Podeaua din hol: alegeți acoperirea

Hallway - cartea oricărei case. În decorarea ei puteți înțelege multe despre proprietarii casei, aflați gustul și bunăstarea lor. Prin urmare, această cameră ar trebui să fie confortabilă și atrăgătoare. Un factor important în compoziția interioară este pardoseala: necesită o atenție sporită, deoarece este expusă zilnic la factori negativi. Alegerea holului pardoselii.

Facilități cameră

Coridor - o cameră specială, care diferă de celelalte prin trafic intens. Aici este necesar ca podeaua să necesite curățarea frecventă, trebuie curățată, ștersă, eliminând poluarea zilnică. Dacă zăpada sau plouă în exterior, sarcina la pardoseală crește. Specificitatea camerei este de așa natură încât este un fel de trecere.

Prin urmare, este extrem de important ca orice poluare de pe stradă să nu depășească camera. Și aici depinde foarte mult de podea: dacă podeaua este rău, murdăria se poate mișca pe rafturi cu pantofi, iar picăturile de ploaie cad pe pereți.

Renovarea holului este făcută ultima dată, când camerele principale sunt gata. Acest lucru vă permite să salvați camera de praf și murdărie în exces. Cu toate acestea, dacă sunt planificate schimbări majore care necesită îndepărtarea stratului vechi (de exemplu, plăci), va trebui fie să închideți celelalte încăperi cu polietilenă, fie să îndepărtați plăcile în același timp cu finalizarea altor încăperi. Pe de o parte, acest lucru poate părea incomod, pe de altă parte - va economisi de la curățarea inutilă.

Luând în considerare particularitățile camerei și materialului, este important să nu uitați: atunci când alegeți un strat de acoperire, trebuie să respectați caracterul practic și să nu uitați de iluminare. Sala de intrare are rareori ferestre prin care este plină de lumină naturală. În cele mai multe cazuri, este iluminat de surse de lumină artificială. Este imperativ ca podeaua să nu ascundă intensitatea strălucirii. Prin urmare, umbra este unul dintre factorii importanți.

Paleta de culori de diferite materiale permite diferite opțiuni.Nu este nevoie să facem podeaua întunecată: există o varietate de soiuri de tonuri de lemn de la lumină la saturate. Și puteți folosi un truc inteligent prin alegerea unei texturi neuniforme cu o tranziție de culoare.

Acoperiri de podea: argumente pro și contra

Datorită varietății mari de materiale prezentate pe piața construcțiilor, alegerea opțiunii de finisare a podelei nu va fi dificilă. Cu toate acestea, fiecare are propriile preferințe. Ar fi de dorit ca confruntarea să fie fără nici un fel și fiabilă, deci este important ca varianta să fie bugetară, dar durabilă. Pentru a înțelege ce fel de material este necesar, este important să cunoaștem punctele forte și slăbiciunile fiecăruia.

Într-o mare listă de materiale în aer liber pot fi identificate mai multe soiuri care sunt în special cerere. Acestea includ:

 1. parchet;
 2. podele;
 3. parchet laminat;
 4. dale;
 5. ceramica granit;
 6. linoleum;
 7. etajul vrac.

Parchet

Parchetul este o bucată de plăci de lemn, așezate într-un anumit model. Barele sunt produse în principal sub formă de dungi dreptunghiulare, deși, dacă designul sugerează, ele pot fi triunghiulare, pătrate sau cu un model, care compun o anumită compoziție împreună cu alte fragmente. Parchet așezat pe o suprafață plană cu o mastic specială.

O astfel de acoperire este durabilă, totuși nu tolerează contactul prelungit cu apa, este șters sub influența abrazivă și are nevoie de lăcuire constantă a suprafeței.

Placa de podea este un analog al barelor din lemn (stejar, fag, mesteacan, frasin). Se compune din trei straturi: cea mai mică absorbție a socurilor din lemn (mai ales conifere), stabilizarea de mijloc și partea superioară a soiurilor mai scumpe și mai valoroase de lemn. Montarea se face ca un laminat, folosind compuși speciali de blocare.

Atunci când alegeți, este important să rețineți că lemnul trebuie să fie dens.

Pardoseala arata frumos, permite pictura cu lac, dar aceasta acoperire este susceptibila de murdarie, se teme de apa si de produsele chimice de uz casnic.

Parchet laminat

Finisarea acestui tip este o acoperire cu mai multe straturi, la baza căreia se utilizează placa de fibre de densitate mare. Stratul de mijloc (decorativ) constă din hârtie durabilă, iar cea de sus este protectoare. Parchetul laminat este un tip scump de pardoseală, care are o clasificare și este potrivit pentru instalare în clădiri rezidențiale și în spații industriale. Este de uz casnic și comercial.

Montarea materialului produs pe stratul de nivelare și substratul izolator de zgomot. Acest strat de acoperire asigură reparații locale, se adaptează la orice suprafață din lemn natural și din materiale de piatră, din piele, metal, este ușor de instalat, puternic, stabil, cu greutăți mari, rezistente la apă și murdărie.

țiglă

Placi ceramice este un produs de prelucrare a lutului la temperaturi ridicate. Diferă în diferite forme, dimensiuni, grosime și colorare. Pentru podea este folosit un material de țiglă mai durabil și mai gros, deoarece corespunde caracteristicilor tehnice ale pardoselii.

Această materie primă este o opțiune excelentă pentru a vă îndrepta spre podea. Placa este durabilă, arată frumos, ușor de întreținut, are o rezistență ridicată la uzură. Cu toate acestea, cu o mulțime de avantaje, face ca suprafața podelei să fie rece și uneori glisantă.

Porțelanul din porțelan este o alternativă îmbunătățită la plăcile din ceramică, care, pe lângă turnare, sunt presate sub presiune înaltă. În exterior, acestea sunt fragmente pătrate sau dreptunghiulare, care, asemenea plăcilor, sunt lipite pe suprafața plană a podelei de beton cu adeziv pentru plăci.Porțelanul din gresie este mai scump decât analogul, este practic, rezistent la detergenții casnici, nu absoarbe umezeala și este igienic.

Cu toate acestea, trebuie să o puneți pe un maestru experimentat: puneți fragmente pe podea exact sub puterea tuturor. În plus, materialul este scump, deci este rar folosit.

linoleum

Acest finisaj este o alternativă bugetară la laminat și parchet, deși proprietățile sale sunt uneori chiar mai bune decât ele. Acesta este împărțit în două tipuri: roll și fragmentar. Materiile prime sunt clasificate în trei clase (versiunea casnică, semi-comercială și comercială), grosimea diferită a stratului protector și variabilitatea lățimii.

Poate fi așezat cu o foaie mare fără rosturi, folosind podeaua și coridorul în față. Linoleumul este ușor de așezat, astfel încât să îl puteți lăsa fără ajutorul unui specialist.

Linoleum din faianță seamănă cu faianta de linoleum, care este lipită, ca și ceramica.

umplere

Podea autonivelantă - un strat de finisare monolit fără îmbinări, care este un material lichid din rășini poliuretanice sau epoxidice, umpluturi minerale și aditivi decorativi. Se întărește într-o oră după aplicarea la suprafață și este latăpână la 5 mm. Această acoperire este durabilă, ecologică, refractară, complet etanșă și rezistentă la curățarea repetată. Tehnologia vă permite să creați un desen 3D frumos cu o imagine tridimensională. Dezavantajul materiilor prime este costul ridicat și nevoia de nivelare perfectă a podelei.

combinate

Combinația de materiale vă permite să eliberați podeaua de plictiseală. Datorită gamei largi de materii prime de diferite texturi și grosimi, acestea pot fi combinate în mod corespunzător unul cu celălalt. Tehnicile sunt diferite: poate fi o acoperire de un singur tip din module sau o combinație de materii prime diferite, recepție de contrast sau diversificare.

Este posibil să se combine nu mai mult de două sau trei materiale diferite de fațuire, care se leagă prin intermediul unei piulițe sau a unei fixări strânse, de exemplu:

 • laminat și linoleum;
 • plăci laminate și linoleum;
 • piatra artificiala si laminat;
 • plăci ceramice și linoleum;
 • piatră naturală și parchet.

Puteți zona zone ale ușii și coridorului, bate rezistența slabă a acoperirilor prin înlocuirea în anumite zone.

Faceți-o ușor: multe materiale sunt ușor de tăiat, dând forma dorită.

Suprafață caldă

Sistemul de "podea caldă" este o metodă de izolare a podelei care utilizează mai multe tehnologii. Acestea includ cablu electric, tija de carbon, sisteme infraroșii elastice și apă.

Există o relație între alegerea podelei și acest sistem. Alegerea pardoselii depinde de metoda de izolare a pardoselii. Principalele sunt linoleum, parchet, laminat, placi, precum si acoperiri pe baza de polimeri si vinil.

Pe lângă acestea, covorul este combinat cu sistemul "podea caldă".

Această izolație are propriile nuanțe: straturile trebuie să fie selectate în funcție de rezistență, caracteristici externe, complexitate de instalare și nivel de conductivitate termică. De exemplu, țigla ceramică va fi o soluție bună: va da căldură camerei atunci când este încălzită.

 • Parchet laminat mai potrivit pentru încălzirea în pardoseală: din cauza rezistenței termice, nu se va deforma atunci când este încălzit.
 • Când se poate instala sistemul de încălzire a apei linoleum: va distribui în mod uniform aerul cald în jurul perimetrului holului.
 • bord parchet nu este potrivit pentru sistemul de apă, deoarece își pierde rapid forma.

Ce altceva să stai?

Pe lângă materialele de bază, podeaua poate fi acoperită covor. De fapt, este o alternativă la covor, are o structură de grămadă, absoarbe perfect zgomotul și asigură podeaua cu căldură. Cu toate acestea, un astfel de finisaj nu poate fi numit practic. Podeaua din hol este curățată zilnic, ceea ce nu se poate face cu covorul. Având în vedere faptul că stratul este așezat pe întreaga suprafață, panza nu poate fi scuturată, îndepărtată sau spălată.

O alternativă la covor este piese. Sunt covoare în formă de dreptunghiulară, diferă în lungime de grămadă mai scurtă, uneori nu o au deloc (versiuni fără scame) și pot fi amplasate oriunde pe hol, decorând un apartament. Acestea sunt add-on-uri pentru podele. Spre deosebire de mochetă, ele sunt ușor de curățat, au culori strălucitoare și protejează suprafața finisării de abraziune.

Culori și forme

Paleta de culori a pardoselii este variată și depinde de stilul camerei, gradul de iluminare, suprafața totală, numărul de elemente de interior. În plus, factorul decisiv este gustul proprietarilor casei. Unii oameni cred că culoarea ar trebui să fie întunecată, alții sunt siguri de contrariul, asigurând: estetica este importantă.

Drept rezultat, alegerea primului clasic (culoarea închisă, designul sub formă de plăci, pătrate de marmură sau marmură cu pardoseală), preferințele celorlalți - idei îndrăznețe (combinații de alb-negru și culori deschise în combinație cu contrast întunecat: panouri originale, arcade, semiarhive, și valuri).

Cele mai populare nuanțe de pardoseală sunt tonurile de bej și maro, precum și culoarea cărămizilor, marmurei, piatră, vopsea neutră (gri deschis, negru diluat). Designul ia în considerare caracterul natural al culorii: astfel încât pardoseala pare solidă, fără a întrerupe ideea generală de stil. Puteți alege alte culori, este potrivit în cazul unei podele autonivelante, mozaic de linoleum.

Este mai bine să se acorde atenție texturii: poate fi efectul îmbătrânirii, lemnului grosier, pietrei de relief.

Criterii de selecție

După ce am înțeles care sunt principalele tipuri de finisaje, rămâne să determinăm care dintre ele este mai bună. Nu există un răspuns greu la această întrebare: toată lumea alege ceea ce se potrivește gustului și bugetului său. Pardoseala unui hol diferă de alte tipuri de finisaje ale unui podea. Trebuie să îndeplinească cerințele specificate de specificitate.

Este important să fie:

 • rezistente la abraziune, care diferă în ceea ce privește rezistența la expunerea crescută la materiale abrazive;
 • rezistent la umezeală, fără a încălca structura sa în timpul curățării zilnice umede;
 • cu inerție chimică, care asigură curățarea suprafețelor cu diferite substanțe chimice fără a distruge structura;
 • rezistent la murdărie, facilitează curățarea zilnică;
 • în special puternice, stabile împotriva daunelor mecanice ale unui altul
 • ecologic, nu emite substanțe nocive în aer;
 • reale de marcă (astăzi o mulțime de falsuri care sunt greu de distins de original în momentul achiziționării);
 • estetic plăcut, capabil să se potrivească cu succes în situație;
 • la prețuri accesibile, fără a pierde din caracteristicile de calitate;
 • ușor și convenabil de instalat, nu obstrucționați instalarea;
 • durabilă, calculată cel puțin 10-15 ani fără a fi necesară ajustarea.

În plus, abordarea de proiectare este importantă:

 • Este important să urmați principiul unei singure compoziții: acoperirea podelei poate repeta tavanul cu mai multe straturi;
 • decorarea podelei poate avea suport cu elemente de interior în culoare, model sau textura;
 • combinația poate include zonarea holurilor în zone cu grade diferite de teren;
 • în zona celei mai mari încărcări este util să se folosească un material mai rezistent de culoare practică;
 • Puteți utiliza o acoperire cu un model: astfel încât petele care sunt greu de îndepărtat vor fi mai puțin vizibile;
 • Este important să excludeți din listă culoarea albă: chiar și cu o curățare îmbunătățită, aceasta va deveni galbenă în timp.

Având în vedere tipul de materii prime, complexitatea instalării și îmbătrânirea, este important să faceți o achiziție într-un magazin de încredere. Acest lucru vă va permite să investiți într-un produs de calitate care va rămâne pe podea mult timp.

Înainte de a cumpăra, puteți trece prin recenziile unor cumpărători reali despre acest finisaj, de preferință pe forumurile de construcție: opiniile experților vor oferi informații valoroase despre complicațiile muncii, economisind timp pentru a face față.

Este important să calculați materialul astfel încât osarea să aibă un minim de articulații. În plus, puteți folosi exemple de design pentru a aduce confortul casei și un stil special în atmosfera holului.

Aflați mai multe despre cum să determinați podelele în hol, veți afla din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor