau turnare.

Interesant în hol arată aspectul tăiat cu plăci. Cel mai adesea pentru acest scop alegeți țigla imitând o piatră sălbatică. Opțiuni similare pot fi găsite într-o gamă largă de culori. Nu se recomandă utilizarea plăcilor pe toate pereții din cameră. Este posibil să tăiați o parte a peretelui cu aceste elemente individuale cu care se confruntă sau să fie alternate dintr-o țiglă cu pictura monocromatică a pereților.

Arată o combinație interesantă de pereți cu plin de plastic și panouri MDF. În acest caz, materialele monocromatice de culoare albă sau gri deschis sunt folosite pentru decorare. În acest caz, aceste panouri înmoaie modelul contrastant al tapetului. În acest caz, mai des sunt plasate vertical, mascând locul îmbinării cu tapetul prin turnare.

Paul

Finisarea podelei în hol este importantă din punct de vedere practic: intri în casă în pantofi de pe stradă, deci suprafața se va murdări în mod inevitabil în fiecare zi. Pentru a curăța cu ușurință podeaua, ar trebui să vă uitați la suprafețele lucioase: placi sau parchet, vopsite. În hol, puteți folosi toate materialele posibile, cu excepția covorului. În acest caz, materialul este selectat astfel încât clasa sa să fie proiectată pentru o mai mare capacitate de producție.

Placi pentru sala - cea mai practică opțiune. Un astfel de podea poate fi foarte frumos: așezarea se poate face direct, diagonal (diamant), într-un model de șah, folosind tehnica "bine" sau metoda mozaicului. Complexitatea desenului depinde de abilitățile unui handler. Dacă doriți, puteți prelua un material de dimensiuni diferite, cu numere, ceea ce va face acoperirea luminos și memorabil. Dintre nuanțele populare, puteți folosi tonul întunecat și luminos de wenge de stejar: astăzi acestea sunt punctul central al designului holurilor.

Puteți utiliza, desigur, parchet, dacă bugetul permite. Cu grija potrivita, podeaua va ramane in forma sa originala de zeci de ani.Puteți alege un parchet monocrom cu lumină sau întuneric, puteți combina plăcile din diferite specii de lemn și puteți chiar să vă prezentați modele interesante. Astfel de soluții vor arăta deosebit de bine în holurile spațioase. Dacă alegeți parchetul pentru hol, este necesar să așezați un covor lângă ușă pentru a evita intrarea frecventă a umezelii de la o umbrelă sau pantofi de pe parchet. Categoric, este imposibil să mutați mobilierul pe un parchet pentru a nu-l zgâria.

Dacă doriți să puneți un laminat, puteți acorda atenție acoperirii cu anti-alunecare și textura din lemn de soiuri nobile. Alegeți o versiune mată a materialului. Cu toate acestea, pentru a utiliza învelișul este practic, este necesar să bateți finisajul prin combinarea laminatului și plăcii cu anti-alunecare. Finisajele pot varia, însă ele trebuie să aibă o gamă similară. Este imposibil să combinați tonul cald și rece: va introduce vizual un dezechilibru în interiorul holului.

Nuanțele gri și albicioase sunt populare: ele vor arăta elegante, în special în cazul tipurilor moderne de interior. În plus, puteți alege un laminat luminos, multicolor sau chiar opțiuni cu imprimări diferite.Arată frumos model simplu, sub forma de elemente de plante pe un fundal bej și maroniu. Nu alegeți culoarea potrivită ușilor: este mai bine dacă umbra este ușor diferită.

Cel mai simplu mod de a stabili pe linoleum coridor podea. În acest caz, selectați acoperirea cu protecție împotriva abraziunii și anti-alunecare. O astfel de suprafață este dură. Acordați atenție stratului superior din tăietură: cu cât grosimea protecției este mai mare, cu atât mai mult linoleumul va rezista. Nu luați o opțiune de uz casnic pentru podeaua holului: o astfel de acoperire este impracticabilă. Este logic să cumpărați un soi semi-comercial.

plafon

Finisarea plafonului nu este aproape imediat evidentă, dar este importantă. Proiectarea cu succes a plafonului va conferi interiorului un aspect complet. Tavanele colorate sau versiunile cu imagini, ornamente pentru majoritatea interioarelor sunt prea extravagante, deci ar trebui să luați în considerare în special opțiunea de culoare albă obișnuită. Cu toate acestea, dacă structura locuinței este deschisă, plafonul poate respecta conceptul general de proiectare.

Cea mai ușoară opțiune de finisare este de a acoperi tavanul cu vopsea. Acesta este un mod ieftin și simplu pe care îl puteți implementa singur.Adesea, aceste plafoane arată cel mai elegant. Este important ca finisajul dur în casă să aibă o calitate foarte bună.

Dacă plafoanele sunt inițial neuniforme, ar trebui să luați în considerare alte finisaje.

Opțiunile de întindere sunt potrivite pentru proprietarii de tavane înalte. Ele pot ascunde defectele de finisaj dur, vă va permite să organizați cu succes iluminatul în jurul perimetrului holului. Trebuie remarcat faptul că instalarea lor este în principal de încredere de către specialiști. Puteți să le instalați singuri folosind instrucțiunile, dar este nevoie de mult timp și efort. Prin inserții parțiale, puteți face special spațiul de hol, oferindu-i o organizare discretă.

Dacă nu este ușor să instalați plafonul stretch cu propriile mâini, oricine poate lipi suprafața cu panouri din plastic. Panourile sunt în principal pastel sau alb, pot fi complet netede sau cu un model simplu de relief. Astfel de produse au un preț scăzut, sunt ușor de manevrat, chiar dacă nu ați făcut niciodată reparații. În plus, ele pot fi utilizate pentru a ascunde defectele.

Modelarea decora plafoanele în principal în interiorul clasic. De obicei, acestea sunt elemente decorative din plastic sub formă de cadre, care pot conține ornamente orizontale sau imitații de turnare pe bază de stuc. Cu ajutorul acestor opțiuni, puteți selecta un candelabru, împărțiți holul în zone sau doar interesant pentru a diversifica situația. Uneori ele sunt utilizate pentru a încorpora panglica cu LED-uri în jurul perimetrului tavanului.

Grinzile sunt perfecte pentru stilul de țară. Lumina falshbalki, special creată pentru decor, se poate monta singur pe tavan. Acestea pot fi potrivite pentru săli spațioase, spații combinate cu o bucătărie, cameră de zi sau birou. Puteți să divizați vizual camera în zone folosind un fals sau să le plasați pe întreaga zonă.

Idei de proiectare

Pentru a selecta corect opțiunile de finisare a sălii, merită să luați în considerare stilul întregului apartament și să decideți ce vă convine. Dacă intenționați să faceți camere care vor diferi în stil, holul ar trebui să fie legătura lor de legătură: trebuie să combinați diferite elemente împreună. Luați în considerare opțiunile de design reale ale lumii reale.

În holul de un stil clasic nuanțe de decorare ar trebui să fie luminoase și solemn. Este mai bine să nu faceți pereții albi, ci să alegeți o altă variantă de vopsea unică (de exemplu, tonurile de măsline sunt acum la modă). Atunci când alegeți mobilier, ar trebui să preferați albul: o astfel de soluție va arăta adecvată, elegantă și elegantă peste tot.

Pentru un hol elegant, în stilul țării, preferați mobilierul din lemn natural. Dacă camera este spațioasă, puteți combina mai multe tipuri de lemn de diferite nuanțe. Dacă sala este mică, încercați să cumpărați mobilier într-un singur set. În același timp, este mai bine să alegeți parchetul sau laminatul pentru pardoseală, pentru pereți puteți prefera vopseaua texturată. Vasele de flori, ramurile uscate din vaze si mozaicurile textile vor crea o atmosfera deosebita in interior.

Dacă aveți de gând să furnizeze un apartament de înaltă tehnologie, holul ar trebui să aibă un design corespunzător. Pentru decorare, culorile întunecate sunt adesea alese: de exemplu, în interioarele moderne, nuanțele calde de gri sunt acum utilizate în mod activ. Finisajele ar trebui să fie cât mai simple posibil, iar mobilierul - concis și aproape invizibil. Este imposibil să faci fără accente luminoase, numărul lor va depinde de zona camerei.Un mic vestiar de culoare va face, o imagine in culori bogate este potrivita, o vaza luminata si covorul va arata bine.

Puteți găsi mai multe sfaturi despre designul holului în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor