Gresie în hol: idei neobișnuite

 Gresie în hol: idei neobișnuite

Coridorul este "axa" centrală a apartamentului. Aceasta este prima cameră în care locuiesc chiriașii sau oaspeții. Pentru prima impresie a apartamentului dvs. să rămână pozitivă, trebuie să faceți un efort și să faceți ca coridorul să arate atractiv.

Un coridor este o cameră în care există cea mai mare trecere și, în afară de componenta decorativă, este necesar să se gândească la caracterul practic al acestei încăperi. Gândiți-vă la asta, mai ales dacă aveți animale sau copii mici care riscă adesea pereții. Materialul universal pentru reparații este țiglă. În acest articol vom discuta despre modul în care puteți folosi gresie pentru a decora pereții în coridor.

Tipuri și caracteristici

Ca material pentru decorarea pereților, plăcile au fost folosite de multă vreme nu numai în băi, ci și în alte încăperi. În prezent, se produce o mare varietate de materiale de finisare atractive, ceea ce este foarte popular cu designeri, meșteri și clienți de reparații. Pereții zugrăviți cu plăci de înaltă calitate nu sunt inferiori rezistenței la beton și pentru o lungă perioadă de timp au un aspect fără cusur. Aceste proprietăți sunt realizate printr-o metodă de fabricare a unui material de finisare utilizând temperaturi ridicate.

Materialul are o densitate mare, ceea ce îi conferă o rezistență sporită la umiditate și rezistență la îngheț.

Există două clase pentru care se fac plăci de bucătărie:

 • Clasa A - realizată printr-o tehnologie specială, are o suprafață plană, plană și muchii ascuțite și bine definite.
 • Clasa B - se formează sub presă și nu are dimensiuni și forme foarte clare.

Materialul de finisare este diferit în capacitatea sa de a absorbi apa.

Conform acestui indicator, placa este împărțită în 4 clase:

 • Clasa I - mai mică de 3%.
 • Clasa II A - 3-6%.
 • Clasa II B - 6-10%.
 • Clasa III - mai mult de 10%.

Toate aceste date puteți citi pe ambalajul materialului.Pentru spălarea materialului de finisaj au fost folosite diferite instrumente sintetice care pot fi agresive și pot strica plăcile. Pentru a determina stabilitatea sa, materialul este etichetat cu literele: A, AA, B, C, D. Gradul de rezistență variază de la cea mai rezistentă (A) la cea mai instabilă (D).

Pe ambalaje se aplică semne speciale: plăcile de perete diferă de pardoseală prin pictura manuală.

Placile difera in tipul de suprafata:

 • Glossy - cu o suprafață netedă care reflectă perfect lumina. Grijă pentru astfel de plăci ar trebui să fie regulat, datorită faptului că este clar vizibile de praf și pete;
 • Matt - în îngrijire mai ușoară și oferă camerei mai mult confort și căldură;
 • Embossed - poate avea atât aspect lucios cât și mat și este completat de un model embosat.

materiale

În funcție de material, placa este:

 • Ceramică. Este unul dintre cele mai utilizate materiale de finisare. Diferă prețul mic, fiabilitatea și nemulțumirea, o alegere excelentă. Se utilizează în principal pentru bucătării, băi, spații industriale.
 • Porțelan. Material durabil de înaltă stabilitate cu suprafață netedă.În exterior, arată ca sticla, nu glazură. Potrivit pentru bucătării și băi. Datorită diferitelor elemente de finisare are o aplicație largă în diferite modele.
 • Porțelan din sticlă. Are o rezistență ridicată. Extern similar cu o varietate de materiale naturale. Potrivit pentru camerele de zi.
 • Mirror. Arată impresionant, dar este mai bine să o utilizați în combinație cu alte texturi. Nu este potrivit pentru încăperile cu umiditate ridicată.
 • Majolica. Placile italiene de dimensiuni mici sunt din fractiune de nisip argilos. Are durabilitate mărită datorită prăjitului dublu. Pe partea frontală este aplicată glazura.
 • Teralya. Pentru producerea de argilă valoroasă cu adăugarea de nisip și flux. Această țiglă este, de asemenea, supusă unei arderi duble. Calitatea ridicată a acestui material de finisare afectează creșterea cererii.
 • Cotto. La fel ca cea precedentă, este făcută din rase valoroase de argilă, de înaltă rezistență, de o calitate excelentă. Extern mat, fără utilizarea glazurii. Datorită proprietăților sale este utilizat în principal în camerele umede.
 • Clincherului. Datorită rezistenței sale este foarte durabil.Se face la temperaturi ridicate și are o rezistență ridicată la umiditate. Potrivit pentru utilizare în camere diferite.

Coridoarele și holurile pot fi expuse la praf, murdărie și umiditate. Prin urmare, confruntarea acestor pereți cu plăci ceramice și granit ceramic va fi cea mai potrivită pentru aceste încăperi. Aceste materiale sunt caracterizate de o rezistență crescută la uzură și rezistență la murdărie.

Printre gama variată de plăci ceramice puteți alege una potrivită nu numai pentru băi și bucătării, ci și pentru coridoare. Poate fi produse extrem de artistice cu texturi neobișnuite sub mătase, lemn, argint, aur, piele sau metal. Materialele de finisaj pentru coridoare și holuri ar trebui să aibă indicatori de performanță excelenți. Astfel de caracteristici corespund materialelor cu ardere unică sau dublă.

Opțiuni de proiectare

ceramică

Placile ceramice aparțin materialelor ecologice și pot fi utilizate atât pentru pereți, cât și pentru podea.

Are următoarele avantaje:

 • practic;
 • spațiu creativ pentru designer;
 • rezistența la uzură;
 • rezistență;
 • durata de funcționare;
 • rezistență la temperaturi diferite;
 • rezistența la umezeală;
 • ușor de îngrijit de suprafață.

Placile ceramice arata foarte impresionant in combinatie cu tencuiala venetiana, care imita pietre naturale.

Această combinație este cea mai potrivită pentru coridoarele cu tavane înalte. Dacă coridorul este mic, atunci materialul de finisare pentru mătase este bine adaptat. Această țiglă va da miezul camerei și va crește vizual. Stilul modern este o faianță perfectă de dimensiuni mari, care imită marmura.

Placi de piatră

Decorarea coridoarelor nu se practică numai cu dale ceramice, mai des decorul fiind completat cu piatră sau plăci de gresie sub formă de gresie și calcar. O astfel de confruntare pare mult mai scumpă și mai interesantă. De exemplu, aveți posibilitatea de a tigla uși de piatră.

Piatra va arata bine cu un strat laminat. Dar trebuie să fii atent cu culoarea: nu ar trebui să fie întunecată, din acest motiv coridorul va părea întunecat. Decorul peretelui de piatră este bine adaptat stilului ecologic, care folosește materiale naturale.

Pietre artificiale

Piatra artificiala imita naturale si apartine materialelor moderne pe baze compozite. În exterior, o astfel de piatră nu se poate deosebi întotdeauna de prezent. Deoarece greutatea sa este nesemnificativă, acesta este unul dintre avantajele utilizării sale în decorarea pereților.

Alte avantaje sunt durabilitatea și siguranța mediului, deoarece sunt realizate din gips.

Dezavantajele pietrei artificiale sunt prețul ridicat și grosimea materialului. Pentru a nu reduce spațiul coridorului atunci când lucrați cu piatră artificială, accentuați punctele. Piatra așeză numai părțile inferioare ale peretelui, unde mai multe porți sau porți. Utilizarea corectă a pietrei decorative va conferi coridorului dvs. originalitate și frumusețe.

Principalele avantaje ale pietrei decorative sunt:

 • Rezistență ridicată la umiditate, deoarece piatra este acoperită cu un strat de protecție.
 • Practicitatea și ușurința de îngrijire. Va fi necesar să ștergeți periodic acoperirea cu o cârpă umedă sau uscată.
 • Rezistență mare la uzură.
 • Operație prelungită cu îngrijire corespunzătoare.
 • Ușor de instalat.
 • Rezistența la schimbări de temperatură.
 • Siguranța la foc.

Suprafață de clincher

Clinker produs prin arderea lutului la temperaturi ridicate. Anterior, un astfel de material a fost folosit doar pentru decorarea exterioară a clădirilor, acum acestea sunt utilizate pentru spații interne. Un perete căptușit cu cărămizi de clincher se potrivește nu numai stilului loft, ci și oricărui altul, dacă este combinat cu pricepere cu alte elemente ale decorului.

Cum sa alegi?

Înainte de alegerea unei plăci de perete pentru coridor, trebuie să decideți ce textură materială vă va potrivi cel mai bine. Trebuie remarcat faptul că suprafața lucioasă extinde vizual spațiul, iar mata îl reduce. Materialele de finisaj nu trebuie să fie enervante și să fie excesiv de strălucitoare, este mult mai bine dacă acestea provoacă un sentiment de confort și confort la domiciliu.

Terasele alb convexe sunt clasice, dar sunt mai potrivite pentru băi, iar în hol nu se vor uita deloc. O excepție va fi cazul atunci când aveți nevoie pentru a mări vizual un spațiu mic, în plus, culoarea albă este perfect combinată cu alte culori.

Atunci când alegeți o culoare, luați în considerare decizia stilistică generală a interiorului. Dacă interiorul coridorului este proiectat într-un stil calm, natural, puteți achiziționa plăci "sub copac".Pentru stilul ecologic puteți alege dale de nuanțe bej sau verde, dar nu monofonice, dar cu un ornament natural.

Dacă sunteți fanii stilului asiatic, puteți cumpăra dale cu ornamente orientale: plante frumoase, fructe exotice, animale și păsări. Tot acest soi se distinge prin culori luminoase și suculente, cu o predominanță de nuanțe de aur și turcoaz, care în Orient sunt foarte îndrăgite și se referă la semnele de lux și bogăție. Acest stil este cel mai bine folosit pentru coridoarele mici.

Dacă doriți să impresionați oaspeții, puteți achiziționa materiale neobișnuite și puteți face, de exemplu, un hol cu ​​un perete albastru de gresie "sub piele".

Costul materialelor de finisare variază foarte mult, orice persoană va putea alege produsul potrivit în funcție de capacitățile sale financiare. Tigla costurilor de producție rusești și belaruse nu este mult, mai scumpă spaniolă, italiană, germană. Puteți cumpăra produse unice din țările est-europene.

În concluzie, vreau să spun că placa este considerată una dintre cele mai reușite opțiuni pentru finisarea pereților coridorului. Varietatea de texturi și culori propuse oferă o alegere excelentă pentru creativitatea dvs. pentru a crea o atmosferă confortabilăcameră frumoasă.

Revedeți plăcile de pe peretele din coridor, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor